Şimdi Ara

4.5G İçin Beklentileriniz Neler? Kota Artışı mı Fiyat Düşüşü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.5G hizmetinin başlamasına sayılı saatler kaldı ve forumda birçok 4.5G konusu açıldı. Fakat 4.5G'den beklentilerin paylaşıldığı derli toplu bir konu yok bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Toplu olarak herkes gerçekci bir biçimde beklentileri paylaşırsa Donanım Haber foruma reklam veren operatörlerin biraz olsun dikkatini çekebiliriz.

4.5G ile benim beklentim tarifelere zam gelmeden kotanın ve hızın artması. Bu muhtemelen herkesin beklentisi ama dikkat çekmesi için paylaşılmasında fayda var.

Düzenleme:

4.5G hizmeti başladı. Bu nedenle artık başlayan hizmet hakkındaki görüşlerimizi paylaşabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linwin -- 4 Nisan 2016; 2:22:29 >

• Görüldüğü gibi pek bi beklentim yok,
    oooo 5cigolayt megolayt hız alıyosun diyecekler için gelsin; bu hızı ancak gece bu saatlerde görebiliyorum. gün içinde 0.7-0.8 arası gidiyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Benim hiçbir beklentim yok. Mobil internet ile gerekmedikçe ne video izliyorum nede uygulama indiriyorum. 3g ile ortalama 8mbps alıyorum ve mobilde işimi oldukça rahat bir şekilde görüyor. Bence gereğinden fazla abartılarak piyasaya giriyor. Aynısı 3g çıkacağı zamanda olmuştu, haberlerde bahsetmeler, sürekli reklamlarının oynatılması gibi. Belkide bu tarz teknolojilik gelişmeler ile geç tanışmamız bizlerde ki beklentiyi arttıran en büyük unsur. Normal bir kullanıcının 4.5g yi tecrübe ettikten sonra hayalkırıklığına uğrayacağını düşünüyorum. Mobil veriyle sosyal medya ve internet sayfalarında gezenler için fazla birşey değişmeyecektir ama sürekli video izleyenler veya bu tarz boyut olarak ağır işler yapıp, upload yapanlar için hissedilen farkın daha büyük olacağı aşikar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koca bir kazık. Tarifelere bakın 2 ye katlamışlar fiyatları.
  • 4.5G şarjdan çok yerse, 3G'de kullanmaya devam ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Clk

Benim hiçbir beklentim yok. Mobil internet ile gerekmedikçe ne video izliyorum nede uygulama indiriyorum. 3g ile ortalama 8mbps alıyorum ve mobilde işimi oldukça rahat bir şekilde görüyor. Bence gereğinden fazla abartılarak piyasaya giriyor. Aynısı 3g çıkacağı zamanda olmuştu, haberlerde bahsetmeler, sürekli reklamlarının oynatılması gibi. Belkide bu tarz teknolojilik gelişmeler ile geç tanışmamız bizlerde ki beklentiyi arttıran en büyük unsur. Normal bir kullanıcının 4.5g yi tecrübe ettikten sonra hayalkırıklığına uğrayacağını düşünüyorum. Mobil veriyle sosyal medya ve internet sayfalarında gezenler için fazla birşey değişmeyecektir ama sürekli video izleyenler veya bu tarz boyut olarak ağır işler yapıp, upload yapanlar için hissedilen farkın daha büyük olacağı aşikar.

Katılıyorum hatta şunu söylemek isterim ki 2G-3G geçişi kadar bir etkisi olmayacak. O dönemde hız açısından daha büyük bir uçurum vardı ve bence daha gerekli idi. Şimdi çoğu arkadaşımızın da belirttiği gibi mevcut 3G ile eğer sağlıklı bir hız alınabiliyor ise son derece yeterli. Ama yenilik işte bir heyecan doğuruyor sonuçta tüketim psikolojisi bunu gerektiriyor.

• Bazı arkadaşlar yalnızca kı*ı kırık whatsapp mesajları daha hızlı gidecek sanıyor biraz sert olacak sözüm ancak şunu düşünün sadece;

Kişisel olarak düşünmek yerine bu teknolojinin ülkemizde kullanılmasının ticari, askeri vb. alanlarda ne kadar ileriye götüreceğini bir düşünün. Yalnızca siz kullanmıyorsunuz bu teknolojiyi. Kız arkadaşınıza atacağınız bir mesaj yada youtube üzerinden 1080p video izleme değil sadece amaç. Dış işleri olarak dünya konumunda da bakın buna. Biraz at gözlüğünden çıkında etrafınızı çevrenizi görmeye çalışın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Avea prime da 10mbitin altina dustugunu gormedik. Rekorum taksimde 17 oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyecan dorukta :)

• bence 4.5G ile gelecek en büyük avantaj şu 800mhz frekansıyla 4g internet olacaktır. ve 800mhz internet hızı 1800mhz ye göre düşüktür,fakat kapsama alanı geneiş ve uzak mesafelere ulaşabilirliği açısından çok çok iyi bir şey.
    şuan kaç yıldan beri 3g kullanılıyor ülkemizden ama hala köylerde 3g şebekesi çekmiyor. sebebi şu 3g frekansı 2100mhz olduğu için uzak mesafelere 3g sinyali ulaşamıyordu.
    Ama şimdi 800mhz frekanslı 4.5G Baz istasyonunu şehrin yüksek hakim tepesine koydun mu,her yerden çeker.
    şuan ilçe mekezinde olmama rağmen 3g sinyali evin içinde 2.inci basabakta zar zor çekiyor. 4.5g ile full çekecektir. çünkü 800mhz hem uzak mesafelere ulaşıyor,hem sinyal gücünü duvar falan en pek kesemiyor.
  • Düzgün 3G olsa yeter zaten bana. Şu hale bak, görende dağda taşta yaşıyoruz sanar şehrin merkezindeyiz;

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hız=kota aşımı= yüksek faturalar bu denklem canımı sıkmaya başladı şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Düzgün 3G olsa yeter zaten bana. Şu hale bak, görende dağda taşta yaşıyoruz sanar şehrin merkezindeyiz;

işte onun sebebi 2100mhz frekansı frekans numarası ne kadar büyükse kapsama alanı ve sinyal gücü az oluyormuş. şimdi 4.5G de 800mhz frekansı var bu frekans edge frekansıyla aynı. yani edge sinyali kadar güçlü ve uzak mesafelere ulaşacak ve 4.5g her yerde köyde bile çekecektir.
    yalnız 800mhz frekansı öteki 1800mhz frekanslarına göre daha yavaş internet hızı sunuyor.

• Akk olduktan sonra hiçbir önemi yok zaten.

• PowerShot58 kullanıcısına yanıt
    O zaman diycekler ki hocam biz askeri sağlık vs. alanda bu teknolojiyi kullanmaya başlıyoruz vatana millete hayırlı olsun.Halkı düdüklemesinler kandırmasınlar her yerde havada karada çekiyor uçuyor kaçıyor demesinler.Adam gibi hizmeti vericek konuma gelsinler öyle sunsunlar.Yetkiliye soruyolar bende 3g zor çekiyor 4.5 çekicekmi.ııı kem küm baz istasyonu gelirse çeker diyor.Şov yapmaya gerek yok

• 3g ye geçerken neler yaşandıysa daha az etkilisi yaşanacak...Herkes herşeye alıştı artık...Zaten cep telefonu kullanıcılarının %70-80 (iyi niyetli bir tahmin aslında) civarı uyumlu telefona sahip değil...O yüzden operatörler kendi kendilerine çalıp oynuyorlar...Ha bazılarıda 4.5g aktfi olduktan sonra yayınladıkları reklamlarından pişman olabilirler...Bknz. "Hayaller Ronaldo gerçekler Sabri"...
  • http://www.sabah.com.tr/teknoloji/2016/03/31/45g-cepleri-yakabilir

quote:

"4,5G CEPLERİ YAKABİLİR"

Gençlere bir uyarımız; burada hız çok yüksek, bir yandan da cepleri yakabilir. Yine de tedbirli olmakta fayda var. Çeşitli kademeler var, bu kademelere dikkat etmemiz lazım. En yüksek hızı seçersek 3,5,8,9 gibi kategoriler var. Bunların seçimi vatandaşa bırakılıyor. Vatandaş şunu bilmesi lazım; ne kadar süratle gidersek o kadar kısa zamanda bilgiye erişilebilir ama faturası yüksek olur. Bunu kendilerini ayarlayacak. Para, zaman önemli diyorlarsa ortalama hızları tercih etsinler. Benim zamanım çok, para fazla gitmesin diyorsak, daha alt seviyedeki bir hızı seçmelerinde fayda var. Sonunda fatura önlerine gelince '4,5 G de ne kadar kazıkmış' diye bir şikayet olmasın istiyoruz. Herkes bütçesine, yorganına göre ayağını uzatsın diyoruz. Hızı en yüksekten de kullanabilirsiniz, ama kota; kullanacağınız miktara sınırlama getirirseniz o zaman bütçede bir şaşma olmaz. Çok hızlı hizmetin, sınırsız kullanımın çok yüksek bedeli var, işin özü bu. Ya hızdan fedakarlık yapacağız ya da hızı istediğimiz kadar kullanıp, kullanım miktarını sınırlandıracağız.

bakan uyardı ona göre

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

quote:

Düzgün 3G olsa yeter zaten bana. Şu hale bak, görende dağda taşta yaşıyoruz sanar şehrin merkezindeyiz;

işte onun sebebi 2100mhz frekansı frekans numarası ne kadar büyükse kapsama alanı ve sinyal gücü az oluyormuş. şimdi 4.5G de 800mhz frekansı var bu frekans edge frekansıyla aynı. yani edge sinyali kadar güçlü ve uzak mesafelere ulaşacak ve 4.5g her yerde köyde bile çekecektir.
    yalnız 800mhz frekansı öteki 1800mhz frekanslarına göre daha yavaş internet hızı sunuyor.

O zaman turk telekom 4.5G ye gectiğinde çekim gücü de mi artacak? Numaramı yeni taşıdım full çektiğini görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MhtCN

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

quote:

O zaman turk telekom 4.5G ye gectiğinde çekim gücü de mi artacak? Numaramı yeni taşıdım full çektiğini görmedim.

daha 4.5g sinyali verilmedi ki? bu gece saat 00.01 de 4.5g uyumlu telefonun varsa uygun sim kartında varsa ve şehir merkezindeysen denererek görebilirsin. ben deneyemeyeceğim çünü il merkezinden 75km uzaktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MhtCN

Hocam Türk Telekom çekim gücü zaten çok arttı ama telefonun 3G desteklemesi ve 3G seçeneğinde kullanılması gerekiyor. 3G için 900'den sinyal vermeye başlayalı 3 ay olmuştur. Benim çevremde asansörde dahil sorun kalmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.