Şimdi Ara

3G usb Mobil Modemler Hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
22.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba kontratlara bağlı kalmadan bir 3G usb mobil modem almak istiyorum.3G modemler hakkında merak ettiğim ,mesela Turkcell VINN modem alsam

bunu aynı zamanda Vodafone hattımlada kullanabilirmiyim? nasıl bir ayar gerekiyoR?

aynı soru Vodafone 3G modemler içinde geçerli..Vodafone 3G modemi aynı zamanda Turkcell simkartımla kullanabilirmiyim?

Soruyu neden soruyorum ben bir Turkcell kullanıcısıyım ama Vodafone 3G heryerde çekiyor ve bu yüzden Vodafone 3G hizmeti almak istiyorum ve

Vodafone'un mobil ödemeli hatlar için olan Vodafone E160E HSDPA model mobil modemi gayet uygun bir fiyata geliyor hatta 3 ay boyunca her ay 1gb

internetide hediye ediyorlar yani 10 tl gibi bir maliyeti var.ben bu modemden almak istiyorum.Ama olurda ilerde Turkcell'de 3G hizmetini geliştirirse ben bu

modemi Turkcell simkartımla kullanabilirmiyim? Kullanabilirsem nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 26 Ağustos 2009; 16:13:29 >

• Vodafone Mobile Broadband kampanya portföyündeki cihazlar Vodafone SIM kartlarıyla sorunsuz çalışmaktadır. Diğer operatörlerin kartlarıyla kullanabilmek için manuel ayar yapılması gerekmektedir.
    Örneğin vodafone modem ile turkcelli kullanmak istedin, turkcelli arayıp manuel ayarları yapman gerekiyor, yani modemi kendin kurmak gibi bişey...Normalde vodafone modemi vodafone 3g ile kullandığında bilgisayara takınca otomatik kurulum gerçekleşiyor..
  • aslında asıl yapmak istediğim Vodafone E160E HSDPA model mobil modemii satın alıp.

modemin fiyatı 99 tl yanında 3 ay boyunca her ay 1gb internet hediyesiyle

maliyeti 10tl ye geliyor.

bu modemi satın alıp faturasız vodafone hattıyla 3 ay kullandıktan sonra turkcellin iphone'u turkcellden almış kullanıcılar için yaptığı

1 GB internet paketi sadece 19TL/140 kontör.

4 GB internet paketi sadece 29 TL/ 210 kontör

kampanyasından yararlanıp faturalı Turkcell hattımı Vodafone E160E HSDPA model mobil modem ile kullanmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 26 Ağustos 2009; 16:12:59 >
  • iyi bir fırsata benziyor ama nasıl olduğunu deneyen birisi olsa da faydalansak.
  • arkadaşlar;

vodafone k3520 usb modemi turkcellde kullandım sorun yok.

turkcell vınnın her iki modemini de e176 ve e180 den bahsediyorum vodafone kart ile kullandım sorunsuz çalışıyor.

olayı bayağı araştırdım türkiyede satılan vodafone ve turkcell usb modemlerde kilit bulunmamaktadır.cihazlarda kilit olup olmadığını dc-unlocker isimli programla anlayabiliyorsunuz...hepsinin bu programla "unlocked" olduğunu gördüm ve internete bağlanarak kullandım.

buradaki en önemli husus modemlerle birlikte hangi yazılımı kullanacağınız?bu konuda da sizlere "mobile partner" programını tavsiye ediyorum.bu program turkcel vınn cihazlardaki connect programı ile aynı görünüme (interface) sahiptir.fakat avantajı herhangi bir mobil operatörü tarafından kişiselleştirilmemiş olmasıdır.free bir programdır ücretsizdir.

bu programı internetten ücretsiz indirip bilgisayarınıza kuracaksınız.sonra ister vodafone modem ister turkcell modem ile rahatça kullanacaksınız.küçük bir ayrıntı daha bu programı kurduktan sonra modeminizi görmezse sorun modem de değil sorun programın kullandığı com portların dolu olmasındandır.portları boşaltmak meslesine gelince bu biraz sıkıntı olabilir ama en önemli husus "mobile partner" dışında bilgisayarda arka planda dahil benzeri bir programın kurulmamış ve çalışmıyor olmalıdır...

umarım yardımcı olabilmişimdir.ayrıntı isteyenlere yardımcı olabilirim.bu konuda bayağı bir araştırma yaptım maalesef ülkemizde bu abnnlattıklarım pek bilinememkte hepsini yabancı forumlardan ve o forumlarım moderatörlerinden öğrendimm...

az daha unutuyordum diğer bir yöntem de modemi bilgisayara modem olarak tanıtıp çevirmeli ağ oluşturup bağlanmadır.bu şekilde bağlanan arkadaşlarım da var ama ben denemedim şahsen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasqua -- 26 Ağustos 2009; 19:47:10 >

• öncelikle verdiğin kapsamlı bilgi için teşekkür ederim

Yalnız bahsetmiş olduğun programı bulamadım link vermen mümkün mü?
  • ben teşekkür ederim.prrogramın linkini vereyim herkes için faydalı olur umarım...

http://www.dc-unlocker.com/downloads/open/32
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende turkcell vınn modemler içindeki yazılımın linkini atıyorum..

http://www.turkcell.com.tr/downloads/TConnectSetup.zip
  • Vodafone E160E HSDPA model mobil modemii satın aldım..

Evin içinde odamda bile full çekiyor modem ve size yardımcı olması için hız testi yapıp screenshot aldım..

Modeme gelince 99 liraya aldım ve 1-2 saat içinde 1gb bedava internetim hemen hattıma tanımlanmıştı şu ana kadar gayet memnunum herkese tavsiye ederim..

Modem 3.6mps'ye kadar hızları destekliyor ama kimse buna burun kıvırmasın sonuçta 7.2 mps'lik modemde olsa kotanız olduğu sürece pek bir işe yaramaz ve 3.6mps'de oldukça yeterli bir hızdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 29 Ağustos 2009; 2:33:26 >

• arkadaşlar youtube giren varmı ? usb modemler iie
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciyes-38

arkadaşlar youtube giren varmı ? usb modemler iie

malasef girmiyor.
  • vodafone modemi turkcelle kullanabildiniz mi? ben dediğiniz programı denedim olmadı, ayarları yapamadım galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshap

vodafone modemi turkcelle kullanabildiniz mi? ben dediğiniz programı denedim olmadı, ayarları yapamadım galiba.

oksit isimli arkadaş yapmış ama henüz bende yapamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertugbilgin

quote:

Orijinalden alıntı: erciyes-38

arkadaşlar youtube giren varmı ? usb modemler iie

malasef girmiyor.

arkadaşlar denetim masası>ağ bağlntıları>ağ bağlantılarını göster ordan aktif ağ bağantınızı seçip tcp-ip ayarlarına erişemiyonuz mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: freshap

vodafone modemi turkcelle kullanabildiniz mi? ben dediğiniz programı denedim olmadı, ayarları yapamadım galiba.

oksit isimli arkadaş yapmış ama henüz bende yapamadım

Teşekkürler. Öğrenirseniz bana da haber verir misiniz. Ben de Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp soracağım, belki bir yolunu söylerler.
  •  3G usb Mobil Modemler Hakkında bir soru

arkadaşlar ayarlar yukarıdaki gibi olacak.

programı açıyoruz,

Tools - options - profile management açıyoruz

new e tıklıyoruz,

isim olarak turkcell giriyoruz.
    apn: static olarak küçük harflerle internet yazıyoruz. ve kaydediyoruz.

akabinde program ana sayfasından turkcelli seçip bağlanıyoruz. olay basit.

saygılar

• quote:

Merhaba kontratlara bağlı kalmadan bir 3G usb mobil modem almak istiyorum.3G modemler hakkında merak ettiğim ,mesela Turkcell VINN modem alsam

bunu aynı zamanda Vodafone hattımlada kullanabilirmiyim? nasıl bir ayar gerekiyoR?

aynı soru Vodafone 3G modemler içinde geçerli..Vodafone 3G modemi aynı zamanda Turkcell simkartımla kullanabilirmiyim?

Soruyu neden soruyorum ben bir Turkcell kullanıcısıyım ama Vodafone 3G heryerde çekiyor ve bu yüzden Vodafone 3G hizmeti almak istiyorum ve

Vodafone'un mobil ödemeli hatlar için olan Vodafone E160E HSDPA model mobil modemi gayet uygun bir fiyata geliyor hatta 3 ay boyunca her ay 1gb

internetide hediye ediyorlar yani 10 tl gibi bir maliyeti var.ben bu modemden almak istiyorum.Ama olurda ilerde Turkcell'de 3G hizmetini geliştirirse ben bu

modemi Turkcell simkartımla kullanabilirmiyim? Kullanabilirsem nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?

Sanmıorum
    1 ara avea da satılan telefonlar nasıl baska sim calıstırmıodu tabi dier gms sirketleri içinde gecerli
    Hereksin moedmi kendine gibi bir sey bu
    en ucuzu sanırım tcll de war mdoemin
    fakat alırken 18 ay anlasma ile alıosunuz
    Alıcagınız modemler genelde aynı tip modemler(Aynı marka model farkı war )
    Modemleri alırken dikkat edin :
    3,6mbps destekli ve Upload destegi yok(neredeyse yok 384kbps)
    7,2mbps destekli ve Upload destegi yok(neredeyse yok 384kbps)
    7,2mbps destekli ve Upload destegi 7,2 olanları felan die ceşit cesit modem war
    Modemler için driver gerekmio bildigim kadarı ile (Direk masa üstüne simge yerleştirio modemi takınca)
    Simgeyi tıklayıp kuruyorsunuz(Hangi şiketin modmi ise onun hazırlamıs odlugu kurulu ve sozleşme cıkıo onay veriosunuz)
    bence bu kadar ayar yaptılarsa farkı simlerle calısmayacaktır
    yada arkadasın deidgi gibi manuel ayar felan yapmanzı gerekebilir(Buda garanti kapsamını felan iptal etmenizi gerektirebiilir

• quote:

Orijinalden alıntı: XinT

quote:

Merhaba kontratlara bağlı kalmadan bir 3G usb mobil modem almak istiyorum.3G modemler hakkında merak ettiğim ,mesela Turkcell VINN modem alsam

Sanmıorum
    1 ara avea da satılan telefonlar nasıl baska sim calıstırmıodu tabi dier gms sirketleri içinde gecerli
    en ucuzu sanırım tcll de war mdoemin
    Modemler için driver gerekmio bildigim kadarı ile (Direk masa üstüne simge yerleştirio modemi takınca)
    Simgeyi tıklayıp kuruyorsunuz(Hangi şiketin modmi ise onun hazırlamıs odlugu kurulu ve sozleşme cıkıo onay veriosunuz)
    yada arkadasın deidgi gibi manuel ayar felan yapmanzı gerekebilir(Buda garanti kapsamını felan iptal etmenizi gerektirebiilir

Yazdıklarınız anlaşılmıyor Türkçe konuşun lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: XinT

quote:

Sanmıorum
    en ucuzu sanırım tcll de war moodemin

Yazdıklarınız anlaşılmıyor Türkçe konuşun lütfen.

Dediklerimi anlamak için cok zeki olmana gerek yok
    Neyini anlamadın bende onu anlamadım sadece verileri anlaman yeterliydi.(Arada 1-2 harf yer deiştirio o kadarda abartmana gerek yok)

• Arkadaşlar bende de E160 modem var mobile partner aracılığıyla hem turkcell hem de vodafone ile nete girebiliyorum ama avea ile giremedim. Eğer girebilen bir arkadaş varsa mobile partner profil ayarlarını gönderebilir mi? hatta elinde avea 3g modem olan bir arkadaş içerisinden çıkan yazılımı zipleyip uploadlayabilir mi?
    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.