|
Merhabalar sistemi kısaca yazıyorum kasa: lianli dynamic 11 sıvı soğutucu: lianli galahad 360 termal macun: işlemci ile gelen macun fan ve dizilimi: lianli st 120 yan ve altta toplam 6 adet hava girişi üstte 3 adet sıvı soğtucunun egzoz, hava girişi fanlarının bağlantısı cpu opsionele bağlı yani galahad 360ın üzerindeki fanlar ile aynı oranda çalışıyor bios ayarı: pbo açık ve stok bios oynanmamış x570 en güncel oda sıcaklığı: 24 derece Arkadaşlar öncelikle bilgisayar ve bileşenleri konusunda sıfır bilgili birisi değilim forumdaki herkes kadar bilgim mevcut fakat ısı problemini bir türlü çözemedim, daha önce cooler master maker nano ilede kullandım ve macunun sert olmasından dolayı işlemci yüzeyine düzgün yayamadığımı düşünerek galahad 360 ile beraber gelen daha akışkan olan macun ilede denedim fakat işlemci lol gibi basit bir oyunda bile 78-80 derecelere çıkıyor oyun sonu bilgisayar neredeyse donuyor ve bütün fanları tam devire alıyor işlemciyi soğutabilmek için boştada 45-55 derece arası, amacım işlemciyi stok halde kullanmak ve bu kadar fana ve galahad 360 gibi incelemelerde iyi sonuçlar veren sıvı soğutucu ile ısı problemi oyunlarda donma kasma gibi problemler yaşamadan kullanmak, şuan thermal grizzly kryonaut alıp onun ilede denemek istiyorum fakat açıkçası ısı sorununu çözebileceğimi düşünmüyorum, pbo kapatmadan yada işlemciyi düşük voltaj düşük frekans ayarlamadan bu problemi çözemez miyim ? Güncelleme kasanın fotorafını ekledim, alt ve yan fanları içeri soğuk hava veriyor, üst fanlar radyatöre kasa içerisindeki havayı basıp soğutuyor, radyatör fanları cpu fana bağlı, diğer 6 fan cpu opsiyonele bağlı yani cpu fan bağlantısı ile paralel çalışıyor ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abekaynana123 -- 18 Ocak 2022; 20:4:34 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı