Şimdi Ara

600 Beygirlik Honda Civic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite Öğrencilerinden Tarihin En Havalı Okul Projesi: 600 Beygirlik Honda Civic

Clemson Üniversitesi'ndeki 19 öğrenci, hibrit güç dağıtımı sayesinde 600 beygirlik güce sahip bir Honda Civic otomobil geliştirmeyi başardılar.

Clemson Üniversitesi öğrencileri, gelmiş geçmiş en havalı okul projesine imza atarak 600 beygirlik, 100 km hıza 2 saniyede çıkan bir Honda Civic geliştirdi. Öğrenciler bu projeyi yaparken Honda'nın sponsorluğunu ve desteğini de aldılar. Deep Orange (Koyu Turuncu) 9 adlı bu proje için 19 öğrenci, iki yıl boyunca Clemson Üniversitesi Uluslarası Otomotiv Araştırma Merkezi'nde çalıştı.

Başlangıçta sedan kasa bir Honda Civic ile işe başlayan öğrencilerin amacı, çok yüksek performans ve emisyonu azaltmak idi. Şu anda var olan ralli kross araçları kadar hızlı olması planlanan Civic, beklenenin de üstünde bir performans gösterdi. Yüz kilometreye sadece iki saniyede çıkan bu canavar, öğrencilere göre hibrit güç aktarım sistemi sayesinde bunu başarıyor. Arka aks 2.0 litrelik dört silindirli süper şarjlı motordan güç alırken, ön tarafta ise elektrik motoru çalışıyor. Orta kısımda yer alan motor 400 beygir güç üretirken, elektrikli motor da 200 beygirlik güç sağlıyor. Öğrenciler, ilham olarak yeni Acura NSX'ten esinlenmiş olabilirler.

Bütüne bakınca aracın yakıt ekonomisi hibrit güç dağıtımı sayesinde yüzde otuz azalırken, araç hala bir yarış otomobilinin özelliklerine sahip. İyi ekonomi ve 600 beygir güç bir arada pek olmasa da, yarışları daha çevre dostu hale getirmek açısından önemli bir çaba.

Aracın süspansiyonu, ralli krossta değişen yüzeylere kolay uyum sağlayabilecek şekilde yarı otomatik yapılmış. Dört çekerli sistem, yarışlarda sık görülen dar dönüşlerde aracın daha iyi dönmesini sağlıyor. Elektrikli motor, tekerleklerde kaybolan enerjiyi de toparlayabildiği için emisyonu daha da düşürüyor.

Dürüst olmak gerekirse, araç oldukça güzel görünüyor. Böyle öğrenci projelerinin daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Webtekno
    Öğrenciler 600 Beygirlik Honda Civic Geliştirdi
    https://www.webtekno.com/haber/amp/54806

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yerli ve milli kavramı varmı bilmem, orda yaşamadım. Yalnız emisyonlardan insanları kandırdığı konusunda ne kadar iyi usta oldukları inkâr edilemez.

Gaza gelme, inanma konularını bana değil körü körüne Ak partiye bağlı olan insanlara anlatacaksın, ben biliyorum neyin ne olduğunu. Ben diyorum ki paramın hepsi dışarı çıkacağına bir kısmı çıksın, bu A partili, B partili, bu Türk, bu Kürt, bu inançlı, bu inançsız olduğuna bakmadan kendi insanımıza kazandıralım. Bu milliyetçilikse evet sapına kadar milliyetçiyim.
  • 2.0 ve 400 beygir motor... Type R kullanmışlar proje için.
    Tesla kadar iyi hızlanması olmuş sonuçta.
    Darısı tamamen elektrikli Honda Civic e.
  • Bunu bizden çok üniversitelerin ilgili bölümlerinin düşünmesi gerekiyor. Şunun yarısı kadar imkan veriyorlar mı öğrencilerine...
  • Yakışır kaplanlara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler anca ego kasmakla ugrassin sozde hocalar hepsi gerzek herifler

• aracın dışıyla da güzel oynamışlar.yakışmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Bunu bizden çok üniversitelerin ilgili bölümlerinin düşünmesi gerekiyor. Şunun yarısı kadar imkan veriyorlar mı öğrencilerine...
    İmkân verilmiyor evet. Yalnız şunu söylim, bunu aynısını Vestel yapsın, yine çamur atacak forumdaşlarımız olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Renault Clio RS 200 EDC
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

İmkân verilmiyor evet. Yalnız şunu söylim, bunu aynısını Vestel yapsın, yine çamur atacak forumdaşlarımız olur.

zaten vestelin honda alıp modifiye etmesi eleştirilir bir iş. Üniversiteler yaptığında ancak övülebilir bir proje.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize göre değerlendireyim. Öğrencilerin bunu yapması 2-3 yıl sürer, fakat istenirse yapılabilir.

Peki, (ülkemizdeki iki-üç üniversiteyi çıkarırsak) hangi üniversite ve akademisyen kadrosu buna gerekli desteği verir ?

Sponsorluk, para falan bunlar basit şeyler. Üniversite bunu hakkıyla istedikten sonra her türlü alır. İstiyor mu ? Hayır
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ne çok seviyorsunuz böyle boş milliyetçiliği. Aselsan ve savunma sanayi hariç neredeyse yapacağız deyip de yaptığınız bir şey yok. Savunma Sanayi'nin de bazı ürünleri yerli denildi ama sonradan anlaşıldı ki hep bir şeyler dışarıdan. Tank mesela Tankın teknolojisi eskidi hala motoru kim yapacak belli değil. Uçak diyorsunuz uçak motorunun hisse çoğunluğu İngiliz. Kamyon diyorsunuz hisse Almanların.

Vestel dediğin adam Televizyon üretiyor ama en önemli şey LG'den alınıyor. Telefon üretiyor yine toplama telefon.

Sizin milliyetçiliğiniz bıktırdı cidden yerli ve milli kavramı da zaten anca belirli kesimleri kandırır.

Yıllardır hep aynı şeylerle kandırılıyorsunuz ortada icraat yok ve elimizde de ne fabrikalar kaldı ne tarım alanları. Bu saatten sonra atacak çamur bile kalmadı onu da ithal ediyoruz.

Daha çok şey yazılır da siyasete girer ama siz bunları görmezsiniz. Yine en dibe batmamız lazım bazı şeyleri görmek için olsun batalım bakalım. Rönesans Reform gibi bir şey olmadığı sürece Orta Doğu da Türkiye de kurtulamaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ekim 2018; 12:16:39 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Milliyetçilikle ne alâkası var? Sen doğalgaz borusundan kaynakla bi araba iskeleti yap, ben yine seni tebrik edeceğim. 100 yıl geriden gelip de dünyada öncü firmalarla kıyaslıyorsunuz, Vestelin gidip de Teslaya rakip olacak bi araba üretmesi beklenemez, ilk etapta mümkün de değil zaten.

Hemen hemen tüm dünya markaları panelleri LGden alıyor bunu biliyoruz. Adamlar (Vestel) doğrudan yada dolayı binlerce kişiye iş veriyor kötü mü ediyor yani.

Mercedes, Bmw, Audinin tüm parçaları Alman mı sanıyorsun, birçok kaporta ve metal aksamı Gebze Taysad CBS fabrikasında üretiliyor.

Sizin eleştiriniz Vestelin Ak Partiye yakın olması aslında. Yerli otomobil grubunun içerisinde Karsan (Kıraça Holding) da var, bende Kıraçanın bünyesinde çalışıyorum ve bu adamlar hükümete acayip muhalif. Bakalım senin kafadan olan Karsan bi prototip üretirse ne tepki vereceksin çok merak ediyorum.

Yerli araba üretilir veya üretilmez bilemem, şayet milliyetçi, muhalif, müslüman veya ateist olsun kim yaparsa yapsın ben alacağım, sende Almanlardan devam edersin.

• quote:

Milliyetçilikle ne alâkası var? Sen doğalgaz borusundan kaynakla bi araba iskeleti yap, ben yine seni tebrik edeceğim. 100 yıl geriden gelip de dünyada öncü firmalarla kıyaslıyorsunuz, Vestelin gidip de Teslaya rakip olacak bi araba üretmesi beklenemez, ilk etapta mümkün de değil zaten.

Hemen hemen tüm dünya markaları panelleri LGden alıyor bunu biliyoruz. Adamlar (Vestel) doğrudan yada dolayı binlerce kişiye iş veriyor kötü mü ediyor yani.

Mercedes, Bmw, Audinin tüm parçaları Alman mı sanıyorsun, birçok kaporta ve metal aksamı Gebze Taysad CBS fabrikasında üretiliyor.

Sizin eleştiriniz Vestelin Ak Partiye yakın olması aslında. Yerli otomobil grubunun içerisinde Karsan (Kıraça Holding) da var, bende Kıraçanın bünyesinde çalışıyorum ve bu adamlar hükümete acayip muhalif. Bakalım senin kafadan olan Karsan bi prototip üretirse ne tepki vereceksin çok merak ediyorum.

Yerli araba üretilir veya üretilmez bilemem, şayet milliyetçi, muhalif, müslüman veya ateist olsun kim yaparsa yapsın ben alacağım, sende Almanlardan devam edersin.
    Almanya'da yerli ve milli kavrami mi var ? Yerli dersen tum parcalar yerli olarak bekler insan bunu da kimse yapmiyor. İste bos milliyetcilik bu. Bunlara inaniyorsunuz en onemli parcayi baskasindan al sonra yerli milli de. Tank hareket edemiyor motoru olmadigi icin.

Anlamadigin sey ilk etapta veya son etapta diye bir sey yok ortada etap bile yok. Gaz alma haberleri ile kandiriyorlar sizi

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yerli ve milli kavramı varmı bilmem, orda yaşamadım. Yalnız emisyonlardan insanları kandırdığı konusunda ne kadar iyi usta oldukları inkâr edilemez.

Gaza gelme, inanma konularını bana değil körü körüne Ak partiye bağlı olan insanlara anlatacaksın, ben biliyorum neyin ne olduğunu. Ben diyorum ki paramın hepsi dışarı çıkacağına bir kısmı çıksın, bu A partili, B partili, bu Türk, bu Kürt, bu inançlı, bu inançsız olduğuna bakmadan kendi insanımıza kazandıralım. Bu milliyetçilikse evet sapına kadar milliyetçiyim.

• quote:

Yerli ve milli kavramı varmı bilmem, orda yaşamadım. Yalnız emisyonlardan insanları kandırdığı konusunda ne kadar iyi usta oldukları inkâr edilemez.

"körü körüne Ak partiye bağlı olan insanlara anlatacaksın, ben biliyorum neyin ne olduğunu."

Bu yorumda ciddi iseniz bir şey diyemem ama ülkede kime sorsan holigan gibi takım veya parti tutmaz. E niye bu haldeyiz diyorsun ona da cevap veremiyorlar genelde. Dediğim gibi ciddi iseniz benim için olay kapanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ekim 2018; 13:49:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.