Şimdi Ara

5G için kolları sıvadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şebekeler Birliği (Next Generation Mobile Networks Alliance/NGMN Alliance), 2020 sonrasında hayata geçmesi beklenen 5’inci Nesil Mobil İletişim (5G) Teknolojisi’nin uçtan uca ihtiyaçlarını belirlemek ve bu konuda sektör için referans belgesi hazırlamak amacıyla bir girişim başlattı.

Sektörün geleceği açısından kritik kabul edilen girişimde, Türkiye’den Turkcell yer alıyor. Grubun hedefi, telekomünikasyon endüstrisinin 5G vizyonunu ortak bir perspektifte ele almak ve küresel bir yol haritası ortaya koymak.

Turkcell, yeni nesil teknolojilerin merkez üssü Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (NGMN Alliance) tarafından oluşturulan 5G Girişimi’ne dahil oldu. NGMN Birliği, sektörde tüm yeni teknolojilerin ön koşullarını tanımlıyor ve böylece standart oluşturan kurumlara yön veriyor.

NGMN 5G Girişimi, beşinci nesil mobil iletişim hizmetlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesini ve 2020 sonrasında hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla faaliyet yürütüyor. Turkcell’in üye olduğu 5G Girişimi’nin amacı, operatör temsilcileri, tedarikçiler ve Ar-Ge partnerlerinin katılımıyla düzenlenen forum ve atölyeler sonucunda 5G vizyonunu tanımlayarak bu teknoloji için ihtiyaç duyulan koşulları belirlemek. Mimari dizayn prensipleri ve spektrum konularını da içine alan çalışmaların sonuçları, yayınlanacak olan referans belgesiyle açıklanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, şunları söyledi: “Turkcell olarak, geçtiğimiz yıl NGMN Birliği’ne kabul edilmiş ve bu organizasyonun bir parçası olmuştuk. Bu kez NGMN 5G Girişimi’ne dahil olarak küresel gelişmeleri çok yakından takip etme fırsatı bulacağız. Bugünden bakıldığında 2020 yılı göze uzak görünebilir ancak geleceğin teknolojilerinde standartları belirlemek için henüz işin başında bu tip organizasyonların parçası olmak şart. Bizler Turkcell’in 5G teknolojisi üzerine yürütülen en kapsamlı çalışmada Türkiye’yi temsilen yer almasından mutluluk duyuyoruz.”

Kaynak:Hurriyet

Daha 4g çıkmadı hayırlısı bakalım.

• Turkcellin son teknolojiyi yakindan takip etmesini ve bize getirmek istemesini tebrik ediyorum. Ama malum ulkemizdeki burokratik yavaslik ve bazi cikarlar buna hep engel oluyor. 3g bile 10 sene sonra gelmisti. Turkcelle kalsaydi simdiye coktan 4g kullaniyor olurduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki 3G düzgün çekiyor da 5G getireceklermiş..
  • Vodafone ve Avea "haksız rekabet" adı altında sürekli taş koymasalar şu anda 4G kullanıyorduk zaten.

Hadi avea'yı geçtim sürekli ite kaka geliyor arkadan.. Vodafone dünya markası sayılır! Neden zamanında yatırımlarını yapıp adam gibi hazır beklemiyorlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede mobil teknoloji gecikiyorsa avea ve vodafone yüzünden iş turkcelle kalsaydı şu an 4G kullanıyorduk 5G'ye geçmeyi konuşuyorduk.

• 3G iyi bir teknoloji olsa zaten 4G'ye ihtiyaç olmazdı. Kapsama, erişim süresi ve hız olarak daha verimli her bir üst model.
  • Eminim Turkcell izin verseler bugün 4G hizmetini başlayabilir. 3G ihalesi Avea ve Vodafone katılmadığı için 2 kez iptal olmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmişi araştırırsan yazdıklarını silersin.
    Avea öncesi Aria ve İş Bankası frekans kullanımı için Turkcell ve Vodafone'a göre inanılmaz rakam ödediler.
    Karşılığında diğer operatörlerin baz istasyonlarından faydalanacaksınız gerekli düzenlemeler yapılacak denildi ama ortada kaldı.
    Sonuç olarak adamlar herşeyi satıp Türkiyeden çıktılar..
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Sonuca bakarım ben.. Niye silecekmişim yazdıklarımı?

Aycell ayrıydı Aria ayrıydı, birleştirlerde Avea oldular.. Aycell hattı da kullandım, aria hattıda kullandım zamanında!

Sonuç ortada, hep geriden geliyorlar.. Bırakalım demogojiyi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de yüksek ihtimalle yarın 4G'ye geçiyoruz deseler Turkcell 4G'yi verir ama 2 GB kota ile. Türkiye'de 4G'den önce kota sorunu aşılmalı evet Turkcell altyapısal olarak bence Türkiye'de ki en güçlü şirket ama hala sınırsız diye 1 GB kotalı internet kullanıyoruz, kota sonrası ise Edge'den daha düşük.

Vodafone beni şaşırtmaya devam ediyor, dünyada birçok ülkede faaliyet gösteriyor ama o yatırımın yarısı Türkiye'de yok.
  • Demogojinin anlanı mı bilmiyorsun yoksa laf olsun diye mi yazdın anlamadım.

Adamlar bildiğin devlet eliyle kandırıldı diyorum hala geriden geliyorlar diyorsun ya pes doğrusu.
    Onca tokada rağmen iyi durumdalar bile. Turkcell'e zamanında gelip biri 2.5 milyar dolar tokat atsa emin ol şu anda çekmeyen bir numaralı operatör olurdu.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kandırılmış olsalar bile şu anda hep geriden takip ediyorlar mı?

Dediğim gibi ben sonuca bakarım.. Demogoji dediğim konuda bu, yani hayıflanmamak gerek artık..

• ne gerek var 4g ye 3g yetiyor kotalari artirsinlar 4g yerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: agibat

ne gerek var 4g ye 3g yetiyor kotalari artirsinlar 4g yerine.

Hep senin gibi "ne gerek varcı" biri çıkar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: agibat

ne gerek var 4g ye 3g yetiyor kotalari artirsinlar 4g yerine.

İste kotalari artirmalari icin 4g gibi daha fazla kapasite sunan yeni teknolojiler sart.

• Evinizde aldığınız hız biraz yüksek diye 3G süper bir teknoloji olmuyor. Kalabalık yerlerde hız 2Mbit'e kadar düşüverebiliyor. Bu durumda da evdeki hızınla kullanmak için kotanı yükseltseler o kotayı kalabalık bölgede kullanırsan hız 1Mbit'e de düşer. Bu yüzden kotaların artması için 4G gereklidir. Zaten 4G ilk olarak böyle aşırı trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda devreye girecek, sonra yayılacak diğer yoğunluğu düşük lokasyonlara.

Mesela Turkcell turbo sınırsız paketlerinde hız hilesi ile denediğim oldu. 1MB/sn ile indirdiğim dosya akşam 19.30 civarı 45KB/sn kadar düşük bir hızla inmeyi sürdürüyor. Sonra vakit ilerledikçe hız tekrar yükseliyor vs. Kotalar yükselse herkes kullanmaya başlar ki, hız o zaman direk düşüşe geçer. Hani yoğunluğu az olan konumlarda çok sıkıntı değil ama yoğunluğu yüksek olan konumlarda direk tıkıyor şebekeyi...

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

Vodafone ve Avea "haksız rekabet" adı altında sürekli taş koymasalar şu anda 4G kullanıyorduk zaten.

Hadi avea'yı geçtim sürekli ite kaka geliyor arkadan.. Vodafone dünya markası sayılır! Neden zamanında yatırımlarını yapıp adam gibi hazır beklemiyorlar?

Vodafone vodafone olmadan önce yani Telsim zamanında yatırım yapmak yerine Cem Uzan iyi götürdü.

Tabi burada Türkiye'deki bürokratik yavaşlığı ve engelleri unutmamak gerekiyor.

Teknolojik her gelişmede önünüze hep bürokratik engeller çıkıyor. Zamanında ÖZEL radyo ve televizyonların kurulmaları zamanında da olmuştu. Internet bile geç gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Evinizde aldığınız hız biraz yüksek diye 3G süper bir teknoloji olmuyor. Kalabalık yerlerde hız 2Mbit'e kadar düşüverebiliyor. Bu durumda da evdeki hızınla kullanmak için kotanı yükseltseler o kotayı kalabalık bölgede kullanırsan hız 1Mbit'e de düşer. Bu yüzden kotaların artması için 4G gereklidir. Zaten 4G ilk olarak böyle aşırı trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda devreye girecek, sonra yayılacak diğer yoğunluğu düşük lokasyonlara.

Mesela Turkcell turbo sınırsız paketlerinde hız hilesi ile denediğim oldu. 1MB/sn ile indirdiğim dosya akşam 19.30 civarı 45KB/sn kadar düşük bir hızla inmeyi sürdürüyor. Sonra vakit ilerledikçe hız tekrar yükseliyor vs. Kotalar yükselse herkes kullanmaya başlar ki, hız o zaman direk düşüşe geçer. Hani yoğunluğu az olan konumlarda çok sıkıntı değil ama yoğunluğu yüksek olan konumlarda direk tıkıyor şebekeyi...

Ben evde kablo tv kullanıyorum. Benim internetim anten kablosu üzerinden geliyor. Bu sayede evdeki telefonu kapattırdım.

https://www.turksatkablo.com.tr/Kablo-TV

bu linkte üstteki internet düğmesine basarsan anten kablosu üzerinden gelen internet hakkında bilgi alabilirsin.

Bu arada istersen uydu internet denen bir şey var. Bireysel olarak pahalıya gelen bir şey. Apartman veya site olarak ortak uydu internet alırsanız Türk Telekom'u ve devleti by-pass edersiniz.

Uydu internet için şu linke bakınhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Uydu_interneti

Ayrıca google'de uydu internet hizmeti veren şirketler diye aratırsanız çıkıyor. İstanbul ve İzmir'de çift yönlü uydu internet hizmeti veren şirketler vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 6 Kasım 2014; 9:34:55 >

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Elbette dediklerinizde haklısınız ama 10 yıldan uzun süre geçti saydığınız şeylerde, biraz daha hız kazanmalı bu tip şeyler..

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben baz istasyonuna girecek hızların artacağını sanmıyorum. Bana göre 4g sadece operatörlerin saçma sapan hız reklamı yapmasına sebep olacak başkada bir getirisi olmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.