< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakahella -- 19 Nisan 2018; 23:34:4 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakahella -- 19 Nisan 2018; 23:34:4 > |
Ortalıkta deli gibi dönen bedelli haberlerine inat askere giden sevgili kardeşlerime hayırlı teskereler dilerim. Sağ sağlim ailelerinize kavuşmanız dileğiyle.
Selamlar. 369 KD (Ben mi gideyim bu saatten sonra ![]() |
Silinsin
|
Herkese ortak cevap veriyorum. Lisans mezunu olanlar artık yedek subay aday adayı(Yedek subay statüsü) oluyor. Yani kısa dönem isteseniz de yedek subay aday adayısınız. Ancak sınıflandırma yapıldığında kısa dönem veya yedek subaylık çıkabiliyor. Bunun içinse sınıflandırma yapılması gerekiyor. Lisans mezunu olmayanlar ise doğrudan uzun dönem er (Er statüsü) olarak yapıyor yani yedek subay adaylığı ile ilgili bir durum yok.
Lisans mezunu olmayanlar yani er statüsündekiler, uzun dönem er duyurusu "http://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/agustos_2018_er_23052018.pdf?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber" Yedek subay aday adayı ve kısa dönem er duyurusu "http://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/agustos_2018_ydsb_04052018.pdf" Yani 20 temmuzda kısa dönem er mi, yedek subay 1 aylık eğitim mi, 2,5 aylık eğitim mi olduğu belli olacak. |
Evet arkadaşlar bayram iznine geldim.
28'inde teslim olmuştum. Her şeyi aktarayım. Gittiğim Tugay, Komando Tugayı olmuş. Bize 20 günde neler neler yaşattılar. Anlatıyorum : 1 - Susuz kaldık. Dilimiz damağımız kurudu. Çöpten şişe bulup, tuvaletlerden su dolduruyorduk. 2 - Dikenlerde süründürdüler. Kollarımdan kanlar aktı. 3 - 40 Derece sıcakta asfaltta süründük. 4 - Komando dansı yaptık. Şınav çektik. 5 - Günde 5000 Kalori yemek yiyoruz. Fakat daha yeni başlıyoruz. 60 gün acemi eğitimi alacağız. %90 Doğu'ya gidiyoruz. Gittiğimiz yerde MPT 76 tüfek verecekler. Gece atışları yapacağız. 3 gün dağda kalacağız. 25 KM tam teçhizat yürüyeceğiz. 16 kişilik tim yaptılar. 158. Timin 3. adamıyım. Manga çavuşuyum. Önümdeki adam Sıhhiye arkamdaki Mayın dedektör, en öndeki de Mayın dedektör ve hepimizin bir görevi var. Gerisi ağır makineli, roket atar, havancı olarak ayrıldı. Gideceğimiz yerde birlikte görev yapacağız. Birde en efsane olaylardan biriside, ön takımlarda sessizlik vardı. İstanbul'a geldim 3 günde kendine geldi. ![]() ![]() Ve son olarak : ![]() |
Ben mi gideyim.
|
Arkadaşlar lisans mezunları için sınıflandırma sonucu(asal.msb.gov.tr ve trt duyurusu) 20 Temmuzda açıklanacak Teslim tarihi ise 26-27 Temmuz. Daha önceki celp dönemlerinin tümünde teslim tarihinden en az 13-14 gün önce sınıflandırma sonucu açıklanırken bu dönem 6 gün önce açıklanacağı duyuruldu. Bimerden daha önce açıklanması için başvuru yaptım henüz cevap gelmedi,ama herkes yaparsa belki öne alınabilir, en azından 13 temmuza kadar açıklansın ki herkes 2 haftada hazırlığını yapabilsin, şu an ki durumda hangi grup ve nereye gideceğimiz belli olmadığından, 6 günde malzemeleri mi alalım, aileyle mi vedalaşalım, iş yerinde yerimize alınan personele işi mi devredelim? Yani tüm önceki celp dönemleri gibi sınıflandırma sonucunun 13 en geç 16 Temmuzda açıklanması herkes için çok iyi olacaktır.
|
Celp Dönemi
AĞUSTOS 2018 Eğitim Birliği İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. / İSKENDERUN / HATAY Celp Grubu 2 Esas Birliği İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. / İSKENDERUN / HATAY Kuvvet DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI Statü KISA_DÖNEM ER Sınıf MUHAFIZ Sevk Başlangıç 10/09/2018 |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 2 Mayıs 2018; 16:50:7 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 30 Nisan 2018; 15:4:42 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 30 Nisan 2018; 14:54:21 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jagenhagar -- 11 Mayıs 2018; 16:7:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaman_rölesi -- 14 Mayıs 2018; 21:46:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|