Şimdi Ara

30 İş Günü Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
1
Favori
6.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 İş Günü Hakkında Bilgiler, Tecrübeler

- Cumartesi günleri kesinlikle iş günü sayılmaktadır. Bunu 175 Tüketici Hattı'nı arayarak da rahatça öğrenebilirsiniz.
    - Siz 30 iş günü aşımından dolayı para iadesi istediğinizde, üretici firma sizi arayıp "Biz ürünü 30 iş günü içinde yolladık, para iadesi yapma imkanımız yok" diyerek sizi yanıltarak değişime zorlayabilir.(Beni aradılar 30 iş günü içinde ürünü yolladıklarını söylediler, halbuki benim elimde 30 iş gününü geçtiğinde ürününün halen daha serviste olduğuna dair kağıt olduğundan dolayı kanmadım.) Kabul etmeyin Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nden para iadesi kararı çıkınca paşa paşa ödüyorlar.
    - Tüketici Sorunları Hakem Heyet'inden çıkacak sonucun süresi, bölgenizdeki başvuruların yoğunluğuyla alakalıdır. 1 ayda kararı çıkan da var, benim gibi 3 ay bekleyen de var.

Aşağıda yaşadıklarımın kısa özetini belirttim. Sonuna kadar hakkınızı arayın bu konuda.

Sorunum

Tarih : 24 Ağustos 2010; 4:32:16

quote:

Orijinalden alıntı: umuts55

Hafıza kartı girmeyen 5800 telefonumu 27 Temmuz 2010 tarihinde Nokia Club'a teslim ettim. Burada yapamadılar ve üst servise gönderdiler telefonu. 11 Ağustosta Anakart değişimi kararı alınmış, değişim bekleniyor yazısı vardı baktığımızda. Nokia Club'daki kişi bu telefon zor gelir, 30 iş günü dolduğu zaman mahkemeye başvurursunuz dedi. Ben araştırdım eski konularda, cumartesi gününün de iş günlerine dahil olduğu yazıyor her yerde. Bugün gidip Nokia Club'a sorduğumda cumartesi iş günü olarak sayılmıyor dediler. Bu konuda kararsızım. Hesaplarken cumartesileri dahil edersem bugün itibarı ile 23 iş günü, dahil etmezsem 20 iş günü oluyor. Nasıl yapacağım hesabı ? Bir de tüketici haklarına baktığımda, 30 iş gününü geçtiği zaman tüketici para iadesi veya değişim talep edebilir, üretici bunu reddedemez diyor. Böyle bir şey olup da olumsuz sonuç alan var mı aranızda ? Aynı şekilde parasını geri alabilen veya ürün değişimi yapılan arkadaşlar var mı ?

30 iş gününün dolması sonucundaki mesajım :

Tarih : 24 Eylül 2010; 20:04:17

quote:

Dosyayı verdik. Bakalım inşallah sonuç lehime çıkar.

Mutlu son :

Tarih : 28 Aralık 2010; 16:33:49

quote:

Veeee karar lehime çıktı. Sonunda resmiyete döküldü beklenen sonuç.

Parayı almaktan çok 5800dan kurtulduğuma seviniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *UmutSS -- 31 Aralık 2010; 17:32:22 >

• hafta sonları iş gününe dahil değildir kardeş, adı üstünde zaten "iş günü"...

http://forum.donanimhaber.com/m_21762370/tm.htm

Bu konuyu incelemiştim. Cumartesi günlerinin iş gününden sayıldığını söylüyor herkes.
    nyan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler. Kiminiz iş günü kiminiz değil diyor. Eski konulara baktım iş günü yazıyor, gidiyorum nokia club'daki elemana soruyorum yok diyor. Neye göre hesaplayacağım kafam karıştı vallahi.
  • Kadir doğru söylüyor... sanayi bakanlığınca cumartesi günü iş günü..hp teknik servisi bunu kabul ettiği için 30 işgününü 5 hafta olarak sayıyor..Bu sayede yeni laptoplarımızı alabildik..Servise telefon aç-görüş böle böle iş günüymüş de..eğer aynı şehirde isen cumartesi günü servise git eğer açıksa yalan söylüyorlar ama kapalı ise yapacak bir şey yok....
  • 30 iş gününe cumartesiler de dahildir. Servisler resmi daire olmadıkları ve cumartesi günü de çalıştıkları için o günler de sayılıyor. Süren bittikten sonra hemen TSHH'ne müracatını yapabilirsin. Ben 30 iş günü konusundan TSHH kararı ile bedel iadesi aldım. Firma her ne kadar bedel iadesine başta yanaşmıyorsa da TSHH kararını görünce kuzu kuzu ödüyor...

Hafıza kartı girmeyen 5800 telefonumu 27 Temmuz 2010 tarihinde Nokia Club'a teslim ettim. Burada yapamadılar ve üst servise gönderdiler telefonu. 11 Ağustosta Anakart değişimi kararı alınmış, değişim bekleniyor yazısı vardı baktığımızda. Nokia Club'daki kişi bu telefon zor gelir, 30 iş günü dolduğu zaman mahkemeye başvurursunuz dedi. Ben araştırdım eski konularda, cumartesi gününün de iş günlerine dahil olduğu yazıyor her yerde. Bugün gidip Nokia Club'a sorduğumda cumartesi iş günü olarak sayılmıyor dediler. Bu konuda kararsızım. Hesaplarken cumartesileri dahil edersem bugün itibarı ile 23 iş günü, dahil etmezsem 20 iş günü oluyor. Nasıl yapacağım hesabı ? Bir de tüketici haklarına baktığımda, 30 iş gününü geçtiği zaman tüketici para iadesi veya değişim talep edebilir, üretici bunu reddedemez diyor. Böyle bir şey olup da olumsuz sonuç alan var mı aranızda ? Aynı şekilde parasını geri alabilen veya ürün değişimi yapılan arkadaşlar var mı ?

kardesım benm tel 4 kere servıs gırısı yaptı cok ugrastm bende paramı almak ıcın aynı sebepten dolayı 4 gırısım war.mekanık onarımlarımda war parca degısım aynı seın gıbı.hıc umıt etme olmuyr para ıadesı.ayrıca telefonun 30 ıs gunu dolmadan yaparlar.bnmkını yaptılar genelde ole yapıyorlar.gecırsen bıle yınede para wermesler.en fasla telefonun yenı ıadesı yapılır.ben 880 tl werdm ılk cıktıgında ılk hafta servıse gnderdm.dusun yanı 4 gırısım war hatta 5ıde gondercektm gondermedım avuktlarla ugrastm.dawa acım dıe.ılk tuketıcı haklarından basvurdm red geldı red sebebı ıse aynı yıl ıcınde en az gırısın ıcınde mekanık onarım sıtedıler bnm 4 gırııs mekanık oranım ıse 3 taneydı ama yınede kabul etmedıler cunku ılk gırısım kvk ıdı dıgerlerı genpaya gıttı.farklı dıe gecındırdıler.ama farklı degıl cunku 2sıde nokıanın garantı kapsamında.anlıcan ısın baaya bı zor

• Yerine göre değişiyor iş günü olup olmaması mesele telekom da cumartesi iş günü değilmiş Telefonu uluslararasına açtıracaktım 1 iş gününde olur dediler aradığımda cuma idi salı günü açılacağını söyledi cumartesi-pazar sayılmıyormuş. Bankalarda da değil galiba

Volvo For Life.
  • Kısaca hafta sonu işyeri açma ruhsatı varsa iş günüdür.Yoksa iş günü değildir.

@uA_1905_1905

Geçende bir tanıdığım 3 kere aynı sorundan servise gitti. Tüketici Hakem Heyeti kararı ile parasını aldı. Çok parasını alan var Nokia'dan.

Hakkınızı rahatça arayın.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.