Merhaba arkadaşlar. Arabadan çok anlamıyorum. Megane 1.6 privelege benzin/lpg 2011 araç buldum. Hoşuma gitti. Bütçeme uygun. Otomatik olması önemşi nokta. Bir kaç arkadaşım bu kasaya şanzıman sıkıntısı var dedi. Sorunlu araç dedi. Daha önce kullanan bilen var mı? Bunu harici astra hb 1.6 essesntia benzin/lpg 2013 var. Sizce hangisi daha mantıklı daha az sorun yaşarım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Megane 1.6 privilege benzin/lpg otomatik 2011 alınır mı?

-
-
Tam otomatik 4 ileri olması lazım eğer öyleyse motor şanzıman açısından ne güldürür ne ağlatır a noktasından b noktasına sorunsuz götürür kombinasyonu. Alınır. Ben manuel alırdım o ayrı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana kalsa bende manuel alırdımda eşime alıyoruz hocam. Şanzıman sıkıntılı dediker o aklımı kurcaladı. Sorun yaşar mıyız diye? Evden işe, işten eve günlük maks 15km kullanılacak
Hocam kara düzen tork konvertörlü bir şanzıman çok konforlu değil ama o oranda da sorun çıkarma ihtimali yüksek değil ama bir cvt de değil sorunsuzluk konusunda. Dediğim gibi araç içinize sindiyse bence alınır. Easytronic ya da çift kavrama olsa 15 yaşında araç için alınmaz derdim
Hocam peki 600bandında önerebileceğin otomatik hb araç var mıdır? Onlara göz atayım bir de?
Sadece eşiniz için 2. Araç olarak alınacaksa bence b segment hatta a segment (i10) bile olabilir ne kadar modelli olursa o kadar avantaj. Fiyatları çok takip edemiyorum ama piyasası parçası sıkıntı olmayacak araçlar belli hocam i20, jazz, clio, micra gibi araçların alınabilen en yeni modelini tavsiye ederim. İlla c segment istiyoruz derseniz +15 yaşında bir araç alacak olsam auris-corolla, mazda 3 bakardım
Bence B segmentine bakın, modeli yüksek olsa daha iyi
Hiçbir sorun yaşamazsınız.Ben 50 bin km kullandım.4 ileri tam otomatik tork konvertörlü.Sehir içi için bir sorun yok.Şehirlerarasında biraz çok bağırıyor ama kim sorunlu demisşe sallamış.
O 4 vites otomatik şanzumanı bende kullandım, performansı berbat, yaktığının karşılığını vermiyor.
Ben tavsiye etmem.
Ama eşinize Corsa-enjoy E otomatik tavsiye ederim, aynısını eşim de kullanıyor, güzel araç.
Lpg de uyumlu, piyasa aracı..
-
tam o senelerde üretilen Renault/Nisan CVT şanzımanlar aşırı sorunlu ve konforsuz. Hiç bulaşmamak daha doğru olacaktır.
-
Tork konvertörlü şanzımanlar hepsi aşağı yukarı aynı. Sorunlu diyen varsa işi bilmiyordur. En basit otomatik şanzıman. Tamiri kolay. 4 vites ise yakıtı çok yakar ve gitmez. 1.6 motor 16v güzel motor arkadaşımda scenic var aynı motor aynı şanzıman gayet memnun araçtan. Kaporta iyiyse düşünmeye gerek yok. Ama dediğim gibi kaporta temiz olmalı. Renault parçası hem ucuz bir sürü yan sanayisi var hemde heryerde ustası var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X