Şimdi Ara

55'INCI MKNZ. P. TUG. K.LIGI - KIRKLARELI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
2
Favori
168.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimikonen

    @rtsbora ne zaman askerlik yaptın?


    baya oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 10 Aralık 2012; 22:20:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokselgok

    quote:

    Orijinalden alıntı: kimikonen

    beyler yanlız şöyle bişey var. 84/4 tertip olarak orada tugay santralinde görev yaptım. bandocu merkezde tankçı taburu merkeze biraz daha yakın ama çarşı dışında karşılaşamazsınız. dereköy merkeze çoook uzak orası sınır karakolu. lojistik destek komutanlığıda merkezde.

    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 55'inci Mknz. P. Tug. K. Yrd. 4'üncü Hd. Tb. 2'nci Hd. Bl. K.lığı

    DEREKÖY KIRKLARELİ

    Bu dereköy sınır karakolumu (@rtsbora) dediği gibi karakola düşme şansım varmı?

    evet karakola düşeceksin. pek sıkıntı çekmezsin. nöbetten başka iş olmaz.




  • Merhaba arkadaşlar ben 55inci mekanize piyade tugayında kısa dönem askerlik yaptım.Öncelikle kırklareli hakkında biraz bilgi vereyim.Küçük bir il özellikle büyük illerdem gelenler için çok küçük gelcek bu şehir.Zaten asker olduğunuz için çarşıdan çarşıya çıkacaksınız ondada yapacağınız şeyler kısıtlı.Haftasonu askerler genelde internet cafelere gder o yüzden çok kalabalık olur.Yemek için belli başlı mekanlar var ama askerler genelde açık büfe kahvaltıya giderler.İzabella diye bir mekan var 10 lira verirsiniz açık büfe kahvaltınızı doyasıya yaparsınız askerler genelde oraya gider.

    Ben askerliğimi ersun kışlasında yaptım birazda burası hakkında bilgi vereyim.Ersun kışlasında yaklaşık 1200 asker vardır ama imkanları oldukça kısıtlıdır.Bir tane kantin var oda belirli saatlerde açık olur ve birşeyler temin etmek zordur çünkü gelen malzemeler hemen tükenir.Banyo ise koğuşlardan ayrı bir bölgededir gitmeniz için mesafe kat etmeniz gerekir.Haftanın iki günü banyo günüdür ve 15 dakikadır ama her sabah 5.30-6.30 ihtiyaç banyosu yapabilirsiniz.

    Ben askerliğimi tankçı olarak karargah bölüğünde yaptım.Burada yapacaklar için bilgiler vererek yardımcı olayım.Bölük komutanı Serkan yüzbaşı birebir muhabbette çok iyi ama genele karşı çok serttir.Çok ağır eğitimler yaptıtır.Ama bölüğü bölük astsubayı olan rahmi başçavuş yönetir.Kendisi bir ülkenin başında olsaydı çok gaddar bir kral olurdu izlenimi yaratır ve gerçekten de öyle.Devamlı askerleri aşağılar,aile terbiyesinden bahseder ama kendisi devamlı hakaret aşağılma derdindedir çok gaddar bir insandır.
    Öncelikle sıhhıye ve muhabere takımına düşenler diğer takımlara göre şanslılar.
    Muharebe takımının takım komutanı Volkan astsubay oldukça iyidir askerine arkadaş gibi davranır ve takımın işleri yoğun değildir.
    Sıhhıye takımının komutanı Serdal uzmandır.Başlangıçta konuşma şeklinden dolayı itici gelebilir ama zamanla seversiniz kendi askerini kollar ve bu takımında işleri yoğuun değildir.
    Bölük karargah kısmında ise rahmi başçavuş ismail astsubay ve özkan astsubay vardır.Buraya girenler yazıcılık,depo sorumlusu gibi görevlere getiririler.İsmail astsubay ve özkan astsubay oldukça iyidir özellikle özkan astsubay askere çok iyi davranı,kendi halinde biridir kimseyi kırmaz komutandan ziyade arkadaş gibidir.Rahmi başçavuş içins görüşlerimi söyledim ama kendi takımnda o kadar gaddar değildir.
    İkmal takımının komutanları Yaşar Uzman ve Ramazan Uzmandır.İkiside çok iyidir,takımın işleri yoğundur ama komutanları iyi olduğundan sıkıntı yaşamazsınız.
    Tabur karargah kısmının Komutanı Erol başçavuştur kendisi çok iyi bir insadır askerlere çok iyi davranır.Ancak uzmanları Hakan ve Fevzi sevilmezler çünkü egolarını asker üzerinden temin ederler.Askerler o yüzden ikisini de sevmezler.Takımın işleri ise çok yoğundur.
    Havan takımının komutanı ise Umut başçavuştur.Kendiside çok iyi insandır,tam asker tipi vardır kendiside.Askerilerine sahip çıkar.Takımca ve bölükçe yaptırtığı eğitimler çok iyi geçer çünkü eğitimleri eğlenceli hale getirmeyi başarır.Uzmanlardan orhan uzman bağırır çağırır ama zamanla bilirisiniz ki kötü niyetli değil ama ali uzman için aynı şeyi söylemek mümkün değil kendisi tam bir asker düşmanıdır.Devrecilik yapar ve alt devreleri ezer.Kendisi nöbetçi olduğundan ise tam eziyet olur o yüzden kimse sevmez kendisini.
    Keşif takımının komutanı ise Erkan başçavuştur.Kendisi askere güler ama çok sinsidir.Askeri ezer ve kısa dönemleri sevmez.Başlarda sever gibi olursunuz ama gerçek yüzünü görünce nefret edersiniz yüzden kimse keşife düşmek istemez.

    Her ne olursa olsun askerlik her türlü zor gelecektir ne koşulda olursa olsun.O yüzden fazla kafaya takmayın bir şekilde bitecekitr askerlik.




  • 341 Kd olarak 55.mknz piyade tugayı Ersun kışlası Topçu taburunda askerliğimi yaptım. Gerçekten sürgün yeri midir? Evet... Dayak var mıdır ? Vardır. Kısa döneme dayak var mıdır ? Vardır. Yemekleri berbattır. 86 kilo gittim 62 kilo döndüm ... Soru varsa her türlü cevaplanır...
  • aralık 2012 de bende buraya düştüm pek iç açıcı değil gibi söylenenler ama olsun yapıcaz gelicez inş

    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı
    BURDUR
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı
    KIRKLARELİ

    varsa önerileriniz şöyle yap böyle git beklerim, söyleyin
  • Gençler biz bu sürgünü hak edecek ne yaptık?
  • Arkadaslar usta birliğim,

    55'inci Mknz. P. Tug. 5'inci Hd. Tb. 3'üncü Hd. Bl. K.lığı ŞERİFÇAVUŞ KIRKLARELİ olarak cıktı.

    Sonuc olarak karakola mı düşmüş oluyorum... Bilgi verebilirseniz sevinirim...

    Tüm tertiplerime hayırlı teskereler.
  • Ne ilginc :) Ben askerlik yaptigim donem tugay Edirne Suloglu ilcesinde idi. Merkeze 40 dk. uzaklikta tek caddeli bir ilce. Surgun hikayelerinden sadece bir tabur doguda gorevli idi ve biz orda oldugumuz donem geri donmuslerdi birlige.
    Zaman icinde tamamen kaydirilmis demek ki :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sobre

    341 Kd olarak 55.mknz piyade tugayı Ersun kışlası Topçu taburunda askerliğimi yaptım. Gerçekten sürgün yeri midir? Evet... Dayak var mıdır ? Vardır. Kısa döneme dayak var mıdır ? Vardır. Yemekleri berbattır. 86 kilo gittim 62 kilo döndüm ... Soru varsa her türlü cevaplanır...

    başkan hangi bataryadaydın sen? ben 335. dönem 3 bataryadaydım.
  • Ersun kışlasında askerim 353.dönem KD burası sürgün yeri devrecilik sıracılık muhabbeti var ama eskiye göre iyi durumda yeni gelen albay durumu biraz daha iyileştirmiş durumda. Fakat nizamiyeden girdikten sonra içinizde vatan sevgisi varsa o sevgi yok oluyor Asklerlik gerçekten çok saçma birşeymiş onu öğrendim burda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunduns

    Ne ilginc :) Ben askerlik yaptigim donem tugay Edirne Suloglu ilcesinde idi. Merkeze 40 dk. uzaklikta tek caddeli bir ilce. Surgun hikayelerinden sadece bir tabur doguda gorevli idi ve biz orda oldugumuz donem geri donmuslerdi birlige.
    Zaman icinde tamamen kaydirilmis demek ki :)

    Hocam hangi donemde yapmistiniz. Bende orada yapmistim. Google earthdan bakiyorum bazen binalar vs druyor ama garajlarda yolda arac vs gorunmuyor. Askerligimi yaptigim bolugun garaji deposu huc yok bende sasiriyordum boluk gitmis diye. Demek tugay komple gutmis vay be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 Subatta terhis oldum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden 1 yil evvel terhis olmussunuz, tabiri caizse dedem missiniz. Ben istihkam svs bolugunde idim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55'İNCİ MKNZ.P.TUG. 1'İNCİ MKNZ.P.TB. 2'NCİ MKNZ.P.BL./KIRKLARELİ MERKEZ çıktı bugün kısa dönem olarak. Okuduklarım pek içaçıcı değil doğrusu. Bana çıkan görev yerinde askerlik yapan oldu mu acaba. Şartlar hala aynı mı?
  • 55'İNCİ MKNZ.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI SHR.HİZ.BL./KIRKLARELİ MERKEZ KISA DÖNEM SINIF İKMAL varmı bir bilgisi olan arkadaşlar ???
  • Burası nasıl arkadaşlar? karakol mu? telefon kullanılıyor mu? izin durumları nasıl?

    55'İNCİ MKNZ.P.TUG. 5'İNCİ HD.TB. 3'ÜNCÜ HD.BL./KIRKLARELİ DEMİRKÖY
  • acemi 1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ

    usta 55'inci MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB.1'İNCİ 155/39 MM.LİK K/M OB.BT./KIRKLARELİ MERKEZ

    KISA DÖNEM
    TOPÇU

    AYNI YER VARMI ARKDAŞLAR TANIŞALIM...
  • Eğitim Birliği: 1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ
    Esas Birlik: 55'İNCİ MKNZ.P.TUG. 5'İNCİ hd.TB. 3'ÜNCÜ HD.BL./KIRKLARELİ DEMİRKÖY

    kısa dönem. piyade.

    Manisa'da aynı yerdeyiz hocam..
  • Manisa'da bende ordayım arkadaşlar. Sonra Kırklareli'ye...
  • Eğitim Birliği : 1'İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL./MANİSA MERKEZ
    Esas Birliği : 55'İNCİ MKNZ.P.TUG. K.YRD.LIĞI 2'NCİ MKNZ.P.TB. 2'NCİ MKNZ.P.BL. (ZMA)/KIRKLARELİ MERKEZ
    Statü : KISA_DÖNEM ER
    Sınıf : PIYADE
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.