Şimdi Ara

372. dönem (Ağustos 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
11
Favori
94.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Askerlik şubelerinde yoğunluk var mı? Yakın zamanda gidenler aydınlatırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehrine bağlı. Ben gittiğimde kimse yoktu, rahat rahat yaptım işlemleri.

    Yerlerin açıklanmasını bekliyorum, başlasa da bitirsek Üzerimden büyük bir yük kalkacak.
  • Sayın St.Cool Askerlik şubesi macerasını anlatayım ufaktan Ben Mersin için konuşacağım ... Askerlik şubesine gittim baktım sıra var baya hemde neyse sıraya girdik zaten güvenlik ve ya askerlere dert anlatamıyorsun dinlemiyor sıraya geçiriyorlar neyse sıram geldi bir daha sıra numarası aldım şubenin içine girdim ve tecil bozdurmak istediğimi söyledim tecil bozma işlemlerini yaptılar ve ardına bir kağıt verip hastaneye yolladılar (aile hekimi kabul) neyse oradan geri geldim şubeye kağıdı verdim onlarda bana bir kağıt verip tamam sen ağustos'da askersin hayırlı olsun deyip yolladılar . Bu arada o tecil bozdururken bir sürü soru soruyorlar meslek sağlık ve benzeri şeyler sağlıktan yana pek şikayetin yoksa yok de yoksa kurulla falan çok uğraşırsın . Yoğunluk olmasa da bazı sebeplerden ötürü haddinden fazla bekliyorsun yoğun olmasa da bazı şubelerde ise işler tıkır tıkır yürüyor.




  • dolunaychill kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediğiniz işlemleri ben de yaptım. Bu işlemlerden sonra yerler açıklanana kadar yapmamız gereken bir şey var mı? Ve yerler açıklandıktan sonra askerlik şubesine gidip sevk belgesi almak yapmamız gereken tek işlem midir? Bilginiz varsa beni bilgilendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben de tecili bugun itibariyle bozmus bulunmaktayim. Agustosta askerim Allahin izniyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hydros kullanıcısına yanıt
    Kısaca bir özet geçeyim:
    E-devlet sistemine geçmemişken yapılan işlemler bunlar başta bilginiz olsun aile hekiminden kağıdı alıp askerlik şubesine verdikten sonra bir kağıt veriyorlar sevk tarihinin yazılı olduğu onu alıp beklemeye geçiyoruz başka da yapacak bir şey yok askerlik yerlerinin muhtemel açıklanma tarihi ise 10 temmuz gibi olacak temmuz 26 ya çektiler ağustos döneminde gidecek erleri haberiniz olsun . Kısaca başka yapacak bir işimiz yok yani SADECE BEKLEMEK BEKLEMEK BEKLEMEK ve ufak bir tatlı heyecan nereye düşerim diye hayal kurmak .
  • Sorabileceğiniz ve benimde bilgim dahilinde sizlerle paylaşabileceğim bir kaç soru ve cevabı.
    1-)Ağustos celbinde askere gitmek için ne yapmam gerek ?
    Cevabı: Mayıs ayı son mesai saatine kadar tecil bozdurman gerekli ve unutmayın sağlık raporu ona göre gidin.
    2-)Askerlik şubesinde ne gibi işlemler oluyor ?
    Cevabı: Askerlik şubesinin işleyişinden ötürü sıra alarak sıranın size gelmesini bekliyorsunuz sıranız geldikten sonra banko dan tecil bozdurma işlemi yaptırmam için ne yapmam gerekiyor diyorsunuz onlar size yardımcı oluyor olamadıkları yerde başka bir yere aktarıyor bende bazı sebepler den dolayı öyle oldu. Neyse bir sürü soruyorlar ama memur pc den dolduruyor soruları sağlık sorununuz bulaşıcı hastalık gibi şeyler soruyorlar benim bildiğim sarılık çürük alıyor neyse o konular beni aşıyor genel sağlık sorununuz yoksa yok deyin yoksa hastanede kurulda çok uğraşırsınız benle gidip var diyenleri gördüm arkadaş felan olduk kurul işi çok uzun iş örnek vermek gerekirse burnunda et var yok de askerde et var der ameliyat olursun yat alırsın gibi şeyler peşinde olanlar da var benden duymadınız . Sonra askerlik şubesinden aile hekimine gideceksiniz ve aile hekiminden rapor alıp askere vereceksiniz onlarda size muhtemel sevk tarihinin yazdığı tasnif dışı bir kağıt verip gönderecekler askerlik şubesinden kısa bir özet.
    3-)Ben bunları yaptım peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor?
    Cevabı: Beklemek başkada bir çözüm yok erken daha erken gitmek istiyorsan dilekçe yazıp askerlik şubesine vereceksin ordunun ihtiyacı varsa alır (zor bir ihtimal artık erken gitmek ordu profesyonel olma yolunda tamamıyla) . Bu sefer devre kaybı olursun devre kaybı olmak güzel bir durum değilmiş askerde bu şekilde diyorlar.
    4-)Arkadaş ben hastayım ne yapmam gerek ?
    Cevabı: askerlik şubesinde rahatsızlığını belirtip özelse de özel deyip kurula girmek istediğini söyleyeceksin bu kadar ama uzun bir süreç (duyumum, deneyimli arkadaşlardan)
    5-)Askere giderken ne gitmesi gerek ?
    Cevabı:Bu soruyu askere gidip gelen arkadaşlarımdan öğrendim daha yeni geldiler hatta neyse neredeyse hiçbir dediler ve geçtiler ordu ihtiyaçlarımı karşılıyormuş ama mutlaka don çorap ve sağlam bir diş fırçası takımı, tıraş takımı dediler. don atleti sevk yerleriniz açıklandıktan sonra alın bana kalırsa geçen sene giden arkadaşım yeşil don yeşil atlet siyah çorap aldı elinde kaldı çünkü denizci oldu ondan dolayı ben detayları bilmiyorum . Ama onları dinleyip sizlere yazacağım mutlaka .
    Aklıma geldikçe eklemeler yaparım
    Umarım hatam yoktur elimden geldiğince bilgim dahilinde yazdım. Hepinize hayırlı olsun ummarım göz açıp kapayıncaya kadar biter bu vatan olan borcumuzu biran önce öderiz.




  • Üst devre bugün yemin etti. Darısı başımıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah bizde görürüz bir an önce o günleri tatlı bir heyecan sardı beni
  • benim açımdan önemli bir sorum olacak bilen arkadaslar bilgilendirirse memnun olurum. benim mayıs 31'de tecilim bitiyor. haziran 2 gibi basvuru yaparsam ağustosta mı giderim kasımda mı? ( ağustos için son basvuru mayıs sonu diye biliyorum.)
  • Bir ay sonra mezun oluyorum.Kasım celbinde askere gitmeyi düşünüyorum.Ama kafamda deli sorular...Yedek subay olarak askerlik yapmak istiyorum.Biliyorum o bize bağlı değil, şans işi.Birçok yerde hukuk fakültesi mezunlarının yedek subay olarak askerlik yapma ihtimalinin büyük olduğunu okudum.Ancak sadece mezun sıfatıyla mı yoksa avukatlık ruhsatını alıp öyle gitmenin mi daha mantıklı olduğu hakkında bir bilgi bulamadım.Ben şahsen stajı ikinci veya üçüncü ayında dondurup gitmeyi düşünüyorum, stajyer avukat olarak.En erken kasım celbinde gidebiliyorum.Kasım celbinde ordunun subay ihtiyacı ne kadar oluyor ya da daha önceki dönemlerde ne kadar olmuş?Bir de not ortalamam aşağı yukarı 2 ile 2,50 arasında olacak.Birçok yerde not ortalamasının yedek subaylık için önemli bir etken olduğu yazıyor.Bu doğru mu?Harp okulunu intibakta bırakmış olmak yedek subaylık için engel teşkil eder mi?Unutmadan son bir soru daha sorayım.Komadoyu işaretlemem yedek subay olma ihtimalini güçlendirir mi? Beni bir aydınlatın arkadaşlar.Hukukçu yedek subaylar varsa önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Askeriye de mantık arama arkadaşım en sık duyduğum laf ama haklılar belli bir algoritma proses yok bu sistemde neyse bence bu daha deneyimli askerlik yapmış arkadaşlar yardımcı olsa bize göre aradan çıkar vatan borçunu.
  • Patient93 kullanıcısına yanıt
    Ağustos'ta gitmek istiyorsan 31 Mayıs'a kadar askerlik şubesine gitmen lazım. 2 Haziran'da başvuru yaparsan Kasım'da gidersin ve kışı orada geçirirsin, soğuk bir yere düşersen ayvayı yersin. Benim kafama Ağustos celbi yattı, Ocak'ın ortasında evimde olacağım.
  • 368.Dönem Bahriyeli olarak yaptım , kafanızdaki bulanık suları berraklaştırmaya geldim

    Sorularınız olursa Dm atmaktan veya buradan yazmaktan çekinmeyin lütfen

    Genelde akıllı telefon konusunda bir takım sorular oluyor.Benim tavsiyem neresi olursa olsun kesinlikle akıllı telefon götürün.Acemi/usta fark etmez.Götürüp pişman olan tanımıyorum




  • gewaltmensch kullanıcısına yanıt
    Bahriyeli nasıl oldun peki bende istiyorum verirler mi ? meslekten dolayı olabilirsin dediler ama
  • gewaltmensch kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle selamlar. Akıllı telefon usta birliğine götürmeyi düşünüyorum. Birincisi içeri nasıl sokulabilir? İkincisi ise şarj ve çalınma olaylarına karşı nasıl koruyorsun akıllı telefonu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 inşallah bende ağustosda kısa dönem askerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağustos celbinde askerim ben de inşallah :) akıllı telefon işi acemi birliğinde sıkıntı olur diye düşünüyorum. Ancak usta birliğindeki durumlara göre içeri sorulabilir. Hakkımızda hayırlısı olsun. İyi bir yer, kafa dengi üç beş kişi hepimizin isteği :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar lütfen cevap verin.
    1)Ben geçen sene tecil yaparken yoklama muayanesi olup boy kilo alarak tecillediler.
    2)şimdi tecili bozdurdum ağustos için.Ve yoklama muayanem sistemde olduğu için form doldurup diploma fotokopi falan verip işlemim tamamlandı hayırlı olsun dediler.
    3)Ancak ben geçen seneye göre 10kg verdim yedek subaylık ve komandoluga engel olmasın diye.
    Sonuç olarak;şube kilo güncelleme falan bilmiyor zaten muayanen var bu sekilde işlem yapıyoz falan dedi.Bende kendim aile hekimine gittim sormaya oda sistemde göremedi zaten su aralar sistem çöktü çökecek.Ama boy kilo güncelleyecek şekilde ondada bişey yok.Ben 100 kilo almış veya 100 kilo vermiş olabilirim 1sene boyunca.Neden ölçmüyorlar güncellemiyorlar?Sizde tecil bozarken muayeneye yollamadan boy kilo sormadan mı tecil bozdular? Sistemde 10kg fazla gözüküyor o zaman benim yani ?
  • Ben de bozdururken tekrar muayene olmadım ama bende kilo boy değişimi hiç olmadığı için kafaya takmadım.

    Tecil bozdururken 10 kg verdiğinizi söylediğiniz halde tekrar muayeneye göndermediler mi? Israr etseydiniz gönderirlerdi gibi geliyor.. Tekrar muayene isteyebilirdiniz..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.