Şimdi Ara

Lehim Teli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu lehim tellerinin erime noktası kaç C'dir. Benikisi tamamen merak havya sız bi şekilde lehim atmak için bi araştırmaya kalkıştım yardımcı olabileceiğiniz herhangibi bi yöntem varmı benimki tamammen işsizlik gibi birşey sadece merak. Örneğin kopan kulaklık jakını havyasız nasıl lehimlerim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lehim Teli Hakkında Bilgi

Lehim teli, iki?? parçayı birleştirmek için kullanılan metal bir alaşımdır. Elektronik projeler, mücevher yapımı ve hidrolik sistemlerde yaygın olarak kullanılır.

Lehim Telinin Özellikleri:

• Erime sıcaklığı tipik olarak 200°C ile 300°C arasında değişir.
    • Yaygın lehim teli alaşımları %60 kalay ve %40 kurşun veya %95 kalay ve %5 gümüş içerir.
    • Lehim teli, lehimlenecek parçaların yüzeylerine akarak kalıcı bir bağlantı oluşturur.

Lehim Teline Alternatifler:

Evde lehim teli yoksa, aşağıdaki alternatifleri kullanabilirsiniz:

• Tuz Ruhu ve Çinko: Tuz ruhuna batırılmış çinko çivi, bakır telleri lehimlemek için kullanılabilir.
    • Kolonya: Kolonya, devre kartlarında lehim maskesini çıkarmak için kullanılabilir.

Evde Lehim Teli Yapımı:

Evde lehim teli yapmak mümkündür, ancak güvenlik önlemlerine dikkat etmek önemlidir:

• Kalay ve kurşunu eritmek için koruyucu gözlük ve eldiven takın.
    • Erimiş metalin cildinize dokunmasını önleyin.
    • Erimiş metali iyi havalandırılan bir alanda tutun.

Lehim Telinin Kullanım Alanları:

Lehim teli aşağıdaki amaçlar için kullanılır:

• Elektronik devreler oluşturma
    • Mücevher yapma
    • Hidrolik boruları birleştirme
    • Metal parçaları onarma
    • Elektrik kablolarını birbirine ekleme
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Erime sıcaklıklıkları karışım oranına göre değişiyor. Wikipedia'da mevcut olması lazım.
    Elinizde havya yoksa ocakta bir metali(demir-çelik vs) ısıtıp uygun bir cisimle tutarak lehim yapabilirsiniz. Metelin şekli, kalınlığı, büyüklüğü vs. ona karar verin iş görecek birşey çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucky16 L kullanıcısına yanıt
    0.75 %50-50 gibi bi teli rahatça eritebilirmi?
  • Ben yoklukta çivi kullanarak yapıyorum arasıra.
    Pense+çivi+gazlı ocak=idare eder bir lehim
  • 250-300 derecede erimeye baslar.

Benim havya 400 derece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • f4738 F kullanıcısına yanıt
    Lehine göre değişir.
    63-37 lik lehim teli 183C de erir.

Tup lehim olarak satılan lehimler genellikle 60-40 lıktır. Bunun da tamamen erimesi 190C yi bulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Ben yoklukta çivi kullanarak yapıyorum arasıra.
    Pense+çivi+gazlı ocak=idare eder bir lehim

Hangi tür çiviyi ocakta eritip kullanıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lehim Teli Secimi
    11 yıl önce açıldı
    Lehim havyası
    geçen yıl açıldı
    Havya ucu havyaya girmiyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiç çivi ocakta erirmi üstad, ucunu kızdırıp lehim telini eritmek için havya niyetine kullanıyordum.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Çivi kırmızılaşmadan ateşten çekmelisiniz. Yoksa aşırı ısıdan dolayı lehimlediğiniz şeylere zarar verebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tartışılacak, üzerine teorik yorumlar yapılacak bir durum değil. Her şeyden önce elektronik elemanların bulunduğu bir karta böyle bir uygulama yapmak iş bilmemezlik olur. Beni yanlış anlamışsınız...

Bahsettiğim yöntemi peki nerede kullanırım?

Elimin altında malzemelerim yok belki misafirlikteyim ve küçük bir temassızlık kaynaklı arızayı çözmem gerekiyor, örneğin bakır bir iketken üzerindeki kablo kopmuş. Bu bir elektronik kart değil, belki bir oyuncağın pil yatağı, belki elektrikli battaniyenin aç kapa butonu... Işte o an havya satın almaktansa bu yöntemi kullanarak çok iş çözdüm ben. Gidipte entegre bacağı lehimleyecek değiliz bu şekilde değil mi.

Zaten çiviyi ocaktan çekip kablo veya lehim üzerine değdirdiğinizde anında soğumaya meylediyor, isteseniz de ısıyı sabit tutamazsınız.

• f4738 F kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyorum :) Denemeniz lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Hiç çivi ocakta erirmi üstad, ucunu kızdırıp lehim telini eritmek için havya niyetine kullanıyordum.

Çivi erimez farkındayım. Yıllardır bu alandayım ve hobi olarak da uğraşırım ancak çivi ile lehimi ilk kez duyuyorum. Sıcaklık çok kısa sürede düşecektir, çivi çok ısınırsa bu sefer lehimleme yapmaya çalıştığınız devre elemanı zarar görecektir. Herhalde bu yöntemi çok ufak işlerde anlık olarak kullanıyorsunuz.
  • Aynen öyle, yukarıda açıklamıştım zaten.

• COGU KIMSE OZELLIKLE BELIRTMEDIGINDEN EKLEYEYIM...UCUZA SATILAN LEHIMLERI ASLA ALMAYIN...UCUZA SATILAN CIN MALI LEHIMLER LEHIM DEGIL COP OLDUGUNDAN SIZI CILDIRTMAKTAN BASKA ISE YARAMAZLAR..KOMURLESEN COPLER..CINLILERIN EN SAHTE URUNLERINDEN..HAKSIZ KAZANC KAPILARI.gercek lehim tereyagi gibi erir agirdir..hafif olmaz...ucuz lehimlerin icine bakinca az bir lehim oldugunu gorursunuz o copun bile maliyeti var yani..iyisini al rahat et..bir kere alirsin..cok iyi turk mali lehimler var...kucukken tornavidayi isitip lehim yapardim ama hayatimda yaptigim en kafa yiyen sinir islerden biriydi..fenadir...tornavida sogur lehim bozulur duser tutmaz kararir kokusu olay......en iyisi kaliteli bir lehim en az 40w lik bir havya...havyayi lehime degil lehim i havya ya degdirin bu da cok onemlidir. Malzeme kaliteliyse lehim yapmakta kolaydir az bir lehim yeter..pahali diye ucuzlara yonelmek bir omur yiyebilir...lehim de kalite herseydir...soldex aldim oldukca iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Mart 2018; 14:50:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.