Şimdi Ara

4670K vs FX x8 9370 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enesgs35

Tabii ki de tartışmasız 4670K.

Fanboy olmayın lütfen.İmzanızdada intel+nvidia akar yazmışsınız fakat dünyanın en hızlı ekran kartı AMD nin.Amd yazılım kısmına Nvidia kadar para yatırsa veya yatıracak parası olsa,Nvidia yı kimse almaz.Nvidia yı yazılım öne geçiriyor.(Workstation için yapılmış kartlar hariç onlarla ilgili pek bilgim yok)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

quote:

Fanboy olmayın lütfen.İmzanızdada intel+nvidia akar yazmışsınız fakat dünyanın en hızlı ekran kartı AMD nin.Amd yazılım kısmına Nvidia kadar para yatırsa veya yatıracak parası olsa,Nvidia yı kimse almaz.Nvidia yı yazılım öne geçiriyor.(Workstation için yapılmış kartlar hariç onlarla ilgili pek bilgim yok)

Quadro kartlar var NVidia'nın render işleme için. Evet AMD'nin son kartı daha hızlı ama TİTAN-Z'yi tamamlayıp aşırtma yaptıkları zaman amd'yi geçeceğine inanıyorum. Tabii her bütçeye uygun bir kart olmayacağının da farkındayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

quote:

Quadro kartlar var NVidia'nın render işleme için. Evet AMD'nin son kartı daha hızlı ama TİTAN-Z'yi tamamlayıp aşırtma yaptıkları zaman amd'yi geçeceğine inanıyorum. Tabii her bütçeye uygun bir kart olmayacağının da farkındayım.

F/p açısındanda bakın biraz lütfen.1500 dolar ve 3000 dolar baya bi fark ve performans farkı çok az.O paraya 2xr9 295x2 alınabilir.Yani o paraya 2 katı performans alınabilir.Ayrıca Amd sıvı soğutmayla soğutuyor.Nvidia hava soğutmayla o 2 gpu yu tam anlamı ile yükte birkaç saat kullanabileceğini zannetmiyorum.

• O şu bu diye holiganlığa gerek yok, hiç birimiz 1500 veya 3000 dolar para kazanmıyoruz..

Bizim için önemli olan fiyat performanstır, parası olanların bile fakir halk gibi yorumlarda tavırlarda bulunması önemlidir, siz gidip f/p si kötü ama, çok para verip memnun kaldığınız bir parçayı parası olmayan birisine önerirseniz kendi kişisel avantajlarınızın yarattığı bu kötü durum o insanları mutsuz edecektir. (biraz sosyalist oldu ama durum böyle, bugün maden ocaklarında 3 kuruş para için hayatlarını verenlerden oluşuyor bu ülke..)

Sonuç; hangisi daha iyi f/p ürünüyse onu alır kullanırız.

Nokta.
  • 4670k
  • Amaç oyunsa 4670k daha iyidir.Paranızın kısıtlı olmadığını varsayarak önerdim 4670kyı.Kısıtlı olsa 9370 düşünmezdiniz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akagami.

Amaç oyunsa 4670k daha iyidir.Paranızın kısıtlı olmadığını varsayarak önerdim 4670kyı.Kısıtlı olsa 9370 düşünmezdiniz galiba.

8350 vs 4670k konusundada bayağı kişi 8350 demişti zar zor inteli seçmiştim şimdi gözüme çarptı işte 9370 kafam iyice karısmıstı o yüzden açtım konuyu bilgim yoktu yani
  • tabikide 4670k

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam amdnin en iyi f/p işlemcileri 6300 ve 8320 dir.eğer bir işlemci için ödenenilecek miktar(soğutucu hariç)500tl nin üstüne çıkıyorsa intel alınmalı.senin 4670 alabilecek bütçen varsa ve sana 8350 veya 9370 alman daha iyi olur deniyorsa bu fanboylıktan başka birşey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geri vites -- 14 Mayıs 2014; 23:54:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geri vites

hocam amdnin en iyi f/p işlemcileri 6300 ve 8320 dir.eğer bir işlemci için ödenenilecek miktar(soğutucu hariç)500tl nin üstüne çıkıyorsa intel alınmalı.senin 4670 alabilecek bütçen varsa ve sana 8350 veya 9370 alman daha iyi olur deniyorsa bu fanboylıktan başka birşey değildir.

+1 4670k alacak bütçeniz varsa alın.sakın fanboy kurbanı olmayın.
  • 4670k

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Render-Battlefield 4 performansı,f/p,ileriye donuk(ilerideki uygulamalar cok cekirdekli islemci isteyecek) gibi özellikler Fx 9370`de bulunurken,
    Uzun omurluluk,stabillik,sicaklik degerleri,sessizlik,serinlik,kalite,tek cekirdek performansi gibi ozellikler de 4670k`da bulunmakta.
    Benim buradan anladigim 2 yilda bir AMD curuteceksin En fazla performans boyle alinir

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Hahaha titan z çıksın nasıl soğutuluyor hep birlikte göreceğiz. Nvidia nın referans soğutucular ından bahsediyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Amd iyi bile tutunuyor ama bunu görebilen yok, pazar karı pazar satışları ve şirket bütçeleri ortada..

Fx9370 le sıvı soğutma felan diyen arkadaşlar bi daha donanımla ilgili forum atmasınlar bence..

Fx8350 işlemcisini 100 liralık soğutucu ile 4.7 ghzye çıkartan arkadaşlar işlemciye 1.56 civarında voltaj veriyolar işlemci genede 60 dereceyi geçmiyor (sınır 72)

Fx9370 ise 4.7 ghzde 1.4v civarında çalışıyor.. Çünkü fabrikadan çıkan en kaliteli cpuları seçip kullanıyolar, aslında yapı olarak birebir fx8350, ancak daha kaliteli ve stabil olanı seçiliyor ve yüksek hızlara çıkartılıyor. Yani daha az voltaj daha yüksek hız ve daha düşük ısı..

Sonuç; 8350 oc yapınca fx9370 yakalanır ama fx9370den fazla tdpye ve ısıya sahip olur

Fx9370' i piyasadaki 100tl civarı bütün soğutucular rahatlıkla durdurulur.

4670k ile 9370 performansına gelirsek bu iki işlemcide ayrı noktadalar diyebilirim..

Bir render yada sentetik teste tabi tutarsanız 9370 açık ara performans farkı verir..

Ancak tekil işlemci odaklı ve timinge yüklenen, yani hızlı biçimde cpu nun toparlanmasını isteyen programlarda 9370 daha geri kalacaktır.

Ve tabiki sizin içince en önemlisi oyun olduğuna göre özellikle, eski sürüm olan, hatta yeni çıkmış olsa bile altyapısı eskisinden farklı olmayan oyunlarda Fx9370 ile 4670k başabaş gidecektir..
    Bf4 den ve bu tarz güncel oyunlardan konuşursak (Crysis 3, Bf3, tombraider, hitman abs. vs. vs.) performans noktasında ikiside başabaş işlemcilerdir..

"Şimdi çıkıp birisi i3 işlemciyle 9370 in ezildiğine dair ss fln atarsada şaşırmayın, var böyle çirkeflikler, hiç alıp ikisini denesyel olarak karşılaştırmışlarmı bakalım? :):)"

İşlemcilerin teknik yapıları ile ilgilide bir kaç şey söylemek isityorum..

i5 4670k zar yapısnın ufaklığından ve transistörlerin, ve özellikle entegre devrelerin birbirine aşırı derecede yakınlaşmasından dolayı 77 watt tdp değerinde bile çok ısınan bir işlemcidir. ancak intelin işlemcilerinin 80 derecelere kadar yolu ardır. ufak zar alanı soğutma performansını düşüren önemli bir husus burdaki avantajı tdp değeridir..

Amd işlemciler ve buldozer mimarisi ise 2 kat daha geniş bir zar alanına sahiptir ve bunu intel cpulara göre daha az transistörlerle yaptığı (bu biraz geri kalmışlık) için bu işlemcileri sıcak olarak çalıştırmak çok daha zordur, geniş bi alana yayılmış birimleri soğutmak çok daha kolaydır. amd işlemcileri ihs ye (ısının iletildiği işlemci metali) lehimlediği için soğutma performansı oldukça başarıldır, ancak burda bir ekstremede neden olmaktadır buda lehimin 70 derece üstünde etkisini kaybedip ısı transferini iyi biçimde yapamamasıdır. (şüphesiz bu ihs sökülüp direk çekirdek üsütne bir soğutucu montajı yapılsa amd işlemcilerininde 80 derecelere kadar yolu vardır..)

intel 4670 k resmi oalrak 77 watt geçer ama aslında 68 wattı nadiren geçer, bu bir sınıflandırma politikasıdır..

fx9370 de aynı duruma maruz kalmıştır direk gözlemle test edin (ölçüm cihazlarıyla) tam yükte 220 watt çekmez(tahminim 180w civarları, ama ağabeyi 9590 çekebilir 300mhz lik fark söz konusu olsada o noktadan sonra her 100 mhzye işlemci ortalama 0.3v istiyoki buda hesaplamalarla watta vurulduğunda 40-50 watt civarıdır..)

Biraz uzattım ama

iki işlemcide seni fazlasıyla mutlu edecektir, ama amd alacaksan benim tavsiyem kesinlikle fx8350 dir.

Hayırlı günler..

Daha iyi yorum yapamazdım.... yeminle söyleyecek tek bir kelime dahi bulamadım... bu durumda performans açısından 9370 4670kyı battlefield 4 de tokatlar... :) zaten testlerde farklısını söylemiyor...

+9370 diyorum ama i7 4770k almayı düsünürsen durum farklı tabi... b85chipset anakart + k olmayan 4770 ikilisinide düşünebilirsin bide şu sıvı soğutma takıntısını yenin işlemci hava soğutmaylada rahat rahat çalışıyor zalmanın cnps9900'ı ile çokda rahat ve performanslı calısıyor max 55derece stress testlerinde forumda kullanan arkadastan sonucları isteyebilirsin bende sahsen denedim... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Amd iyi bile tutunuyor ama bunu görebilen yok, pazar karı pazar satışları ve şirket bütçeleri ortada..

Fx9370 le sıvı soğutma felan diyen arkadaşlar bi daha donanımla ilgili forum atmasınlar bence..

Fx8350 işlemcisini 100 liralık soğutucu ile 4.7 ghzye çıkartan arkadaşlar işlemciye 1.56 civarında voltaj veriyolar işlemci genede 60 dereceyi geçmiyor (sınır 72)

Fx9370 ise 4.7 ghzde 1.4v civarında çalışıyor.. Çünkü fabrikadan çıkan en kaliteli cpuları seçip kullanıyolar, aslında yapı olarak birebir fx8350, ancak daha kaliteli ve stabil olanı seçiliyor ve yüksek hızlara çıkartılıyor. Yani daha az voltaj daha yüksek hız ve daha düşük ısı..

Sonuç; 8350 oc yapınca fx9370 yakalanır ama fx9370den fazla tdpye ve ısıya sahip olur

4670k ile 9370 performansına gelirsek bu iki işlemcide ayrı noktadalar diyebilirim..

Bir render yada sentetik teste tabi tutarsanız 9370 açık ara performans farkı verir..

Ancak tekil işlemci odaklı ve timinge yüklenen, yani hızlı biçimde cpu nun toparlanmasını isteyen programlarda 9370 daha geri kalacaktır.

Ve tabiki sizin içince en önemlisi oyun olduğuna göre özellikle, eski sürüm olan, hatta yeni çıkmış olsa bile altyapısı eskisinden farklı olmayan oyunlarda Fx9370 ile 4670k başabaş gidecektir..
    Bf4 den ve bu tarz güncel oyunlardan konuşursak (Crysis 3, Bf3, tombraider, hitman abs. vs. vs.) performans noktasında ikiside başabaş işlemcilerdir..

"Şimdi çıkıp birisi i3 işlemciyle 9370 in ezildiğine dair ss fln atarsada şaşırmayın, var böyle çirkeflikler, hiç alıp ikisini denesyel olarak karşılaştırmışlarmı bakalım? :):)"

i5 4670k zar yapısnın ufaklığından ve transistörlerin, ve özellikle entegre devrelerin birbirine aşırı derecede yakınlaşmasından dolayı 77 watt tdp değerinde bile çok ısınan bir işlemcidir. ancak intelin işlemcilerinin 80 derecelere kadar yolu ardır. ufak zar alanı soğutma performansını düşüren önemli bir husus burdaki avantajı tdp değeridir..

Amd işlemciler ve buldozer mimarisi ise 2 kat daha geniş bir zar alanına sahiptir ve bunu intel cpulara göre daha az transistörlerle yaptığı (bu biraz geri kalmışlık) için bu işlemcileri sıcak olarak çalıştırmak çok daha zordur, geniş bi alana yayılmış birimleri soğutmak çok daha kolaydır. amd işlemcileri ihs ye (ısının iletildiği işlemci metali) lehimlediği için soğutma performansı oldukça başarıldır, ancak burda bir ekstremede neden olmaktadır buda lehimin 70 derece üstünde etkisini kaybedip ısı transferini iyi biçimde yapamamasıdır. (şüphesiz bu ihs sökülüp direk çekirdek üsütne bir soğutucu montajı yapılsa amd işlemcilerininde 80 derecelere kadar yolu vardır..)

intel 4670 k resmi oalrak 77 watt geçer ama aslında 68 wattı nadiren geçer, bu bir sınıflandırma politikasıdır..

fx9370 de aynı duruma maruz kalmıştır direk gözlemle test edin (ölçüm cihazlarıyla) tam yükte 220 watt çekmez(tahminim 180w civarları, ama ağabeyi 9590 çekebilir 300mhz lik fark söz konusu olsada o noktadan sonra her 100 mhzye işlemci ortalama 0.3v istiyoki buda hesaplamalarla watta vurulduğunda 40-50 watt civarıdır..)

Biraz uzattım ama

iki işlemcide seni fazlasıyla mutlu edecektir, ama amd alacaksan benim tavsiyem kesinlikle fx8350 dir.

Hayırlı günler..

Daha iyi yorum yapamazdım.... yeminle söyleyecek tek bir kelime dahi bulamadım... bu durumda performans açısından 9370 4670kyı battlefield 4 de tokatlar... :) zaten testlerde farklısını söylemiyor...

+9370 diyorum ama i7 4770k almayı düsünürsen durum farklı tabi... b85chipset anakart + k olmayan 4770 ikilisinide düşünebilirsin bide şu sıvı soğutma takıntısını yenin işlemci hava soğutmaylada rahat rahat çalışıyor zalmanın cnps9900'ı ile çokda rahat ve performanslı calısıyor max 55derece stress testlerinde forumda kullanan arkadastan sonucları isteyebilirsin bende sahsen denedim... :)

hocam şu tokatladığı testleri bide biz görsek:) yani 3-4 fps fazla ise ona pek tokatlama denmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: geri vites

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Biraz uzattım ama

Hayırlı günler..

hocam şu tokatladığı testleri bide biz görsek:) yani 3-4 fps fazla ise ona pek tokatlama denmez.

Yalnız işlemci ekran kartını beledikten sonra atıyorum fx6100 + 7850 vs i7 4770k + 7850 gibi örnek veriyim biri 30 fps veriyosa diğeri 35 verecek... hani bu açıdan karşılaştıramazsınki çok yanlış... şahsen ben 4670k ile 8320 yi yanyana koydum stok değerlerde 7870xt sapphire ekran kartı taktım ikiside min 45 max 85fps verdi ultra 1080p no aa da hani tamamen aynıydı 0 fark... bakın tecrübe ettik ve yazıyoruz buraya gamteli arkadasımız gibi hayal bunlar işlemci sana fazladan fps katmayacak 9370in en büyük artısı sli ve crossfireda hiç sorun yaratmaması ve 4670k nında abartı ısınması (cidden çok ısınıyor overclocklandığında ben zalman soğutucuyla 70leri gördüm ne demek ya...) 9370 55-60da şeker şeker takılıyor arkadaşımızın yazdıklarını inceleyerek okuyun işin elektronik teknik kısmına bakın... böyle donanımcılar çok yok artık...
    NOT: Fps farklılıkları bazı oyunlarda optimasyon problemi yüzündendir bf4de suan bu sorun bulunmamakta... ve LOL tarzı lol değil bu tip oyunlar tekil çekirdeğe yüklendiği için 4670k daha önde oluyor ama BF4de kesinlikle 9370 üstünlük kazanıyor ve piyasaya son 2 senede çıkmış hemen hemen her oyunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 15 Mayıs 2014; 2:14:12 >

• 9370 su gibi elektrik yakar. 4670 k bence de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render..vs ile işiniz yok ise i5'i tercih edin. Zira Amd'nin size pek bir getirisi olmayacaktır. Sıcaklık konusunda da yorum yapan kişileri kale almayın derim. Bir çoğu fan-boy ya da bunlardan etkilenip yorum yapan kişiler.
  • Ben FX8350 kullanıyorum ama sana bu durumda i7 4670k daha iyi gider. Ben render+oyun amaçlı kullandığım için 8350 bana biçilmiş kaftan. Ayrıca 9370 aşırı güç çekiyor. 800W'dan aşağı güç kaynağın varsa ilerde SLI falan yapmayı unut 9370 ile.
  • 4670 k gayet mantıklı bir secim olacaktır sizin icin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.