Şimdi Ara

5900x sıcaklık problemi yardım konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kasa kapaklarını çıkarıp denemedim hiç kapakları çıkarıp deneyeceğim öneri için teşekkür ederim, pbo zaten default ayarlarda açık geliyor

• Anakartın ve ramlerın sıcaklık değerleri nedir? Kasa içerisinde hava akışı sorunu varsa anakart, ssd ve ramlerinde ısınması gerekiyor, bu bileşenlerinden sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz?

• Benim de burdaki konumda 10850K + Fuma 2 ile sıkıntım vardı Güçlü İşlemciler + Fuma 2 Değerleri | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Ne yaparsam yapayım sıkıntı oluyordu sonrasında tesadüfen voltajla oynarken bir şey farkettim 1.22V'da sıkıntı oluyordu 1.24V 1.23V 1.21V 1.2V gibi değerlerde sorun ortadan kalkıyordu tam 1.22 olduğunda ne oluyosa artık cayır cayır.

Önceki soğutucunuzla beraber sorun olmadığını galahad geldiğinde sıkıntı olmaya başladığını yazmışsınız montajda vs hiçbir yerde hata yok kontrol etmişsiniz sorunun nerde olduğu gayet açık gibi duruyor  

Siz yine de Rezalet Master'ın macunlarını çöpe atıp PBO'yu biostan kapatın kendi değerlerinizi kullanın.

Edit: Anakart as(zort)us muş   Pbo neden açık hocam kapatın onu kendi değerlerinizi girin bakalım nolucak  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 19 Ocak 2022; 15:14:14 >

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

ssd 48 derecelerde geziyor ramlere bakmadım hocam kasanın iç sıcaklığı güzel ondan adım gibi eminim benim sorunum muhtemelen ya voltajda yada galahad 360ta ikisinden birisinde tam emın olamadım :D

• abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

Radyatör fanlarını ters takmadın umarım? yani o fanlar yukarı üflemeli. ve önde fan varsa içeri  Ayrıca kasa arkasında egzoz fanın neden yok? egzoz fanı olmadan hava akımı kötü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Ocak 2022; 3:1:6 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

hocam konuyu açarken dedim ya forumdakiler kadar az çok bilgim var :D, fanlar içeriden havayı radyatöre basıyor, bu modelin egzoz fanı yuvası yok , üst tarafı radyatörle beraber egzoz olarak kullanıyorum

• abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

sana bilgisiz demedim zaten. kasa arkasında fan yuvası var gibi görünüyor ondan yazdım

• Selamlar , sorununuzu çözebildiniz mi ? Arkadaşlarımızın yorumlarına da baktım zaten hemen hemen aynı şeyleri söyleyecektim fakat aynı şeyler yazmak istemedim. Muhtemelen kontrol etmişsinizdr dediklerini onların da, bir sonuç verdi mi ? Ben şuna dikkat ettim yazdıklarınızda , her şey düzgün yapıldıysa montaj gibi, zaten yazmışsınız bilgisiz deilm diye yani doğru yapıldığını farz ediyorum her şeyin yanlış anlamayın, işlemci ile gelen macunu kullandım demişsiniz onların termal iletkenlik derecesi pek iyi olmaz bildiğiniz gibi. Daha iyi bir macunla deneyebilme şansınız var mı? sonuç değişebilir. Gerçi o soğutucu ile o macunla bile ısı derecesi o kadar yukarı çıkmamalıydı ama , birde her şeyi yine kontrol ettikten sonra iyi bir macunla denemenizi tavsiye ederim fırsat varsa , geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 21 Ocak 2022; 11:14:26 >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

hocam grafik kartını daha almadığım için deneyemedim henüz, kartı alınca ilk işim thermal grizly kyranaut ile denemek olucak, baktım ondada iş yoksa soğutucuda sıkıntı var diyeceğim artık başka çare yok, içeriye 6 fan hava basıyor o halde sıcaklıklar yüksek fanlarda kaliteli denilebilecek fanlar, ryzenden soğudum açıkçası yok pbo kapa yok oc yap underwolt yap yani işlemciyi stok halde sorunsuz kullanamayacaksak niye alıyoruz, sistemi satıp 12. nesilede geçebilirim kyranaut kar etmezse o anki ruh halime bağlı :)

• @abekaynana123 aynen hocam, bir de thermal grizly ve mümkünse başka soğutucu ile deneyin ( sivi veya kule tipi ) olan 12 cm lik bir soğutucu da olur maksat denemek. İnşallah düzelir hevesiniz kursağınızda kalmaz. Muhtemelen sorun ortaya çıkınca düzelecektir. Bir kere daha yeni sistem alıp uğraşmak zorunda kalmazsınız inşallah.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.