Şimdi Ara

4x4 20.000TL tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yoldan uzakta duran araziye gitmek için kullanacağım ikinci el 4x4 gerekli bana. Bütçe 20.000'e kadar. Donanım özellikleri iyi olsun, özellikle arazi aracı olsun, yedek parça problemi olmasın özellikle bakımda bana çok masraf çıkartmasın, vergisi yüksek olmasın.

    Tavsiyesi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.



  • 20.000 liraya suziki vitara alırsın
  • 12-15,000 Tl civarı ferozalara bak derim . çok başarılı bana göre off road da
  • lada niva tavsiyemdir
  • terios
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanunal

    özellikle arazi aracı olsun,



    Bunu özellikle belirttiğiniz için sizin arazi şanzımanına ihtiyacınız var.Arkdaşların da belirttiği Suzuki Vitara,Daihatsu Feroza ve Lada Niva'da arazi şanzımanı vardır.Eğer çok zorlu arazide kullanacaksanız sadece arazi şanzımanı da yetmez,diferansiyel kilidine de ihtiyaç duyarsınız.Ferozaların bazılarında sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidi vardır.Ancak hepsinde değil.Şanslıysanız kilitli bir Feroza denk gelebilir.Bu kilidi sonradan edinmek isterseniz o konudaki en şanslı araçlar Suzuki ve Lada'dır(Önerilenler içinde).Benim size önerim ise şöyle:
    1-Suzuki Jimny(Model sizin için önemliyse bütçeye göre, arazi şanzımanlı en yüksek model araç diyebilirim.)
    2-Suzuki Vitara
    3-Land Rover Defender
    3-Lada Niva(Bakım maliyeti en düşük 4x4 olduğu söylenir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 18 Temmuz 2010; 12:17:21 >




  • Peki, 40.000 - 45.000.- liraya ne alınabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chnbs


    quote:

    Orijinalden alıntı: okanunal

    özellikle arazi aracı olsun,



    Bunu özellikle belirttiğiniz için sizin arazi şanzımanına ihtiyacınız var.Arkdaşların da belirttiği Suzuki Vitara,Daihatsu Feroza ve Lada Niva da arazi şanzımanı vardır.Eğer çok zorlu arazide kullanacaksanız sadece arazi şanzımanı da yetmez,diferansiyel kilidine de ihtiyaç duyarsınız.Ferozaların bazılarında sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidi vardır.Ancak hepsinde değil.Şanslıysanız kilitli bir Feroza denk gelebilir.Bu kilidi sonradan edinmek isterseniz o konudaki en şanslı araçlar Suzuki ve Lada'dır(Önerilenler içinde).Benim size önerim ise şöyle:
    1-Suzuki Jimny(Model sizin için önemliyse bütçeye göre, arazi şanzımanlı en yüksek model araç diyebilirim.)
    2-Suzuki Vitara
    3-Land Rover Defender
    3-Lada Niva(Bakım maliyeti en ucuz 4x4 olduğu söylenir.)



    Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Arazi aracı istememin nedeni dededen kalma Güdül'deki bağa bakmaya başladık. Arazi yol üzerinde değil. İçeriye girebilmek için tarlaları geçebilecek hatta küçük bir dereden de geçebilecek türde bir şey arıyorum. Aslında iki yolum var tarlalardan geçerken dereden geçmek zorunda değilim. Her neyse Daihatsu benim de aklıma en yatanı. Diğerlerinden farklı olarak bagajı biraz daha geniş. O kadar İnternet araması içinde Feroza hiç karşıma çıkmamıştı. Niva ise beklentilerimi karşılasa da Güdül'e gideceğim yolu da düşünerek biraz daha donanımlı bir aracı tercih ederim. Land Rover biraz pahalı gibi geliyor. Ayrıca bu araçlarda o fiyatlara yeni bir model bulamıyorum. Bulduğum eski modeller de 200 bin km'yi devirmiş oluyor. Çok bakıma ihtiyacı olur diye düşünüyorum. Jimny ise bana çok küçük geldi. Ailecek gittiğimiz için biraz geniş bir araca ihtiyaç duyuyorum.

    Önerilerinize göre Vitara ve Daihatsu üzerinde yoğunlaşıyorum.




  • Daihatsu Terios kullanan var mı acaba, varsa nelere dikkat etmek gerekir? Araçların büyük çoğunluğu 150bin km'yi geçmiş oluyor. Benim 98 Broadway bile henüz 130bin'de. Bu yüzden endişeliyim. Ne dersiniz hangi konulara bakarak araç alalım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanunal

    Daihatsu Terios kullanan var mı acaba, varsa nelere dikkat etmek gerekir? Araçların büyük çoğunluğu 150bin km'yi geçmiş oluyor. Benim 98 Broadway bile henüz 130bin'de. Bu yüzden endişeliyim. Ne dersiniz hangi konulara bakarak araç alalım?

    Feroza ile karıştırmış olabilir misiniz?Zira Terios'lar model olarak genç araçlar,çok düşük kilometrelileri var.
  • selamlar
    bizde nissan terrano 2.7 tdi 2001 model vardı . sizin ihtiyacınızı karsılayacağını düşünüyorum.100 km de 10 - 11 lt .motorin yakıyor ortalama 7 koltuk kapasitesine ve kocaman bir bagaj hacmine sahip.ayrıca arazi şanzımanı 2h-4h-4l seçeneğine sahip arka dif.te lsd var.bu özellik çoğu 4x4 te yoktur.yedek parca rahatca bulabilirsiniz ancak fiyatları diğer japon ve ithal otoların düzeyinde.bizdeki arac otomatik vitesliydi düz vitesler daha ucuz fiyatlı ve daha az riskli.genelde çok km yapmış araclardır ama zaten hepside motor yaptırmış oluyor yani size daha sonra ilave bi masraf yaptırmaz diye düşünüyorum bizdeki 160.000 km deydi sürüşü de çok keyiflidir.
    o paralara bence bakılması gereken bir aractır
    saygılar...
  • Suzuki jimny İnternetten videolarını seyret 1.3 motoru olmasına rağmen çıkamadığı yer yok
     4x4 20.000TL tavsiyesi
  • 1994 model 5 kapılı vitara jlx kullanıcısıyım, araçta merkezi kilit,hidrolik direksiyon,kılima, elektrikli aynalar, standart olarak sunulmuş,normalde arkadan iter isteyince 4L ve 4H vites geçişi bulunmakta sürekli dört çeker olmaması nedeniyle yakıt ekonomisi oldukça vitaranın arazi kabiliyetini anlatmaya çokta gerek görmüyorum, oldukça iyinin baya bi üstündedir, hatta kışın AT lastikler bile rahatlıkla yetiyor,bakım maliyetine gelince yağ,yağ filtresi,hava filtresini 1 hafta önce değiştirdim,70 tl tuttu.6 ay önce klima kayaşıda dahil tüm kayışlarını değiştirerek ağır sayılabilecek bir bakım yaptırdım 150 tl tuttu. 14-15 civarında temiz bir vitara alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Arazi severler için bu paralara mükemmeldir diyebilirim.
  • Chnbs paragraf yapmadığım için yanlış anlatım yapmış oldum. 150bin km olanlar genel olarak bütün arazi taşıtlarıydı.

    Werus senin tavsiyen üzerine hemen nissan terrrano baktım. Tam endişelendiğim araçlardan 1998 model çoğu ve 200-250bin km arasındalar. Bu tür araçların motorlarının da değiştirilmesi gerekiyor ki nissan'ın yedek parça masraflarının ucuz olmadığını düşünüyorum.

    Lose-your-self arkadaşım Jimny'yi düşünmememin sebebi aracın oldukça küçük olmasıdır.

    Eray Arkan tavsiyen üzerine Vitara'lara yoğunlaşmayı düşünüyorum. Benim 98 Broadway'e bile kış lastiği takmıyorum. Ben en azından 2000 modelden yüksek olsun istiyorum. Biraz araştırma yapayım. Ama sormak istediğim Grand Vitara ile Vitara arasında bir fark var mı? Yoksa sadece isim değişikliği mi?

    Tavsiyelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbilge
    Peki, 40.000 - 45.000.- liraya ne alınabilir.

    Jeep grand cherokee 3.0 crd 218hp 2002-2005 arasi fiyatlari bu civarda olmasi lazim,bir bakin, ben cherokee 2.8 kullaniyorum.arazi performansindan memnunum.
  • okan bey selamlar
    grand vitara ile vitara arasında kasa yeniliği bakımından fark var yeni kasa grand vitara larda 3 kapı 1.6 lt-- 5 kapı 2.0 lt.-- 5 kapı 2.5 v6-- ve son olarak ta uzun şasi model olan xl7 versiyonlarından 2.7 v6-- 2.0 td --modelleri arasından secim yapılabilir.
    eski kasa olan vitara modelleri hakkında pek biligye sahip değilim ama 1.6 lt olması lazım
    eğer geniş bagaj istiyorsanız yine terrano nun 2.4 lt benzinli modelleri var onlara da bakabilirsiniz.daha problemsiz motorlardır aynı zamanda nissan ın eski spor modeli olan 240 sx modelinin baz motoruna sahip iyi bi makinedir.
    kolay gelsin...
  • lada nivadan şaşmayacaksın arazide çogu pahalı jeepleri yer
  • LADA Niva 4x4 almalısın.
    gerçek arazi taşıtı bu'dur.
  • Werus kasa farkı haricinde bir fark olmadığına göre tercihimi ikisi arasında da yapabilirim. Özellikle Ankara'dan 2000 - 2004 arası benzin + LPG, ABS vb gibi güvenlik takviyesi olan, klimalı mümkünse 100bin km'yi fazla geçmesin, boyası, kazası vb olmayan Suziki Vitara aramaya karar verdim. Böyle bir araç satan varsa bana haber versin.


    Ancak iki arkadaşımın da sonradan ekledikleri Lada Niva'ları da çok kişi öneriyor. Acaba diyorum arabamı satmasam da ikinci araç olarak 10bin TL'lik temiz bir Lada Niva alsam nasıl olur. Özellikle klima ve güvenlikten taviz verecek olurum ama sizce mantıklı olur mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.