Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendede aynısı oldu bi kere. et dürüm alacaktım.aynen böyle 17,5falan o civar bişey tuttu cepte de 16,75falan var bi de 200tl gibi para var. bozuklardan da kurtulmak istiyorum adama dedim ki 16,75çıktı bizimki surat yaptı tabi. bende dedim ki eti biraz az koy, 16,75liralık olsun dedim tamam önemli değil dedi bu sefer.bozuk sorunu olmasın diye kartla ödüyorum düşük miktarı kartla ödeyince de surat yapıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 29 Kasım 2017; 10:55:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20tllik sarj kablosunu 15e almisti geçen hafta, bugün geldi çalışmıyor dedi, kabloyu yirtmis ama yine de çalışıyor, her neyse babam aldi o kabloyu yenisini verdi.bana kalsa vermezdim ama adam da bi daha gelmezdi daha önce defalarca yaşadık ama yine de bozup getirene yedirmek istemiyorum. burdan o kel dayının hayatini..

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

quote:

Orijinalden alıntı: Renovatio90

Alacak tabi ben esnaf olsam bende bozarım ülke ekonomisinin hali ortada herşeye zam zam zam artık esnaf o 50 krş u hesap eder hale geldi birde böyle bakmak lazım..

lahmacun maliyeti hamuru 25 kurus etı 1 tl
    1.25 e mal etse bu 5 tl den satıyor bıde ıcecek gelısı 50 kurus satısı 2.5 tl
    3 lahmacun ıle ıcecekten,12 tl karı var,gun ıcınde 50 kısı gıtse,gunde 600 tl kar,ayda 18 bın tl
    elektrık su ocak odunu vs ayda 3000 tl desen cepıne ayda 15 bın tl para kalıyor bankaya atıyor

50 kurusu dusunurken elındekı musterı kacınca 12 tl havaya gıtmıs oldu

bızde bı tane pinti hacı bakkal var.10 kurusu almak ıcın 20 tl bozuyor hıc usenmıyor elı bır o cepınde bır bu cepınde kasadan 90 kurusuda cıkarıyor
    pıntılık hastalıktır.bu ıkı ornekten baska hıc kımsede bu hastalıgı gormedım.carsıdakı esnaf bıle bozuk yoksa almıyor 50 kurus 1 tl

O nasıl bir maliyet hesaplaması yahu!!! Bu lokanta kira vermiyor mu, elektrik, su, doğalgaz, işçilik, sigorta, vergi, temizlik, bakım, demirbaş, kuver, vs vs bir dolu gideri var işletmelerin. Günümüz şartlarında en varoş semtlerde bile lahmacunun fiyatının 5 tl’nin altında olmaması lazım. Eğer altındaysa bilin ki çöp yiyorsunuz

• başka bi sefer taksiye bindim.13tl tuttu bende de 12tl ve 100tl var.adama dedim ki 12yeterse bozuk var yoksa 100tl veriyim dedim.abisi ver sen 100ü dedi. verdim 100tl para üstünü verdi tam inerken paraya bi baktım bozuk 1tl var 1 adet normalde 2 tane olması lazım.saydım parayı 14 almış benden.bu eksik mi dedim hiç paraya bakmadan pardon pardon dedi 1tl daha verdi ne kadar eksik olduğunu çok iyi biliyor yani bakmadan

• Yuhlan esnafi savunanlar var cidden forum ölmüş.

Bir daha gitme hocam böyle böyle adam olur bunlar kimler kimler nerelerdeyken batıp gidiyor bugun bunu yapan yarin baska turlu canini sıkar her yer lokanta nasilsa o vermese baskasindan alirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef cogu esnaf hem kisilik hemde hayat sartlarindan dolayi kafayi yemis durumda...

Ben ayni sekilde bi pidecinin komsusundan 20kurus! aldigini biliyorum! (Olayda su sekilde gerceklesmisti, pidecinin komsusu cuzzi borcunu odemek icin, 5tl bir kac tanede bozuk para verdigini gordum, sonra kolay gelsin deyip dukkanina dogru yoneldi, pideci hemen hesap makinesiyle bir kac toplama islemi yapti, cilginlar gibi sokaga bakan camina ard arda vurmaya basladi, hopp diyede bagiriyordu... Komsusu sesi duyup döndü ,pideci 20 kurus eksik burasi dsha sonra verirsin haberin olsun dedi.

Komsu Tamam dedi gitti.

Surati sirke satan kaba bir esnaf olamaz.

O gunden beri mecbur kalmadikca gitmem bu pideciye.

Gecenlerde bir hirdavatcidan toplamda 186 tl tutan bir alisveris yaptim. 200tl verdim adama. (15 tl cikarip veremedi.) Baktim eline aliyor bozukluklari ,Bozma iste parami dedim. Adam dondu ozaman ben kazanmiyorum dedi kurtarmaz die sesini yukseltti.

(Isim acil olmasa yanimdaki arkadaslar olmasa. Hepsi kalsin deyip 1 tl verip gitmek vardiya neyse.)

1tlmi verdim. al dedim. Adam hala soyleniyor markette kurus kurusa oduyorsunuz esnafa gelince pazarlik dedi. Bende esnafim dedim. Bizden 1 degil 100leri siliyorlar(senin gibi davranmiyoruz) die cikistim. Arkadasi bu sirada araya girdi. Hararetli arkadasi icin hasta o dedi...

Umarim

Su arkadasinmi yok. Ugrasacak isinmi yok diyenler icin uzun bir yazi olmustur.

Arkadaslar burasi forum. Adam istedigi konuyu acmakta ozgur. Burasi ne? forum! Insanlar burada sohbet edebilirler.

Sacma sapan Zebani konulardan cok daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 2 Aralık 2017; 9:44:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

Esnaf haklı marketci paranı bozarken gıkın çıkmıyoda küçük esnafmı battı gözüne

Piyasa 17 tl ve 100 tl taşıyıp 50 kuruş vermemek icin 40 takla atan senin gibi şam kurnazı dolu bi aklı tamam senmisin nicelerini görüyo o adam

Birde senin gibisine o saatte hizmet vermiş paranı bozmuş adam 100 lirayı bırak 50 kuruş getirince paraüstü alırsın demesi lazım

Senin sözünün değeri osuruktan hallice 50 kuruş için yolunu değiştiren adamsın sen 50 kuruşu sonra vereyim desen kimse inanmaz lahmacuncunun yeri yurdu belli 50 kuruşu götürünce alırdın 100 liranı geri

Ayrıca müşteriliğininde kıymeti yok piyasa lahmacuna aç adam dolu sen gitmesen başkası gider

Lahmacuncu da geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

quote:

Alacak tabi ben esnaf olsam bende bozarım ülke ekonomisinin hali ortada herşeye zam zam zam artık esnaf o 50 krş u hesap eder hale geldi birde böyle bakmak lazım..

3 lahmacun ıle ıcecekten,12 tl karı var,gun ıcınde 50 kısı gıtse,gunde 600 tl kar,ayda 18 bın tl
    elektrık su ocak odunu vs ayda 3000 tl desen cepıne ayda 15 bın tl para kalıyor bankaya atıyor

bızde bı tane pinti hacı bakkal var.10 kurusu almak ıcın 20 tl bozuyor hıc usenmıyor elı bır o cepınde bır bu cepınde kasadan 90 kurusuda cıkarıyor
    pıntılık hastalıktır.bu ıkı ornekten baska hıc kımsede bu hastalıgı gormedım.carsıdakı esnaf bıle bozuk yoksa almıyor 50 kurus 1 tl

O nasıl bir maliyet hesaplaması yahu!!! Bu lokanta kira vermiyor mu, elektrik, su, doğalgaz, işçilik, sigorta, vergi, temizlik, bakım, demirbaş, kuver, vs vs bir dolu gideri var işletmelerin. Günümüz şartlarında en varoş semtlerde bile lahmacunun fiyatının 5 tl’nin altında olmaması lazım. Eğer altındaysa bilin ki çöp yiyorsunuz

Adamı savunmak gibi olmasın ama haklısın

Hamur + et 1,25 eder o zaman adamın tüm maliyeti bu kadar demek cidden komik

• Kucuk hesaplar yaparak buyuk kazanamazsiniz. 50 kurus kimi zaman yere dusurulen para. Kimi zaman 50 kurusum olmuyor adam sorun degil diyor kimisi bul diyo beni de ayar ediyor sikistiriyor. Surekli gittigim yerlerde bile yasadigim oluyor. Gecen Carrefourda 25 krs onemsemedi kasiyer dedim eksik bosver bosver dedi, boyle insanlar da var ben de kimi yerlerde 19dur tutar 20 verir ustu kalsin derim tamamlanir yani nolcak bence arkadas hakli

• kendi0 K kullanıcısına yanıt
    Kocaelide 2.75-3 en fazla 3.5₺ abartılı yerler hariç.

5₺ den aşağı yiyemeyeceksek zaten yemezdim muhtemelen

• lahmacuncu resmen konu sahibini aşağılamış. müşteri memnuniyeti ne demek haberleri yok daha. ondan sonra vay kazanamıyoruz

aslında niye gidiyonuz da bu adamlara, evde yeyin. ben çalıştığım yere evden götürüyorum yemeğimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blekwolf -- 29 Kasım 2017; 22:4:57 >
  • quote:

arkandaşım yok,yani yapısan paramı zamanımı emen arkadan ıs cevırıp yuzume gulen
    bu dunyada ıyı bır arkadas yok

Bend arkadaslarla cikmak istemem ama sonunda tum masrafimi arkadasa kitlerim.

• arkadasimiz gelmis buraya bi paylasim yapmiz icini dokmus belki hakli belki ilginc her ne sebep olursa olsun foruma katilimi azaltmak icin mal mal arkadas edin sosyalles falan filan tarzda cevap yazan uyeleri kiniyorum.

bende soyle.bi animi anlatiyim benimde her aksam ugradigim.kebapci varsi tavuk kaant adana urda yurek ciger her aksam yemegi orda yerdim iyide bakarlardi garsonlarin ikrami sinirsizdi paea ustu almazdim 3 5 3 5 her aksam birakirsim 4 5 ay once kredi cektim ev aldim artik yemegide kestim malum 100 kilo olduk disarda yemiyorum cok nadir gecen gittim bi tane durum alicaktim cok actim.cift lavas olsun dedim benden 1 lira lavas parasi aldilar hehe yadirgamadim cunku istanbul piyasasi

• Gerçek Esnaf sürekli müşterisine 50 krş 1 lira hesabi yapmaz.Yillarca esnaflik yaptim küçük esnaf sürekli müş.gelir alişveriş yapar 21 hatta 21.5 tutar 20 lira aliriz duruma göre mala göre.

Şimdi önüne gelen dükkan açıp esnaflik yaptiği için Suriyeliler barzolarda dahil esnaflik işleri bitti.O eski esnafligi aramayin zor bulursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabus87 -- 1 Aralık 2017; 15:58:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Haklısın da ne yapacan canın lahmacun çektiğinde bir daha o dükkana gitmeyecenmi? Gitmezsen o zaman helal derim. Birde 5 tl ye lahmacunmu olur. Elemanlar zaten iyi kazıklıyorlarmış seni. Birde 50 kuruşun derdine düşmüş.

1 tane mi lahmacuncu var kafaya bak

Bunumu anladın pes. Adamın sürekli gittiği bir yer. Sevdiği, bildiği lahmacununu beğendiği bir yer. Alışkanlık da var. Yoksa her yer lahmacuncu. Anladınmı şimdi kafayı?

• Tam Türk mantığı çok büyük bi lahmacuncuya gidecek olsan 100 tl yi gururla verirdin esnaf olunca dert ediyosun gitme bi daha nolacak

Esnaf değilim adamıda korumaya çalışmıyorum ancak biraz olayları kendinizi karşıdakinin yerine koyarak yorumlayın

Çokta vahim olmayan olay

• Öyle bir esnaf zaten malzemden de çalar.

• Senin durumun farklı. Esnaflık değil adamın yaptığı. Vakti zamanında 1 liralık çaya 200 tl verende oldu. Erinmeden bozdup 199tlsini saydım eline. bazılarının parası çıkışmayana da ikramda etik. 25 kurşa da verdik.

Müşteri ayrımını iyi yapmak lazım. Art niyetli yaklaşan müşteriyi çok kolay farkediyorsun zaten.

• quote:

quote:

Beyler yarin gidip vari yoku satip Lahmacuncu aciyorum.

Forumdakilere Lahmacun basi 50 kurus indirim yapacagim

Maliyet hesabi supermis

• İyi yapmışsın. 61 liranın 1 lirasını alamadığı için ağlayan tekelci vardı burada. Böyle adamların yatacak yeri yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.