Şimdi Ara

5G için kolları sıvadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne olursa olsun geçmemiz lazım adamlar 6g ye geçecek biz hala 3gdeyiz gerçi internetler adam olmaz akk denilen saçma sapan uygulama varken.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    16 Mbit ADSL kullanıyoruz. Hız düşümü de olmuyor şu arada. Uydunet kablo üzerinden fibere bağlantılı çalıştığından iyi ama o da bu ülkede sıkıntılı. Şirket genişlemek, büyümek istemiyor. TTnet kazansın diye çalışıyor resmi olarak. Kaç yıldır aynı şehirlerde hizmet veriyor sadece.
    Üstelik Amerika'da mesela yüksek hızlı İnternet için iyi bir çözüm kabli tv şebekesi. Forumlarda adamların 50 - 60 MBit hızları var. Bizimkiler ne veriyor?
    Uydu üzerinden İnternet sağlıklı değil. Hem yavaş, hem kotalı, hem hava şartlarından olumsuz etkileniyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3G ve 4G'nin farkı 4G'nin frekansı daha verimli kullanabilmesi. Bundan dolayı aynı frekans bandında daha fazla hız vermek mümkün oluyor. Örneğin bir 3G baz istasyonunda tek sektörden 40Mbit civarı hız verilebiliyorsa, 4G baz istasyonunda 150 verilecek mesela. Bu şekilde baz istasyonundan telefona verilebilecek hız artmış olacak. Bu hız artınca zaten baz istasyonunun backhaul hızının arttırılmaması mantıksız olur. Sektöründen 150Mbps hız verebilen bir baz istasyonunu 155Mbit hızda bir radyolink ile çalıştırmak anlamsız olur. Mecbur ya daha yüksek kapasiteli radyolink ya da fiber bağlantı ile baz istasyonunu şebekeye bağlamak zorunda kalacaklar...
    3G'nin yoğunluktan hızının düştüğü yerlerde telefonu destekleyen kullanıcıları 4G şebekesine çekmiş olacaklar ve 3G rahatlayacak. Zaten yine kotalı hizmet olacağından 4G de daha az yüklenmiş olacak...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Veriler çok iyi. Sonuç olarak 4gb yine 40 lira en düşük hız 64kbps.
  • 5 g gelse ne olur.
    bu fiyatlar ayrı bir dert.
    telefon bataryaları ayrı bir dert.
    gelsin bakalım. kimler tam anlamıyla kullanabilecek ???
  • lordakrep kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı kotalar. Kotalar olsa takarım alete çakma bozuk bir batarya, bağlarım şarja; indir babo indir... :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordakrep

5 g gelse ne olur.

4G gelirse hem hız artacak hemde şarj süreleri uzayacak. 4G, 3G gibi şarjı sömürmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 g yi getireceklerine şu kotalara bir çözüm getirsinler. Rekabet kurulu kotalara müdehale mi ediyor aaba hem kota düşük hemde sonrasıdaki hız yerlerde
  • 4G destekleyen telefonlar satışa sunulacak millet de sazan gibi atlayacak ben dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: lordakrep

5 g gelse ne olur.

4G gelirse hem hız artacak hemde şarj süreleri uzayacak. 4G, 3G gibi şarjı sömürmüyor.

Ciddi misiniz? Ben tam tersi daha fazla şarj tüketir diye biliyorum. Keşke dediğiniz gibi olsa?

• 3g yi adam gibi versinler başka bişi istemiyoruz. 4g gelmeden 5g lafları da komik oluyor he :))
  • Dediğinizde haklısınız kotalar hep sıkıntı, amaçları verdikleri hizmeti (O da doğru düzgün bir hizmet verseler diyorum ama tüm tarifeler için söylemiyorum.) kısarak kazançlarını yükseltmek..

@sis651

Hızımızın artacağı konusunda hemfikiriz ama bu da 4G nin kullanıldığı teknolojiye bağlı alarak artacaktır.
    Şarj konusunda ben fikrinize katılmıyorum. Nedeni ise 4G nin 3G den daha çok batarya harcayacak diye nette bir kaç yazı okumuştum.

@Yandex
  • lordakrep kullanıcısına yanıt
    Şarjı daha fazla götürecek ama çok da kötü olmayacağını düşünüyorum. Hani devamlı 150Mbit hızda indirme yapıldığında şarj fazla gider. Ancak normal kullanımda ufak data paketleri daha kısa sürede iletilebileceği için modem kendini daha çabuk güç tasarruf moduna alacak. Sonnuçta 4G LTE daha yeni ve daha gelişmiş bir teknoloji. 3G ve özellikle 2G için baz istasyonlarında koca koca dolaplar olması gerekirken LTE desteği veren ekipman tek bir sunucu kadar yer alabiliyor rafta. Sürekli indirme için de kullanacak kotalar olmadığına göre, muhtemelen çok da etkisi hissetmeyiz. Belki daha bile düşük tüketimi olabilir. Deneyip incelemek lazım...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.