Şimdi Ara

3x10A ırfz44n yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ırfz44n ile 3 adte 12v dc motor sürüyorum ancak ırfzlerin her biri 10A çekiyor dogal olarak kart beslemesinden gecen akım yaklasık 30A ve beslemedeki yol yandı (3mm) acaba güç ve sürücüyü kart uzerinden kaldırayımmı.(devrenin tek parca olmasından yanayım) aynı hat üzerinden 7805 besleniyordu oda yandı.. hat kalınlıgını artırarak çözebilirmiyim??? yoksa baska bişiymi yapmam gerek li yorumlarınızı bekliyorm...

tesekkürler...

3x10A ırfz44n  yardım...

• Sürekli ve güvenli bir çalışma için 1mm.kare kesitten 3 Amper çekilmesi tavsiye edilir.Bu hesaba göre uygun kesitte malzeme kullanırsanız sisteminiz normal çalışacaktır. Bilginize.
  • plaketdeki bakırı genişlet genişletemezsen üzerine bakır tel lehimle ayrıca mosfet i trannsistör yerine opto kuplör ile sürersen daha iyi olur pic kitlenmez
    ayrıca çıkış ile pic in beslemesi ayrı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OVERCLOCK19 -- 16 Nisan 2008; 22:32:55 >
  • ırfz 44 lerin colectör bacağı yerine daha fazla akımı rahat çekebilmek için metal kılıflarını da kullanabilirsin
  • Bakır kablo lehim edilecek yerler lehim ile güçlendirilirse daha kolay ve uğraşı az çözüme gidilebilir .
  • tavsiyeleriniz üzerine yolulları kalınlıgını artırdım. şimdide mosfetler bozuluyor... mosların her birinden gecen akım 10A olmaı gerekirken motorları dierk bagladıgımda herbiri 10A cekiyor moslarla her biri 5A cekiyor devre seması asağıdaki gibi bd679 ile 12v gate gerilimi veriyorum pwm falan yok sadece anahtarlama yapıyor ancak hem verimsiz calısıyorlar ki cok fazla ısınıyorlardı...el değmiyordu...sonrada bozuluyolardı.acaba bir sürücü mü bağlalam lazım...bu arada buraya yazmadan oncede yuksek akım dc motor sürmeyle ilgili baya bi arastrma yaptım forumda ve nette ama hemen hepsi pwm ile ilgili...acaba moslar doyuma ulasamıyormu birde gate lerine direk 1k ile direk 12v vermeyi deneyecem yine ısınacak mı bakalım yorumlarınızı varsa uygun bir sürücü yada baska bi mosta olabilir...

tesekkürler...

3x10A ırfz44n  yardım...

• 12v sürersen mosfetler ısınmıyacak 20v kadar sürebilirsin gate voltajı ne kadar yüksek olursa drain -source arasında düşen gerilim çok az olur ve mosfet ısınmaz senin sorunun transistörler mosfeti tam sürememekden kaynaklanıyor 15 v ile sür araya opto kuplör koy istersen onunla sür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OVERCLOCK19 -- 4 Ekim 2008; 14:51:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prosesor yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu mosfeti pic in çıkışına bağlayarak sürebilirmiyiz transistörlü yükselteç devresi olmadan. mosfetten 5A akım akması lazım. gate akımını nasıl hesaplıcaz.picin çıkışında 25mA akım alabiliyoruz ama mosfeti sürmeye yetermi acaba.
  • 5v ile sürersen 5 a mosfet ısınır ya transistör yada opto kuplör kullanırsan iyi olur fakat gate i 5v ile sürülen mosfetlerde var irfz44 o türden değil sanırım
  • Motora paralel diyot göremedim.
  • diyotun ısınması ile bi alakası yok diyat mosfeti ters emk dan korumak için mosfetin içinde ters diyot var zaten bence hiç gerek yok
  • IRFZ44 yerine IRLZ44 kullanırsanız ısınma sorununun azalacağını düşünüyorum... isterseniz birde IRFP064N mosfetle deneyin yada 2 tane 44ü paralel bağlayın
  • OVERCLOCK19 kullanıcısına yanıt

sürme voltajı 10-11v arasın yatay akım çekiyor yaklaşık 4-5a çekiyor.ve vana gibi düşünüesek vana tam açık oluyor.dah aşağı düştükce vanayı kıstıkca ses yaparya mosfette enerjiyi ısıya dönüşüyor.datasheed okumak hepimizin sorunu zaman zaman yaşıyoruz

• 13 yıllık hort. Severim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murat_yigit M kullanıcısına yanıt

Bu konuyla nasıl karşılaştınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.