Merhaba, bir araç var calistigim yerden biri satıyor. Galerici 450 teklif etmiş, 450'ye satacak. Ben alsam mı diye düşünüyorum. Aracı ortalama 150bin km iken belediyeden almış. Makam araciymis dogruysa tabi. 2021'e kadar servis bakımlı ve hep ayni motor yağı, hep ayni marka yakıt kullanılmış su ana kadar da. Bakimlari aksatilmamis. Aksatmadigina eminim ondan suphem yok. Turbodan herhangi bir ses, yag yakma vs yok. Turbo bakimi ne zaman gelir bilemem ama sorun yaşamıyorum ustaya baktiriyorum varsa yapilmasi gerekeni soyluyor dedi. Şanzımanda kararsizlik, sarsıntı vs yok. Şanzıman yağını hiç değiştirdin mi dedim, hiç degismedim problemi de yok dedi. Oradan baska biri de "sanziman yagina pek ellemeyeceksin aslinda omurluktur" vs dedi. İnternette 70bin km'de bir degisim sart diyen cok kisi var. Renault ise değişime gerek yoktur omurluktur diyor. Hem km hem de otomatik olması aklımda soru isareti yaratti bol bol. Su an araç Denizli'de. Denizli'den Urfa'ya Urfa'dan Ağrı'ya kadar gelecek. Haliyle bakimlarini yeni yaptirdi. Sorunsuz sıkıntısız diyor ama bilmiyorum. Km çok önemli mi bu araçlarda? Neye dikkat edeyim? Bir de sanziman yağı meselesi çok önemli mi? Ben degistirecek olursam asama asama mi degistireyim? Bu kadar km'den sonra birden komple degistirmek de iyi değil diyenler var. Değişen parca 1 adet şoför kapısı orjinal değişmiş, uc parca lokal boya var herhalde camurluklarda vs. Alsam 50bin km kullanip 400e doğru satabilir miyim? Ömrü kac bin km bu motorlarin? Uzun ömürlü diyorlar ama bana ne tur masraflar cikarir bu surecte 330-380 arasında? Cok soru varaklimda yardimci olun ilk arabam olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineeringlove -- 8 Haziran 2025; 17:14:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim