Şimdi Ara

4x4 SİSTEMİ İLE ESP BİR ARADA NASIL ÇALIŞIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Esp frenlere müdahale ediyor, 4x4 sistemi gücü dağıtıyor. Viraj alındığını düşünelim. 4x4 dönmeyen tekere güç aktarmaya çalışacak, bu arada esp frenaj yapmaya çalışacak. Bu şartlar dahilinde nasıl karışıklık çıkmıyor ya da biri çalışırken diğeri iptal mi oluyor

Bu işten anlayan biri ikisinin beraber nasıl çalıştığını anlatabilir mi?

• İkisi çalışacak olsa bile fren gücü motor gücünden 2 kat daha fazla güç uygular, frenin dediği olur.Sorunuza yanıt olarak 4x4 sistemde güncel olanlarda genelde ön veya arka ihtiyaca göre çalışıyor.Bu anlamda çekiş kontrol sistemleriyle beraber bu iş sıkıntısız halloluyor.Yani ben q7 de quattro ile esp nin gayet sorunsuz çalıştığını gördüm.
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kafamı karıştıran soru şu. 4x4 sisteminin gücü ulaştırmaya çalıştığı tekerleğe, Esp frenaj uygulamak zorunda kalırsa ne oluyor ? Yani sanki birinden birine araç ana beyni öncelik tanıyordur gibime geliyor, ama bilemiyorum tabi
  • Esp diğer tekerleklerden daha az dönen yada daha hızlı dönen tekerleklere müdahale eder, senin sorduğun soruda esp çalışırken tamammen lastikleri durdurmuyor, gidiceği yöne göre frenaj yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Ecu onu dengeler 4*4 ile esp yi mümkün oldupunca az ters düşürmeye çalışırlar

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    İşte tam da bunu merak ediyorum, ecu müdahalesi vardır diye tahmin ediyordum, doğruladınız
  • Çok tehlikeli durumlarda ESP devrede olduğunda gaz pedalından gelen komut pasif duruma düşüyor, ESP devreden çıkar çıkmaz aktif oluyor.

Bu saliseler içinde gerçekleşen karar ve komutlar, çok da izahı mümkün olmayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlginç neden karışıklık çıkacağı düşünülüyor :) önden çekerlilerde esp öne müdahale yapmadığını mı sanıyorsunuz. Artı diferansiyel diye birşey var öğrenilmesi gereken. Çoğu kişi esp nin müdahalesini kalıcı, yüklü frenleme zannediyor sanırım. Çekiş verilen tekere fren yapılır buna bir mani yok gaz kontrolü olmasa da bu sağlanabilir. Tahriğin düşürülmesi mecburiyet değil avantaj sadece otomobil düz çubuklar üzerinde giden birşey değil. Esp kimi zaman sadece bilenin kısa kontra ile yapacağı gibi yük transferi yapar ve düzeltir.
  • Esp sistemi sadece frene degil, ayni zamanda gaz tepkilerine de mudahalede bulunuyor.

• Esp, direksiyon dönüş açısının bilgisini de alıyor. dİreksiyona göre olması gereken tekerlek devirleri değişiyor. İç tekerlekler daha az devirde dış tekerlekler adha çok devirde dönmesi gerekiyor. Buna göre olandışı durumda müdahele ediyor.
  • Yukarıda da yazıldığı gibi güncel ESP sistemleri ön arka her tekere müdahale edebilir. Tahriğin hangi tekerde olduğunun pek önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 30 Ocak 2016; 10:19:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.