Şimdi Ara

4. çekirdek test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün deneyeyim dedim 4. çekirdeği açtım, 2 saatlik prime95 testine soktum işlemciyi şimdi yarısı bitti, 2 saatlik testte sorun çıkmazsa bu işlemcinin 4. çekirdeği sağlamdır diyebilir miyim yoksa daha uzun bir test mi yapmalıyım ?

• butun stabilite testlerinden sorunsuz gecip nette gezerken mavi ekran veren bir islemci vardi x3 720 forumda bir arkadasta.o testlerle anlayamazsin.sanki cekirdek acmamissin normal islemciymis gibi bir sure kullanip oyun film her seyi yapman lazim.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Sorun çıkmadı biraz test edeyim bakalım sorun var mı yok mu

Orijinalden alıntı: elensar

Arkadaşlar bugün deneyeyim dedim 4. çekirdeği açtım, 2 saatlik prime95 testine soktum işlemciyi şimdi yarısı bitti, 2 saatlik testte sorun çıkmazsa bu işlemcinin 4. çekirdeği sağlamdır diyebilir miyim yoksa daha uzun bir test mi yapmalıyım ?

LinX ya da direk Intel Burn Test ( Intel olduğuna bakma ) yap 5-6 saat civarı, işte o zaman emin olursun. Fakat sıcaklıklara da dikkat et, normal stabilite testlerinden daha fazla ısıtıyor işlemciyi, ve ayrıca Ram'lere de yükleniyor.

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

Arkadaşlar bugün deneyeyim dedim 4. çekirdeği açtım, 2 saatlik prime95 testine soktum işlemciyi şimdi yarısı bitti, 2 saatlik testte sorun çıkmazsa bu işlemcinin 4. çekirdeği sağlamdır diyebilir miyim yoksa daha uzun bir test mi yapmalıyım ?

LinX ya da direk Intel Burn Test ( Intel olduğuna bakma ) yap 5-6 saat civarı, işte o zaman emin olursun. Fakat sıcaklıklara da dikkat et, normal stabilite testlerinden daha fazla ısıtıyor işlemciyi, ve ayrıca Ram'lere de yükleniyor.

Yaklaşık 30-40 test denedim intel burn test'te 2048 mb ram seçeneği ile sorun çıkarmadı maksimum 64 derece gördüm anakart sensörü ile, benim tek bir sorum var, core temp'lari nasıl izleyeceğim ben windows altından ?

• 2 saat battlefield 3 oynamamın sonunda sapıttı bilgisayar, geri kapadım ben de sanırım sağlam değil 4. çekirdek

2 saat battlefield 3 oynamamın sonunda sapıttı bilgisayar, geri kapadım ben de sanırım sağlam değil 4. çekirdek

Ne gibi sapıtmalar hocam ?
  • mesela düşük bir oyun aç hepsini tek tek çalıştır hangisi oyunu açmazsa o çekirdek bozuktur ben öyle bulmuştum benim 2.çekirdek ölü çıktı servise yolladım 6 gün içinde değiştirdiler

1.375 V voltajla 3.4 Ghz kullanıyorum, 5-6 saattir sorun çıkarmadı, sıcaklık değerleri de güzel

4. çekirdek test

Tek gereken biraz voltaj vermekmiş, 4. çekirdeği çalıştırdım hatta üstüne overclock bile yaptım biraz

1.375 V voltajla 3.4 Ghz kullanıyorum, 5-6 saattir sorun çıkarmadı, sıcaklık değerleri de güzel

4. çekirdek test

Cok iyi demek ilacı voltmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.