Şimdi Ara

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
34.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Witchdoktor

Uzun süredir BİM dışında zeytinyağı almıyorum ve aylardır 30TL'ye 5 lt teneke sızma zeytinyağı satışı yapılıyor zaten. Bu yağda lezzet olarak diğer markalara göre herhangi bir farklılık hissetmedim. BİM'in 3500 civarı şubesi olduğu düşünülürse ve her şubede günde 3 teneke satış yapılsa, haftada 70,000 (ayda 300,000) teneke üretim yapabilecek kapasitede bir üretim tesisi gerekir ki böyle bir tesisin amatör şartlarda çalışması düşünülemez. BİM genelde üreticileri sıkı denetliyor ve sürüm nedeni ile üreticilerden uygun fiyat alıyor. Örneğin Bili Bili yumurta bile piyasanın en iyi yumurtalarından.

+1

bende yaklaşık 1 yıldır sırım 5lt sızma zetin yağını kullanıyorum
    kristal,komili,zade markalarıda denedim hiç bir fark yok gayet iyi fiyatı normalde 35.95tl ama 3 aydır 30 tl fiyatı

• yonca markanın yağları ne kadar kalitelidir bilmem ama, kipa larda 5 lt naturel sızma 29,90 tl etiket vardı.
  • BİM için özel üretilmiş Uludağ marka sosis rezaletinden sonra kimse bana BİM'den birşey aldıramaz. Özellikle de BİM için üretilmiş ürünlerden.

http://www.gidahareketi.org/Besler-i-Aciklayip-Bim-i-Neden-Gizlediler--1395-haberi.aspx

http://www.haberinyeri.net/hileli-sosis-bimin-markasi-cikti-131902h.htm

HATIRLATMA:
    Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise 13 Nisan’da resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, BİM’e ait Uludağ markalı soyulmuş sosiste “yabancı doku ve iç organ tespiti” yapıldığını söylemişti.

<<<===Panasonic TX-P50G10E===>>> incelemesi için buraya tıkla...

• Bu arada yine Uludağ firmasının üretimi olan Dağhan Sucuk'un da 3.15 TL'lik dana/tavuk karışımı olarak satılan sucuk da satıştan kaldırıldı. Ne oldu dediğimde. Anlaşma bitti dedi mağaza sorumlusu ama parmak sucuk ve %100 dana ürünleri satılmaya devam ediyor.
  • özel küçük şişelerde satılan zeytinyağlar hariç, türkiye de satılan zeytinyağların gerçek yağlar olduğuna inanmıyorum çünkü satış fiyatları maliyetinin altında, yağlık zeytin kilosu kaçtan alınıyor, kaç kilo zeytinden bir litre zeytin yağı çıkıyor, yağlar gerçek değil umalım sağlığa zararlı olmasın.

Orijinalden alıntı: jubar

bimin sattığı bir çok ürün ucuz diye insan sağlıgıyla oynuytorlar. bence bim en kötü zincir market hale içinden pislik çıkan uludağ salam sosis v.b firmaya ait pis necis et maddelerini utanmadan satıyor.

uludağ ve apikoğlu v.b firma deşifre edildi. sabah gazetesine gündeme oturdu.

http://forum.donanimhaber.com/m_59736898/tm.htm

Bim çalışanlarına bugün sordum sosisleri üreten firmayla sözleşmelerini fesh etmişler. Şimdiki Uludağ marka et ürünleri %100 piliç ya da %100 dana imiş. Niye isim hala uludağ onu da anlamak güç. Ben gidip de alamadım yani marka insanı korkutuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: cloves

BİM marketler için üretiğiniz sırım markasının EKİZ markası ile aynı bantdan mı çıkıyor.? Eğer öyle ise neden bu kadar fiyat farkı var.?Eğer içerik farklı ise neden isminizi daha kalitesiz ürün üreterek riske atıyorsunuz.?

Ekizden gelen cevap:
    xxxxx Bey, ilginiz icin tesekkur ederim. Sorunuzun cevabi; evet ayni uretim hattindan cikiyor.
    Telefon numaranizi verebilirseniz size daha detayli aciklama yapabilirim. Saygilarimla.
    Husnu Ekiz
    Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

Mail ile mi ulaştınız onlara? Ben defalarca aradım telefon bile açmadılar.

• bim e mail attım siz inadına uludaş satacam dedikçe bende inadına uludağ almayacam dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

bim e mail attım siz inadına uludaş satacam dedikçe bende inadına uludağ almayacam dedim

Yakında yeni bir bim markası gelir artık

• Arkadaşlar, ben de manisa akhisar'lıyım. Köfteyi ramiz 'den zeytinyağını da akhisar'dan başka yerden alıp yemem. Sağolsunlar aile yolluyor memleketten. Akhisarda hala eski zeytinyağı sıkma fabrikaları var. Yani birşey karıştırmadan doğal zeytinyağı sıktırıyolar. Dedelerin zaten zeytinlikleri var. Akhisarda piyasa 7 TL civarı. Bu arada ayvalık zeytinyağı diye satılan yağların çoğu akhisar'dan alınıp satılan yağlardır bilgilerinize...

İyi zeytinyağını tabağa döküp ekmekle banıp yersin, genzi yakmaz ama zeytin tadı gelir ; karışım olmayan yağ soğukta donar ( dipe çöken posa ile karıştırmayın ) - ısınınca düzelir.

İstanbul'da yaşıyorum. Geçen denemek için Dia ' dan yonca sızma denedim 5 Lt 28,90 TL ; yoğunluk az ama koku ve tadım olarak gayet iyiydi. Banıp yemelik yani :) Bilgilerinize...

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL
     5 litre sızma zeytinyağı 30 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 8 Mayıs 2012; 23:12:16 >

• yağın kalitesi (asit oranı)yumurta kızartmakta belli olur.zeytinyağına yumurta kırın yiyebiliyorsanız 2,5 asitten düşüktür yaksa ancak sabun olur.tariş üyesi bir üretici olarak en iyi yağın tarişte ve direk üreticide olduğunu düşünüyorum.bizim ürettiğimiz yağ tariş onaylı organik yağdır.bu yağ ülkemizde ltsi 30tlye satılmakta esas satışı ise kanada ve japonyadadır.ülkemizde ya direk köydeki sağlam üreticiden veya tarişten olacaksınız.evimizde kekler dahi zeytinyağıyla yapılır.siz yumurta deneyini bir deneyin.gerçek yag 8 derecede hafif kristallenir 6 dercede dipte kristal görülür.bu degerlerin altında da donar.

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: cloves

Mail ile mi ulaştınız onlara? Ben defalarca aradım telefon bile açmadılar.

Mail ile ulaşdım ilk önce yuduma mail attım sırım markası diye yanlış yazmışım zaten sırım ekizin bim için üretiği markasıymış hemen cevap geldi soyada bakarsanız ve telefona sanki fabrika ortaklarından yada sahibi bilemiyorum.Web sayfalarındaki form gitmiyor bende infolarına attım maili [email protected]

Orijinalden alıntı: toprak2009

yağın kalitesi (asit oranı)yumurta kızartmakta belli olur.zeytinyağına yumurta kırın yiyebiliyorsanız 2,5 asitten düşüktür yaksa ancak sabun olur.tariş üyesi bir üretici olarak en iyi yağın tarişte ve direk üreticide olduğunu düşünüyorum.bizim ürettiğimiz yağ tariş onaylı organik yağdır.bu yağ ülkemizde ltsi 30tlye satılmakta esas satışı ise kanada ve japonyadadır.ülkemizde ya direk köydeki sağlam üreticiden veya tarişten olacaksınız.evimizde kekler dahi zeytinyağıyla yapılır.siz yumurta deneyini bir deneyin.gerçek yag 8 derecede hafif kristallenir 6 dercede dipte kristal görülür.bu degerlerin altında da donar.

Ben BİM'den aldığım bu yağı sahanda yumurtada, omlette, sucuk kızartmada, tavada pişen et ürünlerinin hepsinde denedim ve ne lezzette, ne de görünümde Carrefour ve diğer marketlerden aldığım diğer sızma yağlardan bir farklılık görmedim. Salatada da gayet lezzetli. Tabi ki organik, butik ve pahalı üretim yağlarla kıyaslanması uygun olmayabilir (ki onların fiyatları litrede 20TL'nin üzerinde genelde).

• migros sattığı mallar konusunda çok hassas önceden çalıştığım firma hem migros a hem bim e mal veriyor.
    migros sürekli çat kapı baskın yapar bütün hijyen koşullarını not eder uyarı ve düzeltme isterdi firma migrosu kaybetmemek için birsürü yenilik yapmıştı.
    bim öyle değildi ne arar ne sorardı

edit: Bim için üretilen mallarımızın markası farklı içeriği aynıydı yani ucuz diye malzemeden kısılmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacom -- 9 Mayıs 2012; 0:19:47 >

Orijinalden alıntı: rfve

5 lt si 30 tl olamaz. üstelikde sızma.,
    Geçenlerde Zeytin & Zeytinyağı üreticiler derneği başkanıydı sanırım
    8 tl nin altında sızma zeytin yağı olmaz olamaz.,

Diye açıklaması var. belki karışım olabilir. Riviera sızma karışımı .

Bu aralar sahte üreticilere savaş açılmış durumda sahte olmasın buda

Pazarlamayı çok iyi yapıyor yerine göre o insanlar...

Ailemize ait bir zeytin bahçemiz var. Buradaki zeytinleri her sene fabrikaya gönderip yağını çıkarıyoruz. Sızma olmasa da organik olması yetiyor bize. Yağımızdan kendimize yeteri kadar ayırıp, akrabalarımıza, eşimize dostumuza dağıttıktan sonra eldeki fazlalıkları da satıyoruz haliyle(Yaklaşık 1000lt).
    Satarken fabrikaya soruyoruz, üreticilere soruyoruz. Anlayacağınız piyasayı araştırıyoruz ve buna göre fiyat veriyoruz.

Buna göre şunu söylemeliyim ki Çukurova bölgesinde son iki senedeki fabrika çıkışı yaklaşık litre fiyatı 6TL-6,5TL civarı. Araya aracıyı sokmadan direk alırsanız bu fiyata gayet makul zeytinyağı alırsınız.
    Tenekede 5er litre alamasanız da, büyük 20şer litrelik plastik bidonlarda alabilirsiniz. (Tabii bunun size fazla olduğunu söyleyebilirsiniz fakat eş dost ile birlikte alırsanız bu fiyata kesinlikle bulabilirsiniz.)

Not: Yaklaşık 7-8 senedir zeytinyağından başka hiçbir yağ kullanmıyorum. Herkese de bunu öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sku

quote:

Orijinalden alıntı: rfve

5 lt si 30 tl olamaz. üstelikde sızma.,
    Geçenlerde Zeytin & Zeytinyağı üreticiler derneği başkanıydı sanırım
    8 tl nin altında sızma zeytin yağı olmaz olamaz.,

Diye açıklaması var. belki karışım olabilir. Riviera sızma karışımı .

Bu aralar sahte üreticilere savaş açılmış durumda sahte olmasın buda

Pazarlamayı çok iyi yapıyor yerine göre o insanlar...

Ailemize ait bir zeytin bahçemiz var. Buradaki zeytinleri her sene fabrikaya gönderip yağını çıkarıyoruz. Sızma olmasa da organik olması yetiyor bize. Yağımızdan kendimize yeteri kadar ayırıp, akrabalarımıza, eşimize dostumuza dağıttıktan sonra eldeki fazlalıkları da satıyoruz haliyle(Yaklaşık 1000lt).
    Satarken fabrikaya soruyoruz, üreticilere soruyoruz. Anlayacağınız piyasayı araştırıyoruz ve buna göre fiyat veriyoruz.

Buna göre şunu söylemeliyim ki Çukurova bölgesinde son iki senedeki fabrika çıkışı yaklaşık litre fiyatı 6TL-6,5TL civarı. Araya aracıyı sokmadan direk alırsanız bu fiyata gayet makul zeytinyağı alırsınız.
    Tenekede 5er litre alamasanız da, büyük 20şer litrelik plastik bidonlarda alabilirsiniz. (Tabii bunun size fazla olduğunu söyleyebilirsiniz fakat eş dost ile birlikte alırsanız bu fiyata kesinlikle bulabilirsiniz.)

Not: Yaklaşık 7-8 senedir zeytinyağından başka hiçbir yağ kullanmıyorum. Herkese de bunu öneriyorum.

işte çukurova bölgesinde olmadığımızdan sorun o zaten.

yoksa eş dost 5 er litre paylaşıp alınabilir.

• bu bim iyice saçmalamaya başladı! önce mama rezaleti, sonra sosis rezaleti.

aşağıda sırım sızma ile yapılmış testin sonuçları var arkadaşlar. internetten buldum.

quote:

Uzun zamandir mail gruplarımızı işgal eden KOLON SIZMASI konusunda bir çok
    arkadaşımız fikir beyan ederek kimi Yöneticilerde Ülkemizde KOLON SIZMASI
    satılıyor diyerek tartışmalara katılmışlardır.Bazı sektör bileşenleride biz
    biliyoruz demekle kalmış ve açıklama cesareti gösterememişlerdir.

Derneğimizin İstanbul'da yaptığı tağşişe karşı yaptığı açıklamalarda Dernek ve
    Aydın AYTB laboratuvarı işbirliği ile Market raflarından örneklerin alınacağı
    belirtilmiş ve destek veren odalar borsalar birlikler açıklanmıştı.O toplantıya
    katıldığımı ancak haber beklediğimden dolayı açıklama yapamadığımı
    belirttim.Elimde o toplantıdan çok önce alınmış sızma zeytinyağı numuneleri
    bulunmaktaydı,o numuneleri kendim kontrol ederek kolon sızmasından şüphelendiğim
    yağlardan akredite laboratuvarlara örnekler gönderdim ve yanılmadığım bir kez
    daha ortaya çıktı.Tadım eğitimlerinin ne kadar faydalı olabileceğini daha iyi
    anladım.Herkese tadım eğitimi vermek olanaksız ancak doğru bilgi
    basın,seminer,toplantı yolu ile de verilebilir.

Şimdi herkesin merakla beklediği KOLON SIZMASI 'nı açıklayacağım;

15.09.2010 tarihinde saat: 16.20 de 0288 fiş numarasıyla BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR
    AŞ Ahiler-Aydınlıkevler şubesinden 1 asıl ve 1 şahit numune olarak aldığım ARI
    RAFİNE VE YAĞ SAN AŞ (İzmir yolu 4.km Balıkesir) tarafından BİM AŞ'ye dolumu
    yapılan ÜT: 24.08.2010 SKT:24.08.2012 olan ,fiyatı ise 1 lt plastik ambalajda
    6,70 tl olan SIRIM marka Naturel Sızma Zeytinyağının malesef saflık kriterlerine
    uymadığı anlaşılmıştır.

Yapılan Laboratuvar analizinde Yağ asitleri,Metil esterleri ve Yağ asitleri etil
    esterleri toplamı
    FAME+FAEE 101 - COI tarafından kabul edilen değer 75 ve altı dır.

FAEE/FAME oranı ise 1,6 <_ 1,5 olarak çıkmıştır.

Tarafımca yapılan duyu testinde ise ağır bir yanık kokusu ve kızartmadan sonra
    kullanılmış yağ tadı bulunmuştur.

Bu firma yöneticileri ile görüşerek yağın raflardan kaldırılmasını talep
    ettim,ayrıca Tarım Bakanlığına suç duyurusunda bulunarak gerekli cezai
    yaptırımların uygulanmasını istedim.Bu yazımın zeytinyağına gönül veren ,ayrıca
    asli görevi Zeytinyağının saflık kriterlerinin korunması,tüketiciyi korumak olan
    kurumlarca (Zeytindostu Derneği,UZZK,Tariş,Tarım Bakanlığı,Belediyeler,Ticaret
    ve Sanayi Odaları,Ziraat Odaları,Borsalar) suç duyurusu kabul edilip gerekli
    işlemlerin başlatılmasını diliyorum.

Saygılarımla

Serdar Öçten ÜNSAL
    Zeytindost/Türkiye
    0 537 660 42 26

Çin atasözü

• Ailemde zeytin yağı Üreticisi tabi bizimkisi ticari değil kendi ihtiyacımız icin
    İnanın o fiyata zeytinyağı olamaz o kadar emekli bir olay ki zeytin yağı

Orijinalden alıntı: Witchdoktor

Uzun süredir BİM dışında zeytinyağı almıyorum ve aylardır 30TL'ye 5 lt teneke sızma zeytinyağı satışı yapılıyor zaten. Bu yağda lezzet olarak diğer markalara göre herhangi bir farklılık hissetmedim. BİM'in 3500 civarı şubesi olduğu düşünülürse ve her şubede günde 3 teneke satış yapılsa, haftada 70,000 (ayda 300,000) teneke üretim yapabilecek kapasitede bir üretim tesisi gerekir ki böyle bir tesisin amatör şartlarda çalışması düşünülemez. BİM genelde üreticileri sıkı denetliyor ve sürüm nedeni ile üreticilerden uygun fiyat alıyor. Örneğin Bili Bili yumurta bile piyasanın en iyi yumurtalarından.

Sen gerçekten inanıyor musun bu yazdıklarına?
    Daha ayı dolmadı BİMde satılan uludağ marka sosislerde yabancı madde çıktığı açıklanalı ve üstelik ürün sadece BİM için üretilen BİM ürünü olmasına rağmen meddyada BİM adını da bir güzel gizlediler..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.