Şimdi Ara

55'INCI MKNZ. P. TUG. K.LIGI - KIRKLARELI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
2
Favori
169.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amras_tasartir

Beni birader bırakacak nasılsa pazar günü catalcaya geçeceği için. En gec iki-üç gibi teslim olacağım, ki erken işler bitsin, bizim birader gibi saat gece 1-2'lere kadar uğraşmayayım.

Orada nasıl birbrimizi bulacağız acep ?
    Fikri olan var mı ?

Bir liste yapalım isimlerin olduğu herkes isimlere aşina olursa birbirimizi buluruz gibime geliyor.

iyi fikir

benim adim mehmet emin gülten eskişehir :)) orda görüşmek üzere
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 12 Aralık 2012; 9:58:11 >
  • Ben de 55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı KIRKLARELİ geliyom Erhan Demirbaş-Bilecik- Mehmet hemşeriyiz görüşelim....ben pazar sabah 6.45 te kamil koç la istanbula gidicem ordan kırklareline geçicem...
  • hayırlı olsun size bende tam 1 sene önce orada acemiliğmi yaptım ardından demirköye geçmiştim güzel geçti askerliğim güzel yerdi yalnız acemilik kötüydü.
  • ne açıdan kötüydü biraz açsan??
  • 1- Mehmet Emin Gülten / Eskişehir
    2- Orkun Kaya / Istanbul
    3- Erhan Demirbaş / Bilecik
    4- Hakkı Mehmet Bilik / İstanbul
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VincentCorleone -- 10 Ağustos 2012; 11:59:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan438

Ben de 55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı KIRKLARELİ geliyom Erhan Demirbaş-Bilecik- Mehmet hemşeriyiz görüşelim....ben pazar sabah 6.45 te kamil koç la istanbula gidicem ordan kırklareline geçicem...

erhan bende gece 12 de esk den bincen sabab 6 gibi esenler ordanda 7 de kırklareline geçcem
  • 6) Fatih KARACA / İstanbul
  • 7)Ayhan gonulluk KOCAELİ
  • 1- Mehmet Emin Gülten / Eskişehir
    2- Orkun Kaya / Istanbul
    3- Erhan Demirbaş / Bilecik
    4- Hakkı Mehmet Bilik / İstanbul
    5- Fatih Abdioğlu / Istanbul
    6- Fatih KARACA / İstanbul
    7- Ayhan Gonulluk / KOCAELİ
  • hapı yuttunuz :)
  • arkadaşlar kırklareli babaeski 1.zırhlı tugay komutanlığı yardımcı mekanize piyade taburu hakkında bilgisi olan warsa cewap yazabilirler mi
  • Benimde dağıtım buraya düştü.Mekanize birlik mühimmat sevk destek bölüğü gibi bişeler yazıyor.Nasıl bir yer bilgi verirmisiniz.
  • Beyler dağıtımım Kırklareli'ye çıktı.Kaydırma birlik diye tabir edilen , 2-3 ay eğitimden sonra doğuya kaydırıyorlar şeklinde dedikolar var.Doğru mudur?Doğruysa göndermeler nasıl oluyor?Tam şekli şöyle ; 55.Mekanize Piyade Tugayı 2. Mekanize Piyade Taburu Muharebe Destek Bölüğü.Adı üstünde muharebe destek doğuya gönderir heralde.(Muh. destek yazıyor mühimmat destekde olabilir).Kırklareli merkezde askerliğini yapan arkadaşlardan bol bol yardım istiyorum bu konuda.PM'den Msn adresi gönderirlerse daha da güzel olur.Bu 7 günde bu konuyu çok meşgul edicem gibi gözüküyor.
  • Ben de askerliğimi 55. Mekanize'de kısa dönem olarak yaptım

Öncelikle sizlere biraz Kırklareli’nden bahsedeyim. Burası çok küçük bir şehirdir. Çarşısı, imkanları kısıtlıdır. Büyükşehirde yaşıyorsanız, muhtemelen yaşadığınız mahalle bile buradan büyüktür. İklimi karasala yakındır. Kışları çok soğuk, yazları da çok sıcaktır. Nem oranı da düşüktür. Bu yüzden sıcağıda yakar, soğuğu da adeta dondurur.

Tugay komutanlığı Sükan kışlasındadır. İlk acemi birliğinize katılmaya bu kışlaya gideceksiniz. Malzeme deposu, revir gibi yerler bu kışlanın içindedir. Muayenenizi olup, kamuflajlarınızın temin ettikten sonra Sükan kışlasının hemen karşısında M. Şevket Paşa kışlasına geçeceksiniz. Buraya kısaca MŞP derler. Tugaya bağlı cezaevi bu kışla içindedir. Hücre cezası (askeri jargonda disko) alan askerler bu kışladaki cezaevine gelir. Bu yüzden Kırklaerli’nde “MŞP’ye gitmek” deyimi, aynı zamanda hapse girmeyi de ifade eder.

Kısa dönem askerler acemiliklerini MŞP kışlasında yaparlar. Acemiliğiniz boyunca kısa dönem askerler bir arada olacaksınız ve hergün 05.30 gibi kalkıp traş kuyruğuna gireceksiniz. Kahvaltı sonrası 08.00'de sabah içtiması ve de sonrasında sabah sporu yapacaksınız. Bu spor, ordu jimnastiği ve tüfekli/tüfeksiz hareketlerden oluşur. Çok yorucu sayılmaz. Ardından yürüyüş çalışması yapacaksınız. Dört haftanız yemin törenine hazırlanmak ile geçecek. Son bir haftalık periyotta Sükan kışlası içindeki tören alanına gideceksiniz ve yerinde provalara başlayacaksınız. Dört hafta zor geçecek. Özellikle de ilk günler alışmakta zorlanacaksınız. İlk haftayı atlattıktan sonra alışacaksınız. Derken acemilik keyifli gelmeye başlayacak. Acemiliği ve kısa dönem arkadaşlarınız ile bir arada olmayı seveceksiniz. Yemin töreni bittiğinde sanki askerlik bitmiş gibi gelecek. Ancak herşeyin yeni başladığını usta birliğine geçince anlayacaksınız.

Acemilik sonrasında sınıflarınıza göre kışlalara ve hudutlara dağılacaksınız. İnternet sonucunda “Sınıfı” bölümünde TANK, PİYADE ve TOPÇU yazan arkadaşlar acemlikten sonra Ersun kışlasında askerliklerine devam edecekler. MUHABERE Yazanlar Sükan kışlasında kalacaklar. Bakım ve istihkam kışlaları da ayrıdır ve Sükan Kışlasının yakınındadır. Sınıfı İSTİHKAM ve BAKIM olanlar acemilikten sonra bu kışlalara gidecek. Bu sınıfların hepsi uzun dönemler ile birlikte askerlik yapacaklar. Sınıf kısmı boş olanlar ise genellikle hudut karakollarına dağıtılır. Pınarhisar, Demirköy gibi ilçelere gidecek olanlar da var. Kimin nereye gideceği acemiliğinizin ilk haftası sizlere bildirilecektir. Yani sonradan belli olacak.

Uzun dönem askerler ile birlikte askerlik yapacak olan arkadaşlar biraz sıkıntı çekecek. Belkide hayatınız boyunca hiç karşılaşmadığınız tiplerle muhatap olmak durumda kalacaksınız. İşin ilginç tarafı onlar çoğunlukta olacak. Çünkü siz kısa dönemler her bölüğe sınırlı sayıda dağıtılacaksınız. İçinizde koca bölükte tek kısa dönem olanlar olacak. En az dağıtılan Tank bölüğüdür mesela. Her bölüğe 1–2 tane kısa dönem verilir. Onlar da genelde revirci veya silahçı olur. Topçu Bataryaları ise (topçu birliklerine "batarya" denir) en zor yerlerdir. Askerlerin en seçmecelerini Topçulara verirler. En fazla vukuat Topçularda yaşanır. Hatta her sabah saat 06.30’da Topçu Taburu “Vukuat İçtiması” vardır. Tankçılar ve Piyadeler yataklarından yeni kalkarken, Topçular içtima alanına dizilmiş olur. Önceki gün ve gece yaşanan vukuatlar tespit edilir. Sonra saat 08.00’de diğer birlikler ile beraber sabah içtiması yapılır. Tankçılar ise bu konuda daha rahattır. Vukuat pek olmaz.

Muhabere olup Sükan kışlasına düşenler nöbet haricinde pek bir iş yapmazlar. İçlerinden biri mutlaka fotoğrafçı olur. Elinde fotoğraf makinesi, kışla kışla gezip fotoğraf çeker. İstihkam Alayına düşen arkadaşlar ise sıkı bir eğitimden geçerler. Çünkü istihkam demek geri hizmet demektir. Savaşta siper kazmak, köprü kurmak, mezar kazmak gibi her türlü ağır işe istihkam bakar. Bu yüzden eğitimler de sıkıdır. Kısa dönem askerler tabi uzun dönemler kadar yorulmazlar ancak çok da rahat ettikleri söylenemez. Burasının avantajı, Subay Gazinosu yakınında olmasıdır. Buradan çok uygun fiyatlara ızgara-mangal türü yiyecekler yiyebilirsiniz. Kırklareli genelinde yemeklerin iyi olmadığını düşünürsek, baya şanslısınız diyebilirim.

Hudutlara düşecek arkadaşlar ise çok rahat edecekler. 30–40 kişilik sınır karakollarında tam bir aile ortamında askerlik yapacaklar. Başlarında birkaç tane komutan olacak. 7/24 sıcak suları hazır olacak. Yemekleri bile karakolda taze taze pişip yenecek. (Kışlalarda yemek ve banyo sorunlu olduğu için bu saydıklarım büyük nimet) Nöbet tutmaktan başka da bir işleri olmayacak. Sabah ve akşam ikişer saatten günde 4 saat nöbet tutacaklar. Onun haricinde yemekhanede oturup tv seyredecekler. Hudutlara vukuatlı asker de vermezler. Tek eksi yanı iki haftada bir çarşı izinleri olacak.

Şimdiye kadar yazdıklarımın yanında, biraz da genel bilgiler vereyim. Yazın gidecek olanlar mutlaka yanık kremi ve güneş losyonu alsınlar. Özellikle de ense ve kulaklarına dikkat etsinler. Zira en önce buralar yanıyor. Ayaklarını bot vurmasını engelleyecek yara bandı, vatka, koli bandı gibi önlemler alsınlar. Sürekli kullandıkları ilaçları "reçeteleri ile birlikte" mutkala yanınızda götürün. Revir genelde kalabalıktır. İstediğiniz zaman gidemeyebilirsiniz veya gittiğinizde ilacınızı hemen temin edemeyebilirsiniz. Eşyalarınızı kimsenin kullanmasına izin vermeyin. Mantar, saç kıran gibi alerjik hastalıklar bulaşabilir.

Yanınıza acemilik boyunca yetecek kadar para ve malzeme alın. Çünkü acemilik boyunca çarşı izniniz olmayacak. Dört hafta boyunca MŞP kışlasının dışını göremeyeceksiniz. Üstelik kışlanızda atm de yok. Sadece Sükan kışlasında TEB atmsi var. Bu bakımdan usta birliğine gidince, her çarşı izninizde size en az bir hafta yetecek kadar para çekmelisiniz. Katinlerde kredi kartı geçer ama genelde kalabalıktır. Özellikle acemiliğinizde MŞP kantininden zor faydalanırsınız. Eğitim aralarında verilen 10–15 dakikalık molalar kantinden alışveriş yapmanız için yetmeyebilir. Bu durumda bir arkadaşınızı seçip, parayı topluca ona verip alışverişiniz yaptırmak en mantıklısıdır.

Bunun dışında kantin genelde ucuz ve zengindir. Her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Traş bıçağı, iç çamaşırı gibi malzemeleri yanınızda yük edip götürmeye gerek yok. Kantinden alabilirsiniz. Kırklareli genelinde çamaşır işi de sıkıntılıdır. Yıkatmak isterseniz çamaşırhane müsait olmayabilir. Elde yıkamak isterseniz kurutma işi sorun olur. Çünkü koğuşlarda çamaşır kurutmak yasaktır. Size tavsiyem iç çamaşırı, çorap, havlu gibi ürünleri ucuzundan alıp, kirlenince atmanızdır. Zaten 5 ay askerlik yapacaksınız ve ayda ortalama 50 lira civarı maliyeti olur. Çarşıdaki askeri malzeme satan dükkanlarda farklı kalite ve fiyatlarda ürünleri bulabilirsiniz.

Çarşı izninizde gidebileceğiniz fazla yer yok. İnternette işiniz varsa sabah otobüsten iner inmez internet cafeye gidin. Çünkü internet cafeler çok çabuk dolar ve biraz geç giderseniz yer bulamazsınız. İşiniz öğleden sonraya kalır. Bunun dışında yemek yiyebileceğiniz yerler genelde döner, iskender tarzı fast food yapan yerlerdir. Ancak fiyatlar genelde ucuzdur. AGAM BÖREK Salonu iyidir. Kırklareli genelinde pek çok yerde şubesi vardır. 2,5 liraya bir porsiyon börek yiyip yanında çay veya ayran içebilirsiniz. Börekleri taze ve lezzetlidir. EBRU DÖNER de iyidir, tavsiye ederim. Özellikle iskenderi güzeldir. Bir de İZABELLA isimli biryer var. 20 liraya açık büfe/sınırsız hizmet veren kaliteli bir mekandır. Kısa dönemler genelde buralarda takılırlar. Bu saydığım yerler aynı zamanda kredi kartı ile alışveriş yapabileceğiniz sayılı mekanlardır. Çoğu yerde kredi kartı geçmez. Özellikle askeri malzeme satan dükkanlar genellikle peşin çalışır. Bu yüzden kredi kartınıza güvenerek çarşıya çıkmayın. Mağaza olarak şehir merkezinde tek M Migros var. Bunun yanında Bim, A101, Şok gibi marketler de mevcut. Şehir dışında da Kipa Alışveriş Merkezi var ama askerlere yasaktır. Yasaklı mekanlara gidip inzibatlara yakalanırsanız ceza alabilirsiniz. Buna rağmen giden askerler de vardır. Mesela şehir merkezinde DİNGİLOĞLU Çay Bahçesi vardır. Normalde burası da yasak ama bazı askerler burada oturur, çay içip sohbet eder. Biraz şans meselesi yani... Ben riske girmeyin derim.

Dilerseniz çarşı izninizi 20-25 liraya kiraladığınız otel odasında geçirebilirsiniz. Özellikle banyo ihtiyacınızı karşılamak, temiz ve konforlu yatağınıza uzanıp dinlenmek, tv seyretmek için bire birdir. Yanınıza çarşıdan aldığınız yiyecekleri de getirebilirsiniz. İki arkadaş kiralarsanız daha da hesaplı olur. Şehir merkezindeki tüm otellerde bunu yapabilirsiniz. Ancak iyi pazarlık edin. Adamına göre fiyat çekerler çünkü. Aileniz şehire geleceği zaman da her otele güvenmeyin. İyi araştırın.

Nisan ayı askerlik bakımından en rahat zamandır. Bu zamanda Kırklareli’ne gidenler biraz daha şanslıdır. Eğitim sezonu bittiği için fazla eğitim ve spor yapmazlar. Yazın komutanlar tatile çıkar. Denetleme de olmaz. Ağustos'ta gidenler ise Kırklareli’nin hem yazını hem kışını görürler. İkisi de birbirinden zordur. Kışın yapılan denetlemelerin de hazırlığını görürler. Üstelik Kırklareli'nde Eylül ayında hava soğumaya başlar. Aralık'ta gidenler ise Kırklareli’nin kemikleri titreten soğunu görürler ve denetlemeye katılırlar. Ağustos ve Aralık celpleri, Nisan celbine göre daha kalabalıktır. Nisan en az kısa dönem asker alımının olduğu celptir. Ben seçme sansınız varsa Nisan'da gitmenizi öneririm.

Yazacaklarım bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden hayırlı tezkereler.

NOT: Aklımda kalan her türlü faydalı olabilecek bilgiyi mesajımda yazdım. Lütfen özel mesajdan ulaşıp "ben buraya düştüm, acaba rahat eder miyim?" gibi sorular sormayın. Çünkü bu tarz soruların cevabı mümkün değildir. Oraya gittiğinizde nasıl bir birliğe düşeceksiniz, komutanlarınız size karşı nasıl davranacak, verilecek görev ne olacak? Bunları önceden bilemeyiz. Ancak yaşayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca paylaştığım bilgiler, mesajın yazıldığı tarihe aittir. Siz farklı şartlarla karşılaşabilirsiniz. Bunu da göz önünde bulundurunuz. Tekrar hayırlı tezkereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 17 Mart 2015; 0:22:32 >

• @rtsbora Bu bölüklerin doğuya kaydırma ihtimalleri varmı?
  • s.a
    istanbul tuzla zma-ttza eğitim bölüğünden 55.mekanize piyade tugayı 2.mekanize piyade taburu muharebe destek bölüğüne 15 kişi (zma sürücüsü ve nişancısı) ağustosun 13ünde geliyoruz ... kaydırma birlik diye bi söylenti war doğru mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

@rtsbora Bu bölüklerin doğuya kaydırma ihtimalleri varmı?

kaydırma işlemi ihtiyaca göre yapılıyor. kesin değil yani. şansına kalmış. allah kolaylık versin. sağ salim dönersin inşallah.

bu arada önceki mesajımda kısa dönem arkadaşlara tavsiye verirken uzun dönem askerlere biraz giydirmiştim. üzerine alınma. içlerinde çok iyi olanlar da var tabiki ama düşününce ilk akla gelen örnekler genelde kötü olanlar oluyor.

hayırlı tezkereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 15 Temmuz 2013; 4:46:01 >
  • Merhabalar. Benim de usta birliğim buraya çıktı. Şu an amasyada acemi birliğindeyim. Burdadan Lüleburgaza geçeceğim. Sınıf kısmında piyade yazıyor. Nedir bi bilgi verirmisiniz. Bu arada kısa dönemim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.