Şimdi Ara

4670K vs FX x8 9370 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın sistem kurucam iki parça arasında kaldım şimdi söyle bir şey belirtmek istiyorum e8400 3.00 ghz işlemci kullanıyorum eski olmasına rağmen beni bayağı götürdü mw3 min ayarlarda sorunsuz oynuyorum.İntel kalitesini biliyorum ve seviyorum. Ancak bir intel fan boyu değilim ve lütfen tavsiye verirken de objektif olmanızı rica ediyorum.

Amd yüksek ghz değerleri sunuyor ve çok cazip geliyor ve dahada ucuz pc işlerinden az cok anlarım ama burdakilerin yanında devede kulak kalır önceden 8350 ile i5 arasında gidip geliyordum , kimisi 8350 dedi kimisi 4670k bjk_murat ısrarla 4670k'yı önerdi ve planım bu yönde oldu.İstenilirse toplayacağım pc özelliklerinide belirtirim.

Üşenmeyip yorum yapacaklara teşekkürler

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i5-4670k-soket-1150-34ghz-6mb-cache-22nm-islemci.html

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-9370-soket-am3--44ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

EDİT : Sistemi kurunca genellikle zamanımı bf4'te geçireceğim bunu ve uzun ömürlülüğüde göz önünde bulundurarak tavsiye verirseniz sevinirim

RENDER'le bir işim yok + 9370 cok watt cekiyormuş burdan 1 eksi yedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDuMaNx -- 14 Mayıs 2014; 19:34:52 >

• Bana kalırsa 4670k.22nm bir kere ordan kazanıyor.Çok tartışma çıkacak birazdan banada fanboy diyecekler.Neyse ikiside iyi işlemci seni yarıyolda bırakmaz.9370 saf 8 çekirdekli 4670k hyper treding ile...Kısacası render için 9370 oyun için (özellikle mmo) 4670k.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render alcaksan fx 9370 al
    Obur turlu 4670k

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Sistemi kurunca oynacağım oyunun başında bf4 geliyor bunuda göz önünde bulundurusanız sevinirim inteli önermeniz fanboy olduğunuzu göstermez tavsiyeniz için teşekkürler.
  • Yıl olmuş 2014 250w çeken işlemci almanın hesabını yapiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: xDuMaNx

Sistemi kurunca oynacağım oyunun başında bf4 geliyor bunuda göz önünde bulundurusanız sevinirim inteli önermeniz fanboy olduğunuzu göstermez tavsiyeniz için teşekkürler.

Sadece bf4 odaklı sistem kurulacaksa 9370.Çünkü bf4 amd odaklı.

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Ona sadece değilde coğunluk olarak diyelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    fx 8350 vs 6300
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yazın sistem kurucam iki parça arasında kaldım şimdi söyle bir şey belirtmek istiyorum e8400 3.00 ghz işlemci kullanıyorum eski olmasına rağmen beni bayağı götürdü mw3 min ayarlarda sorunsuz oynuyorum.İntel kalitesini biliyorum ve seviyorum. Ancak bir intel fan boyu değilim ve lütfen tavsiye verirken de objektif olmanızı rica ediyorum.

Amd yüksek ghz değerleri sunuyor ve çok cazip geliyor ve dahada ucuz pc işlerinden az cok anlarım ama burdakilerin yanında devede kulak kalır önceden 8350 ile i5 arasında gidip geliyordum , kimisi 8350 dedi kimisi 4670k bjk_murat ısrarla 4670k'yı önerdi ve planım bu yönde oldu.İstenilirse toplayacağım pc özelliklerinide belirtirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i5-4670k-soket-1150-34ghz-6mb-cache-22nm-islemci.html

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-9370-soket-am3--44ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

EDİT : Sistemi kurunca genellikle zamanımı bf4'te geçireceğim bunu ve uzun ömürlülüğüde göz önünde bulundurarak tavsiye verirseniz sevinirim

BJK Murat'ın Nvidia ısrarına genellikle katılmasam da Intel ısrarına bir AMD kullanıcısı olarak katılıyorum. Eğer amacınız oyun ise ve AMD FX 8xxx serisine yatırım yapabilecek bütçeniz var ise AMD'den uzak durun, Intel 4570 (oc yapmaz iseniz) ve Intel 4670k tercih edin, veya bütçeniz müsait ise 4770k ya geçin.

• hocam özelllikle multıplayer oyunlar oynuyorsan 4670k alman daha iyi olur.yok ben single playercıyım diyorsan 8350 alıp yanına da contact30 veya o ayarda güzel bir soğutucu alabilirsin.9370 alırsan yanına birde sıvı soğutma alman gerekir ki işlemci 900tlye gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

Yazın sistem kurucam iki parça arasında kaldım şimdi söyle bir şey belirtmek istiyorum e8400 3.00 ghz işlemci kullanıyorum eski olmasına rağmen beni bayağı götürdü mw3 min ayarlarda sorunsuz oynuyorum.İntel kalitesini biliyorum ve seviyorum. Ancak bir intel fan boyu değilim ve lütfen tavsiye verirken de objektif olmanızı rica ediyorum.

BJK Murat'ın Nvidia ısrarına genellikle katılmasam da Intel ısrarına bir AMD kullanıcısı olarak katılıyorum. Eğer amacınız oyun ise ve AMD FX 8xxx serisine yatırım yapabilecek bütçeniz var ise AMD'den uzak durun, Intel 4570 (oc yapmaz iseniz) ve Intel 4670k tercih edin, veya bütçeniz müsait ise 4770k ya geçin.

+1

• Peki şöyle bi soru soracağım intel bu kadar iyi diyorsunuz amd niye geri kaldı boyle ?
  • quote:

Peki şöyle bi soru soracağım intel bu kadar iyi diyorsunuz amd niye geri kaldı boyle ?

Araştırma Geliştirme departmanında Intel çok agresif ve yüklü yatırımlar yaptı, Intel nereden baksanız AMD'nin 2-3 katı daha büyük bir firma ve işlemci pazarının 70% den fazlasına sahip.

Intel Sandy Bridge ile müthiş bir atılım yaptı Sandy Bridge'den önce AMD Phenom II ile Intel Nehalem serisi Nehalem'in biraz önde olması ile sonuçlanıyordu ancak Phenom II boy ölçüşebiliyordu.

FX serisi çok çekirdekli geniş cache'li bir mimariyi tercih etti yanlız o zamanlarda hatta günümüzde de pek çok oyun ve program bu çekirdeklerin hepsini başarı ile kullanamıyor. 8 çekirdek desteği olan son oyunlar bile birkaçı dışında 8 çekirdeğin hepsini tam verim ile kullanamıyor (pek çok oyunda çekirdeklerimin 2 tanesini %80 lerde, 2 tanesini 50% lerde, 2 tanesini 20% lerde, son ikisini ise hiç kullanmayan oyunlar çok fazla)

Intel'in tek çekirdek performansı AMD'ye göre 35% dolaylarında daha kuvvetli ve bu zaten az çekirdek destekli oyun ve programlarda otomatikman Intel'in ciddi performans kazanımlarına sebep oluyor.

Ayrıca Intel anakart çipsetlerini daha sık yenileyerek daha modern teknolojilere destek verebilirken AMD'yi gittikçe FX serisini bırakıp güçlü olduğu APU konusuna yatırım yaptığını görebiliyorum.

• ookami O kullanıcısına yanıt
    Amd nin cok cekirdekleri suan oyunlar tarafından tam veirmli olarak kullanılamıyor diyorsunuz bilidğim üzere pcdeki oyunlar biraz optimizasyon özürlü olduğu için tam verimli kullanılamıyor şayet bundan 3 4 sene sonrasını düşünürsek ve pc parçalarını daha çok verimli (çekirdekler) kullanabilecek bir teknoloji çıkarsa (mantle vb.) 9370 daha avantajlı olmaz mı tabii intelde boş durmaz diye düşünüyorum oyle birşey olursa kafam gerçekten çok karışık öğrenciyim pcyi 1 kere topladımmı bi 4 5 sene upragade yapamıyorum (küçük parçalar dışında)
  • quote:

Amd nin cok cekirdekleri suan oyunlar tarafından tam veirmli olarak kullanılamıyor diyorsunuz bilidğim üzere pcdeki oyunlar biraz optimizasyon özürlü olduğu için tam verimli kullanılamıyor şayet bundan 3 4 sene sonrasını düşünürsek ve pc parçalarını daha çok verimli (çekirdekler) kullanabilecek bir teknoloji çıkarsa (mantle vb.) 9370 daha avantajlı olmaz mı tabii intelde boş durmaz diye düşünüyorum oyle birşey olursa kafam gerçekten çok karışık öğrenciyim pcyi 1 kere topladımmı bi 4 5 sene upragade yapamıyorum (küçük parçalar dışında)

aynı mantığı bende düşünüp FX 8350 almıştım, ben yanıldığımı düşünüyorum. Teorik olarak mantıksız değil ancak pratik olarak bunu en iyi gösteren oyunlardan biri Crysis 3. 8 çekirdek kullanan bu oyunda FX 8350 ile 4670k'nın performansları birbirlerine çok yakın, yani bu ne demek, şu demek, AMD'nin en avantajlı olduğunu düşündüğünüz senaryoda bile zaten 4670k da aynı performansı bize sunuyor, ancak çekirdek desteği sınırlı senaryolarda 4670k rahatça öne geçiyor bunu pek çok oyun da kanıtlıyor. Ayrıca şunu da unutmayın 4670k ile haswell platformuna geçtiğinizde hem daha iyi onboard ses kart çözümlerine ulaşıyorsunuz, hem pcie 3.0 destekli anakartınız oluyor, hem de network kartlarının daha kaliteli olduğunu görüyorum pek çok kalbürüstü anakartda.

• quote:

hocam 9370 596 tl. sıvı soğutma 308 tl. eğer bütçe sorun değilse al. ama işlemciye bu paralar verilebiliyorsa intel almak daha mantıklı.

• Yorum atan herkese çok teşekkür ederim bir amd fx8350 kullanıcısından intel tavsiyesi aldığıma göre gerçektende vardır burada bir hayır

edit : Vatan'da gördüğüm bir yorumdur.Çok ısınıyor diyenlere.

işlemciyi bir haftadır kullanmaktayım ve işlemci bostayken 20-23 derece arası full yükte 33-38 derece arası değişmektedir. işlemciyi Zalman CNPS12X hava sogutma ile kullanmaktayım gayette güzel . amd sonunda sıcaklık sorununu çözmüş . kullanmadan sıcaklık sorunu falan yazmayın tahmını yorumlar yapmayın bence cunku gayet basarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDuMaNx -- 14 Mayıs 2014; 20:19:04 >
  • xDuMaNx kullanıcısına yanıt
    Amd iyi bile tutunuyor ama bunu görebilen yok, pazar karı pazar satışları ve şirket bütçeleri ortada..

Fx9370 le sıvı soğutma felan diyen arkadaşlar bi daha donanımla ilgili forum atmasınlar bence..

Fx8350 işlemcisini 100 liralık soğutucu ile 4.7 ghzye çıkartan arkadaşlar işlemciye 1.56 civarında voltaj veriyolar işlemci genede 60 dereceyi geçmiyor (sınır 72)

Fx9370 ise 4.7 ghzde 1.4v civarında çalışıyor.. Çünkü fabrikadan çıkan en kaliteli cpuları seçip kullanıyolar, aslında yapı olarak birebir fx8350, ancak daha kaliteli ve stabil olanı seçiliyor ve yüksek hızlara çıkartılıyor. Yani daha az voltaj daha yüksek hız ve daha düşük ısı..

Sonuç; 8350 oc yapınca fx9370 yakalanır ama fx9370den fazla tdpye ve ısıya sahip olur

Fx9370' i piyasadaki 100tl civarı bütün soğutucular rahatlıkla durdurulur.

4670k ile 9370 performansına gelirsek bu iki işlemcide ayrı noktadalar diyebilirim..

Bir render yada sentetik teste tabi tutarsanız 9370 açık ara performans farkı verir..

Ancak tekil işlemci odaklı ve timinge yüklenen, yani hızlı biçimde cpu nun toparlanmasını isteyen programlarda 9370 daha geri kalacaktır.

Ve tabiki sizin içince en önemlisi oyun olduğuna göre özellikle, eski sürüm olan, hatta yeni çıkmış olsa bile altyapısı eskisinden farklı olmayan oyunlarda Fx9370 ile 4670k başabaş gidecektir..
    Bf4 den ve bu tarz güncel oyunlardan konuşursak (Crysis 3, Bf3, tombraider, hitman abs. vs. vs.) performans noktasında ikiside başabaş işlemcilerdir..

"Şimdi çıkıp birisi i3 işlemciyle 9370 in ezildiğine dair ss fln atarsada şaşırmayın, var böyle çirkeflikler, hiç alıp ikisini denesyel olarak karşılaştırmışlarmı bakalım? :):)"

İşlemcilerin teknik yapıları ile ilgilide bir kaç şey söylemek isityorum..

i5 4670k zar yapısnın ufaklığından ve transistörlerin, ve özellikle entegre devrelerin birbirine aşırı derecede yakınlaşmasından dolayı 77 watt tdp değerinde bile çok ısınan bir işlemcidir. ancak intelin işlemcilerinin 80 derecelere kadar yolu ardır. ufak zar alanı soğutma performansını düşüren önemli bir husus burdaki avantajı tdp değeridir..

Amd işlemciler ve buldozer mimarisi ise 2 kat daha geniş bir zar alanına sahiptir ve bunu intel cpulara göre daha az transistörlerle yaptığı (bu biraz geri kalmışlık) için bu işlemcileri sıcak olarak çalıştırmak çok daha zordur, geniş bi alana yayılmış birimleri soğutmak çok daha kolaydır. amd işlemcileri ihs ye (ısının iletildiği işlemci metali) lehimlediği için soğutma performansı oldukça başarıldır, ancak burda bir ekstremede neden olmaktadır buda lehimin 70 derece üstünde etkisini kaybedip ısı transferini iyi biçimde yapamamasıdır. (şüphesiz bu ihs sökülüp direk çekirdek üsütne bir soğutucu montajı yapılsa amd işlemcilerininde 80 derecelere kadar yolu vardır..)

intel 4670 k resmi oalrak 77 watt geçer ama aslında 68 wattı nadiren geçer, bu bir sınıflandırma politikasıdır..

fx9370 de aynı duruma maruz kalmıştır direk gözlemle test edin (ölçüm cihazlarıyla) tam yükte 220 watt çekmez(tahminim 180w civarları, ama ağabeyi 9590 çekebilir 300mhz lik fark söz konusu olsada o noktadan sonra her 100 mhzye işlemci ortalama 0.3v istiyoki buda hesaplamalarla watta vurulduğunda 40-50 watt civarıdır..)

Biraz uzattım ama

iki işlemcide seni fazlasıyla mutlu edecektir, ama amd alacaksan benim tavsiyem kesinlikle fx8350 dir.

Hayırlı günler..

• Tabii ki de tartışmasız 4670K.

• AMD de 8320'den sonrasını almak BANA GÖRE mantıklı değil. O bütçeye Intel gider. Mantıklı değil çünkü o paraya alacağın intel işlemci canavar gibi olur (9370 parasına iyi bir K tipi i5 işlemci alınır) gerek güç sarfiyatı gerek ısınması ile farkı olur.

• GamTeli kullanıcısına yanıt
    Evet isteidğim cevabı aldım ben biraz meraklıyımdır bu konular hakkında her gün yeni bir şey öğreniyoruz donanımhaberin siz değerli üyerli sayesinde bilgiler için teşşekkür ederim kesinlikle tercihim i5 4670k'dan yana olacaktır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.