Abilerim, ablalarım bana yardım edin şimdi ben odama elektrik hattından odama 3 lü priz çektirdim ama elektrikçi dedi ki kablo 0.75 mm fazla watt'a dayanmaz dedi ben de prize sadece 32 inç phlips tv ps4 cuh-1206A takıcam.En fazla kaç saat çalışabilir lütfen bir yardımcı olun dinlenme modunda da çok kalıyor ve baya uzun saatler oyun oynuyorum.Oynadığım oyunlar büyük iyi grafikli oyunlar lütfen anlayan bilen biri cevap versin. P.S. Özelden yazmayın:) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UndeadCurse -- 15 Ağustos 2020; 19:16:1 > |
0,75 Elektrik Kablosu Kaç Watt Taşır?
Elektrik kablolarının taşıyabildiği güç miktarı, kablonun kesit alanına, iletken malzemesine ve çalışma sıcaklığına bağlıdır.
0,75 mm² kesit alanına sahip bir elektrik kablosu, genellikle bakır iletkenler kullanılarak üretilir. Bu tür bir kablo, aşağıdaki güç değerlerini taşıyabilir:
- 230 V Gerilimde: 10 amper x 230 volt = 2.300 watt
- 380 V Gerilimde: 6 amper x 380 volt = 2.280 watt
Bu değerler, kablonun yalıtımı ve çalışma sıcaklığı gibi faktörler dikkate alınarak belirlenmiştir. Kablo uzunluğu da kabloda meydana gelen güç kaybını etkileyebilir. Bu nedenle, daha uzun mesafeler için daha büyük kesit alanına sahip kablolar kullanılması önerilir.
Özetle:
- 0,75 mm² kesit alanlı bir 2x0,75 elektrik kablosu, 230 V gerilimde 2.300 watt'a kadar, 380 V gerilimde ise 2.280 watt'a kadar güç taşıyabilir.
- Kablo uzunluğu ve çalışma sıcaklığı gibi faktörler, kablonun taşıyabileceği güç miktarını etkileyebilir.
- Daha uzun mesafeler için daha büyük kesit alanına sahip kablolar kullanılması önerilir.