Şimdi Ara

5 kişilik aile için otomobil tavsiyesi (2.el)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5 kişilik bir aileyiz ve önümüzdeki aylar içersinde araba almayı planlıyoruz
    Düşündüğümüz bazı koşullar var ve bu koşullar çerçevesinde 2-3 model önerinizi bekliyoruz
    - Öncelikli koşul fiyat bizim için düşündüğümüz en yüksek fiyat 32 bin
    - araba az yakmalı benzin dizel olabilir en azından 200 km lik bir yolu maksimum 50-60 tl ile gidilebilmeli
    - 5 kişi olduğumuz için motor gücü yerlerde sürünmesin
    - iç donanımı da berbat durumda olmasın en azından 2-4 airbag hız sabitleyici abs fren sistemi filan olsun

düşündüğümüz bazı modeller
    honda civic 2008-2009
    toyoto corolla
    renault scenic
    jetta

Aklımıda olanlardan bazıları
    önerileriniz için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• reno megan II iyi bir tercih olacaktır .
  • Megane 2 dizel mi hocam ŞĞı yykarı ne kadar yakar ayroca performansı filan ne durumda dır biraz bahsedermisiniz

• Merhaba,

Corolla, Jetta' nın ardından son olarak da Scenic araç kullanmaktayım.
    Aile aracı düşündüğünüzden bagajının küçük olması sebebiyle Corollayı eleyebilirsiniz.

Jetta' nın bagajı çok kullanışlı ve büyük. Çocuk arabası içinde kayboluyordu. 2008 1.4TSI 140 hp aracımla performans sorunu yaşamıyorduk. Sürüşü oldukça keyifli ancak 2011 öncesi araçlarda arka yolcu koltukları pek rahat değil. Amortisorleri sert olduğu için bebek arkada uyumakta zorlanıyor.

Aile kullanımı düşünüyorsanız kesinlikle Scenic veya muadillerinden şaşmayın. Şu an 2007 Scenic 1.6 otomatik kullanmaktayım. Full paket (Cam tavan , esp, vs..) tercih edin mutlaka. Özellikle cam tavan arkadaki yolcuları (çocukları) rahat ettiriyor. 1 yaşındaki oğlumu koltuğuna oturtuyorum gıcı çıkmadan seyahat ediyor. Çünkü aracın içi çok geniş ve ferah, tavan da cam.. İzleye izleye gidiyor..

Sürüş komforu ise gerçekten başarılı. Gaziantep' ten İstanbul' a tek başıma 1200km yolu gelebildim.
    Tüketimi benzinde şehir içi 10-11, şehir dışı ise 8-9lt civarında. Bunun altına düşüremedim. Cuma günü Landirenzo lpg taktırdım. 20-25krş aralığında tüketmesini bekliyorum. Bir kaç depo bitirdikten sonra sonucu paylaşırım. Çekişte fark hissetmiyorsunuz. Gayet başarılı. Sitedeki diğer başlıkları da takip ederseniz aracın LPG li kullanmanın daha mantıklı olduğunu görürsünüz.
    Simit tank tampona çok yakın olduğu için güvenlik çekincelerim vardı ancak servis yetkilisi yapılan testlerde deponun kaza anında patlamayı bırakın darbeleri emerek ek güvenlik yarattığını söylemesi içimi ferahlattı..

Scenic ler ithat araçlar ve gerçekten Renault' dan beklenmeyecek iç konfor ve özelliğe sahipler. Ben rahatlıkla tavsiye edebilirim.

• 32yi biraz daha yukarı çekebilirseniz Citroën picasso önerebilirim. 5 kişilik versiyonu.

Saydiginiz tüm arabalar dan çok daha geniş ve ferah tir. Donanım olarak da hepsinden fazlası vardır. Arkadan bakılınca jeep gibi bir araç. Yakıt olarak istanbul şehir içi ben 6.2lt yakiyorun. Dizel.uzun yolda 100-110km hizla 5.2lt civarı yakıyor. 90la sabit giderim derseniz 4.5lere kadar düşüyor.

En önemlisi 5 kişi kilolu bile olsa rahat ve ferah şekilde yolculuk yapar. Bagaj hiç sorun olmaz. Yakıt kafaya takilmaz. Güvenlik ve konfordan ödün verilmez.

• Arkadaşlar görüşleriniz için çok teşekkür ederim diğer arkadaşlarda görüş ve önerilerini paylaşabilirse çok çok sevinirim

Ben sadece çevremden gördüğüm aklımda olan modelleri yazdım bu modeller dışından önerilierniz varsa lütfen paylaşabilirmisiniz

• Kilometre takıntınız yoksa, 2006~2007 Ford C-Max alınabilir.

Dış görüntüsü çok albenili olmasa da, donanım ve yakıt olarak oldukça iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 kişilik aileye araba tavsiyesi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temizinden Fiat Linea Alabilirsin Kullanışlı Bir Arabadır
  • Renault Scenic Sizi Üzmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: DontMakeMeLaugh

Arkadaşlar görüşleriniz için çok teşekkür ederim diğer arkadaşlarda görüş ve önerilerini paylaşabilirse çok çok sevinirim

Ben sadece çevremden gördüğüm aklımda olan modelleri yazdım bu modeller dışından önerilierniz varsa lütfen paylaşabilirmisiniz

5 kişilik aile,C sınıfı size pek uygun gelmez.
    LPG li D sınıfı seçeneklere bakın.
    Avensis mondeo düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Kilometre takıntınız yoksa, 2006~2007 Ford C-Max alınabilir.

Dış görüntüsü çok albenili olmasa da, donanım ve yakıt olarak oldukça iyidir.

2004 C-Max Ghia 83 binde 27.500 e mal oldu, aile aracı için çok güzel bir seçenek, donanım olarak da çok dolu bir araç. Güvenlik paketli model denk geldi, Ön ve yan perde hava yastıkları ve ESP + TCS de mevcut yani. Şehir içi 5.5 ile 6.0 arası, şehirlerarası ise 4.0-4.5 e kadar yakıt tüketimi yakalayabiliyorum. 32 bine alınacak en dolu ve güvenilir araçlardan birisi. Arkadaş Picasso 1.6 HDI önermiş ancak fiyat seviyesi olarak biraz yukarda kalıyor, Scenic de güzel bir tercih olabilir ancak C-Max Ghia yol tutuş ve donanım olarak bir adım önde gibi duruyor.

• Ford C-MAX al derim.
  • AİLE OTOMOBİLİ DENİNCE AKLA MEGANE 2 GELİR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.