Şimdi Ara

4K Plasma Tv var mı ? Varsa tavsiye istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Daha önce 42" lcd kullandım.Şu an Lg 50" 1080p plasma kullanıyorum.Görüntü olarak çok beğendim.Özellikle haraketli görüntülerde ledlere fark atıyor.Bu yüzden plasmadan vazgeçmek istemiyorum.Fakat bir süre sonra 4k'ya terfi etmeyi düşünüyorum.Biraz bakındım fakat 4k bir plasma tv bulamadım.Piyasada yok mu acaba.Üretilmedi mi hiç.Yok eğer gözümden kaçtıysa 55-65" arası bir 4k tv tavsiye edebilir misiniz ? İyi forumlar .

• Malesef yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plazma tv nin kıymetini bilenler bildi zamanın da en krallarını alıp kullandılar ve halende kullanmaktalar... millet şu tv nin ctr tv den sonra en iyi tv türü olduğunu bi anlayamadı gitti...
    ve sonradan uyandı ama geç uyanıldı bana göre ve bunun içinde malesef bende dahil düşünün; Lg nin plazma tv si bile ne kadar çok tutuldu ve beğenildi demi ayrıca bu Lg nin plazma tv leri plazma dünyasında en basiti hatta kimilerine göre en vasatı olarak kabul gördü görüyor ama bu klasman farkı bile günümüzdeki bir çok led tv den daha iyi olmasına yetiyor da artıyor bile varın gerisini siz düşünün... ben bunun almışken 60" almadığıma o kadar pişman oldum ki allahtan o sıralar büyük ekran arayışıda iken led pj aldımda durumu kurtardım o da kendi çapında çok iyi bir teknoloji umarım geliştirirler zamanla... hem led tv deki kronik sorunların hiç birisi yok ve elimdeki led tv yi çıkarıp 50" plazmayı almaklada çok iyi bir hamle yaptım ve çevrede de bir çok kişiyede aldırdım... bakıyorum etrafıma da benim tv nin çok üstünde bütçeler ile alınan bir çok led tv yi görüyorumda harbiden benim tv nin çok gerisindeler ama canları sıkılmasın diye bir şey demiyorum o ayrı

Sorunuza gelince malesef plazma üretimi bitti ve hiç bir firma tarafından da üretilmiyecek dolayısı ile 4k falanda olmuyacak onun için elinizdekinin kıymetini bilin derim hem 4k daha erken hatta şu zaman için bana göre gereksiz bir teknoloji unsuru onun için bir şey kaybetmiş değilsiniz tv nizin keyfini çıkartın...

• Genelleme yapmayalım ...4k yok ama Samsung bu sene FULLHD modellere devam ediyor...51 60 ve 64 inç olarak....

Samsung announced that it will not launch new Oled models, so they need to fill a niche with something..therefore they launch new plasma TVs.

Plasma TV

K8800STXXU

1080p Full HD

Smart TV

600 Hz Subfield Refresh Rate

4 Pairs 3D Glasses

Available in 51-inch PS51K8800STXXU, 60-inch PS60K8800STXXU and 64-inch PS64K8800STXXU

K5800STXXU

1080p Full HD

Smart TV

2 Pairs 3D Glasses

Available in 51-inch PS51K5800STXXU, 60-inch PS60K5800STXXU and 64-inch PS64K5800STXXU

K5200STXXU

1080p Full HD

Available in 51-inch PS51K5800STXXU, 60-inch PS60K5200STXXU and 64-inch PS64K5200STXXU

K4600STXXU

720p HD

Available in 43-inch PS43K4600STXXU and 51-inch PS51K4600STXXU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapmadım örnek verdim ayrıca ben bayadır samsung plazma tv leri görmüyorum piyasada nerede satılıyor bunlar tr de?
  • Siz hiçbir firma üretmeyecek diye belirttiğiniz için yazmıştım. Bende üretmeyecekler çıkacaklar diye bekliyordum ama Samsung devam edeceğini Açıkladı. Bildiğiniz gibi 64inçlik F modeli TV çok başarılıydı. Bu model de onun devamı niteliğinde işletim sistemi de TIZEN olacak...

• Keske uretimleri bitmese ya da azalmasaydi.Neoplasma diye birseyler cikmisti bi ara.Daha inceydiler ve burning olayi daha az goruluyordu.Firmalar 4k neoplasma uretseydi bizim icin cok faydali bi alternatif olurdu.Bilseydim ben de 60" olanini alirdim diyorum simdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plazma teknolojisi geregi 4K mümkün değil zaten artık plazma üretimi de durduruldu. Şayet Samsung devam edecekse bu çok güzel bir gelişme olur. Elinizdeki plazma televizyonların değerini bilin gerçekten de hiçbir Led TV plazmanın kalitesini veremiyor. Bende de Panasonic var ve basina birsey gelmesin diye dua ediyorum

• @aterikedisi

Sen en iyisi şimdi den para biriktirmeye bak,ilerde Oled alırsın,nasılsa bu da PDP tabanlı olduğu için,böyle "yeni nesil" bir panel sahibi olursun,tek sorun
    Oled cephesin de şimdilik saha da tek oyuncunun olmasıdır;LGE (bu heriflerin ise bir sürü sorunları vardır!)
    Alternatifler olarak bir tek Samy var ama o da üretimi durdurdu! Sony ve Pany bekleme de ama bu herifler işi bilmedikleri için ve de korktukları için Oled
    olarak sahaya çıkamıyorlar,Kore liler bu işte de çünkü caponları yiyeceklerdir!

PDP de son efsane Pany idi ama o da üretimini 2013 de bitirdi ve 6x serisi ile final yaptı! şu an sağda-solda tek tük 6x serisi V/Z bulunuyor ama çoğu
    sorunlu/müşteriden dönen/teşhir v.s ancak bu seri çok sıkı

Pio yu zaten geçtim,her devrin tek en iyisi ve referansı olarak kaldılar

LGE yi salla geç,en kötü PDP yi bunlar üretiyor,devam etseler ne olacak ki!! ama F/P olarak yine de alınabilir,hatta çoğu neredeyse tamamı LCD ler den yine de iyidir!
    çok yüksek hata oranına sahiptir,tıpkı TFT-LCD leri gibi;"kalite" denen şey bu herifler de yok ve de hiç olmadı,ben uzun yıllar LGE idim,bu herifler ilk gün neyse hala
    aynı yerdeler bu konuda,ülen gıdım ilerleme olmazmı 30 senede

Gelelim Samy PDP lere;ciddi tavsiyemdir şayet bulursanız bu çakalların TFT-LCD leri de aynen LGE gibi çok ciddi kalite sorunludur ve ne sorun isterseniz
    bolca vardır ama heriflerin PDP leri tam tersine çok iyidir (sorun çıkarma oranları düşüktür!)

En son F85x serisi bu konuda çok çok iyi çıkmıştı(mevcut sorunları olsada resim kalitesi anlamında mükemmeldi)

Samy PDP de ağırlık çalışmasını tamamen TFT-LCD ürerine yaptığı için,PDP ler üvey evlat gibi ve az sayıda üretilir ama kalite/işçilik/resim v.s olarak gerçekten sıkı
    PDP ler üretiyor,en üst serisi de iyi giriş/orta seviye PDP leri de özellikle fiyatına göre çok iyidir

++

PDP genel bilgileri için Pio ve Pany başlıklarına bakacaksınız,orada yazılacak-çizilecek ne varsa hepsi fazlasıyla mevcuttur

++

@salvatuon

PDP ler için de istenen pixel ölçüleri üretilebilir örneğin 4k gibi veya 8k gibi bunlar sorun olmaz ama bunu kim üretecek,sorun burada işte
    Bu PDP teknolojisinin adeta bulucusu ve her bir şeyinin kural koyucusu bir tek "NEC" dir (şu anda Pio bünyesinde olan)

PDP teknolojisinin hala içindeler ve üretiyorlar ama bunlar özel üretim ile ağırlık olarak USA/Canada Home-Theater uygulamaları ile PJ nin yerine
    geçecek biçimde 70/80/100/150 gibi ebatlar da üretiliyor ama inanılmaz pahalıdır bu meretler,dolayısıyla ticari olarak pazara gelmez,eskiden gelirdi
    ama Araba parasına satılırdı bu meretler

İşin "K" sı zaten önemli değildir ama asıl sorun pazar da artık ciddi bir PDP talebi azalması vardır!! bir tek USA pazarı vardır PDP için ama o da artık tek başına
    yetmiyor hiç bir PDP üreticisini dolayısıyla özellikle NEC/Hitachi/Fujitsu/Pio/son olarak Pany gibi ana PDP üreticilerini kesmiyor!

Bu ana üreticiler normalde hala PDP üretiyorlar ama bunlar çeşitli display üniteleri kullanımı için daha çok prof.görüntüleme işler de kullanılmaktadır! Tıp/Askeri/Uzay
    Araştırma Lab. çok ileri görüntüleme sistemleri v.s v.s için zaten bunlar kullanılmaktadır,ciddi pahalıdır ama bu tip display üniteleri her zaman vardır ve olacaktır
    Ayrıca bu tip display üniteleri "TV" değildir!! ne tuner ne speaker ne de aklınıza gelen hiç bir şey bunlarda olmaz,ıvır-zıvır özellikler,smart bilmem ne,3D
    yok şu işletim sistemi yok bu işletme özellikleri v.s de olmaz,çok basit/sade olarak bunlar monitör tabir ettiğimiz(zaten monitör dür bunlar TV denmez!)display
    üniteleridir,siz istediğiniz ext.kaynağı bağlayarak resim alırsınız

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@aterikedisi

Sen en iyisi şimdi den para biriktirmeye bak,ilerde Oled alırsın,nasılsa bu da PDP tabanlı olduğu için,böyle "yeni nesil" bir panel sahibi olursun,tek sorun
    Oled cephesin de şimdilik saha da tek oyuncunun olmasıdır;LGE (bu heriflerin ise bir sürü sorunları vardır!)
    Alternatifler olarak bir tek Samy var ama o da üretimi durdurdu! Sony ve Pany bekleme de ama bu herifler işi bilmedikleri için ve de korktukları için Oled
    olarak sahaya çıkamıyorlar,Kore liler bu işte de çünkü caponları yiyeceklerdir!

PDP de son efsane Pany idi ama o da üretimini 2013 de bitirdi ve 6x serisi ile final yaptı! şu an sağda-solda tek tük 6x serisi V/Z bulunuyor ama çoğu
    sorunlu/müşteriden dönen/teşhir v.s ancak bu seri çok sıkı

Pio yu zaten geçtim,her devrin tek en iyisi ve referansı olarak kaldılar

LGE yi salla geç,en kötü PDP yi bunlar üretiyor,devam etseler ne olacak ki!! ama F/P olarak yine de alınabilir,hatta çoğu neredeyse tamamı LCD ler den yine de iyidir!
    çok yüksek hata oranına sahiptir,tıpkı TFT-LCD leri gibi;"kalite" denen şey bu herifler de yok ve de hiç olmadı,ben uzun yıllar LGE idim,bu herifler ilk gün neyse hala
    aynı yerdeler bu konuda,ülen gıdım ilerleme olmazmı 30 senede

Gelelim Samy PDP lere;ciddi tavsiyemdir şayet bulursanız bu çakalların TFT-LCD leri de aynen LGE gibi çok ciddi kalite sorunludur ve ne sorun isterseniz
    bolca vardır ama heriflerin PDP leri tam tersine çok iyidir (sorun çıkarma oranları düşüktür!)

En son F85x serisi bu konuda çok çok iyi çıkmıştı(mevcut sorunları olsada resim kalitesi anlamında mükemmeldi)

Samy PDP de ağırlık çalışmasını tamamen TFT-LCD ürerine yaptığı için,PDP ler üvey evlat gibi ve az sayıda üretilir ama kalite/işçilik/resim v.s olarak gerçekten sıkı
    PDP ler üretiyor,en üst serisi de iyi giriş/orta seviye PDP leri de özellikle fiyatına göre çok iyidir

++

PDP genel bilgileri için Pio ve Pany başlıklarına bakacaksınız,orada yazılacak-çizilecek ne varsa hepsi fazlasıyla mevcuttur

++

@salvatuon

PDP ler için de istenen pixel ölçüleri üretilebilir örneğin 4k gibi veya 8k gibi bunlar sorun olmaz ama bunu kim üretecek,sorun burada işte
    Bu PDP teknolojisinin adeta bulucusu ve her bir şeyinin kural koyucusu bir tek "NEC" dir (şu anda Pio bünyesinde olan)

PDP teknolojisinin hala içindeler ve üretiyorlar ama bunlar özel üretim ile ağırlık olarak USA/Canada Home-Theater uygulamaları ile PJ nin yerine
    geçecek biçimde 70/80/100/150 gibi ebatlar da üretiliyor ama inanılmaz pahalıdır bu meretler,dolayısıyla ticari olarak pazara gelmez,eskiden gelirdi
    ama Araba parasına satılırdı bu meretler

İşin "K" sı zaten önemli değildir ama asıl sorun pazar da artık ciddi bir PDP talebi azalması vardır!! bir tek USA pazarı vardır PDP için ama o da artık tek başına
    yetmiyor hiç bir PDP üreticisini dolayısıyla özellikle NEC/Hitachi/Fujitsu/Pio/son olarak Pany gibi ana PDP üreticilerini kesmiyor!

Bu ana üreticiler normalde hala PDP üretiyorlar ama bunlar çeşitli display üniteleri kullanımı için daha çok prof.görüntüleme işler de kullanılmaktadır! Tıp/Askeri/Uzay
    Araştırma Lab. çok ileri görüntüleme sistemleri v.s v.s için zaten bunlar kullanılmaktadır,ciddi pahalıdır ama bu tip display üniteleri her zaman vardır ve olacaktır
    Ayrıca bu tip display üniteleri "TV" değildir!! ne tuner ne speaker ne de aklınıza gelen hiç bir şey bunlarda olmaz,ıvır-zıvır özellikler,smart bilmem ne,3D
    yok şu işletim sistemi yok bu işletme özellikleri v.s de olmaz,çok basit/sade olarak bunlar monitör tabir ettiğimiz(zaten monitör dür bunlar TV denmez!)display
    üniteleridir,siz istediğiniz ext.kaynağı bağlayarak resim alırsınız

++

Teşekkürler
    Allbani üstad
    Cok güzel yorumladınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.