Bildirim
6 Ay Aracım Otoparkta Kalacak (YARDIM)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Lastikleriniz inebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracı da götürün bence.. Çarşı, pazar izinlerin de kullanırsınız -
quote:
Orijinalden alıntı: weycell1905
Aracı da götürün bence.. Çarşı, pazar izinlerin de kullanırsınız
Konu ciddidir. -
Biraz kirlenir akü eskidi ise boşalabilir falan. Tanıdığınız felan yok mu ayda bir aracı yikatsin o ara akü şarj da olur.
quote:
Orijinalden alıntı: -Realist-
quote:
Konu ciddidir.
Arkadaşın alaycı bir şekilde yaklaştığını düşünmüyorum. Bence gayet mantıklı.
mümkünse tekerlekleri söküp aracı hava da tutacak birşeyde tutunuz. akü sökülebilir, en az hasarlı geçiş böyle olur kanımca. geldiğinizde aracı uzun bir süre çalıştır derim. servisede sorup bilgi alabilirsiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 1881-193∞
quote:
quote:
Konu ciddidir.
Arkadaşın alaycı bir şekilde yaklaştığını düşünmüyorum. Bence gayet mantıklı.
Bence de en mantıklısı.
Götürebiliyorsan götür.
Onun dışında varsa güveneceğin bi arkadaşına/aile bireyine emanet etmekten başka seçenek yok.
-
Otoparka sakın bırakma. Anahtarı alacaklar ve senin gelmeyeceğini bildikleri için araban 6 ay boyunca ortalık malına döner, zaman kötü kimseye güvenilmez. Ailene yada evi müsait olan akraba na bırak. Kapalı otoparkı olan tanıdık birini bulursan hiç kaçırma, boşver arasıra kullanılsa kullansın, deynekçiden iyidir. Bende askere giderken ablama bırakmıştım. Ara sıra çalıştır, akü bitmesin birde kuş pisliği görürsen temizle demiştim. Bugünkü aklım olsa satıp öyle giderdim. Geldiğimde arabayı duvara sürtmüş, akü bitikti :) Canı sağolsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uppermost -- 27 Mart 2014; 10:27:34 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: uppermost
Otoparka sakın bırakma. Anahtarı alacaklar ve senin gelmeyeceğini bildikleri için araban 6 ay boyunca ortalık malına döner, zaman kötü kimseye güvenilmez. Ailene yada evi müsait olan akraba na bırak. Kapalı otoparkı olan tanıdık birini bulursan hiç kaçırma, boşver arasıra kullanılsa kullansın, deynekçiden iyidir. Bende askere giderken ablama bırakmıştım. Ara sıra çalıştır, akü bitmesin birde kuş pisliği görürsen temizle demiştim. Bugünkü aklım olsa satıp öyle giderdim. Geldiğimde arabayı duvara sürtmüş, akü bitikti :) Canı sağolsun.
Ya şöyle bir sıkıntım var ben aracımı paylaşmayı sevmiyorum bu yüzden kaç kez kavga ettim insanlarla , benim gibi düzgün kullanmıyorlar her ayarını bozuyorlar , kendi babam bile kullanırken rahatsız oluyorum her ayarıyla oynuyorlar bilemiyorum ne yapacağımı
-
quote:
Bence de gayet mantikli bir yaklasim. Geldiğinde karsilacagin problemleri tahmin edebiliyoruz ummadigin birseyde olabilir. Ama araç yaninda olursa hem en kotu 2 haftada bir calismis yürümüş olacak.
Acemi dönem sonrası arabayı gittiğin yer müsait olursa götürebilirsin ama tavsiye etmem. uzman çavuş çok, iki de bir arabayı ödünç versene hoca diye gelirler. Hırsız kesin olur, cahil de çok anahtarını çalıp gece arabayla dolaşmaya çıkmaya niyetlenen erler olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uppermost -- 27 Mart 2014; 15:44:41 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Konu ciddidir.
Ben de ciddiyim, önerim sizin için uygun değilse yok sayabilirsiniz.. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: uppermost
Ya şöyle bir sıkıntım var ben aracımı paylaşmayı sevmiyorum bu yüzden kaç kez kavga ettim insanlarla , benim gibi düzgün kullanmıyorlar her ayarını bozuyorlar , kendi babam bile kullanırken rahatsız oluyorum her ayarıyla oynuyorlar bilemiyorum ne yapacağımı
Bende aynı şekilde pimpirikliyim:) Evin kapalı otoparkı var bizim. Giderken 4 tane tahtanın (nalburdan aldım) üzerine gelecek şekilde park ettim arabayı.(Tahtanın üstüne bırakırsan Lastikler inmez demişti birisi) Hepsiburadadan kılıf aldım. Gösterge tablosuna örtü örttüm, bıraktım. İzin de kullanmadım. Geldim, tek marşta çalıştı. Lastikler biraz inmişti ama çok değil. Gittim, yağını değiştirdim sadece. Tavsiye etmiyorum belki de bi zararı olur ama benimkine hiç bişey olmamıştı. Kapalı otopark hep 15 derece civarında yararlı bişey:)
-
Otoparkta 6 ay olduğu yerde duracaksa işin var demektir.
Akü bitmesi olacakların en kolay halledilecek olanı. 6 ay lastikler sürekli aynı durunca bozulacak kadar içindeki teller yamulabilir. Olur da havası inerse janta kadar oturursa ve uzun zaman o şekilde ezik kalırsa zaten biter.
Dönüşte motor yağını değişmen gerekir. Yüksek basınçla çalışan turbolu bir motor, yağın önemi çok daha fazla.
Uzun süre hareketsiz kalması aktarma organları için iyi bir şey değil. Aks, diferansiyel. İşleyen demir ışıldar.
Hiç değilse 2 haftada bir çalıştırıp 2-3 km yapacak birine bırakın. Ayarları dediğiniz şey değişse ne olur, o kadar pimpirikli olmaya gerek yok. Arabanın yatması daha kötü.
Ya da satın, paranızı altın veya başka bir yatırım aracıyla değerlendirin dönüşte tekrar alın. -
quote:
+1 En mantıklısı.
Araç 6 ay sonra ne halde olur bilinmez. Sadece lastikle aküyle kurtaramayabilirsiniz. -
normalde her arac satın alındıgında bir kitap verilir okuyun diye. adı kullanım kılavuzudur. o kitap içinde uzun süre kullanılmayacaksa araçta yapılması gereken işlemler satır satır yazar.
bu yuzden araç garantili veya değil ise veya bu beklemeden doğacak bir sorunda hakkınızı arayabilmeniz ve garanti şartlarından veya iyi niyet garantisinden faydalanabilmeniz için kullanma kılavuzundaki işlemlerin eksiksiz yapılması gerekmektedir.
Bu gerekli işlemler her aracta farklılık gösterebilir. misal clio da akü kutuplaruını sökün der, ama vw de kesinlikle sökmeyin yoksa aracın beynini kucağınıza alırsınız diyebilir.
Kullanma kılavuzunu bulun veya internetten bir kopyasını edinin. -
Alıntıdir..
Eğer aracınızı uzun bir süre (bir aydan fazla) park durumunda bekletmeniz gerekiyorsa, hazırlık yapmanız gereken çok şey vardır. Doğru hazırlık aracınızın ileride arıza çıkarmasını önler ve aracı tekrar kullanmak istediğinizde sorunsuz bir biçimde çalışmasına imkan sağlar. Eğer mümkünse aracı kapalı bir yerde ve branda örterek bırakmanız en iyisidir.
* Yakıt deposunu doldurunuz.
* Aracın dışını tamamen yıkayıp, detaylı bir biçimde kurulayınız.
* Aracın içini temizleyiniz. Halıların, döşemelerin vs. tamamen kuru olmasına dikkat ediniz.
* El frenini çekili bırakmayınız. Vitesi geri konumuna alınız.
* Arka tekerleklere takoz koyunuz.
* Eğer araç bir aydan fazla park durumunda kalacaksa, tekerleklerin yere değmemesi için krikoya alınız.
* Bir pencereyi hafif aralık bırakınız. (Eğer araç kapalı bir yerde ya da branda altında kalacaksa.)
* Akü kablosunu sökünüz.
* Ön ve arka sileceklerin cama temas etmemesi için silecek lastiklerinin altına katlanmış bez parçaları yerleştiriniz.
* Yapışmayı önlemek için bütün kapı ve bagaj lastiklerine silikon spreyi sıkınız. Ayrıca lastiklerin temas ettikleri boyalı yüzeylere cila uygulayınız.
* Aracı pamuklu gibi gözenekli kumaştan yapılmış hava alabilecek bir branda ile örtünüz.
* Eğer mümkünse motoru tam çalışma sıcaklığına erişene kadar periyodik olarak çalıştırınız veya çalıştırılmasını sağlayınız. (Soğutma fanları iki kez açılıp kapanmalıdır.) Bunun ayda bir yapılması önerilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam en azından bir haftada bir aracı çalıştıracak kadar güvendiğiniz kimse yok mu? Ona bırakın derim 6 ay hiç çalışmadan olmaz.
nereye gidiyorsun?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- oto yedek parça dükkanı açma maliyeti
- ford 1.5 ecoblue motor yorumları
- polo 1.0 tsi
- 1.6 tdi cay motor nedir
- belediyeden duba izni nasıl alınır
- mg hs fiyat listesi
- 2025 avrasya tüneli geçiş ücreti
- togg kimin
- renault symbioz
- reev fancy
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X