Şimdi Ara

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
34.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.gidatay.com.tr/ShowProduct.aspx?pageID=organikzeytinyagiSavrandere

Bakın mesela geçenlerde bi haber üzerine bu markayı duydum. Japonya'da yapılan zeytinyağ yarışmasında ödül almış ürünleri var. (google'dan bakabilirsiniz) Ancak nereden satın alınacağına dair bir bilgim yok. En azından bizim buralarda yok.
  • tarişin litresine 5,80 - 6,50 ( kalitesine göre ) verdiği yağın litresi içine bişey katmadan nasıl 6 tl olabilir?
    mantığınız alıyor mu? BİM e devam edin o zaman

http://www.zeytincilik.tv/haber/38/1/taris-zeytinyagi-fiyatlari-aciklandi

Olumsuz özelliklerden: kokmuş-çamurlu tortu, burun ile; şarabımsı-sirkemsi koku ve tat, burun ve ağız ile; çürük-bayat-okside tat, burun ile; metalik tat, ağız ile; diğerleri(rutubet kokusu-odunsu tat-şeker gibilik<kurtlu zeytinden elde edilen yağ>), burun ve ağız ile anlaşılıyordu. Olumlu özelliklerden: meyvemsi tat(çimenin biçildiği andaki duyumsanan/hissedilen taze ot kokusu gibi), burun ile; acılık ve yakıcılık(çağlayı kırıp yedikten sonra ağızda hissedilen acılık gibi; bu tat, yağ içindeki fenol bileşenlerden ileri geliyor ve erken hasat zeytinlerden elde edilen yağlarda bulunuyor), ağız içinde ve genize kadar olumlu, boğazdan aşağısı yanarsa bu olumsuz bir özellik. Boğazdan aşağısı yanıyorsa; bu yağ, bayat ve asidi yüksek yağ demektir.(Metalik tat; Sıkım makinelerinin paslı olmasından ve yağın laksız teneke kaplarda saklanmasından kaynaklanır. Odunsu tat ise; Soğuk vurmuş zeytinlerden ve/veya kurak geçen mevsim sonucu meyve etinin geliş(e)memesi ve zeytin çekirdeğinin iri olmasından ileri gelir.)

• Benim normalde 200 ağaç zeytininim var Kiliste. Satış yapmıyorum. Ailece paylaşıp kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz. Yetişmediği zamanda Manisa Somadan getirtiyorum. Bu ilandaki yerdenhttp://www.gidaambari.com/Dogal-Sizma-Zeytinyagi_detay19

Orijinalden alıntı: cloves

HATIRLAYALIM: 2009 yılı denetim sonuçları açıklandığında BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti.
    http://www.gidahareketi.org/Besler-i-Aciklayip-Bim-i-Neden-Gizlediler--1395-haberi.aspx

Ben şunu anlayamıyorum dostum:

Bir ürün sağlık kurallarına aykırı ise, Tarım Bakanlığının belirlediği standartlara uymuyorsa o ürünün üreticisi mi mesuldür yoksa satıcıları mı?

Mantıken bana üreten sorumluymuş gibi geliyor. Satıcı alır-satar.

Canlı örnekle düşünelim: Diyelim ki MiLUPA bebek mamalarında zararlı madde içeriği bulunsa bundan MiLUPA mı sorumludur yoksa o ürünü pazarlayan Migros, Kiler, Carrefour ve diğer zincir marketler mi?

Hatta olayı biraz daha genişletelim: "Ekici/Peynes (a-101'lere PEYNES adıyla üretim yapıyor) gibi farklı markalarla karşımıza çıkan peynir firmasında problem olsa bundan EKİCİ/PEYNES ve diğer tüm yan markaları üreten EKİCİ mi sorumlu olacak yoksa o markaları satan ve kendi marketine özel marka olarak ürettiren marketler mi?

• @cloves

Bence o verdiğiniz linkteki haberin başlık itibariyle zerre kadar değeri yok.
    http://www.gidahareketi.org/Besler-i-Aciklayip-Bim-i-Neden-Gizlediler--1395-haberi.aspx
    Çünkü doğal olarak üreticiler deşifre ediliyor, tüm satıcılar değil. Bu farkı anlamak lazım. Hatta yaptığınız şu yorum da gerçekliği ispatlanabilir türden değil: "BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti. "

Bir kere yaptığınız yorumla haber farklı. Haberde "BİM adı gizlendi" diyor, siz ise "bakanlık raporu değiştirdi" diyorsunuz.

Hatırlarsanız bir aralar muhafazakar kesme ait bazı abuk subuk gazeteler (Akit, Vakit ve türevleri) öküzün altında buzağı arar ve verdikleri haberlere kendi yorumlarını da gerçekmiş gibi katarlardı. İşte o verdiğiniz linkteki haberin de yaptığınız yorumun da bundan farkı yok.

Eleştirdiğimiz insanların durumuna düşmesek keşke...

• daha ucuzu var.dia da 29.99...
    nerden baksan 1 kuruş kar

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

@cloves

Bence o verdiğiniz linkteki haberin başlık itibariyle zerre kadar değeri yok.
    Çünkü doğal olarak üreticiler deşifre ediliyor, tüm satıcılar değil. Bu farkı anlamak lazım. Hatta yaptığınız şu yorum da gerçekliği ispatlanabilir türden değil: "BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti. "

Bir kere yaptığınız yorumla haber farklı. Haberde "BİM adı gizlendi" diyor, siz ise "bakanlık raporu değiştirdi" diyorsunuz.

Hatırlarsanız bir aralar muhafazakar kesme ait bazı abuk subuk gazeteler (Akit, Vakit ve türevleri) öküzün altında buzağı arar ve verdikleri haberlere kendi yorumlarını da gerçekmiş gibi katarlardı. İşte o verdiğiniz linkteki haberin de yaptığınız yorumun da bundan farkı yok.

Eleştirdiğimiz insanların durumuna düşmesek keşke...

Yorum benim yorumum değil ilgili linki dikkatli okusaydınız yetkililer kısmı altında yazanı görebilirdiniz.Eğer ki siz taşeron tutuysanız ve size üretim yapıyorsa orayı denetleyerek kalite kontrolü yapmanız lazım ki isminiz kötülenmesin çünkü gerekli yatırımı yapmayacaksınız hazır fabrikayı kullanacaksınız ki üretim yapmış oluyorsunuz,bence sorumluluk direk sizindir.Piyasada sadece satıcı olacaksınız o zaman kendi isteğiniz ve adınıza üretim yaptırmayacaksınız toptancı yada fabrika ne veriyorsa onu satacaksınız o zaman sorumluluk sizin değildir.Sadece mağza içi denetim size ait olur.

• _____________________________
  • Ekiz kendi adı ile naturel sızma zeytin yağını 5lt 36tl ye metro da satıyor 3lt liğini 19tl ye gördüm yine kipa ve metroda.Ekiz aldım.
    Ayrıca bimde satılan bir krem peynir var 500gramı 4.5tl o peyniride teksüt yapıyor kipadan 8.5tl ye teksüt bimdende 4.5tl ye aknaz krem peyniri aldım besin değerleri aynı yazıyor tadında hiçbir farklılık yok bim 4.5tl ye aknaz markası ile kar yapıyor kipa 8.5tl ye teksüt adı altında satıyor oda kar yapıyor aradaki farka bakın peynir aynı peynir.Napıcağımızı şaşırdık herşeylde bi hile
    "Özel marka" adıyla üretilen markaları (Beşler>Uludağ sosis, Ekici->Peynes, Balmar>Kiler süt gibi) satan da üreten de suçlu oluyor. Ama bildiğim kadarıyla kanun öyle demiyor. Varsa aralarındaki sözleşmeyi dikkate alıyor, yoksa da üreticiyi kaale alıyor. Markalarla marketler arasındaki anlaşmalarda da genelde marketler kendilerini koruyan ve imalat hatalarını tamamen üreticiye yıkan, olumsuzluk durumunda tazminat alabileceği ek maddeler koyuyor.

Ben buradan şu sonucu çıkartırım: BEŞLER'den, Apikoğlu'ndan uzak dur! BiM'in sattığı ürünlere de şüpheyle yaklaş!

Mantıken; Beşler markası Bim market için kalitesiz sosis üretti diye BiM ile ilişkimi tamamen kopartmam, BEŞLER ürünlerinin tamamından uzak dururum...

Ancak kanun üreticiyi dikkate alıyor. Tarım Bakanlığı kara listede BiM adını ve diğer markaları satan tüm marketleri yayınlasa bakanlık mahkemelik olur ve ağır tazminatlar ödemek zorunda kalırdı. O yüzden diyorum: O linkteki haber sanırım ideolojik kaygılarla yapılmış!

Yoksa marketlerin tabii ki kendi adına özel üretim yapılan yeri denetlemesi lazım. Adının karalanmaması ve kendi kalitesini koruyabilmesi için önlem alması lazım. Bu marketin kendi sorunu. Madalyonun diğer yüzündeki olasılıklara bakalım: Diyelim ki BEŞLER çıkıp deseydi ki "BiM market bize özel olarak ULUDAĞ adıyla sosis üret, içine de tavuk karıştırıp %100 dana eti diye sat dedi", bu iddiasını da ispatlayacak belge sunsaydı işte o zaman BiM de işin içine girerdi.

BEŞLER BiM markete çaktırmadan et sosisin içine tavuk katsa veya zararlı madde koysa burada BiM'in kanunen ne kabahati olabilir ki?

(Bu arada özür dilerim, direk alıntı yaptığınız ve sizin sandığım şu ifade de sizin değil haberi hazırlayan editörün dayanaksız yorumuymuş: "BİM'in pazarladığı mamada kurşun çıktığı ortaya çıkınca Bakanlık alelacele raporu değiştirmişti." )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 9 Mayıs 2012; 12:37:54 >

• Eğerki migrosun,kipanın,metronun kendi markası adı altında bir firmaya herhangi bir üretim yaptırıyorsa ve bu ürün kabahatli ise hakkımı aramaya fabrikaya gitmeme kipadan sorarım sen bunu kendi markanla ürettiriyorsun ve böyle problem çıkıyor diye.BİM de genellikle asıl markanın farklı bir ismi ile BİM için özel üretilmiş ibaresi ile üretim yaptırmıyor mu.? Ben mi yanılıyorum.?Sonuçda istek BİM den geliyorsa o işin içinde dir demek bana göre.Aynı şekilde A101 içinde geçerli bahsettiğim konu oturduğum yerde A101 hiç girmedim BİM e 3-4 kere gittim
    o yüzden markaları tam bilmiyorum.Kendimin ve Ailemin sağlığını düşünüyorum aylık 100-200 fazla verip güveninirliği olan markaları tüketiyorum. 15 TL yede sucuk satılıyor 30 TL ye de Vatandaş 15 BİM den alıp içi rahat şekilde tüketebiliyorsa devam eder ama benim mantığıma göre Kıyma 22 TL sucuk 15 olmaz ona göre hareket ediyorum.Şu bir gerçektir BİM den alışveriş yapanlarda buna katılacağını sanıyorum adı sanı duyulmamış sattığı mallar KALİTESİZDİR.

• _____________________________
  • Hangi marka olursa olsun bu fiyata satılması imkansız diyorum.
    Zeytin ve zeytinyağı toptan alım-satım işleminin yapıldığı borsa verileri bu konuya verilecek en güzel cevaptır.

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL

http://borsa.tobb.org.tr/fiyat_borsa_gunluk.php?borsakod=5ED20&tarih3=2012-04-25

• @ahmet macit
    Kapak olmuş hocam...

BİM'den değil z.yağı, tuvalet kağıdı bile almam ben.

Diğer taraftan zeytinyağlı yemek illaki soğuk yenir demeyin, soğuk da yenebilir. O yüzden zeytinyağlı menüsünden bir yemek istediğimde karşıma buzdolabından çıkartma yemek getirdiklerinde delleniyorum.

Biz kızartma dışında tüm yemeklerde z.yağı kullanırız. Bazen kızartmada da kullanıyoruz ama pahalıya geliyor.
    Aman MC Donalds'ta kızarmış patates yemeyin, benden söylemesi CANON EOS 600D | XBOX One | SAMSUNG GALAXY S2 | DREAMBOX 500 HD | LG 47LM600| INTEL HACKINTOSH MOUNTAIN LION 10.8.5: INTEL I5 1155PIN | Gigabyte Z77N-WIFI |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: orkfey

quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

hatay da memurum zeytin yağından çok anlamam ama burada 5-6 tl ye satılıyor zeytin yağı evlerde ve fabrikalarda ama marketlerde çok daha pahalı şimdi bu satılanlar kalitesiz mi yoksa market karı mı yüksek.

tariş üreticiden 4 tl ye alıyor 8 tl ye satıyor. dizem olanları 6 tl ye alıyor 13-14 e satıyor
    dizem yağ çıkma oranı düşük o yüzden çiftçi her zaman kaybediyor.
    Ben Zeytinyağımı Küçükkuyu dan alıyorum. İsteyene 8tl ye 0,6 dizem geri iade etmeyi garanti ederek oradan göndertebilirim.(ben satıcı değilim isteyen olursa üretici ile görüştüreceğim)

8x5=40 + 12-13 kargo olsa 50 tl ye çok güzel yağ alabilirsiniz.
    kendiniz oradan geçerken almak isterseniz kargo parasını silin.

1- Tariş üreticiden yağ almaz. Zeytin alır hocam. Geçmişte hiç yağ almazdı. Şimdilerde başladıysa bilmiyorum, ancak hiç bu riske gireceklerini de sanmıyorum.

2- Hatay'da üretilen zeytinyağlarının Ege-Marmara bölgesinde üretilenler gibi ticari değeri yoktur! Tarım Bakanlığından emekli bir yüksek ziraat mühendisi abimizin dediğine göre zeytinin yağının lezzetli olması için kışın soğuk yemesi lazımmış.

Bu abimizin dediğine göre Ege/Akhisar zeytinyağı bile Hatay'ın en kral zeytinyağından iyidir. Daha ondan iyileri olan Edremit var, Gemlik var... Var da var...

.

tariş kooperatif, üreticileri temsilen mallarını satıyor. çok büyük bir üretici tabanına sahip oldu. aradaki farkı indiregandi.

ta-ze mağazasından verdikleri poşetin üzerinde yazıyordu.

Ekleme: Akhisar'dan aldığım, önceki mesajımda belirttiğim Köfteci Ramiz'in yağı, yıllardır Aydın'dan aldığımız kendilerine yağ üreten küylülerin yağından daha güzel ve duru-berrak bir tadı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 9 Mayıs 2012; 17:56:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet macit

Hangi marka olursa olsun bu fiyata satılması imkansız diyorum.
    Zeytin ve zeytinyağı toptan alım-satım işleminin yapıldığı borsa verileri bu konuya verilecek en güzel cevaptır.

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL

http://borsa.tobb.org.tr/fiyat_borsa_gunluk.php?borsakod=5ED20&tarih3=2012-04-25

Bimin Türkiye'de 3410 tane mağazası var o borsa bimi ilgilendirmez, her mağazasına 5lt lik bir teneke yağ gönderse 17 050 lt yağ yaparki borsanın kaynak gösterdiği miktarın neredeyse iki katı, kısaca bim gibi bir firma için bu fiyat mümkündür türkiyede yıllardır zeytinyağının çok pahalı fiyatlara satılması ilerdede bu yağın pahalı fiyatlara satılacak anlamına gelmez, üretim arttırılabilirse ayçiçek yağı fiyatına bile zeytinyağı satılabilir...

• Oradaki rakam borsanın 24 nisan tarihli işlem gören sızma zeytinyağıdır. Ben sadece edremit borsasının bir günlük işlemini baz alıp ekledim. Ayrıca aydın, hatay ve izmir gibi borsalardaki işlemlerin genelini eklersek rakam değişir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.