Şimdi Ara

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
3
Favori
34.602
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlız bu yağın kokusu rahatsız edici. Annemler almıştı ordan biliyorum.
  • MArketler hileli ürünlerin en büyük sebebi, üreticilere baskı yapıp olmayacak fiyat verdirtiyorlar. Ama bunun bir sınırı var, belli bir noktadan sonra ürünü indirmek için ürünle oynamanız gerekiyor.

Sızma yağını nerdeyse ayçiçek ile aynı fiyata satarsınız çok büyük bir sahtekarlık yapmış olursunuz.

Üreticinin ayağına gittiğiniz zaman kdvsiz-vergisiz-ambalajsız-nakliyesizen az 6 tl ye alıyorsunuz. Hatta fabrikalar bile bu fiyattan topluyor.

6 tl nin üstüne yukarıdaki masrafları ve fabrika+market karını eklerseniz 10 tl den aşağı sızma yağ olamaz.
  • işin içine markanın tanıtımı reklamı ve o markette satılma şansını elde etmesi girince işler değişebiliyor arkadaşlar. bir yakınım gıda temizlik işlerinde üst düzey satış yöneticisi konumunda. mesela üretici firma migros carefour gibi büyük hipermarketlerde malını satabilmek için gerektiğinde maliyetinden aşağıya fiyatlarla vermeyi bile kabul edebiliyor. yeterki o raflarda yer alabilsin. bir de şu var büyük marketler firmalardan ürün alırken çok ağır koşullar koyuyor. ödemeyi geç yapıyor çok ileri vadeyle yapıyor yada esktra büyük indirimler istiyor yada kendi insiyatifiyle fiyatlar belirleyebiliyor.
    misal a firması gidiyor migrosa diyor ki giriş kısmını bizim maldan 10 bin tane koyalım migrosta da diyor ki o zaman 5 liralık malı bize 2 liraya verirsiniz bizde 4 liraya satarız. böylece migros 5 liralık malı 4 liraya satmış oluyor. mal aynı mal. ama üretici firma o standda yer alabilmek için kendini tanıtabilmek için markette müşteriye kendini göstrebilmek için bun yapıyor.
    mesela migros carfur gibi firmaların insertlerinde yer almak bile büyük paralalra oluyor. kısacası reklam vb kouşlar fiyatları inanılmaz hale getirebiliyor. tüm bu yazdıklarım sadece fiyat reklam ile ilgilidir tabi işin içine hile vb girerse onu bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

hatay da memurum zeytin yağından çok anlamam ama burada 5-6 tl ye satılıyor zeytin yağı evlerde ve fabrikalarda ama marketlerde çok daha pahalı şimdi bu satılanlar kalitesiz mi yoksa market karı mı yüksek.

tariş üreticiden 4 tl ye alıyor 8 tl ye satıyor. dizem olanları 6 tl ye alıyor 13-14 e satıyor
    dizem yağ çıkma oranı düşük o yüzden çiftçi her zaman kaybediyor.
    Ben Zeytinyağımı Küçükkuyu dan alıyorum. İsteyene 8tl ye 0,6 dizem geri iade etmeyi garanti ederek oradan göndertebilirim.(ben satıcı değilim isteyen olursa üretici ile görüştüreceğim)

8x5=40 + 12-13 kargo olsa 50 tl ye çok güzel yağ alabilirsiniz.
    kendiniz oradan geçerken almak isterseniz kargo parasını silin.
  • bu zeytin yağı hiç iyi değil boşuna üretim. ülkeye masraf zarar açıyolar. hem pis kokuyor hemde yapılan yemeklerin tadı bozuluyor. biz tavsiye etmiyoruz.

Orijinalden alıntı: orkfey

quote:

hatay da memurum zeytin yağından çok anlamam ama burada 5-6 tl ye satılıyor zeytin yağı evlerde ve fabrikalarda ama marketlerde çok daha pahalı şimdi bu satılanlar kalitesiz mi yoksa market karı mı yüksek.

tariş üreticiden 4 tl ye alıyor 8 tl ye satıyor. dizem olanları 6 tl ye alıyor 13-14 e satıyor
    Ben Zeytinyağımı Küçükkuyu dan alıyorum. İsteyene 8tl ye 0,6 dizem geri iade etmeyi garanti ederek oradan göndertebilirim.(ben satıcı değilim isteyen olursa üretici ile görüştüreceğim)

1- Tariş üreticiden yağ almaz. Zeytin alır hocam. Geçmişte hiç yağ almazdı. Şimdilerde başladıysa bilmiyorum, ancak hiç bu riske gireceklerini de sanmıyorum.

2- Hatay'da üretilen zeytinyağlarının Ege-Marmara bölgesinde üretilenler gibi ticari değeri yoktur! Tarım Bakanlığından emekli bir yüksek ziraat mühendisi abimizin dediğine göre zeytinin yağının lezzetli olması için kışın soğuk yemesi lazımmış.

Bu abimizin dediğine göre Ege/Akhisar zeytinyağı bile Hatay'ın en kral zeytinyağından iyidir. Daha ondan iyileri olan Edremit var, Gemlik var... Var da var...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 8 Mayıs 2012; 16:06:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Yanlız bu yağın kokusu rahatsız edici. Annemler almıştı ordan biliyorum.

En kötü kalite zeytinden elde edilme yağdır!

Bazen zeytinler ağaç diplerine dökülür. Nedenini bilmiyorum ama zeytinci arkadaşımın dediğine göre zeytin ağacı meyveleri ağaç diplerine dökülüp toprakla temasa geçen zeytinlerden elde edilen sızma yağın ağır bir kokusu oluyormuş. Üretici eğer ağaç diplerine çuval-hasır falan sermediyse, dökülen zeytinleri belli periyotlarla toplamayıp dış etkenlere mağruz bırakırsa (toprak teması, yağış, kuşlar, böcekler vs.) işte o zeytinlerin yağı çok ağır kokuyor.

Ben hayatımda bir kez böyle bir yağ satın aldım. Bir daha da almam.

Satan kişi bir de inandırıcı biçimde "Şu an tadı ve kokusu ağır gelebilir. Yağ şişesinin kapağını açıp 10-15 gün bekletin. Tadı ve kokusu düzelir, tortusu dibine düşer" demişti.
    Değil 15 gün, tam 20 gün beklettim. O berbat koku ve ağır tad aynen devam ediyordu.

.

• hakkaten ya ne bu fiyat egenin heryerinde arkadasım var zeytinleri kendi zeytiklerinden goturdukleri halde 6,25-6,75 arasi maliyeti oluyomus nasıl bu fiyata satabiliyolar hayret

Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...(Hz.Mevlana)
  • Uzun süredir BİM dışında zeytinyağı almıyorum ve aylardır 30TL'ye 5 lt teneke sızma zeytinyağı satışı yapılıyor zaten. Bu yağda lezzet olarak diğer markalara göre herhangi bir farklılık hissetmedim. BİM'in 3500 civarı şubesi olduğu düşünülürse ve her şubede günde 3 teneke satış yapılsa, haftada 70,000 (ayda 300,000) teneke üretim yapabilecek kapasitede bir üretim tesisi gerekir ki böyle bir tesisin amatör şartlarda çalışması düşünülemez. BİM genelde üreticileri sıkı denetliyor ve sürüm nedeni ile üreticilerden uygun fiyat alıyor. Örneğin Bili Bili yumurta bile piyasanın en iyi yumurtalarından.

Kabaca presten cikan yag zift gibidir, acidir, koyudur. Evimizde kullanirken aycicek yagiyla karistiriyoruz ki tadi kabul edilebilir olsun.

Donma meselesine gelince, Hindistan'dan palm yagi geliyor kalitesine gore 14-18 derecede donuyor. Piyasadaki ucuz yaglardan olan soya, pamuk gibi yaglardan %30 daha ucuza temin ediliyor. Maliyeti buzdolabinda donan cinsten dusurmek isteyene yol cok..

Bitkisel yag etiketine de dikkat edin, %70'e varan pamuk yagi katan 'yerel' firmalar mevcut.

Rafine edilmis urunlerdeki asil tehlike yagin rengi acilsin diye kullanilan agartici kimyasallar ve parafini ayirmak icin kullanilan kostiktir. Kostikle yikamadan sonra en dipte sabun yapiminda kullanilan soap stock kalir, tankin dibinden tepesine dogru kalite artar.

Ozetle her turlu yagi en az duzeyde tuketin, zeytinyagi diger yaglara gore saglikli olsa da ekmek banip yemek saglikli degildir.

Hatay yagi icin kotu diyenlere cevaben, Hatay'da hic ulusal zeytinyagi ureticisi yok, iciniz rahat olsun uretilen yag silodan cikmadan ic pazarda satilmis oluyor. Marketlerdeki karisimlardan da oldukca lezzetlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: orkfey

quote:

1- Tariş üreticiden yağ almaz. Zeytin alır hocam. Geçmişte hiç yağ almazdı. Şimdilerde başladıysa bilmiyorum, ancak hiç bu riske gireceklerini de sanmıyorum.

2- Hatay'da üretilen zeytinyağlarının Ege-Marmara bölgesinde üretilenler gibi ticari değeri yoktur! Tarım Bakanlığından emekli bir yüksek ziraat mühendisi abimizin dediğine göre zeytinin yağının lezzetli olması için kışın soğuk yemesi lazımmış.

Bu abimizin dediğine göre Ege/Akhisar zeytinyağı bile Hatay'ın en kral zeytinyağından iyidir. Daha ondan iyileri olan Edremit var, Gemlik var... Var da var...

.

http://www.zeytincilik.tv/haber/38/1/taris-zeytinyagi-fiyatlari-aciklandi
    Küçükkuyu kışı soğuk yaşar zeytini gemlik gibi yemelik değildir ( aslında bence daha iyi tadı var ) çünkü çekirdeği büyüktür.Yağlık zeytindir.

Toprakla temas eden zeytinlerden direk sabun yapılmalıdır. Ama size bunlar riviera olarak satarlar.
    riviera zeytin yağı : Yüzde 10-20 Natürel ve yüzde 80-90 rafine zetinyağı karıştırılarak elde edilen bu yağların asitlik oranın azami 1,5 değerinde olmalıdır.

Burayı okumanızı tavsiye ederim.

http://www.zeytinyagirehberi.com/merak-ettikleriniz.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Witchdoktor

Uzun süredir BİM dışında zeytinyağı almıyorum ve aylardır 30TL'ye 5 lt teneke sızma zeytinyağı satışı yapılıyor zaten. Bu yağda lezzet olarak diğer markalara göre herhangi bir farklılık hissetmedim. BİM'in 3500 civarı şubesi olduğu düşünülürse ve her şubede günde 3 teneke satış yapılsa, haftada 70,000 (ayda 300,000) teneke üretim yapabilecek kapasitede bir üretim tesisi gerekir ki böyle bir tesisin amatör şartlarda çalışması düşünülemez. BİM genelde üreticileri sıkı denetliyor ve sürüm nedeni ile üreticilerden uygun fiyat alıyor. Örneğin Bili Bili yumurta bile piyasanın en iyi yumurtalarından.

Sen bu kadar satış yapacaksın ve malı kendin mi üreteceksin.
    Üreticilerden toplama yaparsın.

• quote:

Uzun süredir BİM dışında zeytinyağı almıyorum ve aylardır 30TL'ye 5 lt teneke sızma zeytinyağı satışı yapılıyor zaten. Bu yağda lezzet olarak diğer markalara göre herhangi bir farklılık hissetmedim. BİM'in 3500 civarı şubesi olduğu düşünülürse ve her şubede günde 3 teneke satış yapılsa, haftada 70,000 (ayda 300,000) teneke üretim yapabilecek kapasitede bir üretim tesisi gerekir ki böyle bir tesisin amatör şartlarda çalışması düşünülemez. BİM genelde üreticileri sıkı denetliyor ve sürüm nedeni ile üreticilerden uygun fiyat alıyor. Örneğin Bili Bili yumurta bile piyasanın en iyi yumurtalarından.

Kurşun çıkan mamaları da denetliyordu değil mi.? Para kazanma din,iman,vicdan dinlemez,herşeyi kullanır.

• bimin sattığı bir çok ürün ucuz diye insan sağlıgıyla oynuytorlar. bence bim en kötü zincir market hale içinden pislik çıkan uludağ salam sosis v.b firmaya ait pis necis et maddelerini utanmadan satıyor.

uludağ ve apikoğlu v.b firma deşifre edildi. sabah gazetesine gündeme oturdu.

http://forum.donanimhaber.com/m_59736898/tm.htm

Bulaşma!
    Ya Banlanırsın, Ya da HAcKlanırsın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cloves

quote:

Kurşun çıkan mamaları da denetliyordu değil mi.? Para kazanma din,iman,vicdan dinlemez,herşeyi kullanır.

bimin mamalarında kurşun mu çıkmış?

• HATIRLAYALIM: 2009 yılı denetim sonuçları açıklandığında BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti.
    http://www.gidahareketi.org/Besler-i-Aciklayip-Bim-i-Neden-Gizlediler--1395-haberi.aspx
  • Gemlikliyim.Zeytini kendim alır, yağhanede çektirir, kullanırım.Genelde kendi çektirdiğim yağa kıyıp yemeklerde kullanamam.Salata da, kahvaltıda yemek daha zevklidir.En halisiden yağın bana maliyeti herşey dahil LT de 6 TL yi bulmadı.Zeytinin kilosu ham halde 0,8-1,2 TL arası bizim burada.Bizde zeytin sofralık ve kaliteli olduğu için, yağlık olarak harcanmaz genelde.Bu arada marketlerde KÖRFEZİM markasını bulursanız hiç kaçırmayın derim.Oldukça kaliteli sızma ve riviera yağları var.700 kg civarı zeytinden 8,5 teneke yağ çıktı.

Herkese afiyet olsun.
    1977 Murat 131 - 16 ZF 515
  • arkadaşlar işin üretim kısmına fazla takıldık. diyorum ki malı pazarlayan firmalar bazen marketin rafına girebilmek için zararına fiyat verir. amaçları tanınmak dikkat çekmektir. o yü<den fiyat düşüşlerini iyi incelemek lazım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.