Şimdi Ara

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
26
Favori
10.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o tabloyu yamuk görünce sinir olup düzeltmek isteyen obsesifler beğen
  • Kim çizmiş?
  • Hll knk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ressamın adı

Dominique Appia

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ)

sürrealist akımın ortaya cıkardığı bir tablo.abimizde salvador daliden etkilendiğini söylemiş zaten.bunu beğenenlere Dali'nin resimlerini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Masuka -- 10 Ocak 2014; 12:49:25 >
  • küresel ısınma çıktı bir tek, bi de heykel korkuttu
  •  6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ)

• Bendede hayvan tutkusu var boyle bir hayvana gunlerce bakip inceleyebilirim. Ama gel gelelim birini usta yapmis birinide ustanin yaptigi yapmis :)) ustanin yaptigi daha uzun incelenebilir demek ki Sen birde gozunu acsan neler gorecksin...

• güzel olmuş ellerine sağlık
  • Yarım kafa resme bakanı yada çizeni ifade ediyor ;hiç birini tam tanımıyoruz .Gemi suyla geliyor ve çok yakın zira karsı pencerede kara var sehir ısıkları ile... Gemiyle gelen su birşeylerin habercisi gibi odaya kadar gelmiş ama kimse farkında degil...
    Pizzadaki denge bence resmi anlatıyor herşey dengeli olmalı deniyor ressam bunu kendi yapmış bize geri kalan şeyler denge ve dengesizliğe vurgu misal ; yerdeki kızın govdesi yok ama ayaktakinde var bir denge daha yada agaçta yaprak yok yarım kafada var doga öluyor ama biz kafamızda hala canlı goruyoruz gibi bir metafor var.
    Kitap dogadan geliyor yanan doga aslında,bize dini bilgiler versede ki dinler dogayı koru der biz yakıyoruz bilgiyi alıp dogadan...
    Kızın hatıları var geçmişten gelen gelecegi yok zira kurak bir doga var onunde...
    Ez cümle doga,yıkım,insanın bencilligi üzerine bir resim...
  • Belki de resimde hiç bir anlam yoktur. Belki de bütün nesneler rastgele yerleştirilmiştir. Ama bana daha çok zıtlıkların zihnimizde oluşan bir yansıması gibi göründü. Mesela sol tarafta kurumuş ve dalı kesilmiş bir ağaç. Altında buzullar. Bu kış. Buzulların hemen üstündeki sarı nesne ise kışın gelmesiyle birlikte kalan son yeşilliği de alarak başka diyara göç eden güneş olabilir. Genel anlamda bakıldığında ise bir küresel ısınma iletisi veriliyor sanki. Insanın kendini ve hayallerini gerçekleştirmek adına aslında içten içe kendine zarar veriyor olması. Geleceğini kendi kendine baltalıyor olması vs.

• resme uzun süre bakınca resimdeki kız sanki birşey anlatmak istiyormuş gibi geldi, bilmiyorum tuhaf bir bakışı var yada bana tuhaf geldi baktıkça bakasım geliyor, sanki git birini öldür kötü şeyler yap diyor, ciddi söylüyorum bu resim beni kötü etkiledi.
  • Bu resmi cizen cidden rahatsiz, ama olumlu anlamda rahatsiz.resim guzel çünkü. .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamandan korkan küçük bir kız var. ayrıca ev yamuk duruyor.
  • Pizza kulesi yer düzlemine dik dursun diye tabloyu yamuk asmışlar

burdan ne anlam çıkar ama bilmiyorum
  • ayrıca resimde b irtek yeşillik olarak güneşe asılmış çiçekler ve arka taraftaki heykelin saçı var, bence kız çiçeklere bakıyor umut dolu bir şekilde, yanındaki ağaç kurumuş, her zaman baktığımız pencereden baktığımızda gördüğümüz şehir, güneş ve çiçeklerin hemen buzulların üstünde olması, çiçeklerin ulaşılmaz ve umut dolu olduğunu gösteriyor bence, çoğu umut bağladığımız şeyler gibi, baksanıza kız kitapları okuyor okuyor ve elinde kitap yan tarafında kurumuş ağaçla umut dolu güneşe ve ona asılmış olan çiçeklere bakıyor, ayrıca aynada 2 tanede arkası dönük resim var. şimdilil keşfettiklerim bu kadar devamını editlerim.
  • hll knk kullanıcısına yanıt
    bence başarılı bir çalışma olmuş. tebrikler
  • Denizin ortasına ev yapmışlar eve gemi çarpmış kız ölmüş , öldükten sonra da ruhunu görüyoruz işte
  • alttaki kırmızı kitap kuran'a benziyor
  • patience var dediler geldim
  • Takip

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.