Binbaşı
21 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 24 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar daha öncesinde de iki başlık açmıştım kardeşimin aracı için ses sistemi hakkında
neyse fazla detaya girmeden konuya gireyim
bir kaç saat sonra almaya gideceğiz çünkü

-aracın orijinal kasetçalarına bağlayabileceğimiz
-amfi gereksinimi olmadan kullanılabilinecek
-16cm(clionun arka orijinal yuvalarına uyan) boyutunda
-temiz ses alacağımız(öyle ahım şahım olmasın ama iyi olsun)

hoparlör önerebilir misiniz?

bugün bu işi geçici olarak halletmek istiyoruz çünkü fazla uzadı bu iş
zaten ilerleyen zamanlarda ufak ufak eklentiler ve iyileştirmeler yapılır ses sisteminde

bütçe için öyle fazla bir miktar yok ama bu tip geçici süre kullanılacak hoparlörlere fazla bir miktar da verilmez diye düşünüyorum
şimdilik 50 ytl diyelim artık duruma göre değişir
jbl gto 6507c markalı component sistemlerde amfi kullanma zorunluluğu şart mı?
aklımızda arkaya iki adet hoparlör + öne 2 adet tweeter taktırıp aracın orijinal kapı kolonlarını kullanmak geçiyordu + 2 adet crosover da cabası diye düşündük bu ürünü...

bir de bu ürün renault un orijinal kasetçalarıyla amfisiz olarak nasıl ses verir?

clio'nun arka hoparlör yuvalarına(16cm) takmayı düşünüyoruz
arkadaşlar daha önceden sadece direksiyon kontrollü cd çalar olarak açtığım konuyu kardeşimiz isteği üzerine değiştiriyorum

quote:

arkadaşlar kafama takılan bir konu var
bu araçalarımızın orijinal direksiyondan kumanda sistemleriyle uyumlu olarak çalışan cd-çalar, teyp vs... bulmamız mümkün mü?
yani bu cihazların kumandalarını kullanmadan kendi aracımızın direksiyondan kumanda sistemiyle kullanabileceğimiz daha gösterişli daha kaliteli cd çalarlar falan bulmamız mümkün müdür?
eğer mümkünse hangi marka araçalrda hangi marka ve hangi model teyp ve cd çalarlar tercih edilmeli

16cm(clionun orijinal arka pandizot yuvalarıyla uyumlu) hoparlör + cd çalar arıyoruz
çok abartı olmayacak şekilde ama temiz ses verecek bir sistemin maliyeti hakkında pek bilgi sahibi değilim
bu yüzden sizlerinde fikirlerini almak isterim

bizim araştırmalarımızda
-JBL in GTO serisi component hoparlörleri
-pioneer 5900mp oto cd çalarda karar kıldık

ancak kafamızı karıştıran iki husus var
bunlardan biri hoparlörlerle ilgili
bahsettiğimiz jbl markalı component sistemlerde amfi kullanma zorunluluğu şart mı?
aklımızda arkaya iki adet hoparlör + öne 2 adet tweeter taktırıp aracın orijinal kapı kolonlarını kullanmak geçiyordu + 2 adet crosover da cabası diye düşündük bu ürünü...

ikinci hususa gelince
takacağımız cd çaların oto hırsızlarının ilgisini çekmemesini istediğimi yazmıştım daha evvelden
bu yüzden bir süre daha araştıracağız. bu araştırma süreci içerisinde daha önceleri(eski aracımda) kullandığım 10lu cd-changeri bağlattık araca
bu şekilde devam etsek bahsettiğim şekilde kurulmuş komponent sistemin araçtaki durumu ne olur?
amfi ve 5900mp'yi takamdan orijinal teyp + cd changerla da güzel ses alabilirmiyiz
arkadaşlar geçen gün d900 telefonumun autofocus özelliğinin çalışmadığını farkettim
ne yaptıysam çalıştıramadım

buyrun kamera ayarlarım
boyut: 2048 x 1536
kalite: çok net
vizör modu: tam ekran görünümü
odak modu: otomatik odaklanma
sahne programı: normal
poz ölçümü: matris
beyaz dengesi: otomatik
ıso: otomatik

normalde bu ayarlarda eskiden otofokusu çalıştırırdı... hatta yakın çekimlerde bariz bir şekilde belli olurdu
şimdi olmuyor ama
probem ne olabilir?
yazılımsal kaynaklıysa format atsam mı?
yoksa direk servise mi?
arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir mesela var
daha öncesinde bi pda alacağımı bütçemi falan yazmıştım ve sizlerden yardım istemiştim
dediğim gibi benim için en önemli özellikler
-gps
-wifi
-cep telefonu olarak kullanım olanağı(olmazsa olmaz)

şimdi üç cihaz arasında kaldım

bunlardan 1.si Asus P535
cihaz üç aylık d900+500ytl vereceğim cihaz için 800 ytlye

2.si gigabyte g-smart i350 (824 ytlye - sıfır)

ve 3.sü eten m600plus (660ytlye - sıfır)

forumda gigabyte için ypılan olumlu ve olumsuz yorumları okudum açıkçası ilk zamanlar sıcak baktığım cihazdan biraz soğudum
eten m600+ ü bir arkadaşım kullanıyordu ve gayet memnundu ama bir süredir onunla da görüşemiyoruz ve açıkçası ürün hakkına pek detaylı bilgi yok olanlara genel olarak olumsuz kullanıcı yorumları
asus p535e gelince eniştem kullanıyor ve gayet kullanışlı işlevsel bir pda ama sıfırının epey bi tuzlu olması ikinci ele ne kadar güvenip güvenemeyeceğim konusuna tereddütlüyüm.

siz olsanız hangisini almayı tercih ederdiniz?
Arkadaşlar işimiz gereği bize de bir pda lazım oldu öyle çok fazla bi özellik aramıyorum bu yüzden çok pahalı bi cihaz almaya gerek yok ama benim de olmazsa olmazlarım var
mesela bu tarz aletlerde
- wi-fi
- telefon özelliği destekleme
- gps (ki en çok wi-fi ile gps lazım bana)

olması lazım.
sizlerden öneri almak istedim.
şöyle bi 600-750ytl arası bi cihaz önerirseniz sevinirim.
şimdiden hepinize teşekkürler
arkadaşlar emsalleri arasına en temizi diyebileceğim
2005 model 43000km civarındaki beyaz renkli, klimalı abs, sürücü ve yolcu havayastığı dahil güvenlik paketi olan, aracın standart lastiklerinin yanı sıra 4 adet çok temiz kar lastiği olan clio symbol marka aracımızı satıyoruz

özellikleri tekrardan sayayım
-2005 model 1.5dci 65 beygir
-klima
-sürücü hava yastığı
-yolcu hava yastığı
-abs
-4 adet yeni kar lastiği(standart lastiklerle birlikte 8 adet lastik)
-İLK SAHİBİNDEN
-43.000KM civarı

İlk sahibinden full orijinal
Km'leriyle kesinlikle oynanmamıştır
araç full servis bakımlıdır(Zenginli Renault, Bağdatlılar Renault, Erkut Renault)
ciddi alıcılar için pazarlık yapabiliriz
Arkadaşlar geçenlerde aklıma takılan bir şey oldu yazmak için ancak fırsat bulabiliyorum. Bu H sınıfı ehliyeti olupta vergi indirimlerinden falan yararlanmak isteyen arkadaşlarla daha yakından alakalı ama en azından forumda bu konuyla ilgili bilgisi benden çok daha fazla olanlar vardır.

-ilgili belirtildiği üzere engelli ehliyetiyle birlikte araç alırken inden yararlanmak isteyen arkadaşlar sıfır km araçlarda otomobiller için 1600cc, minibüsler için 2500cc gibi bi sınırlandırmayla karşı karşıya kalıyorlar. ancak ikinci el aaraç alımında böle bir sınırlama olmuyor pek.

şimdi benim sorum engelli bir vatandaş ekonomik durumu(ki zaten hepsinin durumu çok çok iyi olmuyor) sıfır km bir aracı vergi indiriminden yararlanarak almak istese 1600cc ye kadar tercih edeceği benzinli ve dizel otomobillerinmarka ve modelleri, fiyat performans oranları nedir? kısacası bu sınırlamalar içerisinde hangi araçalrı alabilirler ki ekonomik olması sanırım o araçların en önemli özelliği olsa gerek

bir de anırım otomatik vitesli bile olsa araca illaki bi parça taktırması gerekiyormuş(mesela benim problemim sağ elimde ama normal aracı bile kullanabiliyorum) araç otomatik vitesli olsa bile tertibat kullanması gerekiyormuş eğer tertibat kullanılmazsa araç vergi indirimlerinden yararlanamıyormuş.

bo konuda bilgileri olan arkadaşlar tam manada aydınlatıcı somut bilgiler verebilirlerse sevinirim.
arkadaşlar daha önceden de yazmıştım şimdi güncelliyorum
-1972 - 1975 model arası vw tosbağa(1303,1302,1303s,1303big...) arıyorum
-aracın hiç değilse yürüyen aksamının sorunsuz olması lazım
-kaporta boya işlemleri daha sonra yapılır

ancak sormak istediğim bir kaç şey daha var

-öncelikle aracın açılan yan camlarına otomatik açılıp kapanma özelliği kazandırabilir miyiz? eğer yapabilirsek masrafı ne kadar olur?

-arkadaki kelebek camlarında açılıp kapanmasını sağlamak mümkün mü? tabi maliyeti de...

-aracın ön konsolunda kadrandan başka bi gösterge yok sanırım konsola hız göstergesinden başka devir saati yakıt göstergesi km saati vb... gibi göstergeleri eklemek ya da komple güncel bir kokpit yaptırmak kaça mal olur ve mümkün müdür bunlar?(hiç değilse diğer göstergeleri eklemek)

-bir de ben aracın direksiyonu ve vites topuzuna takmış durumdayım. konsolu yaptırmasak bile bu aracın orijinal konsolu üzerinde fazla sırıtmayacak bir direksiyon simidi ve vites topuzu bulup takmamız mümkün sanırım... sizin önerileriniz var mı yoksa renault clio yada fort connect glx lerin direksiyon simitleri nasıl olur?

-aracın koltuklarını ve iç döşemesini(kapı içleri tavan vs...) komple krem rengi deri döşeme yaptırmak istiyoruz. suni deri veya hakiki deri olup olmaması önemli değil önemli olan dayanıklı ve güzel bir deri olması. kalite yani... bu bize kaça patlar aşağı yukarı...

-çamurlukların şişirilme işlemleri ve krom yan basamak taktırmak mümkünmüdür?(bunu cidden merak ediyorum ama şimdilik yaptırmasak da olur...)

-bir de aracın süspansiyon sistemiyle ilgili bir sorum olacak. bu aracın süspansiyon sistemini amortisörleri değiştirerek daha konforlu bi hale getirebilir miyiz? hani yoldaki sarsıntıları emerek bize daha sarsıntısız bir yolculuk yaşatmasını sağlamak mümkün mü? bunu yaparken yol tutuş özelliğini de düşürmeden yapabilecek bi sistem var mı?

-şu 35 yaş üstü araçların trafikten kaldırılması olayını açıklayacak biri var mı acaba?

not:saydığım özelliklerin bir çok araca uygulanması mümkün ama söz konusu vw tosbağalar olunca bende çok yabancıyım bu arabalara o yüzden sizlere danışma gereği görüyorum.
şimdiden ilginize teşekkürler
Arkadaşlar kullanıcı ismindende anlayacağınız üzere mali müşavirim ve bir müşavirlik şirketimiz var
şirketimizde bu zamana kadar 3 adet 2005 model 1.5dci clio symbol kullanıyorduk
ancak son zamanlarda değişen müşteri çevremiz artam potansiyel ve bazı ihtiyaçlardan dolayı bu araçların sayısını azaltıp daha prestijli iki adet araç almayı düşünüyoruz. Dizel ve ekonomik olması ayrıca otomatik vitesli olması alacağımız araçların özellikleri arasında (her ne kadar şirket için de olsa sonuçta aile şirketi. ayrıca bazen ben de kulanıyorum)
aklımızdan geçen bir kaç model var
-focus tdci
-megane dci
-citroen c4

bu araçalrda aranan başlıca özellikler ise
-ekonomi
-sağlamlık
-konfor
-güvenlik
-prestij

sizlerinde ayrıca önerileriniz varsa bekliyorum
eğer bir mutabakata varabilirsek bir iki ay içerisinde araçları değiştireceğiz
şimdiden çok teşekkür ediyorum

bir de zaten şahsi araçlarımız kalite ve konfor bakımından üstün araçlar olsa da şirket araçlarınıda kullanıyoruz yeri gelince
bazı arkadaşlar soracaktır sende şu araç varken neden bunu soruyorsun diye o yüzden yazma ihtiyacı duydum
Hakkında
Forum İmzası:
Bazen ağaçların tepesine çıkmak için gökyüzünü hedeflemek gerekir...
Hakkımda:
BMW
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 15 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 15 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.159
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 149.212 (Bu ay: 311)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.