Şimdi Ara

/-- ( 3dfx Unutmayanlar Kulübü ) --\ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
23.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Baba bana 3dfx ekran kartı al quake oynayamıyorum" lafı heralde dönemin en meşhur sözüydü. Vodoosu olanlara nasıl bakardık imrenerek. Ah eski gunler ah
  • şöle bi yanlış bilgi var ama voodoo nun batmasının nedeni tnt2 dir tnt voodoo dan daha düşük olmasına rağmen voodoo nun performansta alt ettiği gibi battı ve nvidia aldı ve kapatıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExclusivePack

    şöle bi yanlış bilgi var ama voodoo nun batmasının nedeni tnt2 dir tnt voodoo dan daha düşük olmasına rağmen voodoo nun performansta alt ettiği gibi battı ve nvidia aldı ve kapatıldı


    TNT2 3dfx'i batırabilecek kadar iyi bir kart değildi voodoo 3 lerle 3dfx cevap verdi 3dfx'i batıran tek kart GeForce'dur
  • Bedine yaz oraya en az 50 kişiye takmışımdır

    Ben
  • Artık kimseyi listeye alamıyorum değiştir butonu kalkmış
  • tnt2 vardı bende =) tnt2 neree hd4890 nere =)
  • voodoo 3 vardı bende heyy gidi heyy
  • yeni gordum
    benimde ilklerimden
    intelin tam modelini hatırlıyamadıgım 8 mb bir vgası ve 3dfx kartım vardı
    sonrasında voodoo 3 3000
    bunun oncesı de var takii commadore 64 lere kadar mazii :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkness45

    yeni gordum
    benimde ilklerimden
    intelin tam modelini hatırlıyamadıgım 8 mb bir vgası(i740 olabilir) ve 3dfx kartım vardı
    sonrasında voodoo 3 3000
    bunun oncesı de var takii commadore 64 lere kadar mazii :)

  • 3dfx lere bizde hayranlıkla baktık, oyunlarda desteklemediği 3dfx lazım diye kütük gibi yazılar çıkarırdı uyuz olurdum sora tnt2 m64 almışdım tactical ops ve delta force falan oynardım
  • aranizda sanirim en manyak 3dfx fani benim. diamond monster o aralar voodoo2 arasinda en unlusuydu, saolsun mersinli bir bilgisayarcidan gelmesi icin yaklasik 3 hafta bekledim 250 dolar + kdv fiyata hic unutamam. sonra voodoo3 icin 3dfx sadece ste adindaki bir firmayla anlasmis ve sadece ona urettirecegi haberini okuyunca kendi kendime bu firma kendini vurdu demistim, gidip bu sefer paramin yettigi voodoo3 2000 aldim, mor kutusunda guzel bir hatun vardi. durun daha bitmedi, bu sefer karne hediyesi millet pc ister bisiklet ister, ben 3dfx in internet sitesinde gordugum ustunde 3dfx kendi logosu bulunan saati istedim, siparis verdim, 1 ay oldu dedim herhalde gumrukteki adamin teki bunu ogluna hediye goturdu derken sabah gelen ptt memuru bir kutu birakti, actim inanamadim. daha sonra firma en buyuk rakibi nvidia tarafindan satin alindi, hatta bir ara fx5200 kartlarini 3dfx firmasindaki calisanlar tarafindan tasarlandigini nvidia ve birkac site duyurdu.
  • Benim Diğer pcde S3 Trio 4 mb çalışıo hala xp açıyor cs açıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teamgsi

    aranizda sanirim en manyak 3dfx fani benim. diamond monster o aralar voodoo2 arasinda en unlusuydu, saolsun mersinli bir bilgisayarcidan gelmesi icin yaklasik 3 hafta bekledim 250 dolar + kdv fiyata hic unutamam. sonra voodoo3 icin 3dfx sadece ste adindaki bir firmayla anlasmis ve sadece ona urettirecegi haberini okuyunca kendi kendime bu firma kendini vurdu demistim, gidip bu sefer paramin yettigi voodoo3 2000 aldim, mor kutusunda guzel bir hatun vardi. durun daha bitmedi, bu sefer karne hediyesi millet pc ister bisiklet ister, ben 3dfx in internet sitesinde gordugum ustunde 3dfx kendi logosu bulunan saati istedim, siparis verdim, 1 ay oldu dedim herhalde gumrukteki adamin teki bunu ogluna hediye goturdu derken sabah gelen ptt memuru bir kutu birakti, actim inanamadim. daha sonra firma en buyuk rakibi nvidia tarafindan satin alindi, hatta bir ara fx5200 kartlarini 3dfx firmasindaki calisanlar tarafindan tasarlandigini nvidia ve birkac site duyurdu.


    Sadece FX5200 değil tüm FX serileri çoğunluğu 3dfx mühendislerinde oluşan ekip tarafından geliştirildi




  • mighty banshee 3dfx kartım vardı.96 model pc de 2mb s3 virge kartla tekken oynayamayınca almaya karar verdiğim bir karttı.o kartla oynadıgım world cup 98 in tadını bana hiç bir oyun veremez.isterse fifa 5000 cıksın o zevki değişmezdim.hele fifa 99 dan önce beliren 3dfx logosunu unutan yoktur.
    O zamanlar zaten cok küçük oldugumuzdan her şeyle hava atma peşindeydik.''Bak benim 3dfx kartım var'' en bilineniydi.Benim işlemcim 233 mhz mmx veya 32 mb ramım var da gösterişli sözlerdi ozamanlar.Zaten 3dfxlerin kalkması benim çocukluk dönemimin sonlanmasına yakın bir zamandı.Ondan sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmadı..
  • Ooooo unutulur mu ya hiç 3Dfx. Ne zaman bir oyunu çalıştıramıyıp bilgisayarcıya koşsam 3Dfx karşıma çıkardı.

    Hatta 3Dfx kartını ilkokulda ilk ben aldığımda çok havalı olmuştu.

    "Üçdefiks kart aldım olm,çıkışta gelin de oynayalım."
  • Bir zamanlar dilimize dolanmıştı bu voodo 5 5500
    tekerleme gibi söylerdik, bir arkadaşta voodo 3 vardı, kral muamelesi görürdü o zamanlar.
    Devir konsol devri oldu.Sanki ekran kartı muhabetlerinin yapıldığı günler azaldı.
    Benide ekle bro
  • Beni de ekle hocam :D

    12 MB Diamond Monster 3Dfx II ekran kartım hala durur, arada bakarım ve hayranlığımı ifade ederim. 8 Mb lık rivamıydı neydi ekran kartımın yanına o monsterı taktığımda NFS 3 teki o grafiklerin değişiminin bana verdiği heyecanı ne 6800GT verdi ne de 7900gtx verdi.

    ATI ezip geçmediği suretçe Daima Nvidia diyorum, 3Dfx mühendisleri orda diye dedim yoksa işim olmaz :D
    MiniGL apisi... hey gidi günler hey...
  • Pci arayüzlü ise sizden almak isterim o kartı.
  • Kısaca özetlemek lazımsa arkadaslar 3Dfx unutulamaz.
    Nedeni ise halen 3DFx in mühendislerinin geliştirdiklerinin nimetlerini kullanıyoruz. Çoğu en iyi 3DFx mühendisi firma sona erdiğinden sonra NVİDİA' ya geçmiştir ve bu tek kart üzerinde birden fazla GPU projesinin baş tasarımcılarıdırlar. Nvidia' yı halen sevmem sevmeyeceğimde, tek nedeni de şudur. 3DFx' in sonunu getirdi. Aslında 3DFx kendi sonunu kendi getirdi ancak asıl soru şu o ağzımızdan salyalar damlatacak grafikler sağlayan 3DFx gibi ne kart gelecek ne de zaman.
    Yani demek istediğim şu. 3DFx' iniz varsa şölen ortaya çıkıyordu ama normal sırf ekrana görüntü aktarımı için kullanılan kartlarda durum çok alt seviyelerdeydi.
    Mesela şunu hatırlarım intel i740 ekran kartı için intel e anlamsız rekabet ortamı yarattığı suçlamasını ve ağlayan bir nvidia, öyle ki zamanına göre çok fazla özelliği destekleyen bir intel nvidia ya göre suçluydu. Ama bence NVİDİA değişmiş değildir ve kendini çok beğenmiş ve Ati karşısında dimdik durdukça son 2 senedir de yanlış stratejiler sonucunda kendine zarar vermiş bir firmadır.
    Umarım bir gün 3DFX tekrardan doğacak ve emin olun bu olursa. 3DFX kartlarla eskiden olan farklar yaşanacak inş.

    Uzatmaya gerek yok. Böyle bir topluluk hoş bir gelişme bence.
    Saygılar.




  • ekle benide.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.