Şimdi Ara

55'INCI MKNZ. P. TUG. K.LIGI - KIRKLARELI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
2
Favori
169.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: webislander

tuzladan giden mutlaka vardır çünkü ben burada orduevinden çıkan çok asteğmen görüyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende 331. dönem kırklareli 55. mekanize tugayında kısa dönem olarak askerliğimi ifşa edeceğim... bilgilendirme konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: savelor

Arkadaşlar bende 331. dönem kırklareli 55. mekanize tugayında kısa dönem olarak askerliğimi ifşa edeceğim... bilgilendirme konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

Alıntıları Göster
    325. ksd Kırklareli il jandarma komutanlıgında askerliğini yapmıs biri olarak ara ara gittiğimiz bi yerdi 55. mekanize. duyduğum kadarıyla acemilikleri kolay geçmişti bizim devrelerin fakat bizden 2 hafta sonra yemin törenleri olmuştu. batıda askerlikte disiplin daha bi önemlidir. biz kısa dönemiz diye bize bişey olmaz demeyin orada oda hapsinde hergün dayak yiyen kısa dönemler de vardı bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: kapuska

325. ksd Kırklareli il jandarma komutanlıgında askerliğini yapmıs biri olarak ara ara gittiğimiz bi yerdi 55. mekanize. duyduğum kadarıyla acemilikleri kolay geçmişti bizim devrelerin fakat bizden 2 hafta sonra yemin törenleri olmuştu. batıda askerlikte disiplin daha bi önemlidir. biz kısa dönemiz diye bize bişey olmaz demeyin orada oda hapsinde hergün dayak yiyen kısa dönemler de vardı bilginize

Alıntıları Göster
    İnşallah bize öyle bişey denk gelmez bakalım hayırlısı artık alışveriş zamanı oraya gidince göreceğiz artık ne olduğunu. Girişte ne veriyorlar yoksa bişey vermeyip herşeyi bizmi götürüyoruz

• quote:

İnşallah bize öyle bişey denk gelmez bakalım hayırlısı artık alışveriş zamanı oraya gidince göreceğiz artık ne olduğunu. Girişte ne veriyorlar yoksa bişey vermeyip herşeyi bizmi götürüyoruz

Alıntıları Göster
    Yokmu kırklareline giden veya gitmiş olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanB

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ben ankaradan gidiyorum. şu sıralar hava fean değil diyorlar orda. kısa dönem rahat gibiymiş artık gidince detayını görürüz..
  • quote:

ben ankaradan gidiyorum. şu sıralar hava fean değil diyorlar orda. kısa dönem rahat gibiymiş artık gidince detayını görürüz..

Alıntıları Göster
    ben gidiorum savelor, istanbuldan gidiorum ben de. lüleburgazda akrabalarim var su an hava iyi dediler ama sen yanina iclik falan almayi unutma yine, bilirim sogugu inanilmazdir, cesmeden akan suyu dondurur
  • quote:

selam arkadfaşlar ben 2007 yılında 319 kısa dönem olarak kırklarelide yaptım askerliği yalnız benim dönemimde acemilik ilk defa kırklareli merkez de değil pınarhisar ilçesinde yapılmıştı sonra yine merkeze döndü siz merkezde yapacaksınız sürgün yeri olduğunu bilmenizde fayda var tabi bu olay acemlikye çokta önemli değil kendi tertiplerinizle yapacaksınız ama usta birliğinde dağıtım olmakta ama aynı yerde genelde ya merkezde kalırsınız yada pınarhisar demirköy gibi ilçelerine gideblirsiniz başka bir yere gitme durmunuz yok aslında size daha fazla bişlgi vermek isterdim ama ben merkezde yapmadım hatta hiç gitmedim merkeze kırklareliye pınarhisarda acemlik ustada orda yaptım çok soğuk olur buralar doğudab daha soğuk rüzgar en büyük zorluğunuz soğuk olabilir birde hiç bir askere güvenmeyin 15 ay askerlere birçoğu sürgün dür sizvilde sabıkası olan yada askerdeyken başka bir olaya karışıp sürgün ile kırklareliye gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: tek_59

quote:

selam arkadfaşlar ben 2007 yılında 319 kısa dönem olarak kırklarelide yaptım askerliği yalnız benim dönemimde acemilik ilk defa kırklareli merkez de değil pınarhisar ilçesinde yapılmıştı sonra yine merkeze döndü siz merkezde yapacaksınız sürgün yeri olduğunu bilmenizde fayda var tabi bu olay acemlikye çokta önemli değil kendi tertiplerinizle yapacaksınız ama usta birliğinde dağıtım olmakta ama aynı yerde genelde ya merkezde kalırsınız yada pınarhisar demirköy gibi ilçelerine gideblirsiniz başka bir yere gitme durmunuz yok aslında size daha fazla bişlgi vermek isterdim ama ben merkezde yapmadım hatta hiç gitmedim merkeze kırklareliye pınarhisarda acemlik ustada orda yaptım çok soğuk olur buralar doğudab daha soğuk rüzgar en büyük zorluğunuz soğuk olabilir birde hiç bir askere güvenmeyin 15 ay askerlere birçoğu sürgün dür sizvilde sabıkası olan yada askerdeyken başka bir olaya karışıp sürgün ile kırklareliye gelmiş

Alıntıları Göster
    Pekde iç açıcı şeyler değil inşallah hayra alamettir. artık tertiplerle bir ay takılıp sonra ne çıkarsa bahtımıza.....

• quote:

Pekde iç açıcı şeyler değil inşallah hayra alamettir. artık tertiplerle bir ay takılıp sonra ne çıkarsa bahtımıza.....

Alıntıları Göster
    319Kd olarak Pınarhisarda acemilik ve Demirköy de usta birliğimdi.Hey gidi günler hey..Kış döneminde gidecek arkadaşlar içliklerinizi götürün,Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası bozmasın sizi sonra.Acemilikteki arkadaşlıklar unutlmuyor çok iyi arkadaşlıklar kurduk.Ama usta birliğinde uzun dönem askerlerle beraber olacaksınız kolay gelsin.Hayırlı teskereler herkese.

Guneru ve tek_59 arakadaşlar çok doğru açıklamalar yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playboy22 -- 11 Aralık 2009; 23:51:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Playboy22

319Kd olarak Pınarhisarda acemilik ve Demirköy de usta birliğimdi.Hey gidi günler hey..Kış döneminde gidecek arkadaşlar içliklerinizi götürün,Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası bozmasın sizi sonra.Acemilikteki arkadaşlıklar unutlmuyor çok iyi arkadaşlıklar kurduk.Ama usta birliğinde uzun dönem askerlerle beraber olacaksınız kolay gelsin.Hayırlı teskereler herkese.

Guneru ve tek_59 arakadaşlar çok doğru açıklamalar yapmışlar.

Alıntıları Göster
    bende 327KD olarak 55. mknz de yaptim askerligi. acemi birligi kirklareli merkezde. rahat bi yer. 4-5 tane gazino sadece kisa donemler icin. buyuk bi kantin var gerci ama sira olur biraz. egitimlerde fazla kasmazlar yada bizi fazla kastirmadilar. daha sonra dagitim kirklareli icinde olur. cok kotu zor bi askerlik yaptim diyeni duymadim bizim donemlerden. en rahat yerler hudutlarmis. bide pinarhisarda 1. ordu tatb. merkez komutanligi var. oraya secme askerler gider. bilgisayar operatoru olanlar yasar. kisi biraz sert gecermis. ama gunler cabuk bitermis. sonucta bizde yaptik geldik. herkese hayirli teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cacbari

bende 327KD olarak 55. mknz de yaptim askerligi. acemi birligi kirklareli merkezde. rahat bi yer. 4-5 tane gazino sadece kisa donemler icin. buyuk bi kantin var gerci ama sira olur biraz. egitimlerde fazla kasmazlar yada bizi fazla kastirmadilar. daha sonra dagitim kirklareli icinde olur. cok kotu zor bi askerlik yaptim diyeni duymadim bizim donemlerden. en rahat yerler hudutlarmis. bide pinarhisarda 1. ordu tatb. merkez komutanligi var. oraya secme askerler gider. bilgisayar operatoru olanlar yasar. kisi biraz sert gecermis. ama gunler cabuk bitermis. sonucta bizde yaptik geldik. herkese hayirli teskereler.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar,sizden bir ricam var,kırmayıp cevaplarsanız sevinirim.erkek arkadaşım 55.mknz.p.tug.k.lığı nda kısa dönem olarak askerlik yapıyor,yani,cumartesi teslim oldu,orası nasıldır,pınarhisar diye bir yere gönderme ihtimalleri varmıs yemin töreninden sonra,pınarhisar da askerlik nasıl gecer?ayrıca izin kullanabiliyorlar mı,kullanıyorlarsa da şehir dısına cıkılabiliyor mu?telefon görüşmelerinde sorun olur mu,yemekleri nasıldır,aslında orasıyla ilgili herseyi ögrenmek istiyorum,elbette sizin yardımlarınızla,şimdiden cok teşekkür ederim arkadaşlar:)

• quote:

Orijinalden alıntı: kara-melek

merhaba arkadaşlar,sizden bir ricam var,kırmayıp cevaplarsanız sevinirim.erkek arkadaşım 55.mknz.p.tug.k.lığı nda kısa dönem olarak askerlik yapıyor,yani,cumartesi teslim oldu,orası nasıldır,pınarhisar diye bir yere gönderme ihtimalleri varmıs yemin töreninden sonra,pınarhisar da askerlik nasıl gecer?ayrıca izin kullanabiliyorlar mı,kullanıyorlarsa da şehir dısına cıkılabiliyor mu?telefon görüşmelerinde sorun olur mu,yemekleri nasıldır,aslında orasıyla ilgili herseyi ögrenmek istiyorum,elbette sizin yardımlarınızla,şimdiden cok teşekkür ederim arkadaşlar:)

ben 4 aydır buradayım

öncelikle acemi birliği pek kastırmaz, kısaca ilk bir ay tek sıkıntısı kantin sırası olur

izin kullanma hakkı var ama çok elzem bi durum olmadıkça önermem gereksiz

şehir dışına sadece izinde çıkabilir

cep teli kullanmak yasak risk alırsa kendi bilir ankesörlerde sıra olur

yemekler idare eder

pınarhisar küçük bi yer aradığı herşeyi bulamayabilir

bir de buralar gerçekten çok soğuk

• quote:

Orijinalden alıntı: thron

quote:

Orijinalden alıntı: kara-melek

ben 4 aydır buradayım

öncelikle acemi birliği pek kastırmaz, kısaca ilk bir ay tek sıkıntısı kantin sırası olur

izin kullanma hakkı var ama çok elzem bi durum olmadıkça önermem gereksiz

şehir dışına sadece izinde çıkabilir

cep teli kullanmak yasak risk alırsa kendi bilir ankesörlerde sıra olur

yemekler idare eder

pınarhisar küçük bi yer aradığı herşeyi bulamayabilir

bir de buralar gerçekten çok soğuk

Alıntıları Göster
    Selam Arkadaşlar,
    Buraya daha önce cevap yazan arkadaşlardan savelor benim canım ciğerim eşim...
    55'İNCİ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI KIRKLARELİ inde kısa dönem piyade er askerlik yapmaya başladı. 2 gün önce kısmet oldu, ziyaretine gittim. acemilik bitince gideceği yer belli olmuş, demirköy hudut karakolu demişti. Şimdi yorumları okudum demirköyde de farklı farklı hudut karakolları var gibi bir yoruma vardım. Yanlış mı?
    Demirköyü bilen, tanıyan oralarda yaşayan yaşamış olan var mı? Kırklarelinin ilçesi imiş fakat bir sabah birde akşam otobüs calışırmış merkeze doğru mu?
    Onlar orada askerlik yapıyorlar ya eşlerde burada yapıyorlar inanın
    Cevap verenlere şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: HASMUR

MERHABA MİLLET,

BELKİ BAŞBUĞ NUN KONUŞMASINI DİNLEDİNİZ. KISA DÖNEM ASKERLİK KALKACAKMIŞ ÖYLE DİYOR. SİZCE BU DOĞRU BİR KARARMI YADA DEĞİL Mİ?
    BİRDE MERAK ETTİĞİM BİR KONU DAHA. EĞER KISA DÖNEM KALKARSA VE BU KANUNEN YÜRÜLÜÜYE GİRERSE, ŞU AN ASKERLİK YAPAN KISA DÖNEMDE KİLERE NE OLUR ?
    ONLARIN ASKERLİĞİ UZARMI O ZAMAN. CEVAPLARINIZ MERAKLA BEKLYİRORUM.... İYİ GÜNLER

Alıntıları Göster
    sevgili thron,
    gercekten çok teşekkür ederim.bilgilendirdiğin için.hepinize hayırlı tezkereler diliyorum.allah yardımcınız olsun ve sizi korusun.dualarımız hep sizinle..

• quote:

Orijinalden alıntı: tek_59

quote:

selam arkadaşlar bende askerliğimi 55.mknz piyade tugay komutan yardımcılığı 3. mekanize piyade taburu şehit yüzbaşı hüseyin kutnu kışlası pınarhisarda yaptım (şimdi 1. ordu tatbikat merkez komutanlığı oldu ) şu alıntı yazıyı yazan arkadaşım iyi dinle acemi birliğim tuzla piyade okul komutanlığı ZMA (hırhlı muharebe aracı) eğitim bölüğü idi teknik lise mezunu bir askerdim zaten bilen bilir ZMA şöförleri seçme askerdir sivilde en ufak karakolla dahi işim olmadı sen böyle ahkam keserken o beğenmediğin askerler sende duymuşsundur şırnak güçlükonak ilçesine 2. iç güvenlik taburu olarak yaklaşık 1000 kişi ile sevk edildi ben o bölgeyi merkez ve ilçeleri de dahi karış karış bilirim mercedes unımog şöförlüğü yaptım aylarca senin gibi poşetler koğuşta yatarken o beğenmediğin askerlerin komutanlarıda dahi vize komando okulunda anaları ağladı ocak ayının soğuğunda ayrıca pınarhisarda türkiyenin en büyük atış alanı ve sanal muhabere dersaneleri mevcuttur buda türkiyede tek bide bir arkadaş uzun dönem askerlerle aynı koğuştamı yatacağız diye sormuş yokk koçum sana kral dairesini ayarladılar hazır suit daire orası hanımın çifliği değil korkun mu var bir tarafından ben 15 ay yattım ve o kalabalıktaki muhabbetleri inanın hala özlüyorum gözlerim doluyor 2. taburu şırnağa gönderdiğimiz an aklıma geldikçe zaten kısa dönemlere asker gözüyle bakan yok oralarda iyi olanlar çok vardı allah var on numara kültürlü efendi delikanlı insanlar bide uyuz mıy mıy hala kendini anasının dizinin dibinde yada okulun kafesinde rock barda sananlar falan neyse uzatmayacağım orası kırklareli merkez ve ilçeleri de dahi sürgün yeri değil trakya birliklerinin tamamına yakını doğudan gelme yada hali hazırda sevk edilmek üzere dinlenmeye çekilen taburlardır şimdi merak edenlere birkaç bilgi = kırklareli de öyle -35 falan soğuk olmaz sevinmeyin sakın oranın özelliği nem oranı çok yüksek olması yani hava -5 oldu mu esen rüzgarı kaval kemiklerinizin taaa içinde hissedersiniz bunun olması tamamen nem ile alakalı yağmur yağsın diye el açıp dualar edersiniz pınarhisara istanbuldan direk araç var izmir bursa canakkale yolunu kullanan hakiki koç tüm ilçelerin içinden gecer pınarhisardaki garnizonda her türlü imkan mevcut yok yok aile kantini gazino merak ettiğiniz herşey orda var atmlerde mevcut saç traşı olmayın gidin birliğe teslim olmadan adam gibi olun berberde öyle girin yoksa otobüsten iner inmez kendinizi inzibatın kucağında bulursunuz gezin dolaşın traş olun teslim olun size biri hiç bir şey sormadan konuşmayın esnafla falan çünkü asker o kadar çok ki trakyada gördüğünüz yanınızdan gecen ya aklınıza gelen herkez komutan olabilir uyanık olun çarpılmayın kendini deşifre etmek suçtur unutmayın giderken hiç kendiinze yük etmeyin herşeyi oraya sadece para götürün bir miktar fazla şeyler almayın sonra ortağınız çok olur unutmayın askerde hiç bir şey çalınmaz böyle bir şikayette bulunmayın sizde dahi herkez ordu malıdır ve ordu malları yer değiştirir herşeyi biliyom diye atlamayın yapamazsanız fena olur anladınız siz uzun dönem askerleri kötü olarak görmeyin sevecen efendi ortama katılan birer asker olun herşeye uyun adam satmayın göreceksinizki oradaki herkez size ve eğitiminize saygı gösterecektir tadını çıkarın yahu tadını çıkarın beee bir daha gitmek isteseniz dahi gidemezsiniz herşeye açıklama yapmaya çalıştım sorunuz varsa gene sorarsınız bu alıntıyı yaptığım arkadaş sana fena kızdım SENİ BULACAM OĞLUM :) :) KALIN SAĞLICAKLA

• quote:

Orijinalden alıntı: nefermu

bu birlik hakkında güncel bilgisi olan var mı tertipler

Alıntıları Göster
    55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkusan

55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı

Alıntıları Göster
    55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı KIRKLARELİ Kısa Dönem Piyade Er

Evet beyler şuanda orada olanlar birliğiniz hakkında genel olarak ne düşünüyor ve ne tavsiyede bulunursunuz?
    İstanbulda ikamet ediyorum. Seyrek de olsa evci olarak çıkma ihtimalim var mı?

Kimileri çok iyi diyor, kimileri kötü... Askerlik sonuçta gidip gereği neyse yapacağız. herkese şimdiden hayırlı olsun :)
  • istanbul pendikten varmı tertipler?? istanbula evci vermezler değil mi ??? birde en önemli olarak acemi birliğe ne götürmek gerek???
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

tuzladan giden mutlaka vardır çünkü ben burada orduevinden çıkan çok asteğmen görüyorum

tuzladan mı gideceksin tertip?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...:LaDrE:...

55'inci Mknz. P. Tug. K.lığı KIRKLARELİ Kısa Dönem Piyade Er

Evet beyler şuanda orada olanlar birliğiniz hakkında genel olarak ne düşünüyor ve ne tavsiyede bulunursunuz?
    İstanbulda ikamet ediyorum. Seyrek de olsa evci olarak çıkma ihtimalim var mı?

Kimileri çok iyi diyor, kimileri kötü... Askerlik sonuçta gidip gereği neyse yapacağız. herkese şimdiden hayırlı olsun :)

bende istanbuldanım tertip nasıl yapıcaz ?? :) sürgün diyorlar içlik diyorlar ne götürücez biz buraya
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.