Şimdi Ara

30000tl Honda vtec2 es alınır mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
7.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukarıda daha konforlu bir araç alırım diyen arkadaşa aynen katılıyorum... eniştemde 2006 modeli vardı... oğlu pert edene kadar = )

altınoluktan istanbula dönerken yol sesi ve ne kadar sarsıntı varsa arabanın içindeydi...

forumda biraz araştırırsan taban yalıtımının oldukça zayıf olduğunun paylaşımlarına ulaşırsın...

popoma yatık koyarım kulağıma kulaklık takarım dersen ozaman eywallah...

ayrıca 150bin km demişsinde... 10 yaşında araba olmadık yerinden arıza çıkarır bunu unutma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

rakamlar çok ama çok yuksek fakat diğer araçlara bakıyorum piyasasına göre onlarda yuksek lanet olsun bu sisteme diyorum,

vtec 2 ye gelince

bana bir tane daha 9 saniyede 100e ulaşan 2,0 benzinlilerle ara hızlanmaları aynı olan ve lpg ile 140 km sabit hızda 7,5 litre tuketen bir araç daha gösterin hemen gidip vtec2 yi satıp o aracı alacağım :)

Konu sadece 0-100 ise al 5 bine bir şahin taktır turbo 2.0 lere boy boy fark at.Araba teneke gibi , vtec 2 ye evet seri hızlandığı doğru 98 corollalar da aynı serilikte.2.0 accord ile kalktık hiçte ara hızlarda yetişmek mümkün olmadı , boşver ara vitesi sadece 1.vites sonuna kadar kafa kafaya gidiyorsunuz sonra accord uzuyor malüm biri 110 hp biri 156hp.Yeni civic fiyatına göre ideal bir araç 125 hp , geçtiğimiz aylarda 1.4tsi 122 lik manuel passat ile fb7 civic i denedik 120 km ye kadar passat çok önde gidiyor ancak sonra biranda nefes kesiliyor civic arkadan ağır ağır gelip 200 e gelene kadar 3-4 boy farkı açıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

quote:

rakamlar çok ama çok yuksek fakat diğer araçlara bakıyorum piyasasına göre onlarda yuksek lanet olsun bu sisteme diyorum,

vtec 2 ye gelince

bana bir tane daha 9 saniyede 100e ulaşan 2,0 benzinlilerle ara hızlanmaları aynı olan ve lpg ile 140 km sabit hızda 7,5 litre tuketen bir araç daha gösterin hemen gidip vtec2 yi satıp o aracı alacağım :)

Konu sadece 0-100 ise al 5 bine bir şahin taktır turbo 2.0 lere boy boy fark at.Araba teneke gibi , vtec 2 ye evet seri hızlandığı doğru 98 corollalar da aynı serilikte.2.0 accord ile kalktık hiçte ara hızlarda yetişmek mümkün olmadı , boşver ara vitesi sadece 1.vites sonuna kadar kafa kafaya gidiyorsunuz sonra accord uzuyor malüm biri 110 hp biri 156hp.Yeni civic fiyatına göre ideal bir araç 125 hp , geçtiğimiz aylarda 1.4tsi 122 lik manuel passat ile fb7 civic i denedik 120 km ye kadar passat çok önde gidiyor ancak sonra biranda nefes kesiliyor civic arkadan ağır ağır gelip 200 e gelene kadar 3-4 boy farkı açıyor.

Vtec2 nin keyifli olmasının sebebi sadece ilk hızlanma değil ara hızlardada müthiş olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2003 civicin 0-170, 80-160 hızlanma videosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 15 Eylül 2013; 12:02:00 >
  • 2 yıl önce o paralara 1.6 elegance alınıyordu 2007 2008
  • 100 km ıle gıderken gürültü düzeyleri şu şekilde;

civic vtec: 63db
    focus : 66 db
    astra: 66 db
    golf : 65db

kaynak: arabam.com

symbol kullanan adam civicte yolculuk yapmışta butun ses ıcerdeymıste falanda fılanda bırakın bu işleri..
  • Bence 2006 ES Otomatik km'si 60.000'i geçmemişse, ilk sahibindense, çiziği-boyası-değişeni yoksa, bakımları tamsa, araçta kaliteli bir LPG kiti varsa, rengi füme/beyaz/bal köpüğüyse, lastikleri-trigeri vs. yeniyse ancak 27.000TL eder. Buna göre diğer araçların fiyatını oranlayabilirsiniz. 8 yaşındaki C-sınıfı bir araç ancak bu kadar eder.

Vtec 2 sahibi yorumu: 2004'ü tabiki 30.000TL eder. Araç sorunsuz, çok seri, keyifli, hiç yakmayan, çok donanımlı[sunroof var sonuçta] bir araç. Bugün 30.000TL'ye alın, yarın 35.000TL'den ilan verirsiniz. Asla pişman etmez. [Sanki diğer araçlar sanayiden çıkmıyor, biz de hiç motoru şanzımanı inen Civic görmedik.]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat006
    Hondada km si 150bin vs dert etmiyorum. Ama baska araclarda 100bin ustu nedense cok geliyor.
    Yanlismi dusunuyorum.

"Honda'da km olmaz." gibi sözler fanatiklikten öteye gitmez. Araç km yaptıkça sadece motoru değil; kapı kolları, döşemeleri, direksiyonu, direksiyon kutusu, yürüyen aksamı, amorsitörleri, yayları, fren sistemi(ana merkez vs.) gibi tüm parçaları yıpranır. Her parçanın da bir ömrü vardır. Tabiki yüksek km'lerde Japon araçları diğer araçlara göre daha az arıza veriyor. Ama mümkün olduğunca yüksek km'li araç almayın. Ülkemizde yol kalitesi henüz yeni yeni yükselmeye başladı. Birkaç sene öncesine kadar Ankara-Aksaray yolu bile o kadar kötüydü ki, sadece bir geçişte lastiklerimin balanslarının bozulduğunu biliyorum. Muhtemelen jantlara takılan ağırlıklardan birkaçı düşmüştü.

Civic 150.000km'de arıza çıkarmayabilir. Arıza çıkarmasa da, o km'lere ülkemiz yollarında gelmiş araçlar kendini salıyor. Araç belki arıza çıkarmadan yol alır ama eskimiş olduğunu size muhakkak hissettirir. Yeni bir araç gibi tok ve rijit olmaz. Sağından solundan sesler gelir. Dahası 150.000km'de aldığınız aracı 50.000km kullansanız, araç 200.000km'ye gelmiş olur ve satmanız daha da zorlaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

100 km ıle gıderken gürültü düzeyleri şu şekilde;

civic vtec: 63db
    focus : 66 db
    astra: 66 db
    golf : 65db

kaynak: arabam.com

symbol kullanan adam civicte yolculuk yapmışta butun ses ıcerdeymıste falanda fılanda bırakın bu işleri..

Hani Civic gürültülüydü Golf çok sessizdi ne oldu?
    Herrhalde bu yorumu yapanların kulaklarında sorun var.
    Yada kedi ciğer meselesi.

Yorum yapacaksınız Harun arkadaş gibi belgeyle gelin.
    Bir taraftan sallamakla olmuyor bu işler.

Biride Şahine turbo tak cabuk hızlansın demis.
    İşte Civic bunu turbo takmadan yapıyor fark burada.

• Galile de engizisyon mahkemesinden beraat edip çıktıktan sonra mahkeme binasına doğru şöyle yarım bir dönüp: "siz ne derseniz deyin, Dünya yuvarlaktır" demiş ve gitmiş.

Yani, 30K'ları veren veriyor ve alıp biniyor. Demek ki satılıyor o fiyatlara. 1 tane bile satılmasaydı, ilanlarda hâlâ o rakamlar olmazdı
  • Hocam konuyla pek alakası yok ama 2008 kasa cıvıclerde vtec var mı ben ilanlara baktım bulamıyorum
  • Objektif neden yorum yapılamıyor anlamış değilim. Yalıtım olarak abartmaya gerek yok ama aracın başarısız olduğu gün gibi ortada. Motoru sessiz çalışıyor tek numara bu. Performans olayına gelirsek 1.6 atmosferik araç kasaya uyumlu ve sorunsuz performans sunuyor olay bu kadar basit.
    Konunun özüne dönün bu araç 30000'i hak ediyor mu ? Bence mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

O fiyatlara accord varken bu civicçilerdeki kafayı çözemiyorum ben. Adam 2006 model arabaya 35 bin falan yazıyor allah akıl fikir versin

Yalnız şunu da belirtelim,

O fiyata olan Accordların da km'si 170 binden aşağıya olmuyor.

C sınıfı 120 bin neyse D sınıfında da 180 bin odur.En azından kaliteli

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Objektif neden yorum yapılamıyor anlamış değilim. Yalıtım olarak abartmaya gerek yok ama aracın başarısız olduğu gün gibi ortada. Motoru sessiz çalışıyor tek numara bu. Performans olayına gelirsek 1.6 atmosferik araç kasaya uyumlu ve sorunsuz performans sunuyor olay bu kadar basit.
    Konunun özüne dönün bu araç 30000'i hak ediyor mu ? Bence mümkün değil.

arabam.com test yapmış 100 km ıle gıderken en sessız civic çıkmış objektıf degıl, sız objektıfsınız?
  • http://www.auto-decibel-db.com/

buradan araçların gürültü düzeylerini kontrol edebilirsiniz. civic 1.6 motor yok ama 1.8 motor var. 1.8 motorlu civic 1.6 motorlu jettadan daha sessiz ama tsi motorlu jetta civicten daha sessiz.

objektiflikten dem vuranlar iddialarını kaynakla desteklesin bir zahmet.
  • quote:

quote:

quote:

vtec 2 ye gelince

Vtec2 nin keyifli olmasının sebebi sadece ilk hızlanma değil ara hızlardada müthiş olması.

6 tane vtec 2 sahibi arkadaşım vardı ve ben 102 hp aracımla aralarında tek farklı arabaydım ve sürekli araçları denerdik.Kalkışta evet geçiyorlardı fark atıp , ancak 60 km de aynı anda kalktığımızda 140 km ye kadar sadece arka tamponları benim ön silecek hizamda kalıyordu.Evet kalkışta gerçekten çok seriler tekrar söylüyorum ve yokuşta çok iyi çekiyor honda bunuda rahatlıkla söyleyebilirim , accord ile roll yaptığımızda 2 litrelik arabaların ara hızlanmaları ile civic in hızlanması aynı dersek ben inanmam , çünki gözümle gördüğüm birşeydir.

• Vtec 2 ler şu ana kadar çıkan tüm kasalar içinde en çok beğendiğim kasa diyebilirim. Vtec2 ye o paraları verene kadar biraz daha eklenerek fd6 düşünülebilir. Ancak sadece Vtec2 değil ies lerde çok pahalı. Civiclerin 2. elleri malesef çok pahalı. O paraları hakeder mi etmez mi verilir mi verilmez mi tartışılır ancak hastası olan adam gözü kapalı verir. Piyasa malesef böyle kimse o kadar para bağlamak istemez ama alacak kişi için zor bir tercih olabilir.. Şahsen 30 bin bende veremem ancak Çok çok temiz ve full+full ise en fazla verilebilcek rakam 27 dir. Aslında bu rakam bile çok ancak Türkiyede bütün civic satıcıları piyasanın altında bırakmak istemez. Piyasa derken bu arabanın ederi 30 bin TL dir demek istemiyorum. O, satıcıların tokluğundan fiyatlar bu kadar şişmiş durumda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

vtec 2 ye gelince

6 tane vtec 2 sahibi arkadaşım vardı ve ben 102 hp aracımla aralarında tek farklı arabaydım ve sürekli araçları denerdik.Kalkışta evet geçiyorlardı fark atıp , ancak 60 km de aynı anda kalktığımızda 140 km ye kadar sadece arka tamponları benim ön silecek hizamda kalıyordu.Evet kalkışta gerçekten çok seriler tekrar söylüyorum ve yokuşta çok iyi çekiyor honda bunuda rahatlıkla söyleyebilirim , accord ile roll yaptığımızda 2 litrelik arabaların ara hızlanmaları ile civic in hızlanması aynı dersek ben inanmam , çünki gözümle gördüğüm birşeydir.

Opel astra veya tigra bahsediyorsun sanırım? O araçların roll de bir boyu bırak 5 boy fark yemesi normal olanı. Sizin ya araç farklı ya da başka bir sebebi var. Eski 2,0 vectra ise olay farklı köpek gibi gider o namussuzlar iyi bilirim.

• quote:

http://www.auto-decibel-db.com/

buradan araçların gürültü düzeylerini kontrol edebilirsiniz. civic 1.6 motor yok ama 1.8 motor var. 1.8 motorlu civic 1.6 motorlu jettadan daha sessiz ama tsi motorlu jetta civicten daha sessiz.

Vtec 2 den bahsediyoruz Jetta ne alaka , 2012 Civic HB ne alaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

quote:

http://www.auto-decibel-db.com/

Vtec 2 den bahsediyoruz Jetta ne alaka , 2012 Civic HB ne alaka.

vtec kasa civic (2002-2006) gürültü düzeyini zaten yukarda yazmıştım. dikkatli bakarsanız görebilirsiniz. (100km- 63db)

jettanın alakası sınıfının en ıyı yalıtımına sahıp oldugu ıddıa edılen modelle güncel cıvıc karsılastırması ıcındı.

linkin alakası, vtec2 kasa olmasa dahi diğer modellerin objektif olarak karşılaştırılması.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.