Şimdi Ara

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
34.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Zeytinyagını kimi KG olarak, kimi de LiTRE olarak satar dikkat edin.

İkisi aynı şey değil. Fiyat kıyaslaması yaparken bunu da göz önüne alın. Aynı kalite yağ aynı fiyata 5kg ise onu alın. 5lt olanı daha azdır :-)

Evet neredeyse 0.5 kg fark ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Bende geçen hafta Manisa Akhisardan getirttim sızma zeytinyağı bir arkadaşa. toplam 5 lt lik teneke kutulardan 8 tane aldık ailem ve arkadaşlarımla paylaştık. 5L= 40 TL den.

Bende manisa somadan alıyorum. Kilosu 7TL gerçek sızma yağ.

İsteyenler olursawww.gidaambari.com dan bakabilir. Bir çok satıcı var. Kafanıza yatanla iletişime geçip isteye bilirsiniz

Bu arada arkdaşın dediği gibi, kilo - litre olayına dikkat edin :)

Satılan Ayçiçek yağlarının ne gibi zarari var ? biz aliyoruz ama sadece kızartmalik şeyler için , gerçi artık tefal actifry aldık pek yağlada işimiz olmayacak gibi ama yinede merak ediyorum çünki en azından bundan sonra alirsak ona göre günlük kullanım için yag aliriz veya en ideali nedir bu yagların hangisini almak daha mantıklıdır.
  • Bizimde Akhisar'da zeytinliklerimiz var. Pek gidip görmesemde ilgilenmesemde zeytin ve zeytinyağından anlarım. Eski tip, rafine olmayan yağhanelerde sıktırıp kendi zeytinimizden temin ederiz biz zeytinyağını. Hakiki sızma zeytinyağı böyle olur zaten. Piyasada satılamayacak kadar küçük boydaki zeytinler yağ çıkartılmak için kullanılırlar ve sofralardaki zeytinden farkları yoktur kalite olarak. Küçük boyutlu olmaları nedeniyle yağ olarak değerlendirilirler sadece. Yağhaneye gönderilen zeytinin kilosu 1 TL'dir ve ortalama cinsine göre 4-4,5 kg zeytinden 1 kg yağ çıkar. 1 TL*4,5 KG = 4,50 TL ve yağhane masrafıyla 5,00 TL maliyeti olur zeytinyağının köylü için. Köylü ihtiyacından fazla olan zeytin yağını 7 - 8 TL civarında satar, algısı vergisi yoktur ve kendi mahsulüdür neticede. Zeytin yağı firmaları 1 kg zeytinyağı için 4,50 TL'lik zeytin alır üzerine ilave giderleri çoktur. Kilogram başına hesapladığımızda İşletme giderleri, enerji giderleri, personel giderleri, dağıtım-akaryakıt, kdv v.b giderler ile 1 kg zeytinyağının maliyeti 6 TL'nin bile üzerindedir. Firma için maliyeti 6 TL olarak kabul edelim ve bu işi babalarının hayrına yapmadıklarından dolayı maliyetin üzerine en kötü %20 kâr marjı koysalar bile zeytin yağı firmalarından büyük marketlere girişi 7.20 TL olur. Marketler de en köyü %20 kâr marjı koysalar 8,64 gibi bir rakam çıkıyor kg başına. Peki bunu 6 TL'den nasıl satarlar, bile bile zarar edermi, kerizmi bunlar derseniz o işte bir hile olduğunu anlarsınız zaten. Kısacası piyasadan 8 TL altında satılan zeytinyağlarını almayın çünkü kesinlikle saf, katışıksız, hakiki 1.kalite bir ürün değildir. 3-5 lira ucuza alacam diye kendinizin ve ailenizin sağlığını tehlikeye atmamanızı öneririm.

• Herkese merhaba sizler hepiniz ,zeytinyağı tüketicileri çok bilinçli insanlarsınız.Çok güzel kıyaslamalar yaptınız.Zeytinyağı fiyatlarından tutunda kalitesine ,hakiki zeytinyağı testlerine kadar her konuda çok araştırmacı ve bilgilisiniz. Tebrik ediyoruz sizi.Piyasada zeytinyağı üreticileri aynı zamanda satıcılar da.Onların verdiği fiyatlar tabiki daha uygun olabilir.Maliyetleri düşürüp daha uygun fiyata kar marjlarını ayarlayıp satabilirler.Bir de aracılar var onlarda üreticlerin verdiği fiyatlarla birlikte kargo vs. diğer giderlerini maliyetleri ayarlayıp fiyata yansıtıyorlar.Büyük marketlerde tabiki daha ucuza bulabilirsiniz zeytinyağlarını tatlarına bakarsınız hoşunuza giderse sorun yok.Ama zeytinyağcılar çok çok büyük oranlarda üretim yapmıyorlar.Tek bahçeden zeytinlikleden artık ne kadar zeytinyağı çıkarsa satıyorlar.Buna da küçük çapata yani butik üretim diyorlar ve bunun daha kaliteli olduğunu düşünüyorlar.Sizin öncelikle yapacağınız şey kendinize sorun ben bu zeytinyağının tadını beğendimm mi gerçekten yemeklerde ,salta olsun,ya da sos ve mezelerde denediğiniz de bu yemekler daha mı lezzetli geliyor size artık zeytinyağıyla.Düzenli olarak kullanın bakalım beğendiğiniz zeytinyağını kendinizi daha dinç daha sağlıklı hissediyor musunuz eskisine göre .Mesela zeytinyağı bağırsakları iyi çalıştırır. Sizin bağırsaklarınız iyi çalışıyor mu artık aynaya bakın saçlarınız cildiniz daha mı parlak şimdi.Bunlara hayır diyorsanız bulana kadar araştırın 1 şişe satın alın hemen 5 LT almayın deneyin test edin bütün ihtiyaçlarınızı gideriyorsa tamam doğru olan kaliteliyi bizzat kendiniz bulmuşsunuz.Soğuk sıkım yöntemiyle yapılan zeytinyağları,erken hasat zeytinyağlarının besin değeri çok yüksek.Gurmeler ağzının tadını niye biliyorlar bunları tercih ediyorlar.Sizlerde araştırmalarınızı bu yönde yapın.İyi bir naturel sızma da bulursanız çok iyi.Sadece zeytnyağı değil bol bol su için.Spor da yapın.Olumsuz şeyler konuşmayın dinlemeyin.Mademki sağlıklı bir yaşam istiyorsunuz.

www.zeytinyagibutigi.com

• Herkese merhaba sizler hepiniz ,zeytinyağı tüketicileri çok bilinçli insanlarsınız.Çok güzel kıyaslamalar yaptınız.Zeytinyağı fiyatlarından tutunda kalitesine ,hakiki zeytinyağı testlerine kadar her konuda çok araştırmacı ve bilgilisiniz. Tebrik ediyoruz sizi.Piyasada zeytinyağı üreticileri aynı zamanda satıcılar da.Onların verdiği fiyatlar tabiki daha uygun olabilir.Maliyetleri düşürüp daha uygun fiyata kar marjlarını ayarlayıp satabilirler.Bir de aracılar var onlarda üreticlerin verdiği fiyatlarla birlikte kargo vs. diğer giderlerini maliyetleri ayarlayıp fiyata yansıtıyorlar.Büyük marketlerde tabiki daha ucuza bulabilirsiniz zeytinyağlarını tatlarına bakarsınız hoşunuza giderse sorun yok.Ama zeytinyağcılar çok çok büyük oranlarda üretim yapmıyorlar.Tek bahçeden zeytinlikleden artık ne kadar zeytinyağı çıkarsa satıyorlar.Buna da küçük çapata yani butik üretim diyorlar ve bunun daha kaliteli olduğunu düşünüyorlar.Sizin öncelikle yapacağınız şey kendinize sorun ben bu zeytinyağının tadını beğendimm mi gerçekten yemeklerde ,salta olsun,ya da sos ve mezelerde denediğiniz de bu yemekler daha mı lezzetli geliyor size artık zeytinyağıyla.Düzenli olarak kullanın bakalım beğendiğiniz zeytinyağını kendinizi daha dinç daha sağlıklı hissediyor musunuz eskisine göre .Mesela zeytinyağı bağırsakları iyi çalıştırır. Sizin bağırsaklarınız iyi çalışıyor mu artık aynaya bakın saçlarınız cildiniz daha mı parlak şimdi.Bunlara hayır diyorsanız bulana kadar araştırın 1 şişe satın alın hemen 5 LT almayın deneyin test edin bütün ihtiyaçlarınızı gideriyorsa tamam doğru olan kaliteliyi bizzat kendiniz bulmuşsunuz.Soğuk sıkım yöntemiyle yapılan zeytinyağları,erken hasat zeytinyağlarının besin değeri çok yüksek.Gurmeler ağzının tadını niye biliyorlar bunları tercih ediyorlar.Sizlerde araştırmalarınızı bu yönde yapın.İyi bir naturel sızma da bulursanız çok iyi.Sadece zeytnyağı değil bol bol su için.Spor da yapın.Olumsuz şeyler konuşmayın dinlemeyin.Mademki sağlıklı bir yaşam istiyorsunuz. Ama unutmayın hem kaliteli, hem özel hem ucuz olmaz!

www.zeytinyagibutigi.com

• --------------------------------------------------------------------------------

Herkese merhaba sizler hepiniz ,zeytinyağı tüketicileri çok bilinçli insanlarsınız.Çok güzel kıyaslamalar yaptınız.Zeytinyağı fiyatlarından tutunda kalitesine ,hakiki zeytinyağı testlerine kadar her konuda çok araştırmacı ve bilgilisiniz. Tebrik ediyoruz sizi.Piyasada zeytinyağı üreticileri aynı zamanda satıcılar da.Onların verdiği fiyatlar tabiki daha uygun olabilir.Maliyetleri düşürüp daha uygun fiyata kar marjlarını ayarlayıp satabilirler.Bir de aracılar var onlarda üreticlerin verdiği fiyatlarla birlikte kargo vs. diğer giderlerini maliyetleri ayarlayıp fiyata yansıtıyorlar.Büyük marketlerde tabiki daha ucuza bulabilirsiniz zeytinyağlarını tatlarına bakarsınız hoşunuza giderse sorun yok.Ama zeytinyağcılar çok çok büyük oranlarda üretim yapmıyorlar.Tek bahçeden zeytinlikleden artık ne kadar zeytinyağı çıkarsa satıyorlar.Buna da küçük çapata yani butik üretim diyorlar ve bunun daha kaliteli olduğunu düşünüyorlar.Sizin öncelikle yapacağınız şey kendinize sorun ben bu zeytinyağının tadını beğendimm mi gerçekten yemeklerde ,salta olsun,ya da sos ve mezelerde denediğiniz de bu yemekler daha mı lezzetli geliyor size artık zeytinyağıyla.Düzenli olarak kullanın bakalım beğendiğiniz zeytinyağını kendinizi daha dinç daha sağlıklı hissediyor musunuz eskisine göre .Mesela zeytinyağı bağırsakları iyi çalıştırır. Sizin bağırsaklarınız iyi çalışıyor mu artık aynaya bakın saçlarınız cildiniz daha mı parlak şimdi.Bunlara hayır diyorsanız bulana kadar araştırın 1 şişe satın alın hemen 5 LT almayın deneyin test edin bütün ihtiyaçlarınızı gideriyorsa tamam doğru olan kaliteliyi bizzat kendiniz bulmuşsunuz.Soğuk sıkım yöntemiyle yapılan zeytinyağları,erken hasat zeytinyağlarının besin değeri çok yüksek.Gurmeler ağzının tadını niye biliyorlar bunları tercih ediyorlar.Sizlerde araştırmalarınızı bu yönde yapın.İyi bir naturel sızma da bulursanız çok iyi.Sadece zeytnyağı değil bol bol su için.Spor da yapın.Olumsuz şeyler konuşmayın dinlemeyin.Mademki sağlıklı bir yaşam istiyorsunuz.

www.zeytinyagibutigi.com

• yıl 2015 temmuz ve zeytinyağı 5 lt 100 lira.aradan 3 sene geçmiş ve 3 katı artmış.acaba aynı oranda maaşlara zam yapılmış mı?tabi ki de hayır. zeytinyağı gene lüks tüketim maddesi olarak kaldı.

Orijinalden alıntı: korcekmez

yıl 2015 temmuz ve zeytinyağı 5 lt 100 lira.aradan 3 sene geçmiş ve 3 katı artmış.acaba aynı oranda maaşlara zam yapılmış mı?tabi ki de hayır. zeytinyağı gene lüks tüketim maddesi olarak kaldı.

Konuyu açan kişi olarak, 4 yıldır ilk defa geçen hafta ayçiçek yağı soktum evime. Zeytinyağı fiyatları düşene kadar almama kararı aldım.

• 2.5 sene önce bizim bi abi vardı onla beraber 5 litre kristal marka naturel sızma zeytinyağı aldık. firma eski mahsul üründü diye 42 liraya satıyordu 5 litrelik tenekeyi... o zamanlar bana pahalı gelmişti ve ben 5 kutu almıştım. pahalı gelmesinin endeni ise senin 30 liraya alman dı ben 5 kutu o ise 12 kutu almıştı. fazla alan abinin zeytinyağına gelecek zamlardan haberi vardı... şimdiki aklım olsa ve bu konu başlığını o zaman görmeseydim o gün en az 10 kutu almıştım.
    1 sene önce 45tl ye alınırken şimdi 115tl ye satılıyor. üretici toptancı elele gıdadan nasıl dolandırır köşe oluruzu oynuyorlar. fındık fıstık limon patates vs derken zeytinyağı da buna katıldı. bu farklar helal değil ki direk üretici kazansın helal olsun diye düşünsemde işin ucunu kaçırdılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: korcekmez

yıl 2015 temmuz ve zeytinyağı 5 lt 100 lira.aradan 3 sene geçmiş ve 3 katı artmış.acaba aynı oranda maaşlara zam yapılmış mı?tabi ki de hayır. zeytinyağı gene lüks tüketim maddesi olarak kaldı.

Konuyu açan kişi olarak, 4 yıldır ilk defa geçen hafta ayçiçek yağı soktum evime. Zeytinyağı fiyatları düşene kadar almama kararı aldım.

Ben de aldım ayçiçek. Fiyatlar dayanılacak gibi değil. Kızartmaya da zeytinyağı alırsak iflas ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _Riven_ kullanıcısına yanıt
    1 sene önce 45 tl iyi fiyat. riviera olmasın ?

biz yaklaşık 2-2.5 sene önce kristal antik küp naturel sızma zeytinyağını 42 liraya almıştık... çok da kaliteli çıkmıştı zeytinyağı... isminden dolayı fiyatının pahalı oluşundan dolayı almakta tereddüt etmiştik ama yanımdaki abimiz çok güvenilir marka konusunda beni ikna etmişti. sonraları araştırıp , tarişten bile kaliteli olduğunu öğrenmiştim. galiba antik küp serisini daha uretmiyor. yerine DOLGUN GÜÇLÜ diye bi seri yapmış onunda fiyatı 115 lira .çüşş.

o zamanlar aldığımızda yeni hasat urunler piyasaya girecekti. firmalar ,eski hasat urunleri ellerinden çıkarmak için büyük indirimler yapıyorlar. zeytin hasadı kasım-aralık ayları arasında... o aralar iyi bir indirim olabilir.... son kullanma tarihine 1-2 ay kala urunlerde de muhakkak indirim olur. onları da araştırmak gerekli.

• Akhisardaki yağın kralı bende kendim eleyip bizzat tek tek zeytinleri seçip yağ çıkartıyorum.isteyene kaliteli zeytinyağı temin edilir.piyasadaki dip zeytinlerine aldanmayın şuan zeytin yağın kilosu cv 15-18 tl dir. Gerisi yalandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.