Şimdi Ara

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
26
Favori
10.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NegRaSombRa

Ateş , Su , Toprak , Tahta!!

demin biri tahta dedi kim dedi onu
  • Kendimiz için üretip kendimizi öldürüyoruz(bitiriyoruz) demek istemiş bence

ekleme: o kitap ve şu adam için harcanan ağaç, gemi üretimi için kullanılan hammaddeler ve kirli gazlar ve kendisinin de ürettiği atıklar, eriyen buzullar destekler nitelikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 10 Ocak 2014; 18:37:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingelton

resimde 4 mevsim simgeleniyor ayrıca arka tarafta akan zaman uçan balonla ondan sonra trenle ve son olarak gemiyle simgeleniyor ölüm gemiyle birlikte kadının evine giriyor.
    ilk baharı simgeleyen kafasında çiçek olan büstün arkasında zaman akşam vakti ve tren kadının evine doğru yol alıyor ama henüz ulaşmış değil bu yüzden kadının surat ifadesi öfkeli ama ölüme daha hazır değil.
    kadının çocukluğundan yaşlılığına kadar olan evrimini işaretledim aynanın üstünde vesikalık resim var bu kadının yaşlı halinin fotoğrafı ve ölümüne az bir zaman kalmış ayrıca kitaplıkta işaretlediğim kitaplardan birinin adı decamfron bu bir dağın ismi ölüm dağları olarak geçiyor araştırırsanız görürsünüz. tablodaki eğik kule pizza kulesi yani kadın italyada yaşıyor. resim kısaca ölümü ve akan zamanın kadına olan etkisini anlatıyor.

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ)

Bu da mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonel Hayvan

Kitaplarda yazanın gerçeğe dönüşmesi. Bir nevi hayal. Belki de paralel evren. Geçmiş ve gelecek belki.

+1
  • Çok Güzel Bir Konu
  • kitap okuanın en buyuk guzelliği kitapta yazılanların degil sizin hayal gucunuzdur.
    o yazılanları hayal gucunuz ile canladırmak ve orda yasamaktir.
  • sol tarafta kuru bir ağaç ve biraz daha ötede buzlar. dikkatli bakıldığında buzların eridiği görülür. daha da ötede uçan balona asılı olarak bir kutu ve üstünde bitkiler bulunuyor. buraya kadar baktığımız zaman olayın kuraklık ve küresel ısınmayla alakalı olduğu görülür. zira buzlar eriyor, ve bitkiler, yeşillik doğa adeta balondaymış gibi uçup gidiyor elimizden. camdan dışarıya bakan ve kitap karıştıran kızların vücutları da saydam. bu yavaş yavaş insanlığın tükendiğini ifade ediyor. öte yandan, bize bakan yüzün saçlarına baktığımız zaman yaprak dolu. bu da çevrecileri doğayı korumak isteyenleri temsil ediyor. onlar da köşelerine çekilmiş ve olan biteni dehşet içinde izliyor. kızın okuduğu kitaplar yanıyor ve direk bacadan gidiyor. bu ne demek, elimizdeki bütün bilgiler, bunu durdurmamızı sağlayacak tüm bilgi ve teknoloji aslında bizi o kaçınılmaz sona daha da yaklaştırıyor ve elimizden bişey gelmiyor. sağ tarafta da buzulların erimesine bağlı olarak su seviyesi yükseliyor ve kaçınılmaz sonra her geçen saniye biraz daha yaklaşıyoruz.

çok mu uçtum

• Kitaplığa zoom yaparak,bazı kitapların üzerinde kazan isimlere baktım.

Birinin hikayesi ;

Decameron, Giovanni Boccaccio tarafından yazılmıştır.

1348'de Avrupa'da büyük bir veba salgını olur. Salgın boyunca tanık olduğu olaylarla etkilenen Boccacio, 1348'de başlayıp, 1351'de bitirdiği Decameron da salgın günlerinin Floransa'sını ele alır.

10 gün boyunca anlatılan 100 öyküden oluşur. Günde 10 öykü anlatılır. Her günü bir kral ya da kraliçe yönetir. Bunlar veba salgınından kaçmak için toplanan yedi genç kadınla (Pampinea, Filomena, Lauretta, Emilia, Ellisa, Fieametta ve Neifile) üç erkektir (Panfilo, Filostrato, Dioneo).

Bu gençler, gönüllerince yaşayarak gülüp eğlenmek, aklın sınırları dışına taşmayan zevkler tadabilmek amacıyla önce Fiesole dolaylarında bir evde, sonra bir şatoda konaklar. Her gün Cumartesi ve Pazar dışında, öğleden sonra bir öykü anlatır. Öykünün konusunu, o gün kim kral ya da kraliçe olduysa o belirler. Birinci ve dokuzuncu günde ise herkes dilediği öyküyü anlatır. Böylece yüz öykü anlatılmış olur.

Mutluluklar, kadın erkek ilişkileri, gönül yaraları, yerinde verilen yanıtlar, çıkar peşinde koşan din adamları öykülerin başlıca konularını oluşturur.

Burada sevdiği bir eserin adını yazmış kitapların birinin üzerinde ve bu edebi bir eser.

Diğer bir kitaptada ;

L' habit de cheval yazıyor;

Buda Erik Satie'nin bestesi
    Ve erik satie de yukarıda anlattığım kitabın yazıldığı dönemde yaşamış ve eserler vermiş.

Sadece 3 dakika göz gezdirdim,bu kadar çıkarım yaptım belki bir katkım olur diye.

Eminim çok daha derinlik vardır resimde.

• Farkındalık diye bişey var. Bir akşam oturur kırmızı bir golf araç alıcağım dersin. Ertesi sabah dışarı çıktığında görmediğin kadar kırmızı golf denk gelir.

Bu resimde de aynı olay var bence. Yani acaba resimde sanatçı açlığa bi gönderme yapmışmı? dersin. Kızın bedeninin olmayışı bunu anlatıyor diye yorumlarsın.
    (gerçi kızın bedeninin olmayışı kitapları yaktıkça gidiyor gibi de yorumlanabilir. :) neyse)
  • bnce 1 deli 40 akıllı hikayesi
  • hll knk kullanıcısına yanıt
    Bu tür resimlere emin değilim ama Sürrealist resim deniyor galiba
  • sürrealist bir ressam o yüzden herkes kendine göre anlamlar çıkartabilir, birazda ruh haline bağlı bence bu kadar zorlama..
  • Duvarımda Asılı bu resim eşim korkuyor :) annem geldi oda korktu... Ama teyzem çok güzel yorumladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimhead

çok güzel olmuş bence

King Crimson dinleyen nadir kişilerdensin hocam kıymetini bil

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Bazılarınız için bu resim hiçbişey ifade etmiyor olabilir çok basit bi resim olabilir, ama bu resim o kadar çok şey anlatıyor ki, aylarca içinden çıkamadım en küçük ayrıntıdan bile anlam çıkarttım, bayağı bir yol katettim, aslında burada sizinle paylaşmayacaktım bu resmi çünkü gerçekten çok tehlikeli bir resim yanan ateşten kitaplardan, yanmayan kitaplardan, kızın neden gövdesinin olmayışından arkadaki yarım görünen kafadan, sağdaki gemiden, yerdeki parkelerin sayısına kadar herşeyden anlam çıkartılabilecek bir resim, ama sonra sizinde fikirlerinizi almak istedim, çünkü bu forumdada boş olmayan insanlar var. Bu resimden ne anladınız ne çıkarttınız lütfen benimle paylaşın arkadaşlar

6 AYDIR ÜZERİNDE KAFA YORDUĞUM O RESİM ! [SSLİ] (CİDDİ)

EDİT: Aklıma gelmişken bu resim en iyi bu şarkıyla yorumlanıyor, bu şarkıyı dinlerken resme bakarsanız daha iyi yorumlarsınız..

cahillimi mazur gör bu şarkıda tam olarak neyi anlatmaya çalışıyor kardeşim... biri açiklarsa mutlu olurum teşekkürler

• Bu nasil bi konu lan

• resmi kaldırmanı yada başlığa +16 ibaresi eklemeni tavsiye ederim
  • Biz yapsak deli derler. Milletin ki sanat olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gielenberg

Lsd effect, nasil bi tribe vermissin kendini belli degil

Konuyu okuduktan sonra aklima gelen ilk seyi yazmissin

• tüm yorumları okumadım ama adamın saçındaki yapraklar ile kitap sayfasındaki dalın aynı ağaca ait olduğu görülüyor hatta yanan fotoğraftaki insanı kıza çok benzettim ama bi sebep bulamadım

surat çizgilerinden erkek olduğunu anladığımız yaprak kafa ya kızlara baskı kuran otorite ya da bi pedofili var

birde geminin üzerinde bi simge var önemli bi anahtar diyebilirim tabi bence
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.