Şimdi Ara

Bu i-vtec 1.4 motor bu kadar mı güçsüz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.954
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni jazz'ı bayağıdır araştırıyorum. şuana kadar üstüne araç bulamadım. %90 kısmet olursa 2 ay sonra sıfır fun alacağım.(düz vites)
    tek aklıma takılan yanı bu 1.4 vtec motor gerçekten bu kadar mı güçsüz? birçok kişi araba gitmiyor etmiyor yüksek devir lazım 6000 devirde 127nm torku üretiyor falan diyor. aklım karışıyor.

şuan bendeki corolla (96 model 1.6 EFI motor 4400 140nm) ve 105bg ben performansından çok memnunum lakin bendeki otomatik vites ve 2.500 devirden sonra son kesici olan 6750dd kadar çok güzel gidiyor. ağırlıkları iki aracında aynı 1070kg.

şimdi bu jazz'ın en çok merak ettiğim düşük devirlerde nasıl? bayılıyor mu? yokuşlarda durum nasıl? araç yüklü iken uzun yolda nasıl?
    hani ben süratlı ani hızlanan birisi değilim bazen keyfine yapıyorum bunları. normalde yakıt ekonımisi için jazz düşünüyorum ama tabii yokuşta bayılmasını sollamalarda yığılmasını istemem. mantıken böyle bir araca 100bg 127nm tork yeterli gibi geliyor ama düşük devirde nedir ne değildir bilmiyorum yani vtec teknolojisi bizim EFI motordan çok çok farklı. Gerçekten milletin dediği kadar kötü mü? yoksa millet dizel 240nm torklara alıştıda ondan mı böyle geliyor herkese?

vites değişim göstergesine uyarak hem ekonomik hemde yığılıp bayılmadan arkadan sellektör yemeden gidiliyor mu?

• Jazz gayet kullanışlı ve ekonomik benzinli bir şehir arabasıdır... motor ve şanzuman uyumuda bu şekildedir..
    Performans beklentilerini karşılayacak bir motor ve şansızmanı yok ... daha cok ekonomi odaklı ..

Sizin halen kullandıgınızı 96 Corolla Jazzdan cok daha performanslı bir araç .. tek problemi eski tip otomatik şanzınman olmasından dolayı ciddi iyi giden manuellerine göre biraz performansı düşük kalır.. ama yinede jazzdan iyi gidecektir diye tahmin ediyorum ..
  • devir tasarruf devri bnzin olmuş 4.33 boşver performansı napıcaksın jazz iyidir
  • Gaz pedalına ayak ucuyla basında çıkamayacağı yokuş yok.
  • jazz ıyıdır.14o tl ye 580 km yaptırıor aylık bana,
  • ben 1.6 cıvıcle bu ddgnı yapyrm nrdyse sende bı problem var bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthemrex

ben 1.6 cıvıcle bu ddgnı yapyrm nrdyse sende bı problem var bence.

arkadaş ş.içinden bahsediyor galiba çünkü genelde 33-35lt ile ışık yanana kadar 580km civarı gittiğini söylüyorlar ş.dışında ise 700km civarı gittiklerini söylüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 26 Temmuz 2011; 7:58:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Linea performansı bu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklı olabilirsin aslında arkadşda açık yazsaymış canım biraz
  • quote:

haklı olabilirsin aslında arkadşda açık yazsaymış canım biraz

:) benim otomtik corolla ş.dışında 500-550km anca gidiyordu benzinde
    şimdi tüplü 80 liraya 480-500km gidiyor ş.dışında o nedenle jazz bana ilaç gibi gelecek :)
  • hadı bkalım hayırlısı : ) bsey sorcam nedn duz vıtes ıstıyosunz acaba
  • quote:

hadı bkalım hayırlısı : ) bsey sorcam nedn duz vıtes ıstıyosunz acaba

hocam ben corollayı alana kadar hiç otomatik kullanmamıştım ama çok temiz ve 82bin kmde diye aldım aracımı 6 senedir sorunsuz kullanıyorum.
    ama daha genciz ya 6 senedirde otomatik kullandım diyorum bi 5-6 sene de düz alıyım kullanayım sonrasında zaten yaşlandıkça mecburen otomatiğe kayacağız.

birde eski tam otomatik araçlar bana daha sarsıntısız daha sağlam geliyor şimdiki MMT-Shift-DSG şanzımlar hem daha sarsıntılı hemde bana daha dayanaksız gibi geliyor
  • peki o zaman
  • quote:

peki o zaman

yinede otomatik büyük rahatlık ve ikisininde zevki ayrı güzel. :)
  • bn otomatik taraftarıyım hem rahat hemde sağ elin sürekli vitese gitmio debriyajlada uğraşmıosun. ama malesef manuel kullanıyorum babam yüzünden. babam hep hayatında bişey tutacaksan vitesi tutmalısın der bizde oyüzden vitesi tutuyrz artık okul bitince kendm otomatik bi araç alırım
  • i-vtec oldugundan dolayi oyle. Sonuc olarac vtec performans deil ekonomi teklonojisidir. Ivtec oluncada vtec oncesi cok dusuk yakit tuketip vtec sonrasida normal yakit tuketimine gecmektedir.
  • otomatik corolla zaten çok fazla giden bir araç değil ki, jazz sizi tatmin eder bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: imbus__civata

jazz ıyıdır.14o tl ye 580 km yaptırıor aylık bana,

150tl yakıtla 610km gidebiliyorum toyota yaris dizel
    senin maşallahın var
  • Sayın Ercan,
    2. el alıp kullanmak sorun değilse, bir Jazz'a o kadar para vereceğinize, NEDEN şu andakinden bir önceki kasa, 2005-2006 model, temiz ve az kullanılmış bir Honda Civic düşünmüyorsunuz. Manuel vites istediğinize göre, bu kasalar hem ekonomi hem de istendiğinde performans anlamında zaten kendini kanıtlamış. OTOMATİK vites olanları bile, periyodik bakım ve değişimleri zamanında yapılmış olmak kaydıyla, sorunsuz ve bir otomatik için makul ölçülerlede tüketim değerine sahip + yine, istendiğinde performanslı

Bir de Prins-VSI + kaliteli-titiz işçilik ile LPG dönüşümü yapılırsa alın size dizel ekonomisinde, sorunsuz, performanslı bir otomobil...
    Bugünkü LPG fiyatıyla 150TL yakıt ile şehir-içi, sakin kullanımda: EN AZ 700km çok rahat yaparsınız.
    Şehir dışı, 90-100 km/saat sabit hızda bu değer EN AZ 800km olur.

• 1,4 motordan ne bekleyebilirsinki her ne kadar japon ve yeni teknoloji olsada
  • arkadaşlar yanlış anlamayın ahkam kesmek gibi olmasın konuyla da alakası yok ama 1.4 90 beygir motora nasıl performanssız diyorsunuz performanstan anladığınız nedir bilemiyorum. bizde 1.4 90 ps 2004 model eski kasa astra var araba yokuş yukarı 5 kişi bagaj da dolu halde 180i görüyor.yokularda düz yolda hızlanması seriliği gayet güzel. honda jazında gayt seri bir araba olduğunu tahmn ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.