Şimdi Ara

300 ₺ ve Üzeri Ayakkabı Giyenlere Keko Denilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde ne yazık ki yeni nesil gençlik böyle. Doğulu veya Batılı hiç fark etmez, bir insan pahalı bir ayakkabı giydi mi direkt "Keko" ifadesi yaftalanıyor. Bence bir insana eğer Keko diyecek kadar düşükseniz bile ayağınızda o ayakkabı değerinde bir ayakkabı olması gerekir.

Not: Nike / Adidas / Puma gibi markalar için geçerlidir bu söylediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vandalizm -- 15 Haziran 2017; 17:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

300 TL ve Üzeri Ayakkabı Giyenlere "Keko" Denilmesi

"Keko ayakkabısı" terimi, özellikle pahalı spor ayakkabıları giyme eğiliminde olan kişilere verilen argo bir ifadedir. Bu ifade, genellikle bu tür ayakkabıları aşırı pahalı ve gösterişli bulan kişiler tarafından kullanılır.

"Keko" terimi, gösterişli ve abartılı bir yaşam tarzına sahip kişileri tanımlamak için kullanılır. Bu tür ayakkabıları giyenler, genellikle statü sembolü olarak algılandıkları için "keko" olarak etiketlenirler.

Bu terim son yıllarda yaygınlaşmış ve sosyal medyada da sıklıkla kullanılmaktadır. Bazı insanlar bu ifadeyi saldırgan ve ayrımcı bulurken, bazıları da bunun yalnızca bir şaka olduğunu düşünmektedir.

"Keko ayakkabıları" genellikle parlak renkler, büyük logolar ve yüksek fiyat etiketleri ile karakterize edilir. Bu tür ayakkabılar genellikle sporcular, ünlüler ve moda tutkunları tarafından tercih edilir.

Ancak, bu ayakkabıları giyen herkesin "keko" olarak etiketlenmediğini unutmamak önemlidir. Bu terim, yalnızca bu ayakkabıları aşırı gösterişli ve abartılı bir şekilde giyen kişiler için kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 15 liralık çakma giyiyorum 300 lira orijinal olanla aynı işlevi var niye alam 300e

• Oyle elestireceksen bir insanin giydigi kiyafetten yargilama olayini asman lazim. Ne demek elestiriceksen ayni degerde giymen gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

15 liralık çakma giyiyorum 300 lira orijinal olanla aynı işlevi var niye alam 300e

Bir kere 45-50 TL arası bir tane çakma aldım daha 1 ay bile olmadan yırtıldı. Çok yürüyen ve ara sıra koşan biriyim. Her ay bir tane çakma alacağıma giderim 150-200-250-300 TL arası bir ayakkabı alırım aylarca/yıllarca kullanırım. Ben böyle düşünüyorum. Tabii bu tamamıyla tecrübe ve deneyimlere dayanıyor söylediklerim.

Sakıp Sabancı sonuçta bu lafı boşuna söylememeiş:

"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vandalizm

quote:

15 liralık çakma giyiyorum 300 lira orijinal olanla aynı işlevi var niye alam 300e

Bir kere 45-50 TL arası bir tane çakma aldım daha 1 ay bile olmadan yırtıldı. Çok yürüyen ve ara sıra koşan biriyim. Her ay bir tane çakma alacağıma giderim 150-200-250-300 TL arası bir ayakkabı alırım aylarca/yıllarca kullanırım. Ben böyle düşünüyorum. Tabii bu tamamıyla tecrübe ve deneyimlere dayanıyor söylediklerim.

dediğim 15 liralık çakma 10 aylık

Ve her hafta halısaha yapıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

Oyle elestireceksen bir insanin giydigi kiyafetten yargilama olayini asman lazim. Ne demek elestiriceksen ayni degerde giymen gerek?

Zaten eleştiriyi tasvip etmiyorum. Demek istediğim insanlar çok ön yargılı. Direkt bir insanın ayağında Nike veya Adidas görseler (Dızo/Hırsız diye nitelendiriliyor) direkt "Keko" diyorlar. İster istemez insanın bencilliğini ve çekememezliğini orada sezebiliyorsun ve hatta görüyorsun. Adam demek ki spor ayakkabı olarak o markayı sevmiş almış, tanımadığı insana Hırsız ibaresi takmak da neyin nesi (!)
  • İnsanları aldıkları ile yargılamam. 30 tl lik ayakkabıda giyebilir 300 tl lik ayakkabıda. Bu o insanın ne iyi olduğunu ne de kötü olduğunu gösterir. Bu yakıştırmanın sebebi, bu tür markaların çok çakmasının olup pazar gibi yerlerde satılması. Bu yüzden giyenlere bu tür yakıştırma yapılır. Zaten sabit modeller vardır nike airmax vs gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vandalizm

quote:

dediğim 15 liralık çakma 10 aylık

Ve her hafta halısaha yapıyom

Troll değilsen cevap vereceğim.

15 liralık çakma ayakkabı vardır tamam da 10 aylık diyorsun. Halısaha'dan halısaya giyiyorsan bir şey diyemem. Benim ifade ettiğim günlük yürüme/koşu ayakkabısı.

• nike adidas gibi 'mainstream' yerlerden giyenler her türlü hakareti hakediyor zaten. bir de 300 lira+ veriyorsa üstüne üstlük enayidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

nike adidas gibi 'mainstream' yerlerden giyenler her türlü hakareti hakediyor zaten. bir de 300 lira+ veriyorsa üstüne üstlük enayidir.

ana akım veya popüler akım yazsan ölürmüydün ?
  • quote:

15 Liralık çakma giyip 300 lirayla aynı işlevi var diyorsan zaten 15 liralık giy sen..

İlk olarak ayakta olası bakteriyi önlüyorlar kokma ve bakteri oluşumunu durdurup dezenfekte ediyor benim ilk etapta düşündüğüm bunlar ve kesinlikle dayanıklılar.

İkinci aşama ise yürüyüş ve uzun süreli yolculuklarda rahatlık gibi konforları var 15 liralık ayakkabıda ayağın bir süre sonra şişer ve rahat hareket edemezsin.

Üçüncü 15 liralık ayakkabı çabuk kir tutar bir saatten sonra yırtılır patlar giyilmez hale gelir ama diğeri zemine uygun olarak sana avantaj sağlar

Senin bunları düşünecek kadar olasılığın ve hacmin yoksa 15 liralık giy sıkıntı yok ama kendinize biraz değer verin sonra orda burda yok hiç bi kız bana bakmıyor yok hiç bi kız beni sevmiyor diye triplere giriyorsunuz öncelikle beyin yapınızı bu konuda değiştirin.. Şimdi sana kıyafet konusunu açsam 5 liralık alıyorum 100 lira ile aynı işlevi görüyor diyeceksin o yüzden kıyafet konusunuda açmıyorum bu kafa ile devam etmeyin ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irina Spalko -- 15 Haziran 2017; 17:10:30 >

• Gelire bağlı verilebilir. Kişinin kendi yada ailesinin geliri iyi ise 300+ ayakkabıya verebilir.

Kimse nike adidas giyene keko demez kardeşim, çünkü insanların bilinaltinda 300+ değerinde markalar değiller, olamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

nike adidas gibi 'mainstream' yerlerden giyenler her türlü hakareti hakediyor zaten. bir de 300 lira+ veriyorsa üstüne üstlük enayidir.

Bir insana 300 TL verdiği için "Enayi" demenize saygı duyarım fakat tasvip etmem. Belki o adam aylarca para biriktirmiş almış sırf konforlu bir ayakkabı diye. Bence ne için alındığı önemli. Bir insan gidip akıma uyup da New Balance alırsa, ettiğin hakaret daha uygundur senin açından. Ama bir insanın gidip New Balance'ı sırf konforlu diye alması "Enayi"lik olmaz bana göre.
  • Parası vardır verir abi, size ne la! Ha şuna kızın ama, 1500 lira maaş alıp ailesine babasına destek atmak yerine gidip o kazandığı parayı gidip ayakkabıya parfüme telefona gömen adama kızın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helen Mirren

quote:

15 Liralık çakma giyip 300 lirayla aynı işlevi var diyorsan zaten 15 liralık giy sen..

İlk olarak ayakta olası bakteriyi önlüyorlar kokma ve bakteri oluşumunu durdurup dezenfekte ediyor benim ilk etapta düşündüğüm bunlar ve kesinlikle dayanıklılar.

İkinci aşama ise yürüyüş ve uzun süreli yolculuklarda rahatlık gibi konforları var 15 liralık ayakkabıda ayağın bir süre sonra şişer ve rahat hareket edemezsin.

Üçüncü 15 liralık ayakkabı çabuk kir tutar bir saatten sonra yırtılır patlar giyilmez hale gelir ama diğeri zemine uygun olarak sana avantaj sağlar

Senin bunları düşünecek kadar olasılığın ve hacmin yoksa 15 liralık giy sıkıntı yok ama kendinize biraz değer verin sonra orda burda yok hiç bi kız bana bakmıyor yok hiç bi kız beni sevmiyor diye triplere giriyorsunuz öncelikle beyin yapınızı bu konuda değiştirin.. Şimdi sana kıyafet konusunu açsam 5 liralık alıyorum 100 lira ile aynı işlevi görüyor diyeceksin o yüzden kıyafet konusunuda açmıyorum bu kafa ile devam etmeyin ama...

Bakış açınızı sevdim. Tam da arkadaşa anlatmak istediğim buydu.

İnsanın kendine değer vermesi ve dar kalıplı düşüncelerden kurtulmak.

• üsluba bak terbiyesiz kilasik zengin çocuğu fakiriz diye hemen aşağılamalar..

Neyse bana yazma kendi zenginlik kalitendeki insanlara yaz özür dilerim zengin

• quote:

üsluba bak terbiyesiz kilasik zengin çocuğu fakiriz diye hemen aşağılamalar..

Neyse bana yazma kendi zenginlik kalitendeki insanlara yaz özür dilerim zengin

Kardeşim benim zengin olsa o adam bu forumda işi olmaz ki benim bile burada işim olmazdı. Giderdim Miami'de villamda limonatamı içerdim. Adam sadece yorumunu eleştirmiş ve çok da güzel eleştirmiş. Yoksa burada kimsenin kimseyi ezdiği yok. Ben şahsen yılda bir ayakkabı alırım o da kaliteli bir şey alırım. Genelde seri sonu olmalarını beklerim. Şu an giydiğim ayakkabı 350-400'den 200 TL'ye inmişti Seri Sonu indirimi olarak direkt gidip aldım. Yoksa ben de biliyorum bir ayakkabıya 400 TL verilmeyeceğini. Ama bir insanın durumu iyi ise 400 TL'yi tak diye verebilir, çünkü onun için sıkıntı değil.

• Uzun vadede düşünüldüğünde daha fazla para verip kalitelisini almak mantıklı ama adamın tek seferde verecek parası olmayabilir. İnsanların maddi durumlarını da düşünerek yazın lütfen, saygısızlık etmeye gerek yok

• Vandalizm kullanıcısına yanıt
    Yıllarca olayı olmuyor bende her sene 1 numara artıyor ayak ama görüşünüzü kesinlikle destekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pippi Uzunçorap

Uzun vadede düşünüldüğünde daha fazla para verip kalitelisini almak mantıklı ama adamın tek seferde verecek parası olmayabilir. İnsanların maddi durumlarını da düşünerek yazın lütfen, saygısızlık etmeye gerek yok

YOURMOVE katılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.