Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ciddi ciddi bir beklenti vardı hükümetten sonbahara doğru bir ötv indirimi için benim aklımdan zaten 1600 cc 2000 cc üstlerine ötv yedirmezler aynen kalır ama fındık motorlulara %10-20 bandında bir ötv indirimi en azından pandemi sürecinde etkilenen mart ayında sıraya yazılıp araçlarını alamayanlar içinde extra bir gönül alma gibi birşey düşünüyordum yani olması gerekende cidden buydu egea easy 1.3 multijet liste fiyatından bayii indirimleri ile 100-110 bin tl bandında tutabilirlerse yerli üretim ayağına patlama yapar diyordum bu şekilde 2.elede ciddi bir darbe vurulur ve kışa doğru kasım 2020 den itibaren 2.elde balon kısmen söner gerçek değerlerini bulur araçlar diye beklenti sağolsunlar boşa çıktı geçen hafta 1.4 fire egea easy 105.000 binlere kadar bayiler fiyat verdi şuan güncellemede merak ediyorum 15-20 yıllık 200k km lere dayanmış milletin kıymetli araçları 100 bin bandında ilerlerken (focus - golf- astra ) bugünden sonra onlarda üstüne 10-15 bin koyar teneke şahinler 50 bin bandını geçer gerçekten hayret edilesi bir durum yaşıyoruz bu nereye kadar sürecek böyle dostlar romalılar siz söyleyin.

• 30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

Bu konu cok konusulmaya baslandi hocam yakinda bunada duzenleme gelecektir

Alıntıları Göster
    gariban engellilerin bi düzgün hakkı var onu da ellerinden alsınlar da tam olsun
  • el cevap,el sandik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkuaz Prusa kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum nerdeyse sadece clio alabilecekler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haykouz H kullanıcısına yanıt
    Virgül, nokta vb. kullanırsan yazdıklarını daha iyi anlayabiliriz.bazı yerleri 2 kez okudum gene anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cıplak fiyatı 130 bin altı olan mesela megan vs indirim olması gerekmiyor mu ?
  • beyfendiler en lüks mercedes ve audilere binmekten geri kalmasın, ama bu araçlardan geçtim, vatandaşın sıradan C segment araç almasına bile engel koysunlar. oy moy yok.
  • Eğitim hakkı ücretsizken ; KDV oranlarında indirim yaptık diyorlar,
    Yer altı ve yer üstü kaynakları milletindir derken, milletin avcuna koyanlara her şey peşkeş çekiliyor,
    Sahillerde yapılaşma olamaz denirken tüm sahil kenarları aç köpek tiplilere peşkeş çekiliyor,tam otellik yangınlar çıkarılıyor,
    Ülkenin Savaş planlarını "beni öpçeklerr" diye yaygara çıkaran biri sebebiyle kozmik odaya girilmesi sonucuyla dünyaya paylaşanlar ; CB istişare kurulunda görev yapabiliyor.

Paranın pul kadar değeri kalmamış, yıllardır elimizde olan Ayasofya'yı sanki yunan elinden almış gibi reklam yapıyorlar, ne korona ne başka bir şey durduramıyor. Bir önceki başkan boyna hastalanırdı resmi bayramlarda, bu arkadaşlar da zam yapıyorlar resmi bayramlarda..

Helak oluyoruz, haberimiz yok.
  • Akıyor yine maşallah..
  • haykouz H kullanıcısına yanıt
    ben de burada yazdım; ötv indirimi mantıksız, dahası ötv bindirimi yapması gerekiyor hükümetin. cari açığın kapatılması için bu gerekli. çünkü otomobil büyük oranda ithalata dayalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

gariban engellilerin bi düzgün hakkı var onu da ellerinden alsınlar da tam olsun

Alıntıları Göster
    bu konuda istismar olduğu doğru. engelinin yeğeni veya torunu araba alıyor ve engelliye hiçbir faydası olmuyor. ama bu konuya nasıl bir çözüm bulunabilir bilmem.
  • araba da neymiş gavur icadı arkadaş. yerli ve milli 'larımız varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 31 Ağustos 2020; 9:45:47 >
  • Bizi en çok ilgilendiren 1600-2000 arası otomobiller.Bunların ötv.si % 60'dan % 80'e çıktı.Vergi bir gecede % 40' yakın artırıldı. Hangimizin geliri % 40 arttı. 1600 motorlu otomobil bile almak lüks oldu. Ev desen 600-700 bin TL'den aşağı ev yok. Ev, araba almak hayal oldu.
  • Geçen hafta otomobil alanlar 20.000-30.000 TL kâr etti.Satanlar bu kadar zarar etti.Günübirlik yaşıyoruz. Vergiler yakında daha da artar.Motor hacmi 1000-1200 olan arabaları bie alamaz hale geliriz. Firmalar yakında motor hacmi 1000'in altında olan özel modeller çıkarmak zorunda kalacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugraloji

Eğitim hakkı ücretsizken ; KDV oranlarında indirim yaptık diyorlar,
    Yer altı ve yer üstü kaynakları milletindir derken, milletin avcuna koyanlara her şey peşkeş çekiliyor,
    Sahillerde yapılaşma olamaz denirken tüm sahil kenarları aç köpek tiplilere peşkeş çekiliyor,tam otellik yangınlar çıkarılıyor,
    Ülkenin Savaş planlarını "beni öpçeklerr" diye yaygara çıkaran biri sebebiyle kozmik odaya girilmesi sonucuyla dünyaya paylaşanlar ; CB istişare kurulunda görev yapabiliyor.

Paranın pul kadar değeri kalmamış, yıllardır elimizde olan Ayasofya'yı sanki yunan elinden almış gibi reklam yapıyorlar, ne korona ne başka bir şey durduramıyor. Bir önceki başkan boyna hastalanırdı resmi bayramlarda, bu arkadaşlar da zam yapıyorlar resmi bayramlarda..

Helak oluyoruz, haberimiz yok.
    Hadi ücretsiz eğitimi geçtim. Yaa kardeşim 1 eylülde özel okul KDV si mi düşürülür. Düşürsene Haziranda ..
    1 eylüle okul ayarlamayan veli mi kalır ?
    OKullardaki KDV indirimi o kadar adice ki, hakkımı helal etmiyorum bunu yapandan. Cehennemde cayır cayır yanar inşallah.
    Benim oğlum özel lisede okuyor bu sene son sınıfta . Her sene taksitli ödüyordum bazen zorlanıyorum ödemekte. Bu temmuzda çocuğumun okul parasını döviz bozdurup peşin ödedim. Başım ağrımasın taksit düşünmeyeyim diye .
    Şimdi KDV indirimi geldi. Taksitle ödeyenler 1 taksit ve KDv sini ödedi. Kalan 9 taksidi KDV siz ödeyecek. Adam hem 10 taksitle hem benden daha az ödeyecek. Ben enayi hem peşin hem onlardan fazla ödüyorum. YUh sizin yaptığınız düzenlemeye....

• Şurada ötv artışıyla ilgili güzel bir yazı var.https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202008301042752461-otomobilde-otv-duzenlemesi-ne-anlama-geliyor/
    Bu sayede otomobil satışından TRT payı da alınmış olduğunu öğrendim. Otomobil ve TRT payı ne ilgisi var anlamadım. Arabada radyo var diye alınıyorsa. Arabayı alırken arabanın fiyatından çok vergi ödüyoruz, bu yetmemiş bir de TRT payı çıkmış.
  • Hakkım haram zehir zıkkım olsun, hepsinin çoluğundan, çocuğundan çıksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

Yazar kasa atan beyefendiyi bizahmet piste alalım.
  • halkın efendisi değil hizmetkarı olacağız diyerek iktidara geldi, geçen 18 yıl sonrası kendisi saraylarda yaşayıp, mercedes’lere binerken, kul olarak gördüğü türk milletinin en düşük segment basit bir otomobile bile erişimini neredeyse imkansız seviyesine getirdi.

türk milleti resmen açık açık, göstere göstere vergiler aracılığıyla “sömürülüyor”!!!
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.