Şimdi Ara

4 silindirli araç 3 silindirle giderse sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen c.tesi rölantide hafif titreşim hissetmem nedeni ile ustama gittim, öncelikle bujileri söktü, temizledi tekrar taktı yerine . hala biraz titreşim devam etti. sonra bujileri kontrol etti onlar da sağlam, kablosuna baktı onda da sorun yok. en son olarak araç çalışırken tek tek buji kablolarını söktü, ilkinde araçta hiçbir değişim olmadı, diğerlerinde araç stop edecek gibi oldu. sonra sorunlu silindirdeki bujiyi söküp araç çalışırken basıncını ölçtük, hiç basınç yoktu.

silindir kapağının sökülüp bakılması lazım dedi ama kesinlikle kapakta sorun var dedi. hazır sökmüşken sekmanlara da bakarız orda da sorun varsa hallederiz dedi. en kötü ihtimalle 400ytl tutar dedi. Böyle kullanman seni yolda bırakmaz ama yapılsa iyi olur dedi.araçta çekiş kaybı yok sadece rölantide çok az titreşim var.

sizce bu şekilde yol almam kısa vadede bana sorun yaratır mı? 400 ytl bu iş için çok mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

Geçen c.tesi rölantide hafif titreşim hissetmem nedeni ile ustama gittim, öncelikle bujileri söktü, temizledi tekrar taktı yerine . hala biraz titreşim devam etti. sonra bujileri kontrol etti onlar da sağlam, kablosuna baktı onda da sorun yok. en son olarak araç çalışırken tek tek buji kablolarını söktü, ilkinde araçta hiçbir değişim olmadı, diğerlerinde araç stop edecek gibi oldu. sonra sorunlu silindirdeki bujiyi söküp araç çalışırken basıncını ölçtük, hiç basınç yoktu.

silindir kapağının sökülüp bakılması lazım dedi ama kesinlikle kapakta sorun var dedi. hazır sökmüşken sekmanlara da bakarız orda da sorun varsa hallederiz dedi. en kötü ihtimalle 400ytl tutar dedi. Böyle kullanman seni yolda bırakmaz ama yapılsa iyi olur dedi.araçta çekiş kaybı yok sadece rölantide çok az titreşim var.

sizce bu şekilde yol almam kısa vadede bana sorun yaratır mı? 400 ytl bu iş için çok mu?

daha çok yakıt tüketimi dışında kısa vadede problem olmaz

• bu arada araba 99 renault megane

önceden lpg de 125-130 yakıyordu, şu an 140-145 yakıyor. birkaç kez gaz ayarına gittim. demekki silindirdenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 17 Eylül 2007; 11:51:47 >
  • en ıyısı bır an once yaptırman. gene senın bılecegın ıs ama 400 den kacayım derken motoru komle kucaklarsan oda ayrı mevzu. pırınce gıderken evdekı meganeden olmada.
  • sen ustana güveniyorsan
    o da sağlam adamsa yaptır
    tatlı tatlı bin arabana gez toz eğlen hayatını yaşa
    ama güven ön planda
    istersen biraz daha araştır kalitesini bildiğin farklı ustalara göster bir bak
  • bende de aynı sorun vardı ama benimkinin performansıda düşmüştü.yakıt artmıştı renaultlarda kronik bir sorun olan ateşleme bobinlerini serviste değiştirttim.sizinki de bundan olabilir
  • 400 milyonluk bir problem değil serviste 80milyon olan ateşleme bobinin yanmış sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya benim de lpg de yakıt arttı biraz, benimde bobin yanmış mıdır acaba
  • yaaa bu sorun bizdede var araba 96 model suzuki caryy 1.0 cc yalnız bizimki usta hatası yüzünden triger in kopmasından kaynaklandı. yeni taktırdığımız triger ertesi gün vidanın iyi sıkılmaması yüzünden koptu olucak iş deil ama üzerinde bayaa zaman geçti başka ustaya gösterdiğimizde araban artık 3 silindirli dedi buji ye yağ gelio ateşleme yapamıo demişti. sorun acaba arkadaşınkiyle aynımı ucuz kurtulurmuyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 17 Eylül 2007; 14:10:17 >
  • Toledo'nun da ateşleme bobinindeydi sorun.. Değiştirince düzeldi.. 110 kaat tanesi bizimkinin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

ya benim de lpg de yakıt arttı biraz, benimde bobin yanmış mıdır acaba

herkes bende de yakıt tüketimi arttı demiş.lpgye zam geldi belki ondandır
  • ateşleme bobini hakkında şöyle bir açıklama buldum

ATESLEME BOBINI
    Ateşleme sisteminin bir parçası olup, transformatör gibi görev yaparak batarya voltajını binlerce volta yükseltir.

biz bujileri denerken , bujiyi çıkardık kablosuyla birlikte , kıvılcım atıyordu. bu bobin arızalı olsa diğer bujileri de etkilemesi gerekmiyor mu? benim araçta sorunu olan sadece tek silindir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.