Şimdi Ara

4670K vs FX x8 9370 ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CPU'yu i7 4770K'ya çıkarttım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDuMaNx

Bu iyi olmuş :) Overclok ugrasmıyorsanız boşa K sersıne para vermeyin :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bravo.qwertuu kullanıcısına yanıt
    suanki sistemim el vermiyor ama öğrenip yapmaya niyetim var kimse anasının karnından bilipte çıkmıyor
  • oncelikle su an kesinlikle z87 anakart alma, onun yerine msi gaming 5 z97 gibi bir anakart daha uygun olacaktir.

r9 290 asus modeli acikcasi cok da basarili degil sapphire tri x modeli veya gigabyte in sogutmasi daha basarili onlari tavsiye ederim

• Tartışmasız 4670K . Amd sever olmamla birlikte 9370 bana göre fiyatını haketmiyor . Şahsen 9370 yerine 8320 alır overclock yapar artan parayı ekran kartına dahil ederdim .
  • quote:

suanki sistemim el vermiyor ama öğrenip yapmaya niyetim var kimse anasının karnından bilipte çıkmıyor

kesinlikle
    şimdiden hayırlı olsun

• 4670K FX8350 ile kıyaslanan bir işlemci. FX9370 al.
  • quote:

alabiliyorsanız kesinlikle alın i7 4770kyı overclock yaptınız mı tmmdır o biçim işlemci olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Bana kalırsa 4670k.22nm bir kere ordan kazanıyor.Çok tartışma çıkacak birazdan banada fanboy diyecekler.Neyse ikiside iyi işlemci seni yarıyolda bırakmaz.9370 saf 8 çekirdekli 4670k hyper treding ile...Kısacası render için 9370 oyun için (özellikle mmo) 4670k.

Bu arada 4670k'da ve hatta hiçbir i5'te hyper threading hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFD4D6B39 -- 17 Mayıs 2014; 22:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aseloth

Tartışmasız 4670K . Amd sever olmamla birlikte 9370 bana göre fiyatını haketmiyor . Şahsen 9370 yerine 8320 alır overclock yapar artan parayı ekran kartına dahil ederdim .

8320 ile 9370'in boostsuz hızına yaklaşabilirsiniz anca ki o bile şans işi. 9370 ve 9590 gerçekten önceki fxlerin ocli hali değil. Oc potansiyelleri de gerçekten ilginç. Zira h80i ile bile 5.7 ghz gören var forumda. Daha yukarılara çıkan da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Tartışmasız 4670K . Amd sever olmamla birlikte 9370 bana göre fiyatını haketmiyor . Şahsen 9370 yerine 8320 alır overclock yapar artan parayı ekran kartına dahil ederdim .

8320 ile 9370'in boostsuz hızına yaklaşabilirsiniz anca ki o bile şans işi. 9370 ve 9590 gerçekten önceki fxlerin ocli hali değil. Oc potansiyelleri de gerçekten ilginç. Zira h80i ile bile 5.7 ghz gören var forumda. Daha yukarılara çıkan da var.

O frekansla stabil çalışması zor hocam .9370 e kötü demiyorum ancak fp oranı iyi değil . 5,8 9370 yerine 4,5 4670k yı tercih ederim . 5,8 olması da biraz epik bir durum . Kaldı ki h80i ile alınmış . O soğutucu alınacak butçe varsa 4770k alınır babalar gibi kullanılır .

• quote:

Sistemi kurunca oynacağım oyunun başında bf4 geliyor bunuda göz önünde bulundurusanız sevinirim inteli önermeniz fanboy olduğunuzu göstermez tavsiyeniz için teşekkürler.

bf4 ağırlıklı bir sistemse işlemcinide ekran kartınıda amd seç sebebine gelince işlemcide amd 8 çekirdekli bir işlemci ve amd nin sanal çekirdek performansı intele nazaran çok çok yükseklerde ve battlefield serisi çoklu çekirdek üzerine kurgulandığı için ne kadar çok çekirdek o kadar çok performans ekran kartında ise amd manttle driver ı sayesinde nvidia göre %40 daha fazla performans veriyor son günlerde nvidia nın son driverı ile manttle ı yakaladığını söyleyenler var ama o muallakda ayrıca manttle çok yeni bi yazılım gelişime açık gelecekde dahada gelişebilir ayrıca bildiğimiz gibi 2015 de amd gddr5 i bırakıyor kendi özel tasarımı olan ve gddr5 in 10 katı daha yüksek bant genişliğine sahip hbm yi üretmeye başlıycak. belki o zaman manttle directx in yerini alır tıpkı bir zamanlar directx in open gl in yerinin aldığı gibi ayrıca amd nin yeni nesil işlemciler de yolda 8, 16 ve 24 çekirdekli yarı saf yarı sanal şeklinde ayrıca yeni nesilde saf çekirdek performansınıda yükselticeklermiş. yani anladığım kadarıyla karşı ceğhelerden bir atak gelmezsse önümüzdeki günlerde devir amd devri olacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

O frekansla stabil çalışması zor hocam .9370 e kötü demiyorum ancak fp oranı iyi değil . 5,8 9370 yerine 4,5 4670k yı tercih ederim . 5,8 olması da biraz epik bir durum . Kaldı ki h80i ile alınmış . O soğutucu alınacak butçe varsa 4770k alınır babalar gibi kullanılır .

E tabi orası öyle, ancak OC meraklıları için 9370 daha güzel değerler gördürür. Gerçekten de o frekanslarda stabil çalıştığına inanıyorum ben ki yapan arkadaş günlük 5.6'da kullanabiliyorum diyordu Yabancı forumlarda hava soğutmayla 6.4 ghz gören ve paylaşan şanslı bir arkadaş vardı

Elbette 4.5 ghz'de çalışacak 4670k'da mantıklıdır ama hem ihs olayından dolayı gelen ısı değerleri, hem de piyasadaki haswellerin çoğunun oc için hayvansal voltaj istemeleri insanı haswell'den soğutuyor

• Arkadaşım imzamda gördüğün üzere bende AMD kullanicisiyim fakat 9370 ile 4670k arasında kaldiysan kesinlikle 4670k al derim veyahutta 9370 yerine 8350 yi alip güzelce 4.5 e ateşlemeyi düşünebilirsin

• ben FX 8350 kullanıcısı olarak cinebench r11.5'tan 8.2 single core olarak 1.26 alıyorum. Bir FX 9590 ki fiyat olarak FX 8350'den %50 daha pahalı 7.87 ve tek çekirdekte 1.28 alıyor.

Şunu demeye çalışıyorum. FX 9590 alacaksanız (veya FX 9370) zaten 990FX anakarta ihtiyacınız ver ve iyi bir soğutucuya, daha az ödeyip daha iyi performans alabilirsiniz. Tek dezavantajı daha fazla voltaj harcanabilir bunu yapmaya çalışırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

quote:

Sistemi kurunca oynacağım oyunun başında bf4 geliyor bunuda göz önünde bulundurusanız sevinirim inteli önermeniz fanboy olduğunuzu göstermez tavsiyeniz için teşekkürler.

bf4 ağırlıklı bir sistemse işlemcinide ekran kartınıda amd seç sebebine gelince işlemcide amd 8 çekirdekli bir işlemci ve amd nin sanal çekirdek performansı intele nazaran çok çok yükseklerde ve battlefield serisi çoklu çekirdek üzerine kurgulandığı için ne kadar çok çekirdek o kadar çok performans ekran kartında ise amd manttle driver ı sayesinde nvidia göre %40 daha fazla performans veriyor son günlerde nvidia nın son driverı ile manttle ı yakaladığını söyleyenler var ama o muallakda ayrıca manttle çok yeni bi yazılım gelişime açık gelecekde dahada gelişebilir ayrıca bildiğimiz gibi 2015 de amd gddr5 i bırakıyor kendi özel tasarımı olan ve gddr5 in 10 katı daha yüksek bant genişliğine sahip hbm yi üretmeye başlıycak. belki o zaman manttle directx in yerini alır tıpkı bir zamanlar directx in open gl in yerinin aldığı gibi ayrıca amd nin yeni nesil işlemciler de yolda 8, 16 ve 24 çekirdekli yarı saf yarı sanal şeklinde ayrıca yeni nesilde saf çekirdek performansınıda yükselticeklermiş. yani anladığım kadarıyla karşı ceğhelerden bir atak gelmezsse önümüzdeki günlerde devir amd devri olacak

Hocam ben 1 2 sene daha beklesemmi o zaman çok değişik şeyler söylediniz

Edit: bjk_murat'ın ısrarla asusun öçzel soğutmalı gtx 780'ni önermesine rağmen özel soğutmalı r9 290'nı seçiyorum ve biliyorum ki mantle ile 780 den daha iyi buna karşılık 780 watch dogs oynunu hediye ediyor ve pshyx teknolojisi ile büyük avantaj sağlıyor sizce ne yapsam ''Genel'' olarak bütün oyunlarda hangi kart daha iyi performans gösterir elbet bf4'tende sıkılacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDuMaNx -- 19 Mayıs 2014; 14:57:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

quote:

Hocam ben 1 2 sene daha beklesemmi o zaman çok değişik şeyler söylediniz

Edit: bjk_murat'ın ısrarla asusun öçzel soğutmalı gtx 780'ni önermesine rağmen özel soğutmalı r9 290'nı seçiyorum ve biliyorum ki mantle ile 780 den daha iyi buna karşılık 780 watch dogs oynunu hediye ediyor ve pshyx teknolojisi ile büyük avantaj sağlıyor sizce ne yapsam ''Genel'' olarak bütün oyunlarda hangi kart daha iyi performans gösterir elbet bf4'tende sıkılacağım

GTX 780 ile R9 290 birbirlerine yakın kartlar ve Mantle var ise R9 290 da GTX 780 de de physx var, gsync var unutmamak lazım.

R9 290 Tri-X gibi modeller eğer GTX 780'den daha ucuz ise tercih edilebilir.

• ookami O kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html 1236

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx780-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html 1389

edit: hocam tri-x modeli cok ses yapmazmı sırf sesi içinbirisi asusu al demişti ısrarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xDuMaNx -- 19 Mayıs 2014; 18:50:32 >

• quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html 1236

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx780-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html 1389

edit: hocam tri-x modeli cok ses yapmazmı sırf sesi içinbirisi asusu al demişti ısrarla.

asus tri-x e göre daha zayıf olduğunu biliyorum soğutma kabiliyeti açısından, ama tri-x daha gürültülü mü onu bilmiyorum.
    Gigabyte'ın da soğutması iyiydi.
    MSI Lightning de çok iyi ama çok pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Amd iyi bile tutunuyor ama bunu görebilen yok, pazar karı pazar satışları ve şirket bütçeleri ortada..

Fx9370 le sıvı soğutma felan diyen arkadaşlar bi daha donanımla ilgili forum atmasınlar bence..

Fx8350 işlemcisini 100 liralık soğutucu ile 4.7 ghzye çıkartan arkadaşlar işlemciye 1.56 civarında voltaj veriyolar işlemci genede 60 dereceyi geçmiyor (sınır 72)

Fx9370 ise 4.7 ghzde 1.4v civarında çalışıyor.. Çünkü fabrikadan çıkan en kaliteli cpuları seçip kullanıyolar, aslında yapı olarak birebir fx8350, ancak daha kaliteli ve stabil olanı seçiliyor ve yüksek hızlara çıkartılıyor. Yani daha az voltaj daha yüksek hız ve daha düşük ısı..

Sonuç; 8350 oc yapınca fx9370 yakalanır ama fx9370den fazla tdpye ve ısıya sahip olur

Fx9370' i piyasadaki 100tl civarı bütün soğutucular rahatlıkla durdurulur.

4670k ile 9370 performansına gelirsek bu iki işlemcide ayrı noktadalar diyebilirim..

Bir render yada sentetik teste tabi tutarsanız 9370 açık ara performans farkı verir..

Ancak tekil işlemci odaklı ve timinge yüklenen, yani hızlı biçimde cpu nun toparlanmasını isteyen programlarda 9370 daha geri kalacaktır.

Ve tabiki sizin içince en önemlisi oyun olduğuna göre özellikle, eski sürüm olan, hatta yeni çıkmış olsa bile altyapısı eskisinden farklı olmayan oyunlarda Fx9370 ile 4670k başabaş gidecektir..
    Bf4 den ve bu tarz güncel oyunlardan konuşursak (Crysis 3, Bf3, tombraider, hitman abs. vs. vs.) performans noktasında ikiside başabaş işlemcilerdir..

"Şimdi çıkıp birisi i3 işlemciyle 9370 in ezildiğine dair ss fln atarsada şaşırmayın, var böyle çirkeflikler, hiç alıp ikisini denesyel olarak karşılaştırmışlarmı bakalım? :):)"

İşlemcilerin teknik yapıları ile ilgilide bir kaç şey söylemek isityorum..

i5 4670k zar yapısnın ufaklığından ve transistörlerin, ve özellikle entegre devrelerin birbirine aşırı derecede yakınlaşmasından dolayı 77 watt tdp değerinde bile çok ısınan bir işlemcidir. ancak intelin işlemcilerinin 80 derecelere kadar yolu ardır. ufak zar alanı soğutma performansını düşüren önemli bir husus burdaki avantajı tdp değeridir..

Amd işlemciler ve buldozer mimarisi ise 2 kat daha geniş bir zar alanına sahiptir ve bunu intel cpulara göre daha az transistörlerle yaptığı (bu biraz geri kalmışlık) için bu işlemcileri sıcak olarak çalıştırmak çok daha zordur, geniş bi alana yayılmış birimleri soğutmak çok daha kolaydır. amd işlemcileri ihs ye (ısının iletildiği işlemci metali) lehimlediği için soğutma performansı oldukça başarıldır, ancak burda bir ekstremede neden olmaktadır buda lehimin 70 derece üstünde etkisini kaybedip ısı transferini iyi biçimde yapamamasıdır. (şüphesiz bu ihs sökülüp direk çekirdek üsütne bir soğutucu montajı yapılsa amd işlemcilerininde 80 derecelere kadar yolu vardır..)

intel 4670 k resmi oalrak 77 watt geçer ama aslında 68 wattı nadiren geçer, bu bir sınıflandırma politikasıdır..

fx9370 de aynı duruma maruz kalmıştır direk gözlemle test edin (ölçüm cihazlarıyla) tam yükte 220 watt çekmez(tahminim 180w civarları, ama ağabeyi 9590 çekebilir 300mhz lik fark söz konusu olsada o noktadan sonra her 100 mhzye işlemci ortalama 0.3v istiyoki buda hesaplamalarla watta vurulduğunda 40-50 watt civarıdır..)

Biraz uzattım ama

iki işlemcide seni fazlasıyla mutlu edecektir, ama amd alacaksan benim tavsiyem kesinlikle fx8350 dir.

Hayırlı günler..

Çok güzel bir açıklama olmuş bunun daha üstüne daha tartışmaya gerek yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.