Şimdi Ara

12v regülatör yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Aracıma yaptığım devre için 12v regülatöre ihtiyacım var. yaptığım devrem 12v olduğu için araç çalıştığında 14volta kadar çıktığı için devrem düzensiz çalışıyor bunu 12vde nasıl sabitlerim bi kaç sitede 7812 dediler ama bu da 16v üzerindeki akımları düzenliyormuş sanırım öneriniz nedir basit bir devre önerebilirmisiniz.

• Eğer çekeceğiniz güç düşük ise, LM2575-5 kullanırsınız, bu entegre ile 5V 1A civarı ( yaklaşık 5W ) sabit çıkış gerilimi alırsınız. Bu entegrenin çıkışını ise LM2576-12 ile de 12Volta çekersiniz. 12Volt 4,5W civarı bir çıkış gerilimi elde edersiniz. Eğer 36W civarı bir çıkış gerilimi isterseniz de, LM2575-5 entegresi ile yapılan devreyi mosfet takviyeli olarak düzenlersiniz, ikincil entegreyi de LM2577-12 seçersiniz. Bu sayede 7-37 volt arasındaki düzensiz gerilimi sabit 12Volt olarak kullanırsınız.

Örnek 5V yüksek akım çıkışlı devre şeması (LM2575-5);
     12v regülatör yardım. Aküden gelen enerjiyi düşürür

Örnek 12V yüksek akım çıkışlı devre şeması (LM2576-12)
     12v regülatör yardım. İkincil güç kaynağı, sabit 12V verir

• Yalnız ikinci devre anormal. İnternetten araştırıp öyle yap, resim temsili. step up devresi biraz farklıdır
  • Kullandığım devre gündüzleri 12vtek role geceleri 12v 3role çekiyor fazla bir ampere gerek yok sanırım ama devre bana karışık geldi anlamadım, meslek lisesi mezunu değilim hobi olarak yapıyorum acemiyim yani biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

Kullandığım devre gündüzleri 12vtek role geceleri 12v 3role çekiyor fazla bir ampere gerek yok sanırım ama devre bana karışık geldi anlamadım, meslek lisesi mezunu değilim hobi olarak yapıyorum acemiyim yani biraz

Ben ufak akımlar için şu aşağıdaki hazır devreyi aldım kullanıyorum. Elde yapmak biraz tecrübe ister, uğraştırır. O yüzden en kısa çözüm olarak, alın internet üzerinden sorunsuz kullanın derim. Hem de araç içinde kullanacaksınız, güvenli stabil bir şey olsun. Üzerinde bir ayar potu var onu ilk kullanımda 12v a ayarlayın, giriş 3 ile 35 v arasında değişse bile çıkışı sabit 12v alırsınız. Unutmadan devre 3 ampere kadar çıkabiliyor, 3 röle için fazlasıyla yeter.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lm2596-dc-dc-converter-cevirici-step-down-153896251

12v regülatör yardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Kullandığım devre gündüzleri 12vtek role geceleri 12v 3role çekiyor fazla bir ampere gerek yok sanırım ama devre bana karışık geldi anlamadım, meslek lisesi mezunu değilim hobi olarak yapıyorum acemiyim yani biraz

Ben ufak akımlar için şu aşağıdaki hazır devreyi aldım kullanıyorum. Elde yapmak biraz tecrübe ister, uğraştırır. O yüzden en kısa çözüm olarak, alın internet üzerinden sorunsuz kullanın derim. Hem de araç içinde kullanacaksınız, güvenli stabil bir şey olsun. Üzerinde bir ayar potu var onu ilk kullanımda 12v a ayarlayın, giriş 3 ile 35 v arasında değişse bile çıkışı sabit 12v alırsınız. Unutmadan devre 3 ampere kadar çıkabiliyor, 3 röle için fazlasıyla yeter.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lm2596-dc-dc-converter-cevirici-step-down-153896251

12v regülatör yardım.

Kargosu kendinden pahalı devresini bulamazmıyız kendim yapsam

ben bi tane buldum ama bunu nasıl çizeriz

http://www.minikits.com.au/LM2596-PSU-01

• Sayın mustyyyyy;bahsettiğiniz lm2596 3voltu 12volta yukseltemez. Farkı 3-36 volt arası çalışır. Yani 12v çıkış istendiğinde giriş voltajı en az 13-13,5 volt olmalıdır çünkü bilindiği gibi bu entegre step down entegresidir.
    Tabi araç çalışırken voltaj 14 voltlarda olacağından bu modül iş görür. Ama calismiyorken 12,5-12,7v'a düşer ki bu modül net 12v veremez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok doğru, bu bağlantıdakine benzer bir "step up" çevirici gerekli olabilir (giriş voltajının yetersiz ve daha düşük olduğu durumlar için)
  • Zener Diyot denen bir devre elemanı var dimi arkadaşlar.

Senin işini bu yapıda bir devre fazlasıyla görür. Besleme akımına göre bir zener diyot ve direnç seçimi yap yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 7 Mart 2015; 14:43:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Sayın mustyyyyy;bahsettiğiniz lm2596 3voltu 12volta yukseltemez. Farkı 3-36 volt arası çalışır. Yani 12v çıkış istendiğinde giriş voltajı en az 13-13,5 volt olmalıdır çünkü bilindiği gibi bu entegre step down entegresidir.
    Tabi araç çalışırken voltaj 14 voltlarda olacağından bu modül iş görür. Ama calismiyorken 12,5-12,7v'a düşer ki bu modül net 12v veremez.

Yok abi bu devreyi 2-3 aydır kullanıyorum aynen dediğim gibi 3,7v li ion baglıyorum 10v civarına çıkış voltajını ayarladım ve geçen konuştuğumuz ledi yakıyorum. Devre çift fonksiyonlu step up ve step down...

• quote:

quote:

quote:

12v regülatör yardım.

Kargosu kendinden pahalı devresini bulamazmıyız kendim yapsam

ben bi tane buldum ama bunu nasıl çizeriz

http://www.minikits.com.au/LM2596-PSU-01

Kargosuyla beraber 15 TL. Kendiniz yapsaniz daha ucuza gelmez emin olun bir de çalışıp çalışmama garantisi olmaz... Ben genelde bu tip malzemeleri alirken ihtiyaclarin birikmesini bekliyorum. tek kargo ödemek için...

• quote:

Yok abi bu devreyi 2-3 aydır kullanıyorum aynen dediğim gibi 3,7v li ion baglıyorum 10v civarına çıkış voltajını ayarladım ve geçen konuştuğumuz ledi yakıyorum. Devre çift fonksiyonlu step up ve step down...

Eyvallah şimdi oldu.Yani çift fonksiyonlu ise aynen söylediğiniz gibi.Ama yukarda resmini verdiğiniz tek fonksiyonlu.
    Daha açıkçası;step up--down olduğunda en azından trafosu 2 ad. olur,ör; linkini verdiğim de hem trafosu hem entegresi 2 ad.
    Link;http://www.aliexpress.com/item/DC-Boost-Buck-Converter-3-5-28V-to-1-25V-26V-Wide-Voltage-DC-DC-Step/1011831881.html

• röle çekeceksen çok çok 12 volt gerekmez. 7812 işini görmeli. 11.8 civarı verecektir 12 volt girişte. olmadı lm317t ile voltaj regulatoru yapabilirsiniz. 13.5 dc yi 13.2 volta regüle eder. yani 0.2 volt civarı. 11.8 volt sizin işinizi görür sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

röle çekeceksen çok çok 12 volt gerekmez. 7812 işini görmeli. 11.8 civarı verecektir 12 volt girişte. olmadı lm317t ile voltaj regulatoru yapabilirsiniz. 13.5 dc yi 13.2 volta regüle eder. yani 0.2 volt civarı. 11.8 volt sizin işinizi görür sanırım.

7812nin çalışması için giriş 16v den yüksek olmalıymış öyle söylediler

• quote:

quote:

röle çekeceksen çok çok 12 volt gerekmez. 7812 işini görmeli. 11.8 civarı verecektir 12 volt girişte. olmadı lm317t ile voltaj regulatoru yapabilirsiniz. 13.5 dc yi 13.2 volta regüle eder. yani 0.2 volt civarı. 11.8 volt sizin işinizi görür sanırım.

yanlis 15 onerilir. ama sen zaten role cektireceksin. en olmadi transistor ile kullan? sen su devrenin semasinin ekran gpruntusunu buraya koyabilir misin ona gore cevaplandiralim.

• quote:

Merhabalar Aracıma yaptığım devre için 12v regülatöre ihtiyacım var. yaptığım devrem 12v olduğu için araç çalıştığında 14volta kadar çıktığı için devrem düzensiz çalışıyor bunu 12vde nasıl sabitlerim bi kaç sitede 7812 dediler ama bu da 16v üzerindeki akımları düzenliyormuş sanırım öneriniz nedir basit bir devre önerebilirmisiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_98903045/mpage_1/tm.htm#msglink_98955420

buradaki devreyi yapabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

yanlis 15 onerilir. ama sen zaten role cektireceksin. en olmadi transistor ile kullan? sen su devrenin semasinin ekran gpruntusunu buraya koyabilir misin ona gore cevaplandiralim.

İşte bu kısaca araç far otomatiği karanlıkta birinci role çekiyor birinci role diğer ikisini de çektiriyor aydınlık düşünce ilk role bırakıyor diğer roleler birisi 15 diğeri 20 saniye sonra bırakıyor burda sorun şu araç çalışırken aydınlık olsa da ilk role bırakmıyor mesela gündüz bir yeraltı geçişine girdim pat açıyor geçitten çıkınca roleyi bırakamıyor ldrye el feneri tutuyorum nafile
     12v regülatör yardım. 12v regülatör yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 8 Mart 2015; 10:32:21 >

• bunun pek 12 voltla alakasi yok gibi. ldr kalitesiz olmasin?
    olmadi bd243 un collectorune 12 v artiyi, basesine collectorden aldigin 100 ohm direnci koy, emitterden aldigin akimida devreye ver. eksi de devredekieksidekalsin. 12 volt sabit olmali. 12 tutmazsa istersen 1 k trimpot kullanabilirsin 100 ohm yerine. onunla ince ayar yaparsin. ben bir donem oyle kulandim.
    ldr yerini degistirmeyi dusundun mu peki? ve normalde motor suskunken duzgun calisiyor mu devre?
    bu halde bir sey diyemem fzla. cunku transistorlerin kodu yok:-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence devreyi 5 volt tasarla ya da 9 volt. bu sayede 7809 ile tam cpzum alirsin.
    piyasada 5 volt role cok. 25 volt dc yi anahtar cekebiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bunun pek 12 voltla alakasi yok gibi. ldr kalitesiz olmasin?
    olmadi bd243 un collectorune 12 v artiyi, basesine collectorden aldigin 100 ohm direnci koy, emitterden aldigin akimida devreye ver. eksi de devredekieksidekalsin. 12 volt sabit olmali. 12 tutmazsa istersen 1 k trimpot kullanabilirsin 100 ohm yerine. onunla ince ayar yaparsin. ben bir donem oyle kulandim.
    ldr yerini degistirmeyi dusundun mu peki? ve normalde motor suskunken duzgun calisiyor mu devre?
    bu halde bir sey diyemem fzla. cunku transistorlerin kodu yok:-)

Bc547 araç stop halindeyken sıkıntı yok bir ara 9v pil ile kullandım sıkıntısız çalıştı ama pil çabuk bitiyordu 7809 kullanıp ucuna kondastör taksam olmaz mı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.