Şimdi Ara

3G usb Mobil Modemler Hakkında bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
22.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seasqua

arkadaşlar;

vodafone k3520 usb modemi turkcellde kullandım sorun yok.

turkcell vınnın her iki modemini de e176 ve e180 den bahsediyorum vodafone kart ile kullandım sorunsuz çalışıyor.

olayı bayağı araştırdım türkiyede satılan vodafone ve turkcell usb modemlerde kilit bulunmamaktadır.cihazlarda kilit olup olmadığını dc-unlocker isimli programla anlayabiliyorsunuz...hepsinin bu programla "unlocked" olduğunu gördüm ve internete bağlanarak kullandım.

buradaki en önemli husus modemlerle birlikte hangi yazılımı kullanacağınız?bu konuda da sizlere "mobile partner" programını tavsiye ediyorum.bu program turkcel vınn cihazlardaki connect programı ile aynı görünüme (interface) sahiptir.fakat avantajı herhangi bir mobil operatörü tarafından kişiselleştirilmemiş olmasıdır.free bir programdır ücretsizdir.

bu programı internetten ücretsiz indirip bilgisayarınıza kuracaksınız.sonra ister vodafone modem ister turkcell modem ile rahatça kullanacaksınız.küçük bir ayrıntı daha bu programı kurduktan sonra modeminizi görmezse sorun modem de değil sorun programın kullandığı com portların dolu olmasındandır.portları boşaltmak meslesine gelince bu biraz sıkıntı olabilir ama en önemli husus "mobile partner" dışında bilgisayarda arka planda dahil benzeri bir programın kurulmamış ve çalışmıyor olmalıdır...

umarım yardımcı olabilmişimdir.ayrıntı isteyenlere yardımcı olabilirim.bu konuda bayağı bir araştırma yaptım maalesef ülkemizde bu abnnlattıklarım pek bilinememkte hepsini yabancı forumlardan ve o forumlarım moderatörlerinden öğrendimm...

az daha unutuyordum diğer bir yöntem de modemi bilgisayara modem olarak tanıtıp çevirmeli ağ oluşturup bağlanmadır.bu şekilde bağlanan arkadaşlarım da var ama ben denemedim şahsen...

merhaba. yazılarınızdan bu konu hakkında bilgili ve tecrubeli olduğunuz anlaşılıyor.
    dc-unlocker ile e160e'nin kilidinin kırılabileceğini yazmışsınız, bunu detaylı olarak tek tek ve adım adım anlatabilir misiniz?
    ben de biraz araştırma yaptım: dc-unlocker en son 1.00.0309 versiyonunu indirdim ve kurdum, dc-unlockerbir client programıdır.
    yani serverla bağlantı kurup internetten bağlı online bir programdır, kilidi kırarken IMEI numarasını server'a gönderip kullanıyor sanıyorum,
    cihazımızın IMEI numaramız onların eline geçmiyor mu? ileride tatsızlıklar, sıkıntılar, kopyalama vs. insan şüpheye düşüyor açıkçası ne dersiniz..??
    bir de en son versiyonda cihaz tanınamadı / bu cihaza hizmet verilememektedir gibi ingilizce bir yazı çıkıyor bende,
    sizden ricada bulunsam dc-unlocker'ın sizdeki çalışan ve e160e için kilit kıran stabil versiyonunu paylaşabilir misiniz??
    son olarak da araştırmalarımda gördüm ki, dc-unlocker tamamen ücretsiz değil. client bazlı program olduğu için önce paypal ile kredi
    satın almanız gerekiyor sanıyorum. sonra da yaptığınız işlemlerinizde hep bu kredilerinizi kullanmanız gerekiyor. yani şifre kırmak için
    program ücretsiz değil!
    yine internette araştırdım, yabancı bir forumda gördüm modem cihazın IMEI numarasını foruma yazıp unlock kodunu yazan yardımcı arkadaşlar var..
    bu unlock kodu nedir, her modemdeki IMEI numarasına göre farklılık gösteriyor sanıyorum. bu unlock kodu ne işe yarar ve bu kodla neler yapılması gerekir, nasıl kilit kırılır??
    bir de bende kaspersky yüklü, hem mobil partner hemde dc-unlock'er kurarken bunlar için "potansiyel olarak tehlikeli" program uyarısı veriyor.
    yukarıdaki satırlara her birine tek tek cevap yazarsanız hem benim hemde konuyu okuyan diğer arkadaşlar için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim.
    şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Sanırım uygun konu başlığı burası olacak destek olarak gördüğümden yazıyorum.
    Arkadaşlar haftasonu istanbul cevahir AVM!den VINN 3g modem satın aldım. Sony Vaio 390 JAS modeli laptop sahibiyim. Modem kurulumunu tamamladıktan ve hat aldıktan sonra bağlan dediğimde bağlantı kesildi sorunu ile karşılaştım. Forumlarda bir cevap bulamadım. Ertesi gün aldığım yere götürdüm. Bir çözüm bulamadılar. Sorun bilgisayarınızda dediler. Hemen ilerdeki Sony satıcısına gittim destek vermeyeceklerin söylediler. Bugün sabah itibari ile azimle, Önce Turkcell, sonra bilgisayarı aldığım yer istanbul bilişim, Sony vaio destek ve teknik servisini aradım. Bir çözüm bulamadılar. Öncelikle bütün güvenlik yazılımlarını kaldırmamı söylediler. Kaldırdım aynı. Daha sonra Windows defender ve windows güvenlik merkezi ve güvenlik duvarını hizmetlerden kaldırdım olmadı. Özel izinlerden Turkcell connect e izin verdim olmadı. Bilgisayarımı tamamen savunmasız ve turkcell i her türlü yetki ile donatarak uğraştım olmadı. Şu an bulduğum bütün forumlara sorunumu yazıyorum. Umarım bir çaresi vardır.

• Öncelikle bir arkadaşının bilgisayarında "aynı hat ve aynı modemle" hiç bir değişiklik yapmadan dene. Ona göre ilerle derim.
  • öncelikle herkese merhabalar;

biraz geç yazıyorum uzun zamandır girmiyordum foruma kusra bakmayın...kısaca okuduğumda yukarıda yazılanları iki adet soru var tespit edebildiğim:

1. soru dc-unlocker programı ile ilgili.bildiğim kadarı ile e160 modeli zaten locked değil yani kırmaya ihtiyaç yok.dc-unlocker ile usb modeminizin locked mu yoksa unlocked mı olduğunu görebilirsiniz.eğer sizin elinizdeki modem için dc-unlocker programı locked diyorsa o zaman bahsettiğiniz gibi paypal ile ücret ödemeniz gerekiyor kırabilmeniz için.şimdi ben bahse konu programın yer aldığı forumun ana yöneticisi ile tanışıp msn üzerinde sohbet edebilme imkanına sahip oldum.bu program ile kırabileceksiniz diye %100 b,r garanti vermiyolar diyelim ki kırdınız efektif çalışacağına da bir garanti vermiyorlar bu durumda modemi kırmak ne kadar mantıklı kararı size bırakıyorum.benim bu yola çıkma sebebim turkcell ya da vodafone modemlerde diğer operatörlerin data sim kartlarını kullanabilmekti.ve şşu ana kadar da açıkçası bu iki operatörün sattığı cihazlardan locked (kiliti) olanını görmedim.dolayısıyla halihazırda piyasadaki modemler ile tüm operatörlerin data sim kartlarını kullanabilirsiniz.bu arada avea ile ilgili hiç bir deneme yapmadım hizmet kalitesi ortada olduğu için kendileri ile ilgilenmiyorum bunu da ekleyeyim.

2.soru bazı arkadaşlar her türlü teknik yardımı almalarına rağmen modemlerle bağlantı kuramadıklarından bahsetmişler.arkadaşlar ne turkcell ne de vodafone teknik servislerinin bu tip problemleri çözemediğini biliyorum tecrübelerimden.bunu bahsettiğim forum yöneticisi ile de konuştuğum da sorunun usbden taktığınız modemin açık port bulamadığından kaynaklandığını öğrendim.yani sorun bilgisyarınızda.peki ne çözüm önerebilirsiniz diyenlere de sadece söyleyebileceğim bilgisayarınıza format atıp bahsedilen güvenlik programlarını yüklemeden bağlantı yapmayı deneyin.teknik anlamda nasıl portlar boşaltılır bunu bilen arkadaşlar varsa burda yazarlarsa herkese faydalı olacaktır.ama bu sorunu yaşayan arkadaşlarımda format ile çözüm aldık bilmenizi isterim.

bir de modemi herhangi bir yazılım ile değil de bilgisayara aygıt yöneticisinden usb modem olarak tanıtıp ordan da çevirmeli bağlantı oluştur seçeneği ile turkcellde *99# idi sanırım numarasını çevirelecek numara alanına yazıp password bölümünü boş bırakıp bağlanabilirsiniz.bu şekilde bağlanan arkadaşlarım da var.mobile partner ya da başka bir yazılım kullanmadan ihtiyaç duymadan bu şekilde bağlanıyorlar.yani herhangi bir yazılım kullanmadan cep telefonu ile bağlanıyormuş gibi düşünün...

sanırım bu bilgiler arkadaşların işine yarayacaktır...

saygılarımla...

• merhaba arkadaşlar; bende E160E HSDPA model mobil modem var, içinde vodafonun yazılımı mevcut, ama bende avea hattı var.. avea hattımda 2 gb lık internet paketi tanımlı, mobile partner programı ile bağlantı kuramadım bi türlü, options>network>registration mode da sadece türkcell ve vodafone çıkıyor, başka operatör çıkmıyor... yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

ayrıca, mobile partner programında avea için yapılması gereken ayarları yazabilir misiniz? teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy_oasis -- 27 Ekim 2009; 14:41:24 >
  • 3g ve vodafone ile ilgili bir soru da ben sorayım:
    elimde vodafone'un kontorlu hatlar icin verdigi huawei e160e usb 3g modemim var kullanmakta oldugum.
    bulundugum yer bir apartmanin 2. katinda, deneme amacli bilgisayarimi alip evin ustune, yani 5. kata ciktim.
    yeni sebeke tarattigimda turkcell, vodafone, avea hepsinin 3g sinyallerinin aslinda gayet iyi seviyede var olduklarini gordum.
    modemimin harici anten icin de giris konnektoru bulunmakta uzerinde, dusunuyorum eger balkona uygun
    bir 3g anten baglayip uygun bir kablo ile odaya kadar tasidigimda 3g hizmetinden ben de faydalanamaz miyim acaba?
    internette arastirmalar yaptim, ozellikle çin kaynaklı yabancı sitelerde bol miktarda ve çeşitte 3g için antenler var.
    masa tipi, mobil, portatif, mıknatıslı vs..
    ben 10db kazançlı yagi antenlerde karar kıldım, yagi antenler eski tip televizyon antenleri gibidir. bilirsiniz alüminyumdan
    ve şekil olarak balık kılçığına benzerler. şimdi bir 900 mhz bandı için wcdma yagi antenler var diğeri ise 1800 bandı için
    wcdma yagi antenler var, ben vodafone kullandığıma göre o zaman 900 mhz olandan mı satın almam gerekiyor?
    konuyla ilgili vodafone'dan teknik arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba??

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro
    3g ve vodafone ile ilgili bir soru da ben sorayım:
    elimde vodafone'un kontorlu hatlar icin verdigi huawei e160e usb 3g modemim var kullanmakta oldugum.
    bulundugum yer bir apartmanin 2. katinda, deneme amacli bilgisayarimi alip evin ustune, yani 5. kata ciktim.
    yeni sebeke tarattigimda turkcell, vodafone, avea hepsinin 3g sinyallerinin aslinda gayet iyi seviyede var olduklarini gordum.
    modemimin harici anten icin de giris konnektoru bulunmakta uzerinde, dusunuyorum eger balkona uygun
    bir 3g anten baglayip uygun bir kablo ile odaya kadar tasidigimda 3g hizmetinden ben de faydalanamaz miyim acaba?
    internette arastirmalar yaptim, ozellikle çin kaynaklı yabancı sitelerde bol miktarda ve çeşitte 3g için antenler var.
    masa tipi, mobil, portatif, mıknatıslı vs..
    ben 10db kazançlı yagi antenlerde karar kıldım, yagi antenler eski tip televizyon antenleri gibidir. bilirsiniz alüminyumdan
    ve şekil olarak balık kılçığına benzerler. şimdi bir 900 mhz bandı için wcdma yagi antenler var diğeri ise 1800 bandı için
    wcdma yagi antenler var, ben vodafone kullandığıma göre o zaman 900 mhz olandan mı satın almam gerekiyor?
    konuyla ilgili vodafone'dan teknik arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba??

vodafone 900 mhz kullanıyor o yüzden 900 mhz'liksatın alabilirsin.

• Arkadaşlar bu 3g modemi illa Turkcell, Vodafone veya Avea'dan mı almak zorundayız?
    Usb bellek alır gibi mağazalardan veya başka bir yerden temin edemez miyiz?
    Temin edebilirsek maliyeti ne olur?

ben de ttnet'in şu kampanyası ile ilgileniyorum, ondan soruyorum... (sadece kırmızı renkli kısım, yoksa 24 ay avea taahhüdünü göze alamam)
    500 mb neye yeter diye düşünebilirsiniz, ama ben bu paketi tamamlayıcı olarak, mail, gazete okuma, vs.. amaçlı kullanacağım...
    http://www.ttnet.com.tr/3gmobilinternet

500 MB Mobil İnternet ve 5.000'i aşkın noktada tam 10 saat TTNET WiFi kullanımı ayda sadece 5,99 TL*. Üstelik 3G Mobil Modem hediye!

*24 aylık paketin aylık kullanım bedeli ilk 6 ay için 5,99 TL, kalan 18 ay için 9,99 TL.

14 Eylül 2009 tarihinden itibaren başlayan 3G Mobil İnternet Paketinden yararlanmak için TTNET ADSL müşterisi olmanız yeterli.

3G Mobil İnternet Paketini aldığınızda;

3G Mobil Modem'e sahip olabilir, Her yerden internete bağlanabilir, Aylık 500 MB mobil internet ve 10 saat TTNET WiFi kullanımı ile binlerce e-posta alıp gönderebilir, binlerce internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

3G Mobil İnternet Modemsiz Paket'e aylık 6,99 TL ödeyerek 500 MB Mobil İnternet ve 10 saat TTNET WiFi kullanımına taahhüt vermeden sahip olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

vodafone 900 mhz kullanıyor o yüzden 900 mhz'liksatın alabilirsin.

Eğer 3G kapsaması için alıyorsanız 3G'nin frekansı 2.1GHz'dir. Türkiye'deki 3 operatör de bu bandda 3G şebekelerine sahip (eğer ek bandlar kullanmıyorlarsa).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 28 Ekim 2009; 12:29:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksit

3G usb Mobil Modemler Hakkında bir soru

arkadaşlar ayarlar yukarıdaki gibi olacak.

programı açıyoruz,

Tools - options - profile management açıyoruz

new e tıklıyoruz,

isim olarak turkcell giriyoruz.
    apn: static olarak küçük harflerle internet yazıyoruz. ve kaydediyoruz.

akabinde program ana sayfasından turkcelli seçip bağlanıyoruz. olay basit.

saygılar

değerli bilgilerin için teşekkürler.

Arkadaşlar mobile partner programıyla vodafone modemle turkcell hattımı takarak 3G bağlanabiliyorum.

ancak şunu ifade edeyim

İstanbul Acıbadem'de Vodafone Turkcelle göre kat be kat daha iyi.

mobile partner ile bağlanırken arkada vodafone connect programının çalışmasına izin vermeyin. ctrl + alt + del kombinasyonundan çalışan programı kapatınız. Ardından mobile partnere giriniz modemi tanıyacaktır. Sıra geldi yeni profil eklemeye..

Tools>>Options>>Profile Management>>New
    diyoruz ve ardından
    profil name : turkcell
    APN : static olacak ve boşluğa internet yazacağız. OK diyerek cıkıyoruz. İşlem tamamdır. Connection kısmından turkcell'i seçip connect diyoruz ve bağlanıyoruz.

• sanırım bu sayfada soruma bir cevap gelmeyecek, bir üst foruma çıkarıyorum sorumu :(
  • torinspec avea ya bulaşma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tobin Bell

torinspec avea ya bulaşma derim.

ben de öyle düşündüm, başka çözümlere yöneldim...
  • peki arkadaşlar ucuz olan avea mobil modem alsam (piyasada 49 tl ye bulunuyor) turkcell hattımla internete bağlanabilirmiyim ?
  • arkadaşlar vodafone modeme Turkcell sim kart takınca Mobile partner hiç yanıt vermiyor,Vodafone'un kendi programı da Lütfen geçerli bir sim takın yanıtı veriyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
  • Mobile Partner Programı ile Vodafone dan aldığım HUAWEI E160E Modem ile hem turkcell hem de avea ile problemsiz bağlantı kurdum

Mobile partner kullanılmadan önce mutlaka vodafone mobile connect programını kapatın veya kaldırın yoksa sorun çıkartıyor
    cihazda sim kilidi problemi yaşamadım herşeyi mobil partner halletti
    avea bağlantı ayarları yukarıda arkadaşın verdiği türkcell bağlantı ayarlarıyla aynı sadece profil ismini AVEA yaptım ki karışmasın :)
    APN:(static) internet
    Access Number *99#
    anten konusu ise arkadaşın antenini ödünç alarak birkaç test yaptım anten hız ve çekiş gücünü yerine göre %5 ila %100 arasında etkiliyor örneğin muğla-marmaris yolunun bazı bölümlerinde avea dahi çekmezken harici anten ile 3g internet keyfini sürebiliyorsunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gençlik1

arkadaşlar vodafone modeme Turkcell sim kart takınca Mobile partner hiç yanıt vermiyor,Vodafone'un kendi programı da Lütfen geçerli bir sim takın yanıtı veriyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Vodafone mobile connect programını alt+ctrl+del ile uygulama yöneticisinden görevi sonlandır diyerek kapatın veya hiç uğraşmayın komple kaldırın vodafone ayrıca mobile partnerin en son sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirip kurun (türkçe desteği var)

http://www.dc-unlocker.com/downloads/get/LihV26NW

• MRB ARKADAŞLAR.bnde turkcell vınn ama avea hattını takıp kullanmam gerekiyor.mobıl partner programını kurdum ama ayarlarını yapamadım o yuzden baglanamıyorum..ACİLL YARDIM EDİN ARKADAŞLAR BANA :s
  • Affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Limango kampanyasından 3g modem alıp kargoyla kastamonuya gönderdim. Abim vodafone bayisine hat almak için gitmiş bu cihazı takıp kullanacağını söylemiş onlar olmaz cihazı bizden almadığın için biz açtıramıyoruz demişler.

1. soru bu cihazı herhangi bir vodafone kontörlü hatla kullanabilirmiyiz.
    2. soru cihazı açtırma gibi birşey yapmak gerekiyor mu yoksa tak kur çalıştır mı?
  • dostum bende e176g wın var vodafone hattı takıyorum mobil partner ile bağlanmaya çalışıyorum, bağlandı diyor fakat internete girmiyor. web sitesinin title ı geliyor fakat sitenin kendi gelmiyor sayfa bulanamadı diyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.