Şimdi Ara

48 volt çarpar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 12 volt 200 amperlik 4 tane seri bağlanmış akü insanı çarpar mı? Toplamda çıkış 48 volt 200 amper ediyor. İnsan için hangi değerler tehlikeli olmaya başlar? amper mi önemli volt mu yoksa ikiside belirli değerde mi olmalı? İnsan sağlığı için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiFANBOY -- 1 Ağustos 2015; 19:06:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

48 Volt Çarpar mı?

Elektrik akımı, insan vücuduna zarar verebilecek tehlikeli bir güçtür. 48 volt, insanları öldürebilecek bir voltaj seviyesi olarak kabul edilmez, ancak yine de ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Genel olarak, insan vücuduna zarar verebilecek voltaj seviyesi, akımın gücü (amper) ve maruz kalma süresine bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, yaklaşık 50 volt ve üzeri voltaj seviyeleri potansiyel olarak tehlikeli kabul edilir.

48 voltluk bir elektrik akımına maruz kalırsanız, elektrik çarpması yaşayabilirsiniz. Elektrik çarpmasının belirtileri arasında karıncalanma, uyuşma, kas spazmları ve baş ağrısı yer alabilir. Ciddi durumlarda, elektrik çarpması kalp durmasına neden olabilir.

Elektrik çarpması riskiyle karşı karşıyaysanız, harekete geçmeniz gereken bazı adımlar vardır:

• Güç kaynağını kapatın.
    • Yaralı kişiye dokunmayın.
    • 112'yi arayın veya derhal tıbbi yardım alın.

48 voltluk bir akımın öldürücü olup olmadığı, akımın gücü ve maruz kalma süresi gibi faktörlere bağlıdır. Ancak 48 voltluk bir akıma maruz kalmak yine de ciddi yaralanmalara neden olabilir, bu nedenle her zaman gerekli önlemleri almanız önemlidir.

Kaç Volt İnsanı Öldürür?

Elektrik çarpmalarının ölümle sonuçlanma riski, akımın voltajı, gücü ve maruz kalma süresi dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, aşağıdaki voltaj seviyeleri potansiyel olarak ölümcüldür:

• 50 volt ve üzeri: Ölümcül olabilir, özellikle uzun süre maruz kalınırsa.
    • 100 volt ve üzeri: Yüksek ölüm riski.
    • 500 volt ve üzeri: Neredeyse her zaman ölümcüldür.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aküleri seri bağlarsan amper artmaz 200 amperde sabir kalır sadece voltaj artar 48 volt olur.

eğer aküleri paralel bağlarsan 12v 600 amper olur

48v insanı çarpabilir ama zarar vereceğini zannetmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 48 volt doğru akım ise pek fark edemiyor insan, alternatif akım ise saniyede periyodik olarak akımın yönü ve elektriğin kutupları değiştiği için darbeleri fark ediliyor. zararsız ancak hissedebiliyorsun. google'da araştır: insan vücudunun çarpılma voltajı sınırı. geçenlerde tesadüf ben bulmuştum google'da.
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    araştırdım ama çok farklı ses var tabi net bir bilgi bulamadım. Genel olarak 60 volt üstü olması ve akımında 0.5 ma değerlerinde olması ayrıca ac olursa frekansın çok yüksek olmaması (tesla lambayı elinde tutarak yaktığı deneyde yüksek frekans kullanıyormuş) gibi şeyler buldum. Merakım tam gitmedi aslında. Yani 48 volt akım değeri ne olursa olsun insana zarar verecek ölçüde çarpmaz değil mi?
  • Çarpılmada volttan ziyade amper önemli değil mi ?
    Ben olayı çok yanlış biliyorum galiba
  • doğru akım dc ac akımdan daha tehlikelidir
    ac akım saniyede 60 kez tabiki şehir elektrigi standart olandan bahsediyorum kurtulma şansınız vardır o aradaki periyodik geçişteki sırada
    ama dc akım öyle fedakar degildir tuttummu bırakmaz
    48 volt çarpa bilir dfk24 arkadaşın dedigi gibi pek zarar vermez
    LordWinchester amper önemli bunun en büyük kanıtı olan NİKOLA TESLA yaptı TESLA BOBİNİ
    yüksek voltajlara çıkıyor ama amper çok az oldugu için insanı çarpmıyor çünkü insan üzerinden geçen voltaj degil akım önemli + olarak uzaklara elektrik göndermek için akımı azltıp voltajı yani gerilimi yükseltiyorlar ki yolda giderken en az kayıpla karşı tarafa varsın

• tayfun601 kullanıcısına yanıt
    Bende hep dediklerinden dolayı amper önemli diye düşünüyordum ama burda 200 ampere pek birşey yapmaz denince kafam karıştı.
    Doğru akım olduğu için mi böyle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıslak veya terli uzuvla dokunursanız çarpar
  • tayfun601 kullanıcısına yanıt
    Tesla bobininde çarpmamasının nedeni sadece yüksek voltaj değil ayrıca kullandığı yüksek frekans diye biliyorum. Yoksa yıldırım yada yüksek gerilim hatları çarpıyor sonuçta.
  • 200 amper/saatir o. Elektrik çarpması dirence de bağlı. Mesela nasırlı el yüksek direnç göstereceğinden ıslak elle çarpılmak gibi zarar görmeyiz. R=V/I

• Universitede 65 mA in insan icin hayati tehlike siniri oldugundan bahsetmislerdi. Burada onemli olan hangi voltaja hangi direnci gosteterek carpilacaginiz diyebilirim. Mesela normal sartlarda nasirli olmayan kuru bir el parmagi 1 kohm diye heseaplaniyordu. 65 volt cikisli kaynak makinesi carpinca oldurmuyordu. Ama mesela iki kulak memesi arasi direnc 100 ohm ( parmagin 10 da 1 i) diye hatirliyorum. Yani yeri gelir 9 Volt kulaklara denk gelirse :)) goturebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk45 -- 2 Ağustos 2015; 12:56:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordWinchester kardeş
    evet amper önemli bunun yanında AntiFANBOY kardeşin degigi gibi frekans grerilim ve diger etkileyecek tüm etkenler önemlidir
    ama en basit açıklaması amper önemlidir çünkü çarpılmada gecen akım çok önemli
    200 amper pek bişe yapmaz denmesinin sebebi biraz dc akımın ac akıma göre seninde dedigin gibi kardeş biraz farklı hani çarpılmalar sürekli ac gerilimden oldugu için pek dc de çarpılmalar göz önüne gelmez zaten 220volt 10 amper gibi bir güç var en basitinden evde daha çok yada daha azıda varda basit olarak dedim
    hani 220 volt dc 200 amper de çarpılmak nerde 220 volt ac 200 amper nerede belki dc de çarpılan kurtulamıya bilir birde amper olarak tabir ettigimiz gücün anlık olarak maksimum çıkışınıda unutmamak gerekli görmüşsünüz dur bazen bazı akülerde yazar 12 volt 120 ah diye ama birde 12volt 1200ah diye de yazar nasıl olurda 12 volt 120 amper akü 1200 amper vere bilir derseniz şöyle açılayayım
    aküyü - ve + kutularını bir birine degdirdiginiz zaman bir ateş kıvılcım atar bi hassa o kıvılcımın bir çok sebebi var tabi ama 1200 amper alık olanın etkiside var çok derin konular aslında derine indikçe nereden neyle çarpıldıgımız konusu insanı düşündürüyor iyi geceler

AntiFANBOY kardeş dedigin dogru firekansa önemli insan saglıgı için 50 hz digerlerine göre daha tehlikelidir neden şehir elektriklerinde 50 hz kullanıldıgını bilmiyorum ama durum böyle
    yıldırım a söz yok zaten eminim onda gerilim oldugu kadar akımda çok yüksektir yüksek gerilim hatlarının çarpmasının sebepleri onlarda da insanı çarapacak kadar akımın olması yani gerilimi taşımak için ince hesaplar lazım kaç km ne kadar gerilim ne kadar akım gibi gibi ama yüksek gerilim hatlarının çarpmasının bir diger sebebi ise yanında hem nötür hemde faz gitmesidir gördünüzmü hiç bilmem ama bazen teller sallanınca bir birine yaklaşınca bile gerilimin atladıgı o ışıgı görmek mümkün
    iyi geceler

• temel elektrik bilgisi yeterli bunun için

insan vücudu 18-20 mA üzerinden geçtiği zaman çarpılma olayını yaşamaya başlar.gerilim-akım arttıkça şiddeti artar.Yani insanı akım çarpar.

sağlıklı bir insanın vücut direnci 2000-3000 ohm civarında kabul edilir.Her insanın direnci farklıdır.Terlisindir ıslaksındır hastasındır direnc değişir.

20mA=0,02 A

U=IxR
    U= 0.02 x 2000 hesabından U=40 volt çıkar.
    U=0,02 x 2500 hesabından U=50 volt çıkar.

yeterli olmuştur sanırım.
  • Ellerin ıslak değilse çarpmaz.Çarpsada öldürmez çünkü 48 volt vücudunu iletken yapacak kadar yüksek değil.
  • Voltaj silahtır, akım kurşundur.

• 48V sınıra yakın bir değer, fazla elleşmeyin.

• 48 volt insanı çarpmaz DC akımda ama AC olursa hafif gıdıklar sizi ama 60 volt ve üzeri titretir çarpar yani...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.