Şimdi Ara

Bmw 320d 200.000 km

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Km: 200.000+
    Bütçe: 60.000-65.000 ₺

Bu kriterlerde BMW 320d alsak, ne gibi masraflar açabilir. Ya da masraf etsek, ne kadar harcamamız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İyi arabaya binicem diyorsan git o paraya hangi mercedesi alabiliyorsan al.

Ama iki markanın da parça fiyatı yüksek olucaktır, ordan kaçış yok.

• 200.000km den sonra 60.000 e alacağın bir bmw muhtemelen bi 60 da masraf çıkarır

Orijinalden alıntı: zotacing

Dizel BMW'lerin motorları sorunsuz, eğer sahibi düzgün biriyse gönül rahatlığıyla alınıp bir 200.000'de siz yapabilirsiniz.

Forumda ki 15-20 yaş arası çocukların laflarına bakıp araba almamanızı tavsiye ederim.

Istedigi kadar sorunsuz olsun kullanan adam klasik yancı tayfadansa 100.000 km'de bile alinmaz.Arabanin gecmisi biliniyorsa alinabilir ama rastgele birinden o km'de bmw alınmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

200.000 yapmış BMW ortalama 4-5 defa el değiştirmiştir.

%90 allaha emanet bakıma girmiştir.
    Daha Fazla Göster
  • 54 plakalı olansa bayadır ilanda. Geçen ay 59 yazmışlardı

Bende makyajlı 177 lik 3.20d var, ankara şehir içi 7.2 litre tüketimi var. 111 bin kmde, herhangibir sorunu yok şimdilik, ama bütün bakımlarını borusana yaptırırım. Temiz bir araç bulursanız neden alınmasın

Orijinalden alıntı: zotacing

Dizel BMW'lerin motorları sorunsuz, eğer sahibi düzgün biriyse gönül rahatlığıyla alınıp bir 200.000'de siz yapabilirsiniz.

Forumda ki 15-20 yaş arası çocukların laflarına bakıp araba almamanızı tavsiye ederim.

Performans ve tüketim olarak çok iyi bir motor. Ama sorunsuz değil. Bu motorların triger zinciri zamanla ses yapabiliyor ve değişim gerekebiliyor. Buraya kadar çok sıkıntı yok. Ama sorun şu ki, bu motorlar bütün bmw modellerinde uzunlamasına yerleşmiş durumda ve bu konumdayen zincir aracın dışına bakan kısmında değil içine bakan kısmında kalıyor. Zincir değişimi için aracın bütün ön kısmıyla birlikte motor şanzımanın da inmesi gerekiyor. Bu da zahmetli bir iş. Zincir 2-3 kere değiştiği halde 2-3 bin kilometrede sorun tekrarlayabiliyor. Bu da tekrar motor ve şanzımanın inmesi demek oluyor.

Bu dediğim 2006 ile mart 2011 arasında gelen n47 dizel motorlu tüm bmwler için geçerli. Mart 2011 de revizyona gidildi, aynı sorun devam etmekle birlikte daha az görülüyor.

Daha fazla bilgi isteyen google a "bmw n47 timing chain failure" yazıp araştırabilir.

Bu serilerden biri alınacaksa zincirin ses yapıp yapmadığı kontrol edilip öyle alınmalı.

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    Forumda "beğenilmeyen" (!) Peugeot 307'siyle sorunsuz 300.000 km yapan bir üye vardı gerisini siz düşünün.

Ama önemli nokta şu arabanın ilk sahibi olduğunu hatırlıyorum bu bahsettiğim üyenin yani önemli olan düzgün kullanılmış ve bakımları yapılmış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 9 Ağustos 2015; 23:02:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200.000 gelmiş hangi aracı alırsanız alın, riski kabul etmeniz gerekir. benim şahsi görüşüm . ancak tanıdık birinden nasıl kullanıldığını servislerin zamanında ve yetkili serviste yapılmış olanı varsa alınır. yoksa ister bmw olsun ister toyota risk taşır.
    tabikide 320 gibi olmasa da ayırdığınız bütçe nin üstüne 10.000 civarı daha koyup çok iyi 0 km 1.6 dizel bir araç alabilirsin . bence bu çok daha mantıklı olur.

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

Mart 2009 dan önce üretilen 177 hp lik motorlarda timing chain , triger zinciri sorunu vardır, 3.000. Tl civarına değiştiriliyor.
    Sizin alacağınız büyük ihtimal daha önceki versiyonlar olacak, onlarda 177 lik versiyona göre biraz fazla yakar.

Bende makyajlı 177 lik 3.20d var, ankara şehir içi 7.2 litre tüketimi var. 111 bin kmde, herhangibir sorunu yok şimdilik, ama bütün bakımlarını borusana yaptırırım. Temiz bir araç bulursanız neden alınmasın

Hocam araç kaç model vergisi ne kadar ?.. Bakımları orneklerseniz ne kadar tutuyor.. Ben de 2009-2010 184 hp bakıyorum biraz bilgi verirseniz sevinirim

dizel motor sıkı bakım ister ama iyi bakıldıysa 400-500 bin km ler yapılabilir
  • E90 3.20 d nin alınabilir olanları 90 Bin tl civarındadır. Eğer 60 bin tl ye alıp güle güle binmeyi düşünüyorsanız üzgünüm rahatlıkla söyleyeyim kenara bi 20 bin tl koyun olası masraflar için. Bmw için diyeceğim tek şey bmw nin 3 yaşdan büyüğü alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 9 Ağustos 2015; 22:17:56 >
  • Geçen biri ile sohbet ediyordum. Sıfır km aldığı e90 aracını stage 2 modifiye yapmış. Yani bildiğim kadarı ile yazılım cooler egzoz sistemi vs komple modlanmış ve 235 -240 hp civarı bir güç elde etmiş. Bu şekilde aracı 190 bin km ye kadar kullanmış ve saat gibi Çalışır vaziyette satmış.
    Demem şu ki kullanıcısı eğer nasıl kullanılacağını iyi bilen biri ise alınır. 150-200 bin km birşey değiş 2006 modeli konuşuyoruz sonuçta.

Ben 2012 modelini kullanıyorum. 81k km oldu 3,5 yılda. Servise rutin Bakım harici sadece 1 defa şanzıman adaptasyonu için gittim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın bakımları düzgünse, duruşu diriyse bence almakta bi zarar yok. Bmw nin kendini kanıtlamış motorlarından biridir. 177 için konuşuyorum. Güzel bi kasadır e90. Bizim burda 100k civarındaki Mercedeslere daha rodajı bitiyo bunun falan derlerdi uzun ömürlü olduğunu belirtmek amacıyla.

Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

Mart 2009 dan önce üretilen 177 hp lik motorlarda timing chain , triger zinciri sorunu vardır, 3.000. Tl civarına değiştiriliyor.
    Sizin alacağınız büyük ihtimal daha önceki versiyonlar olacak, onlarda 177 lik versiyona göre biraz fazla yakar.

Hocam araç kaç model vergisi ne kadar ?.. Bakımları orneklerseniz ne kadar tutuyor.. Ben de 2009-2010 184 hp bakıyorum biraz bilgi verirseniz sevinirim

2009 yılında makyaj gördü bu kasa, mutlaka makyajlı versiyon almaya çalış.

Benim araç 2010 model 177. Hp lik versiyon. 111 bin kmde
    Bakımları 25 bin km de bir oluyor borusanda
    Yılın belli dönemlerinde yüzde 20 indirim servis kampanyası oluyor, o dönemlerde götürürsen standart bakım 850 tl tutuyor.

-benim kullanımımda balatalar 50 bin km fren diskleride 100 bin dayandı, baya sağlam bir araba

Yıllık vergisi 2040 tl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.