|
Dostlar, Hipermilci olarak sabit devirde araba süren bir sürücüyüm. Hipermil yapıyorum. Arabamın cok fazla trafik görmez, fazla stres çekmez. El kitabında 30000 kmde yağ değişimi yapılabilir denmiş. Tabi 1 yıl veya 30000 km olarak yazılmış. Geçen bakımda 1 yılda 18000 km yaptım. Bu bakımda 1 yıl içinda 20000 km aşacağım kesin gözüyle görünmekte En pahalı motor yağlarından olan Liqui Molly Toptech 4600 aldım doldurdum. Şu an 10000 km doldu. Yağ testlerini izlediğim. Bu kullandığım yağ 10000 km performansı, ilk kutudan çıktığı halden %15 daha yüksek durumda. Yağ eskidikce performansı artıyor. Motor yağı halen sapsarı durumda, ilk döküldüğündeki rengini kaybetmemiş. Arabanın yağını değiştirmek için bir ölçek arıyorum. Yağı haftada bir kalitesini ölçerek 30 bin km kullanmak niyetindeyim. Yağın kalitesini durumunu ölçeçek bir alet varmıdır. Yada pratik bir yöntem. Arabayı haftada 1 defa OBD ile tam yol kaydı alıp değerleri inceliyorum . Ama motor yağın için bir ölcek yok şimdilik. Arabamda yağ kalite ikazı var. Hiç bir zaman bu ikazı alamadım. Araba bende olduğu sürece yanmadı. Sensör var, karterin üstünde. Seviyesini ve sıcaklığını ölçüyor. Pratik bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Merhaba
Bu videoda arabamın durumunu tespit ediyoruz.
Gaza basınca 14,5 psi intake olması hava filtresinin temiz olduğunu gösteriri
Ltft 0.0 olması subablarda ve enjektörde sıkıntı olmadığını gösterir
Voltaj 12,7 -12,8 olması akünün ful olduğunu gösterir.
Hava sıcaklığı 26 derece ve üzerinde ise termostat 90 derecede açılıyor
Hava sıcaklığı 25 derece ve altında ise termostat 100 derecede açılıyor.
Ach basıncı 110 kadar çıkıyor, idare eder. https://www.youtube.com/watch?v=xzf0aEmp1Ag&feature=youtu.be |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

yakıt tüketimi azalıyor çünkü baz kaybediyor olmayasın. 
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt