Şimdi Ara

5.1 - DTS arasındaki fark DTS - DTSHD arasında da var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alin bir tane HDMI coklayici, 3 HDMI giris, 1 HDMI cikis olani ve ayni zamanda uzaktan kumandasi da olsun. Bir tanede HDMI giris ve cikisi olmayan AVR alin.

Bunlari ayni rafa koyun, AVR'nin uzaktan kumandasi ile ayni zamanda HDMI coklayiciyi da kontrol ettiginizi dusunun..

Iste AVR155 ve kasasindaki HDMI baglatilari da bu kadar iliskili. Bu sebeple HD ses formatlarini AVR aktaramiyor..
  • konuyu açtığımda, bu kadar derinleşeceğini ve karşılıklaşacağını düşünmemiştim doğrusu,

çok güzel ve faydalı bilgiler alıyorum,

HDMI ve AVR arasındaki muhabbet - kandırmaca diyeyim, bana optic digital girişi var denilen ancak giriş değil de çıkışa sahip olan avr leri hatırlattı, buna dikkat etmeyen bir sürü kişinin dili yanmıştı... optic çıkışı olan herhangi bir kaynağın bağlanabileceğini sanıyorlardı oysa avr de sadece çıkış vardı...

bilgiler için herkese teşekkürler...

bendeki birleşenler şöyle, ps3 40 gb fat kasa - sony strde-497 amfi - wd hdtv live
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: futurist16

Bizim örneğimizde ise PS3+HK155 olduğu için HK155'in HD sesleri kod çözümleme yapamamasından dolayı HDMI portlarının 1.1 bile olması yeterli... oluyor.

Ne yazikki yeterli olmuyor cunku HDMI sedece switch gorevi goruyor, AVR ile baglantisi yok. manuelinde HDMI baglantilarini menu'de goremezsiniz bu sebeple component veya diger analog baglantilari da yapin diyor.

bence de öyle. @solestar yukarıda yazdığı gibi b''izim marka v1.1 repeater olsun daha iyi demiş.'' ki akla, mantığa uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Tam karar vermem gereken bır konu. Su anda yenı bır sıstem alma arefesındeyım. ama bu yenı nesıl ses secımı kafamı karıstırdı. Komple sıstem mı alsam , Avr mı alsam dıye dusunurken Komple sıstemdekı gırıs/cıkıs yetersızlıgı komple sıstemlerı kafamdan sıldı.Fakat sımdı de avr mı alsam yoksa sadece 5.1 kolon setı mı alsam dıye kararsız kaldım. Soyle kı Sony HT-AF5 modeli var. Bu sıstem dvdli yada bluraylı degıl 5.1 kolon takımı fakat Subwoofer arkasında 3+1 HDMI - 2Optıc - Analog vb. baglantıları var ve 1000W fakat Yenı nesıl ses codeclerını desteklemıyor :( . Avr olarakta STR-DH810 modeli ilgimi çekiyor. 7x100W cıkıs 4+1 HDMI , 2 Optıc , coax analog vb. baglantıları var ve DTS-HD ve True HD desteklıyor. Amacım PS3(Fat) uzerınden oyun ve bluray , Ilerıde Dıgıturk+Plus , WD Player (MKV) baglantılarını rahatca yapabılmek ve guzel bır ses alabılmek. Ilk secenegı yaparsam, maddı olarak yaklasık 1200 lıraya sıstemım tamam olacak ama DTS-HD duyamayacagım. Ikıncı sıstemı almak anfı 1000lıra + Kolonlar+bass+kablolar gıbı ek masraflarla tahmını 3000lırayı bulacak ama DTS-HD seslerı duyabılecegım ve ılerıye donuk revızyon yapabılme ımkanım oalcak. Bu noktada hangı mantıklı karar veremıyorum. Maddıyat benı bıraz ılk sısteme goturuyor ama kalıteyı dusununcede ıkıncısı dıyorum. HELP MEE

konunun üzerinden zaman geçmiş belki sistemi almış olabilirsiniz ama şunu belirmeliyimki logitech z5500 e bakın....uygun ayak bulabilirseniz (ki ben buldum vogel's marka ayaklarla çok şık oldu)hem dolby digital hem dts - prologic /2 THX sertifikalı çok kaliteli bir sistem...

• Eger toparlamak gerekirse;

1- DTS ile DTS HD Master arasındaki fark gerekli yatırımı hak eder mi ve DD den DTS e gecisteki kadar bir etki yaratır mı?

2- DTS HD M için 7.1 kullanmak gerekli mi?

3- 7.1 kullanarak HD kalitede medya 7.1 destekleyen "eger bulabilirsek :) " kullanırsanız extra sesler duyabiliyor musunuz.

4- Birde 3D nin avantajları artıları nelerdir? 3Dnin DTS ten temel farkı nedir? şimdiki AVR ler 3D ready diye satılıyor, gerçek 3D için beklememiz gerekiyor mu? 3D kullanan ve 3D li bir BD oynatıp deneyimlerini bizimle paylaşabilecek bir üstad var mı? ( foruma baktığımızda teknolojiler eskimiş bile)

5- bazı avr lerde 3d ready var ama True HD ya da DTS HD yok sadece DTS. Bunun anlamını bilen var mı?

Bu sorulara cevap bulabilirsem baya bir yol almış olucam. Şimdiden yardımcı olan üstad lara teşekkürler!
  • BENCE;

1- Haketmez
    2- Değil, zaten çoğu medya 5+1
    3- Ice Age3-Terminator2-HellBoy2 DTSHDMA 7+1 filmler. 7+1 dinleyince ekstra sesler duyamayız. Sadece 7+1 de de DTS HD MA veya Doby True HD de alt gruplarda olmayan sesleri duyamazsınız. Yağmur yağıyorsa damla sesleri aynı, dd de duyduğunuz yağmur damlalarını dts hd ma da da aynen duyacaksınız ama daha çevreleyici ve tüm hoparlörden arttırılmış şekilde. Yani dts hd ma ise yağmurun altında hissedeceksiniz kendinizi.
    4- 3d bildiğim kadarıyla görüntü teknolojisi (üç boyutlu) ses değil
    5- Bilmiyorum
  • kendi tecrübelerimi söyleyim, DVD'den veya DG+'dan seyrettiğim DD film ile bluray'den izlediğim TrueHD codec'li film arasında çok fark var.
  • bu arada fat ps3 lerin dts hd - true hd gibi ses codeclerini çözemediği sadece slimlerin çözebildiği hususunda bilgiler var nette bende 40 gb lık fat ps3 var ve hk 360 avr var şimdi avr nin tüm bu yeni nesil seslere desteği mevcut bu durumda fat ps3 den direk sesi avr ye mi pass through yapmam gerekiyo bu sesleri alabilmek için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

kendi tecrübelerimi söyleyim, DVD'den veya DG+'dan seyrettiğim DD film ile bluray'den izlediğim TrueHD codec'li film arasında çok fark var.

Görüntü açısından muhakka fark vardır, ancak ses olarak dd 5+1 ile truehd 5+1 arasında ÇOK FARK VAR ifadesini ilk defa sizden duyuyorum. Nasıl fark var mesela? Ayrıca DG+ filmleri dd 5+1 değildi 6-7 ay önce ben bıraktığımda DG yi, artık DD 5+1 mi?
  • @tcmb, Benim de bildigim DTS HD MA kayıt alınan kaliteye cok yakın bir sekilde aktarması. Aslında kalite artıyor ama extra bir effect değil. DTS deki ses dagılımı gibi bir sey değil yani. mp3 de cope attıgımız kısımları da tasıyor. iyi bir kulak gercekten hisseder ama buna deger mi bilemiyorum. bu yuzden ben de senin gibi dusunuyorum. belki bir ise yarar dusuncesiyşe 7.1 alamaktan vaz gecer gibiyim.

Bir de goruntu dısında 3D ses olarak da bir kavram var. MorrowSound True3D diye bir system de diyorlar ki ses kaynagının yerini degistirerek ses te cok daha fazla bir derinlik ve goruntudeki derinlik farkına benzer sekilde selerde sanki o mesafeden geliyormus hissi. Bunu cok iyi bilmiyorum ama cok yeni old için daha konusu geçmiyor. Bilenler bizi bilgilendirirlerse cok iyi olur.

Benim merak ettiğim bir konu da 3D ready Avr lerde ses için mi bir alt yapı var yoksa goruntu için mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 6 Ocak 2011; 20:25:43 >
  • quote:

Benim merak ettiğim bir konu da 3D ready Avr lerde ses için mi bir alt yapı var yoksa goruntu için mi?

Bildiğim kadarıyla 3D ready Avr lerde ses için özel bir yapı yok (3d ses için) sadece görüntü ve sanıyorumki daha önceki gibi(emin değilim ama tahminim öyle)
    3D ready avrlerdeki hdmi 1.4 lük giriş,çıkiş ların ilk hdmli avr lerdeki gibi switch görevi gördükleri yanı sadece 3D görüntü ile ilgili protokolleri çıkişa yönlendirdikleri.
    Ancak tabii ki bu da tam bir switch gibi de değil şöyleki 3D ready avr hdmi 1.3 ün Görüntü ve ses kısmına bir etkisi var ancak hdmi 1.4 ile hdmi 1.3 arasındaki farkı tahmimimce bu band genişliği oluyor çıkışına olduğu gibi aktarıyor.
    Yani 3D Görüntü protokolleri, Audio return channel, ethernet gibi hdmi 1.4 te olup hdmi 1.3 te olmayan özellikleri hiçbir şey yapmadan outputa aktarıyor ama hdmi 1.3 ait 1080p görüntü Yeni ses formatları üzerinde işlem yapabiliyor.

Konuya dönersek DD-DTS arasındaki farkın DTS-DTSHDMA arasında olup olmadığı veya bu farkın avr değiştirmeye deyip değmiyeceği.
    Göreceli bir konu olsada bence değer ve kendi deneyimlerimden örnekler vereyim. Tabii bu örnekler tamamiyle kendi kulağım ve hiissettiklerimle ilgilidir.

Yeni ses formatları çıktığından beri hep bu seslerin nasıl olduğunu merak etmiş ve aynı soruyu defalarca sormuştum. Zaten 6 yaşında olan avr mde bozulunca yeni bir avr ihtiyacı doğmuştu ve bende yeni nesil sesleri çözen bir avr edindim. Bu avr her nekadar giriş seviyesi de olsa mevcut odamda bana yeterli geliyor.
    DD ile Dts arasında belli bir fark var her ne kadar filmlerin mixleri ve bunları ne kadar başarılı tranfer edildiği tartışılması gereksede ve farklı mixler de olabilyor.
    Hemen hemen bir çok durumda DTS sesin DD daha iyi olduğunu ve her zaman olmasada anfiye bakmadanda hani şu blind test deriz ya Dts sesi fark edebiliyorum.
    Ancak DTS ile DTSHDMA veya TRUEHD sesler arasında devasa bir fark yok ve Flimden filme çok farklı fikirlerde bulunabilyorum.
    Şimdi vereceğim örneklerde özellikle 7.1 kayıtları dikkate pek almayacağım çünkü fazladan eklenen surrorund algıyı değişiriyor ve ayrıca çok 7.1 kayıtta yok.

Örnekler:
    1. Terminatör Salvation
    Bu filmde blurayinde DTSHDMA 5.1 ve DD Kayıtlar vardı. DD Türkçe dublaj olduğundan filmi tsmuxer programı ile HD sesi kaldır seçeneği ile DTSHDMA yı normal core DTS ye dönüştürdüm. ve hem DTSHDMA hemde DTS kaydı birleştirdim. Bu işlemi yaptım çünkü kendimce ses mixlerinden dolayı oluşak farklarlardan kurtulmaktı amacım ancak bu işlemde kullandığım tsmuxer ne kadar başarılı veya oluşturduğu dts ses standart dvdlerdeki dts ile farklı mı bilmiyorum ancak dvdsi olan filmlere yaptığım karşılaştırmalarda fark bulamadım.
    Filmin ses mixi harika resmen sistem test etmek için birebir. DTSHDMA, DTS'e nazaran surround larda daha etkili ve subwoofer resmen coşuyor fakat basslar patlama seslerindeki bas sesler özellikle çok daha kontrollü. DTSHDMA bu filmde daha başarılı.

2. Transformers
    Bass seslerde bayağı kuvvetli olan bu filmde TRUEHD ve DTS sesler vardı. TRUEHD subwooferin daha kontrolü olmasını sağladı ve özellikle seslerin çok karıştığı aksiyon sahnelerinde DTS'e nazaran daha tane tane temiz ses verdi.
    Transformers 2 de DTSHDMA da aynı etkiyi verdi.

3. Residen Evil
    Kayıt TRUEHD ve DTS ses içeriyordu ve bu filmin bende 5.1 ac3 sesli birde dvdrip vardı.
    DTS ses ac3 göre daha dolgun ve ayrıntılı idi. TRUEHD ise özellikle kapalı alanlarda yankılanma (surround da daha gerçekçi geldi)

Resident Evil 2 inin bendeki bluray sürümü yeni ses formatlarını içermiyor.
    Resident Evil 3 TRUEHD ve DTS sese sahip açık alanda geçen sahnelerde ortam sesleri daha iyi duyuluyordu TRUEHD ile. Ancak başka bir fark görmedim.

4. Payback
    Bu film TRUEHD ve DD sese sahip. TRUEHD özellikle motosikletle kaçış sahnesinde etkili. Hani camı kırarak başlayan sahne. Özellikle camın tane tane kırılışı truehd daha iyi. Ve Surround sesler daha iyi hissediliyor. Çarpmalarda sesler acaip etkiliyor.

5. Matrix Revolutions
    Evet birçok defa seyrettiğm bir film. Bende orjinal DVD side var. ve daha önceden netten indirdiğim eac3(DDP) ses içeren 720p mkv side mevcut.
    Öncelikle eac3 yeni ses formatlarındandır ancak ben avr de gerek hdmi gerek optik bağlantıda Dolby digital plus yazdıramadım. Normal DD olarak gördü AVR.
    Zaten dvd sindeki DD ile EAC3 ses arasında hiç bir fark hissetmedim. Blurayinde ise TRUEHD var. En çok fark savaş sahnesinde mermi seslerinde ve son sahnede yağmurun sesinde vardı. Ayrıca TRUEHD soundtrack le film sesleri arasında daha iyi bir ayrım yapıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Peki her zaman DTSHDMA ve TRUEHD standart DTS ve DD den üstünmü ? Beni hayal kırıklığına uğratan filmler yok mu tabii ki var

6. Poseidon (2006)
    DTSHDMA ile normal DTS olarak ard arda çesitli sahnelerini seyretsemde hiçbir fark bulamadım.

7. Rocky serisi
    Bu serinin blurayleri var ve arkadaşımda orjinal Dvdleri bulunuyor.
    Blurayler DTSHDMA içerirken Dvdlerde DTS ses var. Son film de dahil olmak üzere hiç bir fark bulamadık. Filmlerin eski olmasının buna etkisi olabilir.

8. Deep Blue Sea
    Bu filmi sinemada seyrettim. Ayrıca yıllar önce daha çoğu kimse divx nedir bilmezken filmin dvd sini kiralamış ve 3 cd olarak yüksek bitrate ve 5.1 DD ses li riplemiştim.
    20 saat sürmüştü p2 makina ile.
    Sonradan nettlen 720p olarak HDTV kanallarından kaydedilmiş mkv versiyonunu indirmiştim.
    Ancak seyrettiğmde özellikle sesleri kötü bulmuştum. Hepsi birbirine girmişti sanki. 5.1 DD ses olmasına rağmen helikopterin binaya çarptığı zaman oluşan patlama da ses aşırı bozulmuş ve surround etkisi kaybolmuştu. Bass olarakta saedece uğultu vardı.
    Sanki böyle değildi diye düşünürken bunun tv kaydı olduğu ve zamanında yaptığım dvdrip aklıma geldi. Haklıydım. Dvddrip teki ses muhteşemdi. Sonradan dvdripteki sesi mkv ile birleştirme çabalarım sonucu sekronizasyonu bir türlü tutturamayınca vazgeçmiş (bir yerden sonra kayıyor.) Blurayini edinme yoluna gittim.
    DTSHDMA içeren blurayi ile dvdripteki DD karşılaştırdım ama garip bir şekilde fark hissetmedim hatta o helikopter sahnesinde yağmurun ve dalgaların sesi ve surrond effect DD daha belirgindi.

9. Pearl Harbor
    DTSHDMA ve DTS sesler arasında hiçbir fark bulamadım.

10. Avatar
    Avatar filmini İstinye Park sinemalarında 3D olarak izledim. Ses olarak sinema bayağı iyiydi. Gerçi ses sistemim hiçbir koşulda orası ile yarışamaz ama ben kendi sistemimde avatar filminin ses mixinden etkilenmedim. Şöyleki ağaç yıkılmadan önce navilerin askerlere attığı okların camlara vurma sesi bana sinemada çok gerçekçi gelmişti sanki 2 katlı otobüslerin camına ağaç dalları çarparkenki ses gibi.Ayrıca uçarkenki ortam sesleri ve özellikle bir sahne varki hani komutanın elemanlar helikopterle kaçmaya çalıştığı ve o sırada adamın sinirlenip maske takmadan ateş ettiği sahne. Bu sahnedeki sesler sinemada çok etkilemişti beni.
    Ancak avatar bluray deki DTSHDMA bana o etkiyi vermedi hatta sanki subwoofer devrede değilmiş gibi çok sahne bastan yoksundu. Ayrıca hiçbir sahnede DTSHDMA ile DTS ses arasında fark hissetmedim.

Evet daha çok film vardır ama yeterince örnek verdim sanıyorum. Ve bu olayın Görüntüdeki gibi SD-HD farkı kadar olmadığını genel olarak çok az bir fark olduğunu söylemem gerek. Ayrıca bu farkı çoğu kişi hissetmiyor. Misal arkadaşalarımdan bazıları yukardaki filmler için benimle aynı görüşte olmalarına rağmen diğerleri hiç bir fark bulmadııklarını belirtiler. Yani blind test yapsak çoğu zaman belkide yanılabilirimde. Ancak içimde kalmasından iyidir.

• @halken; Eline saglık cok iyi yorumlar olmus. Onkyo TX-SR607 avr ile test etmen de cok iyi olmuş çok iyi bir avr. Bu testleri yaparken 7.1 sistem kullandın sanırım. En iyi sonuc aldıgın ve senin memnun eden film de ( mesela Teminator Salvation ) 5.1 kullansaydın yine aynı yorumu yaparmıydın? 5.1 ile de aynı keyfi alırım mı dersin yoksa 7.2 gerçekten 5.1 den daha fazla ayrıntı içerir mi diyorsu. Bunu deneme şansın var mı?

Benim esas merak ettiğim, 7.2 deki sistemde surr back speakers larda aynı sesli mi destekliyor yoksa DTS yardımı ile surr back spkr lara farklı sesleri mi gonderiyor. mesela yagmur veya motor sesini sadece surr back lerden duymak gibi. Yorumun nedir?
  • quote:

@halken; Eline saglık cok iyi yorumlar olmus. Onkyo TX-SR607 avr ile test etmen de cok iyi olmuş çok iyi bir avr. Bu testleri yaparken 7.1 sistem kullandın sanırım. En iyi sonuc aldıgın ve senin memnun eden film de ( mesela Teminator Salvation ) 5.1 kullansaydın yine aynı yorumu yaparmıydın? 5.1 ile de aynı keyfi alırım mı dersin yoksa 7.2 gerçekten 5.1 den daha fazla ayrıntı içerir mi diyorsu. Bunu deneme şansın var mı?

Benim esas merak ettiğim, 7.2 deki sistemde surr back speakers larda aynı sesli mi destekliyor yoksa DTS yardımı ile surr back spkr lara farklı sesleri mi gonderiyor. mesela yagmur veya motor sesini sadece surr back lerden duymak gibi. Yorumun nedir?

@nailefendi evet 7.1 sistem kullandım ama demin bahsi geçen filmlerin hepsi 5.1 dir. Yani 7.1 ses içeremiyorlar. Surrbacklerden normalde ses gelmiyor. Tabii dsp modlarını kullanırsan gelir. Elimde 7.1 film yok mu tabii ki var ancak 7.1 filmin Truehd veya DTSHDMA versiyonu 7.1 olurken normal dts veya ac3 olduğunda 5.1 oluyor. Yani fazladan eklenen surrbackleri kaybediyoruz ( Ki bence sesleri surrounda mix oluyor.) O yüzden 7.1 filmlerden hiç örnek vermedim çünkü fazlandan eklenen surround back sesler kesinlikle daha iyi bir surround veriyor.
    DTSHDMA ve TRUEHD 7.1 de surrbackler ayrı ses mi veriyor bu sorunun cevabı filmin ses mixine göre değişir. Burada çok az 7.1 film var. Genelde animasyon filmler ki galiba studio ile alakalı 7.1 oluyorlar.
    Bendeki 7.1 filmlerden örnekler vereyim.

1. Terminatör 2 (1991)
    Eski bir film olmasına rağmen en favori filmlerinden biri tabii bunda tam bir teminatör fanı olmamında etkisi var. Ses mixi zamanına göre çok iyi yapılmış.
    Zamanına göre diyorum çünkü 90 larda çekililen bir çok filmin dvd ve blurayi ni izledim çoğundan daha iyi. Bu arada filmin aslında stereo olduğunu sonradan dvd bluray zamanında 7.1 yapıldığını da dikkate almak lazım bu yüzden çok kanallı filmlerde güncel filmler (yani direk 5.1 ve 7.1 çekilen filmler) daha iyi.
    Filmi zamanında sinemada izlemiştim (Hangi sinemada izlediğimi ve hangi sahnede ara verildiği ek bazı sahneleri olduğunu falan hatırlığıyorum da ses kısmı artık o kadar hafızamda kalmamış, o sıralar çocuk olduğumu da belirtmek lazım) Sonradan tv de defalarca izlemiş ve ev sinema sistemlerine geçiş yaptığım dönemde de dvd almıştım.
    O dvd de "DTS Matrix" çıkıyor avr nin ekranında ve Ses 7.1 oluyor. 7.1 lik bu ses de mix gayet başarılı her ne kadar surroundlardan gelen ses biraz akustik etkisi versede genede surround olarak başarılı.
    Blurayi ki çeşitli farklı versiyonları var bendeki "Skynet Edition" Tüm silinmiş sahneleri filme eklemişler yaklaşık 3 saate yakın sürüyor ve farklı sona sahip 7.1 DTSHDMA MATRIX sese sahip aynı zamanda DTS Matrix olarak normal bir ses de var içinde. Türkçe dublajı DD kaydedilmiş.
    Dtshdma ile dts arasındaki genel farklılık Filmin soundtrackinde film müziği çoğu zaman daha iyi hissediliyor ve aksiyon sahnelerinde dahi normal dts sese narazan filme çok karışmıyor bir de subwoofer patlamalarda biraz daha doğru ses veriyor gereksiz yere fazla bazı uzatıp uğultuya sebep olmuyor.

2. Hard Rain (1998)
    Bu film ise algıyı değiştiren filmlerden çünkü Bluraydeki dts ses mixi 5.1 ancak dtshdma mixi 7.1.
    Film genel olarak devamlı yağmur yağan su damlalarını ve deniz motosikleti düelloları içeren bir film. 7.1 versiyonunda surrbacklerden zaman zaman surroundan farklı sesler geliyor arada sırada motor sesleri ve ektra yağmur sesi ve bu yüzden 7.1 versiyonunda kesinlikle kendinizi daha çok filmin içinde hissediyorsunuz. Ancak sanırım bu filmin ses mixi ile ilgili genelde yağmur sesinden çok film soundtracki geliyor. Onun dışında bir farklılık yok.

Eski filmerde özellikle 1990 dan daha eski filmlerde ses açısından çok bir farklılık yok hatta hiç hissetmiyorsunuz. Yani Bluray alacağınız film eğer 1990 dan daha eski ise ses olarak fazla bir beklentiye girmeyin sadece görüntüsü için alın normal dts ile pek bir farklılık yok. Tabii istisnaği filmler vardır mutlaka.
    Gerçi 5.1 sanırım ama biran önce Geleceğe Dönüş serisinin Blurayini edinmek istiyorum Belki bluray versiyonu normal 720p lik HDTV sürümüne nazaran daha iyi sese sahip olabilir. Görüntü olarak daha iyi olacağı kesin.

3. Running Man (1987)
    Running Man dts versiyonu 5.1 dtshdma 7.1 ama ses açısından surrbackler surroundla hemen hemen aynı sesi veriyor (Akustik, motor sesleri.vs.) diyebilirim.

4. Gladyatör (2000)
    Filmin dvdsinde ki ses DTS Discrete Yani 6.1. Bunu 7.1 ile dinlediğizde surrbackler aynı sesi (sağ sol aynı) verselerde surrounddan farklılar.
    Blurayi 7.1 DTSHDMA. Surrbacklerden genelde hep filmin müziği geliyor ama ara sıra eğer dikkat edilirse ki filmi izlerke fark edilmeyebilir kılıç sesleri ufak bağırtılar ve ortam sesleride geliyor. 7.1 DTSHDMA da surrback stereo. Subwoofer daha kontrollü. Başka farklılık yok.

5. Expendaples (2009)
    Nihayet güncel bir filmi 7.1 gördüm.
    Şu ana kadar seyretiğim en iyi döğüş sahnelerine sahip filmlerden biri. Bendeki versiyonu 720p olup DTS 5.1 idi. Arkadaşdan bluray versiyonu alınca 7.1 olarak test edebildim. Fazladan eklenen surrbackler sahnenin etkisini arttırıyor. Surrbackler surroundan farklı ses içeriyor. Çoğu zaman 5.1 versiyonunda surroundan gelen ses 7.1 de surrbackten geliyor bazı pata küte sesleri, (döğüş sahnesindeki yumruk tekme nasıl anlatılır ?) Patlama seslerinin uzantısı, ortam sesleri(zayıfça) surrback ten geliyor. 7.1 ses bu filmde başarılı.

Evet bendeki 7.1 ler bu kadar ancak 7.1 sistemde stardart dts ve dd le sanal olarak dsp modlarıyla 7.1 yapılabiliyor. Direk 7.1 çekilen filmler daha başarılı.
    Ve tüm DTS Diskrete (6.1), Dts matrix,Dolby digital EX filmlerde tüm hoperlölerden ses geliyor. Bu durumda surrbackler mono olarak birbirinin aynı sesi veriyorlar.
    6.1 deki tek surrback burda sadece 2 hoperlörden geliyor.
    Tamamını deneme fırsatım olmadı ama dvdsi mevcut olan (Blade 3, Lord of the rings, Starwars serisi, Xmen last stand vs.) bunlar dolby digital ex. Sanırım bunlarda iyi sonuç verecektir.

• @halken; bu inceleme super olmuş!!! Gayet objektif ve açıklayıcı. Yapılacak bı cok denemelerde buraya bakıp referans olarak kullanılabilir. ben de avr alır almaz bu tur testler yapmak istiyorum. Eline saglık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nailefendi

@halken; bu inceleme super olmuş!!! Gayet objektif ve açıklayıcı. Yapılacak bı cok denemelerde buraya bakıp referans olarak kullanılabilir. ben de avr alır almaz bu tur testler yapmak istiyorum. Eline saglık.

Teşekkür ederim. Umarım biran önce avr'nize kavuşur ve film testleri yaparsınız. Belki ben de sizin denemelerinizden faydalanırım.
    Testlerin çoğunu avr'i ilk aldığım zamanlarda yapmıştım. Birkaç ay oldu. Her zaman tam randımanlı kullanamıyorum.
    Bazen geç saatlere kaldığımdan çok ama çok kısık sesde izlediğim oluyor. Ben den başka herkes uyuyor çünkü.
    Elime Bluray geçtikçe bol bol örnek veririm.

Bu arada bir düzelme yapmak istiyorum, sanırım Avatar filmine biraz haksızlık etmiş olabilirim o da çok iyi bir subwoofer kullanmadığımdan dolayı.
    Bir de belki de hani görüntü için filme göre ara sıra ufak tefek ayarlar yapıyorum. Belki aynısını ses içinde yapmak lazım.
    Gündüz bir ara bir arkadaşa uğradımda benim yorumu görmüş "yahu ben avatar filminde bass yoksunluğu çekmedim" dedi ve kızdı
    Bende ona "e kardeşim sende 1500 TL lik subwoofer el insaf yahu benimkini kahvaltıda yer o aletle bass alman lazım" dedim.
    Mekan farklı, ekipman farklı, kulaklar farklı... vs. Dayanamadık denedik evet Düzeltiyorum Avatar filminde bass sorunu yok sadece benim subwoofer beceremedi galiba. DTSHDMA arkadaşın sistemde (AVR: Denon 3311 hop.: MA RX8 sub ise Paradigm DSP 3200) Tek kelimeyle mükemmel.
    DTSHDMA bir çok sahnede fark ediyor. Farklar genel olarak ortam sesleri, Yağmur yağdığı zaman sesini biraz daha ayrıntılı duyuyorsunuz. Ve gerek o ok sahnesi gerekse patlamalar ve ağacın yıkılışındaki sesler bayağı etkileyici. Tüm filmleri acaba arkadaşın sistemde tekrar mı denesem

Alakasız bir şey daha dün yorum yazarken aklıma nedense bir ara Hell Boy filmi geldi. Bende Dvdsi var ve sonradan da bir 1080p MKV side almıştım bir arkadaştan.
    Dvd ile mkv arasında ses olarak hiçbir fark yok. İkiside DTS ses içeriyor. Ancak filmin başında deli gibi yağnur yağarken neredeyse hiç yağmur sesi duyulmuyor.
    tahminimce filmin gerçek sesi öyle kaydedilmiş ama çok dikkat dağıtıcı çünkü yağmur yağdığını görünce illa ki bir yağmur sesi de duyma gereği hissettim.
    Acaba filmin blurayinde de bu yağmur sesi duyulmuyor mu? Yoksa ben mi abartıyorum.

• HellBoy 2 de BD yağmur sesleri gayet güzel duyuluyor.
  • Ben ilk Hellboy filmini kastetmiştim. Bu arada Hell Boy 2 filminin ses mixi daha iyi yapılmış.
  • batman kara şovalye nin bulueray'nı test ettinizmi bilmiyorum ama ses mükemmel görüntüde su gibi çok güzel
  • ben orjinal hellboy2 dvd ve blu-ray karşılaştırması yaptığımda görüntü kadar seste de fark oldu. su, rüzgar, ateş gibi ortam sesleri blu-ray da o kadar farklı ki. dvd ye göre surround etkisi çok daha belirgin şekilde hissediliyor. detaylara hiç girmiyorum, patlama, kırılma, düşme gibi seslerde yine dvd ile arasında ciddi fark var bence.

kopya filmlerde karşılaştırma yapmak çok sağlıklı olmuyor, yanıltıcı olabilir...

quote:

Orijinalden alıntı: halken

Ben ilk Hellboy filmini kastetmiştim. Bu arada Hell Boy 2 filminin ses mixi daha iyi yapılmış.
  • Bunu soran bunu da sordu :)
    MP3 ile FLAC arasında fark var mı?

DD ve DTS sonuçta sıkıştırılmış, ziplenmiş orjinal kaydın bitrate'ş düşürülmüş halidir.
    DD TrueHD ve DTS HD MA ise sıkıştırılmamış, orjinal kaydın bitrate'i ile sunulmuş hali

Yani DTS 768kbit bitrate iken, DTS HD MA 4Mbit bitratelerde olabiliyor.
    Tıpkı 128kbit olan MP3 ile 800kbitlerde olan FLAC'lar gibi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.