Şimdi Ara

5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazır (Sektörel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yaşanan dönüşümleri uzaktan izleyen değil, doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yapan bir Türkiye'nin olduğunu belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaşanan dönüşümleri uzaktan izleyen değil, doğru zamanda, doğru teknolojiye yatırım yapan bir Türkiye'nin olduğunu belirterek, "5G ve ötesi teknolojilerle bağlantılı yaşam noktasında biz yol haritamızı hazırladık. Biz bu yol haritasıyla 5G ve ötesi iletişim teknolojilerinin getireceği fırsatları değerlendirdik. Ekosistem geliştirme, mevzuat ve standartlar, teknolojik olgunluk, dikey sektörler boyutlarında stratejilerimizi şu anda belirledik. İnşallah yol haritamızı yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Dün İstanbul'da '5G@EndTech Demo Day' etkinliğinde konuşan Varank, 5G teknolojisinde öncü ülkelerden biri olabilmek için hummalı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

REKABETİ BELİRLEYECEK

Şu an için daha yüksek veri hızlarını, daha gelişmiş ağ kapasitelerini ve daha düşük gecikme sürelerini mümkün kılan en son teknolojinin 5G olduğunu vurgulayan Varank, "Bu manada önümüzdeki yıllarda 5G ve ötesi teknolojiler, küresel rekabet gücünde ve refah düzeyinin belirlenmesinde önemli bir role sahip olacak. Ses, veri ve görüntü iletimini ileri bir boyuta taşıyarak nesnelerin interneti, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, robotik ve üretim teknolojileri gibi pek çok alanda yenilikleri bu sayede görmüş olacağız" dedi. Varank, 2026 yılına kadar 3.5 milyardan fazla cihazın, 5G'ye bağlanacağını söyledi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 2026da olacağına 3 sene daha sabredelim olmuşken 6G ye geçeriz. Bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Vodafone 4G'de patlama noktasına geldiği için acele istiyor. Turk Telekom İstanbul'da pek çok noktada 5G veriyor. N28 vs. testleri de yapıyor. Turkcell daha sessiz ama start verildiğinde hızlı çalışacaktır. Baz istasyonlarını sıklaştırmaya devam ediyor bu arada. Her istasyona N78 koyup geçebilecek hani kurulumlarda.

4g hatta 3g bile ihtiyaçları karşılıyor 5e gerek yok

Bari bu forumda şunu yapmayın ya

Bu teknolojiler aboneden çok operatörlerin trafiği rahatlatmak için 3G dediğiniz gibi fantezik olmayan gerçek kullanımlar fazlasıyla yeterli bir hız sunuyor ancak 4g olmasa tum trafik 3G den suan aksaydı hiç birimiz verim alamazdık artan talep karşısında

3G’nin 4G’nin ihtiyaçları karşıladığı falan yok. Artık 5G bile az geliyor bu teknolojiye. Böyle diye diye geri kaldık zaten.

Turkcell baz istasyonu nerede sıklaştırıyor merak ettim. Çünkü bizim mahallede ve başka bir yerde daha baz istasyonunu söktüler. Tabii 2 örnek münferit sayılabilir ama şu anda Ümraniye'nin en önemli yerlerinden birinde Turkcell 4G hizmeti veremiyor. Vodafone ise evet cidden patladı ama biraz tuhaflar. Yani adamlar yoğun olduğunu bildikleri bir yerde hala Band 20'den 4G veriyor. Doğal olarak normal bir günün akşam saatinde bile patlıyorlar. Mesela 3G'yi 800'e aktarıp 2100'den 4G verse en azından çağrı düşme sorunu olmaz.

Telefonumda TT'nin sinyal bölümü önceden 5G kısmı boştu şu anda "Nr SDMActivation" yazıyor. (Dipnot iPhone)

4G bir derece ama 3G şahsen benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor zaten TT ve Turkcell 3G'yi 900 frekansına aktarmışlar doğal olarak felaket bir hızları var.

Baz istasyonu sökülmez diye bir şey yok ki. Kira süresi dolup yer sahibi ile anlaşamayınca sökerler pekala. Ama işlerin içinde tam ne dönüyor bilinmez. Burada bir mahallede yüksek bir kule vardı. Kulede de tüm operatörler var. Diğerlerini bilmiyorum ama Turkcell sinyali kesti ve iki tane mobil istasyon koydu yüksekçe yerlere, oradan hizmete başladı. Birkaç ay sonra da reklam panosu kamuflajında iki tane kule dikti ve hizmete aldı. Bir istasyon kapanıp yerine iki istasyon açtı. Peki garip olan ne? Kapanan istasyondaki tüm donanımlar hâlâ kule üstünde duruyor. Onları alıp başka bir yere kursa yüksek hızlar verebilecek bir istasyona daha kavuşmuş olur. Ama öylece duruyorlar kulede.

Benim burada Turkcell'in baz istasyonu olmayan tek bölge evimin etrafı kaldı. Bir kilometre mesafede iki tane var ama yükselti farkından bana pek faydaları yok. Buraya ne zaman kurarlar bilmiyorum. Uzaktan alakasız istasyonlardan sinyal geliyor.

• Aynen istemeye istemeye bu durumdayız artık benim bulundugum çoğu yerde 3g baz istasyonu sadece çekimi var internet girilmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
    Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler.
    Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar.
    Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar.
    Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.