Şimdi Ara

3D Vision Destekli Bir Monitörde TriDef Veya iZ3D İle AMD Ekran Kartında 3D Görüntü Alabilir Miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık tam olarak şöyle olacaktı ama sığmadı: "3D Vision Destekli Bir Monitörde TriDef Veya iZ3D İle AMD Ekran Kartında 3D Görüntü Alabilir Miyiz?"
    Yoksa illa o monitörün HD3D destekli mi olması gerekiyor? Hani şurda yazan modellerden birisi mi olması lazım illa AMD ekran kartlarından 3D görüntü almamız için?
    http://support.amd.com/en-us/recommended/hd3d-displays

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 19 Aralık 2014; 22:23:40 >

• 3d vision dedigin zaman onun gozlugu aktif oluyor bir goze ayri otekine ayri ciziyor fps yariya dusuyor amd kartla calismaz tabii ki.bu sorunun amacini ogrenebilir miyiz amd kartin var 3d mi istiyorsun?gayet zor cunku tr piyasasinda hd3d monitor bulursan buraya da yaz.
  • Hayır ben gözlüğü kastetmedim. Farklı bir gözlükle de olsa 3D Vision destekli monitörden AMD ekran kartıyla 3D görüntü alabilir miyiz? Bunu soruyorum. Sorumun amacı şu, AMD ekran kartım var ve piyasada HD3D destekli çok az monitör var ve piyasadaki 3D monitörlerin %90'ı 3D Vision destekli yani NVIDIA tabanlı. Piyasada zaten uzun zamandan beri HD3D destekli 2 monitör serisi vardı. Birisi S23A950D/S27A950D idi, diğeri T23A950D/T27A950D ve bunların 750D'li olanları falan vardı, Samsung'un bir sürü HD3D destekli modeli vardı, Türkiye'de fakat artık stoklarda kalmadı çünkü 2011 modeliydi bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 20 Aralık 2014; 11:07:04 >
  • 3d vision destekli monitor sonucta 120hz'dir hd3d de 120 hz'dir arasinda fark var mi diye soruyorsun sen kisaca ve dedigin gibi bir kac sene oncesine kadar hd3d monitor bulunabiliyordu su anda bulunmuyor.sorunun cevabini bilmiyorum acikcasi 3d vision monitore hdtv bir cihazin gozlugunu takarsan calisir mi ya da 3d visionu da bosver gozlukle beraber satiliyor pahali onun yerine 144hz asus gibi bir monitor alsan hd3d gibi calisir mi?3d vision konusunda supheliyim yine bir uckagidi vardir nvidia kart isterim diye ama normal 144hz monitoru hd3d gibi kullanabilirsin bir ihtimal gozlugunu uydurabilirsen cunku onun gozlugu de piyasada satilmiyor red cyan renkli gozlukler gibi degil acik kahverengi gunes gozlugu gibi bir sey.hdtv dedim cunku forumda hdtv gozluklerin olacagini iddia eden bir arkadas vardi.
  • Yoo, bulabilirsin aslında, bir sürü farklı model var ama araştırmak lazım. İlla monitör de almana gerek yok. Attığım linkte bir sürü HD3D teknolojisini destekleyen televizyon var, bunlara Sony de dahil. İkisi de 120Hz ama kullandıkları teknoloji farklı. NVIDIA, 3D Vision teknolojisini kullanır ve NVIDIA ekran kartında 3D görüntü alabilmek için 3D Vision destekli panele sahip monitörünün olması gerekir. Aynı şekilde AMD ekran kartlarında 3D görüntü alabilmek için de HD3D destekli panele sahip monitörünün olması gerekir. Zaten bütün 3D monitörler standart olarak 120Hz ki 3D'de görüntü iki gözüne yayıldığı ve Hz de ikiye bölünüp, 60'a düştüğü için ki 3D modunu açmadan monitörü 120Hz'de kullanamıyorsun diye biliyorum. Yani her şekilde gördüğün görüntü 60Hz aslında. İşte çalışacağını bilsem zilyon tane 3D Vision destekli monitör var, onlardan birini alırım ve çoğu da HD3D destekli monitörlerden daha iyi fakat hiçbirinde de S27A950D'nin karizması yok ve renk ve parlaklık olarak ne durumdalar bilmiyorum fakat Alienware'in 400 cd/m2'lik AW2310 model monitörü var ama 3ms'miş tepki süresi. Yok arkadaş, monitör dediğin en az 2ms olacak, standart oldu o tepki süresi, artık. "Yine bir uckagidi vardir nvidia kart isterim diye" derken ne demek istediğini anlamadım açıkçası. Monitörün 144Hz olması neyi değiştirir? Yoo. 144Hz monitörlerde de NVIDIA 3D Vision 2 Kit'i kullanabiliyorsun ki. Yani ben öyle biliyorum da gözlüğün farklı olması neyi değiştirecek? İş panelde bitiyor sonuçta. Sonuçta HD3D ve 3D Vision panellerini boşuna çıkarmamışlar ama dediğin gibi belki bir numarası vardır yani 3D Vision destekli monitörlerde AMD ekran kartıyla 3D görüntü almanın bir yolu falan. HDTV gözlük nedir? Full HD televizyonların zaten kendi aktif ve pasif olmak üzere iki çeşit gözlükleri var da HDTV kavramından kastın ne? Bir de kahverengi 3D gözlük nasıl oluyor? SS atabilir misin?

Bir de mesaj sayının altındaki AMD simgesine tıklayınca bir yazı dikkatimi çekti "APC LineR 1200 regulator". Regülatör ne işe yarıyor tam olarak?

Ha ayrıca o bir göze ayrı, öteki göze ayrı görüntü çizme olayı bütün aktif gözlüklerde var ki zaten, sadece 3D Vision'a özgü bir özellik değil yani. Bir de 3D Vision'ın AMD ekran kartıyla çalışmamasını söylemenin nedeni gözlüğün bir göze ayrı, öteki göze ayrı görüntü çizme olayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 20 Aralık 2014; 11:16:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.