Şimdi Ara

301 Öğrenci tutuklu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

301 Öğrenci tutuklu..

Türkan Şoray'dan gençlere ve sanatçılara destek:

"GENÇLERİMİZ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALIDIR"

Türkan Şoray'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Tıpkı gençlerimizi dinlemek, onları anlamak, onların gelecek kaygılarına çözüm bulabilmek gibi...

Ancak birbirimizi anlayarak, severek ve empati kurarak güzel günlere ulaşabiliriz. Halen gençlerimiz tutuklu. Ben bir anneyim ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Gençlerimiz niye tutuklu?

Demokratik haklarını kullanmak isteyen gençlerin, bayramı demir parmaklıklar arkasında geçirmeleri, hepimizin en büyük yarası olmalıdır. Onlar bizim çocuklarımız, gözbebeklerimiz, ülkemizin geleceğidir. Atatürk bu vatanı onlara emanet etmiştir. Gençlerimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşmalıdırlar.

Bir sanatçı olarak, genç meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum. Sanatçı soru sorar... sorgular... Her şeyi eleştirmek ve daha iyisini istemek onların doğasında var. Ülkelerini aydınlık bir geleceğe taşımak için sorumluluk alırlar, topluma ayna tutarlar. Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır.

"DEMOKRATİK ÜLKE BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR"

Hepimiz aynı şeyi istiyoruz aslında. Daha güzel, daha yaşanılası bir vatan. İşte bunun için düşünce ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazımız olmalıdır. Demokratik bir ülke bizim vazgeçilmezimizdir.

Hepimiz bir bütünün parçası olduğumuzu, tek vatanımız olduğunu unutmamalıyız. Biz birbirini seven, koruyan, kul hakkı yemeyen, hoşgörülü, yaralarımızı saran insanlarız...

Şimdi bunu hatırlamanın tam zamanı..."

• Spor yaparken tutuklanmadılar.

Dedik gaza gelmeyin diye.

Yıkın geçin diyenler içeride iskender kebap gömerken onlar polise saldırdılar. Kamerayla her şey kayıt altında. Kahraman Türk polisi tek tek suçluları aldı. Baltayla, asitle saldıranı da, polisi yaralayanı da.

Malum kitle istiyor ki suçun bedeli olmasın.

Yok öyle bir şey.

• Spor yaparken tutuklanmadılar.

Dedik gaza gelmeyin diye.

Yıkın geçin diyenler içeride iskender kebap gömerken onlar polise saldırdılar. Kamerayla her şey kayıt altında. Kahraman Türk polisi tek tek suçluları aldı. Baltayla, asitle saldıranı da, polisi yaralayanı da.

Malum kitle istiyor ki suçun bedeli olmasın.

Yok öyle bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 7 Nisan 2025; 11:56:3 >
  • Bir devlet içinde sağa sola saldırırsan, Polise saldırırsan tutuklanırsın, kamu malına zarar verirsen tutuklanırsın.

Bunda tuhaf bir şey yok.

---

tuhaf olan bu kuşağın, gücü tanımaması, devlet olgusunu bilmemesi.

ne bekliyorlardı çok merak ediyorum.

• 301 çocuk tutuklu ama Apo bayramı dışarıda aile ile geçirdi ve 301 çocuğun yüzleri ailelerine bayramda gösterilmedi

Öyle bir devrana devire denk geldik ki benim artık bünyem midem kaldırmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatörlüğün olduğu yerde daha çok tutuklu gazeteci, sivil, öğrenci görürüz. Ama chomarlar bunu anlamaz.

• Düşebileceğimiz en dip seviyeye düştük resmen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fıraktı kullanıcısına yanıt

Tutukluların hepsinin polise saldırdığından, kamu malına zarar verdiğinden emin misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kart borcu ve hukuk bürosu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Navi kullanıcısına yanıt

BU eylemler Ülkenin bir çok yerinde oldu ve 7 gün sürdü !

CHP'nin iddiası milyonlar toplandığı yönündeydi Saraçhane önünde. Sadece İstanbulda milyonlar toplandıysa diğer 50 şehirlede 5 milyon toplanmış olsa 5 milyon içnide 301 kişi !

7 gün süren ve ülkede en az 50 ilde gerçekleti desek oalylar milyonlar içinde sadece 301 kişinin Tutuklu olması ! Wooow hayır hepsi suçsuz denmesi biraz değişik olmuyor mu.

Tutukluyor olsalar milyonlarca insan içinde on binlerce insanı tutuklardılar.

Bu olaylarda polise taş atan molotof atan balta atan asit atan kimdi o zaman ? Dahilin desnmesine rağmen gece 2 lere 3 lere kadar polisle çatışanlar kimdi ? Herkes suçsuz herkes masum ise !

Zaten 55'i alenen Cumhurbaşkanına ve Rahmetli Annesine hakaretten alınmıştı.

301 Öğrenci tutuklu..

Dİğer tutuklularında yüzde 40'ı sabıkalı. Ve bazı örgütlerle irtibatlı imiş.

301 Öğrenci tutuklu..
    301 Öğrenci tutuklu..x (formerly twitter)
    Ekol TV (@ekoltvv) on X
    https://x.com/ekoltvv/status/1906808066223260050

Not: Bu arada bu öğrencilerin yüzde 90'ı bayram sonrası 1-2 hafta içinde mahkemeler işledikçe tutuksuz yargılanmaya veya tahliyeye geçecektir. Max 15-20 kişi yatarlı ceza alırsa alır onlarda 2-3 aya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 7 Nisan 2025; 18:45:22 >

ben değilim ama mahkeme emin anlaşılan.

dostum ne beklenen ne anlamıyorum?

insanlar meydanlara toplanacaklar bir parti başkanı isteği ile, içlerinde aranan insanlar olacak ve hatta saldırganlar olacak ve öylece dağılıp gidecekler mi?

301 öğrenci diyorsun, o meydanlara sence 400-500 öğrenci mi geldi sadece yok binlercesi mi? bu oran normal.

• Allah kimseyi şu olayı savunacak duruma düşürmesin.

• Lexco kullanıcısına yanıt

En dibe düşeli çok oldu. Ama yetmedi, dibi kazmaya devam ediyorlar, bu dibin sonu nerede bitecek bakalım.

• Özkan, 301 tutuklu (gözaltı değil) hiç de az bir rakam değil, bunu küçük görmeni garipsedim. Çoğu da öğrenci.

Bunlar arasında polise saldıran, yaralayan, çevreye zarar verenler varsa, bu protestodan çıkar, adi suç kategorisine girer. Ama bu 301 kişi gerçekten bu suçlardan mı tutuklu, şüpheliyim.

Mantık yürütelim biraz. Tarihin eski dönemlerinden beri otoriteye karşı çıkanlar olduğunda suçlu suçsuz ayrımı pek yapılmaz, ibreti alem için sıradan kurbanlar seçilir. Mesela okulda hiç sıra dayağına maruz kaldın mı bilmem, ben kaldım. Bir gürültü kargaşa vardı, müdür yardımcısı daldı kalabalığa, kime denk gelirse geçirdi tokadı, masum masum duran ben de nasiplendim.

Milyonlarca insan protesto gösterilerine katıldı. Onbinlerce insan tutuklanamayacağina göre bir kısım seçilip kalanlar için mesaj verilmiş de olabilir. Bu 301 kişinin çoğu belki de bu tür insanlar, bilmiyorum. Kaldırım taşlarını söken, polise atan, çevrede cam çerçeve indirenler, benim tecrübeme göre genelde provokatif amaçla orada olanlardır ve bunlar pek yakalanmazlar ve gösterinin halk nezdinde meşruiyet kazanmasına mani olan tiplerdir. Ben birileri tarafından yönlendirildiklerine inanırım.

İnsanlar protesto edebilirler, bu bir anayasal haktır. Ama gördük ki, bir kesim bu hakkı kullanan insanlara karşı vatan hainliğine kadar ağır ithamda bulundu. Polis bile etkilendi. Ozkan bütün takdir haklarını aynı takıma kullanan bir hakem gibisin. Biraz empati yapmalısın.

Günübirlik düşünmemek lazım. Belki ilk seçimde iktidar değişecek, bazı uygulamalardan sen de rahatsiz olup, protesto hakkını kullanmak isteyeceksin kimbilir. Aynı muamelelere sen de uğramak istemezsin.

Küçük gördüğüm flan yok. Milyonların katıldığını iddia ettiğin bir yerde hemde bir çok ilde olan bir olayda herkes suçsuzdur herkes masumdur kimse bir şey yapmaz denmesi bana garip gelen. Bu polislerle günlerce çatışan kimdi ? CHP mitingi dağıttığı halde Gece 2 lere 3 lere kadar direnen saldıranlar kimdi o zaman !

Ben kendi akraba düğünümüze bile kefil olamıyom 200-300 kişinin toplandığı yerlde bile kavga dövüş oluyor olay çıkıyorda. Milyonların olduğu yerde HİÇ SUÇ YOK HİÇ SUÇLU YOK DEMEK SAÇMA...

Zaten üstte videosunu attım tutuklananlar arasında DHKP-C lisinden bilmem ne yoluna kadar aşırı uç sol guruplar ve örgüt mensuplarıda var. Siz CHP'li olarak onlara kefil oluyor musunuz yani ?

Haa dersin ki suçları var ama cezaları ağır olmamalı yatarı olmamalı bu gençleri şartlı tahliye et flan anlarım ama suçsuz demesi muhalefetin saçma. Onlarca kamarenın çektiği yerde Sen Cumhurbaşkanına söversen veya polise taş atarsan molotof atarsan ilalha evinden bulur gene bulur alırlar.

Not: Eylem protesto yapana bir şey diyen yok zaten. Milyonlarca insan var protestolarda ama Tutuklananlar arasında hiç 35-40 yaş üstü veya 50 yaş üstü isan olmamasıda garip gelmiyor mu size de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 7 Nisan 2025; 20:2:53 >

• fıraktı kullanıcısına yanıt

Protesto haktır. Her protestoda araya karışan provokatörler olur ama bunlar bahane edilerek protesto hakkı alınmaz. Insanlar protesto eder, devlet buna tahammül eder. Taşkınlıkları önlemeye çalışır. Polis tarafsız olur, duygularıyla müdahale etmez.

Burada soru o 301 kişi gerçekten tutuklanmayi gerektirecek kadar suçlu mu? Yıllar önce 1 mayısta görmüştüm, bir grup, taşları söküp otobüs duraklarına, mağazalara saldırmıştı. Hatta yoldan geçen sivil araçlara bile zarar verdiler. Bunlar da öyle bir grup mu? Ben bilmiyorum, elimde liste ve delil yok. Sizin de yok. Ama siz onların hak ettiğinden eminsiniz. Ben emin olamıyorum. Bu ülke 12 eylul, 28 şubat, muhtarılar, ergenekonlar gördü. Zaman geçtikçe otoritenin her zaman haklı olmadığını öğreniyoruz. Tutuklu 301 öğrenci büyük bir rakam. Ülkede pek çok suçlu, hatta 50-60 suç kaydı olan insanlar tutuksuz ortalıkta dolaşıyor, kurbanlarına yenilerini katıyorken, öğrencilerin tutuklu olması rahatsızlık veriyor. Eğer bunlar gerçekten suçluysa somut deliller şeffaf bir şekilde hemen ortaya konmalı ve iddianame hazırlanmalıdır.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Herkes suçsuzdur gibi bir iddiada bulunacak veri yok elimde. Oraya çatışma için gidenler vardır ama yakalananlar bunlar mı acaba? Ben sonuna kadar demokrasi ve hukuk diyen biriyim. Suç ve suçlu varsa şeffaf bir şekilde ortaya konur. Ama kurunun yanında yaş da yanar fikrini kabullenmiş, ibreti alem anlayışına sahip bir toplum olarak, haklı şüphelerim var. Daha protestolar yeni başladığında insanlara karşı acımasız öfke ve ithamlar vardı, biliyorsundur.

1-2 hafta içersinde yüzde 90'ı serbest kalacaktır zaten. Araya bayram arası girmesi işleri uzattı.

Zaten eylemlerde gözaltına alınan kişi sayısı 2000 den fazla iken sadece 301'i tutuklama gelmesi geçen hafta 2 kişi serbest kalmış şuan tutuklu sayisi 299 muş... Onlarda mahkeme süreci sonrası dosya durumuna göre bakılacakmış bakanlığın bugün yaptığı açıklama.

Ama emir verir gibi BUNLARI HEMEN SALACAKSIN flan bunlar hoş söylemler değil. Veya ne yaptıklarını ne ettiklerini bilmeden hepsi suçsuz demekte doğru değil olay bu sadece. Yoksa kimse bunlar güneş yüzü görmesin içerde çürüsün demiyor. Ama devlette kendisini ve polisini korumak haklarına sahip çıkmak zorunda.

• Yuh, forumun ak ekibi bunu da savunmuş.

• Nilüfer'den tutuklu gençler için çağrı

301 Öğrenci tutuklu..
  • Öğrenci ve gençler vurgusu yapılarak tutuklamalara karşı çıkmak yerine suç ve suçsuz kavramları üzerinden olaylara bakmak lazım. Normal şartlarda suç olan eylem siyasi eylemlerde suç olmaktan çıkıyor. Bu da siyasetin gücünü gösteriyor. Normal şartlarda bir arabayı çizsen, bir polise bir söz söylesen ve gözaltına alınsan kimsenin umurunda olmaz. Ama siyasi eylemlerde arabaları deviren, yakıp yıkan, sokakları talan edeni hatta binaları ateşe verenler bazen suçlu olarak bile kabul görmüyor.

Sanatçılar bazı gençlerin suçsuz olduklarını, bazılarının ise suçlu olduklarını dile getirdiği durumlar oluyor. Olaylar tamamen siyasi konjonktüre göre gelişiyor. Oysa ülkede belirli zamanlarda her kesimden öğrenci çeşitli söylem ve eylemleri dolayısıyla gözaltına alınıyor, hatta yargılanıyor. Ama hiç bir sanatçı bunlara toptan karşı çıkmıyor. Hatta bazen bir öğrenci bir söylemi dolayısı ile sanatçılar tarafından linçe bile tabi tutulabiliyor. Yani kısacası ülkede kendine sanatçı diyen çoğu kişinin takiyyeci tavrı çok iğreti duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Nisan 2025; 1:52:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.